Mannen stelen geld uit watertappunten

Zwolle – Agenten hebben in de nacht van dinsdag 30 augustus op woensdag 31 augustus bij het Maagjesbolwerk twee mannen aangehouden. De twee worden er van verdacht dat ze geld wegnamen uit watertappunten in de haven.

Een getuige had gezien dat de mannen de watertappunten openmaakten en belde de politie. Toen agenten aankwamen zagen ze in de parkeergarage een man die voldeed aan het signalement. Hij was samen met een andere man. Eén van hen had een schroevendraaier in zijn zak. Het gaat om twee mannen van 22 en 31 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de haven bleken vijf watertappunten te zijn opengebroken. De politie is een onderzoek gestart.

Wrang afscheid ziek raadslid Britt Jurgens

Persbericht Fractie Jurgens :

Met enthousiasme en passie ben ik in maart 2014, met voorkeursstemmen, gekozen en begonnen als raadslid voor onze mooie stad Zwolle. Wellicht wat naïef en ook nog onervaren ben ik er met heel mijn hart ingegaan. Het eerste jaar heb ik als waanzinnig ervaren. Het was indrukwekkend, leerzaam en mooi, maar ook lastig en een vakgebied met een bijzondere werkwijze. Helaas bleek vanaf het tweede jaar mijn gezondheid een spelbreker. Medio juni 2015 werd ik, nadat ik al langere tijd niet in orde was, ernstig ziek. Deze ziekteperiode loopt tot op heden door. Ondanks pogingen van mijn kant om, zowel voor als achter de schermen, toch weer aan het werk te gaan, bleef mijn gezondheid eisen om (weer) te stoppen. Mijn wil en doorzettingsvermogen wonnen het niet van mijn zieke lichaam.

Met afschuw heb ik vervolgens begin juli de berichtgeving omtrent mijn persoon gevolgd. Deze berichtgeving, op gang gebracht door de JOVD, met aanmoediging van de VVD en tot in het bizarre opgepakt door de Stentor, heeft mij diep geraakt en ernstig gekwetst. Deze heftige periode heeft mijn gezondheid geen goed gedaan. Vooral het onbegrip heeft mij verbaasd. Ook de wijze van de publieke suggestieve berichtgevingen vond ik respectloos en ongepast. De stress hiervan is zeer waarschijnlijk de oorzaak van mijn nieuwe lichamelijke gezondheidsproblemen welke mij een grote stap terug hebben gezet in de tijd. Zoals afgesproken kom ik nu, eind augustus, met deze update. Tot mijn verdriet en teleurstelling geeft mijn gezondheid mij geen andere keuze dan het indienen van mijn ontslag per 1 september 2016. 

Lees verder »

Getuigen ongeval Voorsterweg gezocht

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Voorsterweg. Maandagmorgen 29 augustus raakte een 39-jarige man uit Kampen gewond nadat hij rond 09.00 uur met zijn snorfiets tegen een auto was aangereden.

Door de aanrijding kwam de man ten val en liep een gebroken duim en een hersenschudding op. Hij ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. De automobilist, een 72-jarige man uit Zwolle, bleef ongedeerd. De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Was u rond 09.00 uur op de Voorsterweg en heeft u het ongeluk zien gebeuren? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

PEC Zwolle Street League zoekt deelnemers

Zwolle – De PEC Zwolle Street League gaat begin oktober weer van start. Meld je nu aan samen met je vrienden/vriendinnen! En trap samen het nieuwe voetbalseizoen af! Onder de nieuwe teams die zich aanmelden verloten wij een geheel verzorgde clinic van PEC Zwolle!

Wat is PEC Zwolle Street League? 
De PEC Zwolle Street League is de straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 12 t/m 15 jaar in Zwolle. Iedereen, uit elke wijk in Zwolle kan meedoen en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. Dit veld mag het team zelf kiezen en wordt het eigen stadion! Bij uitwedstrijden gaat het team op bezoek bij een team uit een andere wijk. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (niet tijdens de schoolvakanties). Iedereen speelt ongeveer 8 wedstrijden. De competitie eindigt in december met een finaleronde. Na de kerstvakantie start er weer een nieuwe competitie.

