Drie punten voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond voor het eerst van het lopende Eredivisie seizoen een wedstrijd gewonnen. De drie punten werden behaald tegen ADO Den Haag. In Zwolle werd de uitslag 2-1. ADO beëindigde het duel met tien man. Doelpuntenmaker Tom Trybull kreeg 10 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van arbiter Kuipers. Doelpuntenmaker voor Zwolle was Youness Mokhtar (2x).

_mg_0301.jpg 

Na zes wedstrijden zonder winst was de driepunter zeer welkom. Door de overwinning is PEC Zwolle op dit moment geen rode lantaarndrager meer. Het staat nu op de 17e positie en weet Roda JC Kerkrade achter zich. Ron Jans: "We hebben deze wedstrijd laten zien dat we de betere waren. Opstootjes, dat soort dingen hou ik helemaal niet van. Ik zei, kom Petro, laten de spelers het zelf maar oplossen".

_mg_0395.jpg

_mg_0032.jpg

_mg_0106.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Zwolse Ladies Run al 600 vrouwen aangemeld

Zwolle – De Zwolse Ladies run start op vrijdagavond 28 Oktober om 20 uur op het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwolle. Het evenement, met parcours dwars door de binnenstad, heeft inmiddels al 600 aanmeldingen. Er kan gekozen worden uit 2.5 of 5 kilometer. Deelname is vanaf 6 jaar. Na afloop van de run ontvangen alle Ladies een medaille van Intersport DAKA

zwolseladiesrun3.jpg

Inschrijven via de website kan tot en met dinsdag 25 oktober. Kosten voor deelname variëren van € 7,00 tot € 10,00. inclusief foamstick + rugnummer en tijds registratie + foto en medaille. Er is plek voor 1000 dames dus geef je op tijd op! Geïnteresseerd of meer informatie? Kijk dan op www.zwolseladiesrun.nl

(N)ergens thuis wandeling

Zwolle – Donderdag 6 oktober wordt er een wandeling georganiseerd rond het thema (N)ergens thuis. De wandeling zal langs plekken gaan waar mensen die zich nergens thuis voelden een plek hebben gevonden, waar ze zich thuis zijn gaan voelen. (N)ergens thuis is ook de naam van de expositie die deze maand vooral in de Grote Kerk te zien is. De wandeling begint om 17.00 uur aan de Rieteweg bij Gift City en zal via de WRZV hallen, de Herberg, het leger des Heils en de Bres uiteindelijk eindigen bij de Aanloop(Kerkbrugje/Plantagekerk).

Mocht u een lange wandeling niet zien zitten, u kunt bij de verschillende plekken van ontmoeting ook aanhaken. Samen eten bij de Aanloop is mogelijk, wel graag even opgeven zodat de organisatie niet teveel verrast wordt. Een ieder wordt gevraagd om ook iemand uit te nodigen voor deze speciale wandeling. 

Lees verder »

Help ons Harteliefjes maken voor het goede doel

Zwolle – Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Leven met Aandacht’ in het Stedelijk Museum Zwolle, is een droomboom te zien. De boom symboliseert dat alles wat je aandacht geeft groeit en bloeit. De boom geeft vruchten in de vorm van Harteliefjes:, bijzondere, mooie cadeautjes voor jezelf of en ander, handgemaakt met passie en liefde door de vrouwen van Handwerkcafé Zwolle. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen Harteliefjes kopen. De opbrengst gaat geheel naar een goed doel. Welk doel dat wordt, bepalen de bezoekers van het Stedelijk Museum, die hun stem kunnen uitbrengen op vijf uiteenlopende (kleine) doelen.

Hoe meer Harteliefjes, hoe beter, want de opbrengst gaat naar een goed doel. Houd je van handwerken en spreekt bovenstaande je aan? Help je ons dan om de boom te vullen? Laat je creativiteit de vrije loop en maak kleine handwerkjes. Welke techniek je gebruikt – haken, breien, borduren, naaien of quilten – maakt niet uit, als je maar iets maakt dat makkelijk verkoopbaar is. Denk aan geurzakjes, babyslofjes, eierwarmers of pannenlappen.

