Anna van der Breggen kopvrouw in Rio

Zwolle – De Zwolse Anna van der Breggen is kopvrouw bij de Olympische wegwedstrijd voor vrouwen bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bondscoach Johan Lammerts heeft de wielrenster aangewezen als belangrijkste troef bij de koers op zondag 7 augustus. Recent werd bekend dat Van de Breggen het team van Rabo-Liv verruilt voor team Boels-Dolmans. Ook Chantal Blaak, Ellen van Dijk en de Britse wereldkampioene Lizzie Armitstead rijden voor de ploeg van manager Danny Stam.

Olympisch kampioen Marianne Vos is geen kopvrouw van de Nederlandse selectie als ze in Rio haar titel verdedigt. Volgens Lammerts is Van der Breggen gezien haar prestaties dit jaar en gezien het zware parcours in Rio de grootste kanshebber op een gouden medaille. Vos noemt de 26-jarige Anna van der Breggen de uitgesproken kopvrouw van de Oranjeploeg, volgende week zaterdag in de wegrace. "Zeker op dat zware parcours. Anna heeft die rol afgedwongen". Ellen van Dijk en Annemiek van der Vleuten maken de vierkoppige selectie van Nederland compleet. De vier wielrensters zijn deze zondag naar Brazilië afgereisd.

Lees verder »

Treinreiziger bedreigt conducteur

Zwolle – Een conducteur is verbaal bedreigd en beledigd door een treinreiziger. Politie heeft deze treinreiziger aangehouden.

Op zaterdag 30 juli omstreeks 22.30 uur is een treinconducteur in een trein op het station van de NS, gelegen aan het Stationsplein in Zwolle, verbaal bedreigd en beledigd door een 41-jarige treinreiziger uit Groningen. De politie heeft deze man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De conducteur doet aangifte van deze bedreiging en belediging.

BOA geslagen door foutparkeerder

Zwolle – Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) is geslagen, nadat hij een bekeuring voor fout parkeren had uitgeschreven. Politie heeft verdachte van deze mishandeling aangehouden.

Op zaterdag 30 juli, omstreeks 11.30 uur, komt er een melding binnen dat een BOA wordt geslagen aan de Friesewal in Zwolle. Agenten gaan ter plaatse en treffen een BOA en een man, die mogelijk geslagen heeft, aan. De man, 63 jaar en afkomstig uit Zwolle, is door de politie aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Lees verder »

Het weer: Meer zon, maar nog steeds buien

Zwolle – Zondag is er meer ruimte voor de zon. Gedurende de dag vallen er wel buien, mogelijk met onweer. Bij een zwakke noordwestenwind wordt het maximaal 20 graden.

weerfoto-31-juli-2016.jpg

Maandag wordt het beduidend beter zomerweer. ’s Ochtends is er veel zon. Gedurende de dag onstaan stapelwolken, waar mogelijk nog een bui uit valt. Bij een matige wind uit het westen wordt het maximaal 20 graden.

PEC Zwolle wint van Turkse subtopper

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd van Gençlerbirliği SK gewonnen. In het eigen stadion werd de uitslag 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Anass Achahbar.

pec_zwolle.jpg 

In de eerste helft had PEC Zwolle het betere van het spel, en kreeg de beste kansen via Ehibizue, Mokhtar en Achahbar. De ruststand werd derhalve 0-0. In de 56e minuut schoot Anass Achahbar na een voorzet van Stef Nijland de bal in de touwen. Daarna kregen de nummer Turkse 10 van de Süper Lig 2015-2016 een aantal kansen op de gelijkmaker, maar zover kwam het niet. PEC Zwolle opent het nieuwe Eredivisie seizoen volgende week vrijdag met een uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen.

Echtpaar Ottens-Markus 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Ottens-Markus zijn zaterdag 30 juli 60 jaar getrouwd. Wethouder Jan Brink bracht het echtpaar zaterdagmorgen een bezoek in hun woning aan de Botlek om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg als cadeau een keramieken schaaltje en bonbons.

Folkert Ottens is geboren op 26 juni 1932 in Friesche palen (gemeente Opsterland). Mevrouw Annie Ottens Markus is geboren op 3 februari 1932 in Den Helder. Beiden werkten toentertijd in een levensmiddelenwinkel in Den Helder, waar zij elkaar ontmoet hebben. Ze zijn getrouwd in Zwolle omdat de ouders van mevrouw naar Zwolle verhuisd waren en ze uit hun huis hoorden te trouwen. Er zijn drie dochters en een zoon geboren en ondertussen zijn er acht kleinkinderen. Door het beroep, supermarktmarktmanager, van meneer heeft men in verschillende plaatsen gewoond. Onder andere in Den Helder, Amersfoort en Weesp.

Lees verder »

Club-T voor transgender personen

Zwolle – Zaterdag 13 augustus vanaf 17.00 uur opent club Liquid te Zwolle wederom haar deuren voor Club-T.  Club-T is bedoeld voor transgender personen, zowel transmannen als transvrouwen. En voor diegene die nog zoekende zijn naar hun gender identiteit.