Lees verder »

Zwolle Oost start nieuw seizoen met lunch

Zwolle – Op uitnodiging van het Wijkservicepunt Oost was er woensdagmiddag een gezellige gezamelijke lunch in Focus aan de Zerboltstraat.

naamloos-0027-bordermaker.jpg 

Doel is om met alle organisatie’s de zomer even door te nemen en eventuele toekomstige acticiteiten aan te kondigen, licht Hanneke Valkeman toe. Aanwezig waren: Wijkwethouder Nelleke Vedelaar, Wijkservicepunt Oost, Sociaal wijkteam Oost, Wijkkrant Diezerpoorter, Het Diezecollectief, Bewonerstoezichthouders, en de wijkverenigingen de Bollebieste en de Vlasakkers.

naamloos-0017-bordermaker.jpg

naamloos-0026-bordermaker.jpg

naamloos-0012-bordermaker.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Nicolai Brock-Madsen naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich woensdag versterkt met Nicolai Brock-Madsen. De 23-jarige Deense spits wordt dit seizoen gehuurd van Birmingham City. Ook hebben de Zwollenaren een optie tot koop bedongen. De spits die voor zijn tijd in Engeland speelde bij Randers FC, stond tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro drie keer in de basisopstelling van Denemarken.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,De komst van Nicolai geeft een extra impuls aan onze selectie. Het is een fysiek sterke spits, waarmee de stootkracht in de aanval wordt versterkt. Zijn recente optredens tijdens de Olympische Spelen tonen aan dat hij fit en klaar is om voor PEC Zwolle uit te komen. Nicolai voegt zich deze week al bij de groep, zodat hij de complete voorbereiding richting de volgende competitiewedstrijd meemaakt."

Nominatie voor Nikon Theaterfotografie Prijs 2016

Zwolle – Fotograaf Erik Franssen uit Zwolle is met een fotoserie van Theater Gnaffel’s voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? genomineerd voor de Nikon Theaterfotografie Prijs 2016. De jury heeft uit ruim 200 inzendingen vijf fotoseries genomineerd voor de prijs. Maandagavond 5 september wordt tijdens het Nederlands Theater Festival de winnaar bekendgemaakt. 

gnaffel_-_oma_mag_ik_mijn_pop_terug_-_erik_franssen_-_internet_4.jpg 

De jury van de prijs heeft dit jaar vijf fotoseries van vier fotografen genomineerd voor de prijs. Naast Erik zijn Joris-Jan Bos, Fred Debrock en Kurt van der Elst (met 2 series) genomineerd. Eerder werd de prijs altijd uitgereikt voor één foto, maar de jury heeft nu besloten om de prijs uit te reiken aan de fotograaf van de beste serie theaterfoto’s van het seizoen. Een fotograaf maakt namelijk nooit maar één beeld van een voorstelling,maar altijd een serie. 

gnaffel_-_oma_mag_ik_mijn_pop_terug_-_erik_franssen_-_internet_5.jpg

 

Lees verder »

Prijsvraag voor voetgangersplattegrond

Zwolle – De gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een aantrekkelijke plattegrond voor voetgangers in de binnenstad. Het maken van een nieuwe plattegrond is één van de acties van de gemeente om de voetgangersbewegwijzering naar en in de binnenstad te verbeteren.

De binnenstad van Zwolle wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. In de praktijk blijkt dat bezoekers het soms lastig vinden om de beoogde bestemming eenvoudig te bereiken. Ook worden aantrekkelijke routes niet gevonden. Om de gastvrijheid te verhogen laat de gemeente Zwolle een plattegrond ontwerpen die speciaal gericht is op gebruik door voetgangers. Deelnemers aan de prijsvraag krijgen de opdracht een plattegrond te ontwerpen die aantrekkelijk en wervend is, en bezoekers helpt hun bestemming te vinden en te bereiken. De plattegrond moet hen tevens verleiden tot dwalen en het bezoeken van andere bestemmingen, waarbij ze ‘per ongeluk’ op aantrekkelijke, voor hen nog onbekende plekken komen.

Lees verder »

Salverda Berkumloop blijft hartstikke populair

Zwolle – Binnen een mum van tijd is de inschrijving voor de 26ste Salverda Berkumloop gesloten. Op zondag 12 juni meldden 1.750 lopers zich binnen de kortste keren aan om op dinsdag 6 september mee te doen. Daaruit blijkt opnieuw dat het hardloopfestijn enorm populair is. Voor Rutger Blankvoort, de nieuwe voorzitter, is het dan ook zaak om zo min mogelijk te veranderen. "Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden", zegt hij.

Het is op bestuurlijk niveau een jaar van veranderen. Teun Bouwhuis heeft het stokje overgedragen aan Rutger Blankvoort. Er is een volledig nieuw bestuur ontstaan, maar bij die veranderingen gaat het ook blijven. Op sportief gebied blijft de Berkumloop zoals die is en waarom ook niet. Al jarenlang ontstaat er op een mooie zomeravond in Berkum een waar sportfeest, waar zeker 1.750 hardlopers het beste in zichzelf naar boven halen. Veranderen is dus absoluut niet nodig. "De deelnemerslimiet is altijd snel bereikt, daar hoef je qua promotie niets aan te doen. Dat zegt ook wel genoeg. De mensen vinden het een mooie loop en komen graag weer terug", weet Blankvoort.

Lees verder »

Berkum bijt spits af in Vroomshoop

Zwolle – Berkum begint het nieuwe seizoen 2016-2017 zaterdag bij Vroomshoopse Boys. In de vorige jaargang wonnen de Zwollenaren twee keer van die tegenstander, maar gemakkelijk ging dat zeker niet en Berkum kan dan ook zeker weer op flinke tegenstand rekenen.

"Het is daar altijd lastig, ze klappen er vol op en we zullen veel fysieke arbeid moeten verrichten," verwacht Berkum-verdediger Jordi Lemmens. "Een voordeel is wel dat we ze vroeg in de competitie krijgen, dan ligt het veld er nog goed bij, maar ze geven daar niets weg." Vroomshoopse Boys eindigde vorig jaar als negende in de 1e Klasse D, waarna trainer Eric van Zutphen zijn selectie bij elkaar hield en er enkele jeugdspelers aan toe kon voegen. De Tukkers waren niet ontevreden over de oefenduels, waarin onder meer gelijk werd gespeeld tegen de uit de hoofdklasse gedegradeerde streekgenoot DOS ’37. "Vroomshoopse Boys lijkt klaar voor de competitie," werd dan ook geconcludeerd op de club-site.

Lees verder »

Recordaantal deelnemers voor MBO Bruisdag

Zwolle – Woensdag 31 augustus is de MBO Bruisdag van start gegaan met maar liefst 3500 deelnemers. Daarmee is de Bruisdag in vier jaar tijd met zo’n duizend deelnemers gegroeid. Tijdens de introductiedag leren studenten kennismaken met elkaar, de docenten en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Buro Ruis en de vier Zwolse MBO-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle en CIBAP.

mbobruisdag_joostjansen_1.jpg
Foto: Joost Jansen

De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren de MBO-studenten kennismaken met alle facetten van de stad. Het programma biedt voor ieder wat wils met o.a. improvisatie cabaretgroep Op Sterk Water in Theater De Spiegel, muziektheater Herman In Een Bakje Geitenkwark in Odeon, De Grote Karaoke Show in Hedon, een videoclip expositie in het Fraterhuis, het preventieplein van de Brandweer (compleet met rookkamer en simulator) en buitenactiviteiten als de Blob Jump, klimmuur en een stormbaan.

Lees verder »

De Koor zoekt tenor

Zwolle – Denk je te beschikken over een goede tenorstem, zing je graag en wil je dat ook buiten de badkamer laten horen? Dan zou je bij De Koor wel eens prima uit de verf kunnen komen. De Koor bestaat uit 5 bassen, 5 tenoren, 7 alten en 8 sopranen, die niet alleen genieten van het samen zingen, maar ook naar optredens van hoog niveau toewerken. Daarbij wordt er ieder jaar gewerkt aan een project met een actueel thema. Zie ook www.projectendekoor.nl.

Na het vertrek van één van de tenoren is De Koor op zoek naar een nieuwe tenor om de balans binnen de stemgroepen te herstellen. Kom kijken en luisteren naar één van de eerstvolgende optredens op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag. De optredens zijn om 14.00 uur en 15.30 uur in de Doopgezinde kerk, Wolweverstraat 9 te Zwolle. 
Of kom vrijblijvend kijken of meedoen op de open repetitie op dinsdag 13 september a.s. 
De Koor repeteert elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Domusica, Radewijnstraat 10 te Zwolle.