Naast een ontspannen karakter, zal Club-T ook een informatief karakter hebben. Het is een veilige omgeving om jezelf te kunnen zijn en om gelijkgestemden te ontmoeten. Toegang gratis. Je drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening. Van 17.00 tot 21.00 uur is Club Liquid gesloten voor het reguliere publiek en alleen geopend voor bezoekers van Club-T. Adres Club Liquid: Kamperstraat 5 Zwolle. Club-T is een nieuwe bestuurscommissie van COC Zwolle.

Storing servicenummer politie Oost-Nederland

Zwolle – Sinds vrijdagavond is er een storing van 0900 8844 in Oost-Nederland. Daardoor is het telefoonnummer op dit moment minder goed bereikbaar.

Het nummer 0900 8844 is hét landelijke servicenummer van de politie. Met dit nummer kunt u bellen voor al uw niet-spoedeisende vragen of problemen. De politie doet er alles aan om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen. Wilt u de politie bereiken op 0900 8844, probeert u het dan een paar keer. Bij spoed belt u 112, op dat nummer is geen storing.

Zoekactie naar vermiste hond Max

Zwolle – Sinds woensdag 27 juli wordt vanaf de Lavendelstraat in Zwolle de hond Max vermist. Mogelijk is het beestje gestolen. Zaterdag vanaf 14.00 uur vindt met speurhonden een zoekactie plaats naar Max.

max.jpeg 

Max is sinds 27 juli om 05.00 uur vermist. Hij is de voortuin uitgelopen en nooit meer teruggekomen. Hij ging wel vaker de tuin even uit, zegt de geschrokken eigenaar, en Max liep dan naar het veldje tegenover de woning en kwam vervolgens meteen terug. Maar nu was hij spoorloos. Er is een grote actie gestart op Facebook en dat bericht wordt door Zwollenaren veel gedeeld. Er zijn flyers opgehangen. Er is gezocht met 3 speurhonden en meerdere mensen, maar nergens is Max te bekennen en niemand heeft hem gezien. De wijk Pierik is op de hoogte, en mensen zoeken mee. Er is kans dat Max gestolen is. Max is een Jack Russel van 8 jaar oud. Hij is gechipt. Had de dag van vermissing een slipketting om. Zaterdag gaat er een zoekactie van start met vrijwilligers en speurhonden.

Het weer: kans op een bui

Zwolle – Het is zaterdag bewolkt, en er trekken buien van west naar oost over het land. Zaterdagmiddag zijn er vooral buien in het binnenland. Er is ook ruimte voor de zon. Het wordt ongeveer 20 graden in de regio Zwolle.

weerfoto-30-juli-2016-zwarte-water.jpg

Zwartewater 

In de avond kan er mist ontstaan. ’s Nachts neemt vanuit het westen de kans op een regenbui toe. De minimumtemperatuur is ongeveer 12 graden. Zondag is er in het oosten van het land kans op buien met een klap onweer. In de tweede helft van de middag wordt er meer ruimte voor de zon verwacht. Het wordt dan 20 graden bij een vrij krachtige (noord) westenwind. Maandag zijn er droge perioden met zon. Plaatselijk is er een bui. Het wordt dan ongeveer 18 graden.

Getuigen aanrijding Vechtstraat gezocht

Ingezonden: "Afgelopen dinsdagmorgen is er rond 07:00 uur op de rotonde aan de Vechtstraat,Philosofenallee, Vondelkade een fietser aangereden.

De automobilist is gestopt en aanvankelijk leken de fietser en zijn fiets ongedeerd waarna ieder zijn weg weer vervolgende. Echter bleek de fietser achteraf kneuzingen opgelopen te hebben en de fiets flink beschadigd te zijn. Graag zou de fietser in contact willen komen met de bestuurder van de betreffende zwarte Peugeot 208-308. Gezien de schade aan de fiets zal ook deze auto schade moeten hebben. Mocht u de bestuurder zijn of getuige zijn geweest van dit ongeluk vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met de politie in Zwolle. Deze zijn bekend met de situatie. "

Line-up ‘Chefs(R)Evolution’ Zwolle

Zwolle – Op zondag 18 en maandag 19 september 2016 vindt de derde editie plaats van ‘Chefs(R)evolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival, in en rondom De Librije en Theater De Spiegel te Zwolle. Deze wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer van Restaurant De Librije in samenwerking met het team van Port Culinaire en Thomas & Carola Ruhl. De top van internationale chefs maken hun opwachting tijdens dit culinaire festival. Geniet van de spectaculaire line-up op zondag 18 & maandag 19 september.

chefsrevolution.jpg 

Gasten zijn naast de internationale kookdemonstraties ook van harte welkom op het gratis toegankelijke BOERenmarkt XL, waarbij er op een laagdrempelige wijze kennisgemaakt wordt met het rijke assortiment aan producten en ingrediënten van Nederlandse bodem. Ontdek de (wijn)boeren en verschillende ambachtelijke leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer met daarbij een fijne selectie Alliance-chefs. Deze chefs bereiden de heerlijkste gerechtjes in samenwerking met een van de boeren, waarbij er voor een mooi prijsje hun culinaire creaties en bijpassende wijnen geproefd kan worden. 

Lees verder »