Lees verder »

‘Dankzij de artsen ben ik geen extremist meer’

Zwolle – Mahmoud Tighadouini komt op 11 oktober naar Windesheim om te vertellen waarom hij radicaliseerde en hoe hij tot inkeer kwam toen hij in het ziekenhuis lag met leukemie.Mahmoud Tighadouini: in 2001 een Nederlandse jongen van Marokkaanse afkomst die in Nederland een Marokkaan is en in Marokko een Nederlander en na 9/11 wordt gestigmatiseerd als moslim. Hij radicaliseerde en was bijna vertrokken. Anno 2016 – inmiddels 31 jaar oud – ziet zijn leven er behoorlijk anders uit en is er heel veel gebeurd. Nu vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar zijn identiteit zodat anderen er van kunnen leren.

Op dinsdag 11 oktober komt Mahmoud naar Windesheim om zijn indrukwekkende verhaal te vertellen. Het programma is gericht op studenten van de opleidingen maatschappelijk werk, sociaal pedagogische hulpverlening, pedagogiek en studenten van lerarenopleidingen; de toekomstige professionals die met jongeren gaan werken en mogelijk in aanraking komen met radicalisering. De deuren zijn open vanaf 15.00 uur; het programma begint om 15.30 uur en vindt plaats in ruimte G-220 van Windesheim. Graag van tevoren aanmelden via lezing@windesheim.nl

Jongen aangehouden voor handel in drugs

Zwolle – Woensdag 28 september is een 17-jarige jongen uit Zwolle op de Monteverdilaan aangehouden voor handel in drugs. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

politienieuws.jpg 

Woensdag even voor 17.30 uur zagen agenten de verdachte op een scooter rijden. Omdat uit eerder onderzoek gebleken was dat hij mogelijk betrokken was bij handel in drugs werd besloten hem aan te spreken. Hij probeerde weg te komen, maar het lukte hem niet om aan twee motoragenten te ontkomen. Daarop werd op de Monteverdilaan zijn scooter gecontroleerd waarbij een aanzienlijk geldbedrag en enkele telefoons aangetroffen werden. Hij werd daarop aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Op het bureau bleek hij inderdaad diverse soorten harddrugs bij zich te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld.

Uniek hoog leerlingenaantal Greijdanus College

Zwolle – Het Greijdanus College heeft dit schooljaar een uniek record bereikt: de school behaalt het hoogste leerlingenaantal sinds de oprichting. Op 1 oktober, de officiële teldatum, gaan er dagelijks 3753 leerlingen naar één van de vier locaties van Greijdanus – Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede – voor gereformeerd onderwijs. De school ziet het als resultaat van de inspanning om echt werk te maken van hun slogan ‘schitteren in Zijn licht’, door de christelijke identiteit praktisch te maken in het lessen en hoe ze school zijn.

 

foto_-_greijdanus.jpg

Met de start van het nieuwe schoolseizoen werd duidelijk dat het aantal leerlingen uniek hoog is. Vorig jaar was dat aantal nog 3680. Ter vergelijking: in het jaar 2000 was het leerlingenaantal 3442. De school maakt een gestage groei door, ondanks zaken zoals demografische krimp van de leerling-populatie: er verlaten elk jaar minder kinderen de basisschool.

Lees verder »

Fietsbrug over N35 bij Oldeneelallee komt er toch

Zwolle – De fietsbrug bij de kruising Oldeneelallee-Heinoseweg die eerder vanwege geldgebrek uit de plannen voor de verbreding van de N35 was gehaald kan toch worden aangelegd. Met de aanleg van de fietsbrug verdwijnt de gelijkvloerse oversteek met verkeerslichten. Daarmee wordt de oversteek voor (brom)fietsers en voetgangers veiliger én verbetert de doorstroming van het verkeer op de N35.

impressie_fietsbrug_n35_bij_kruising_oldeneelallee.jpg 

Een fietsbrug tussen de Oldeneelallee en de Wijthmenerplas maakte vanaf het begin deel uit van de plannen voor de opwaardering van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen. Bij de uitwerking van de plannen in 2012 leek het erop dat er onvoldoende geld was voor het totale project. Daarom besloten het Rijk, de provincie en de gemeente om in afwachting van de aanbesteding onder meer op de fietsbrug te bezuinigen.

impressie_fietsbrug_n35_vogelvlucht.jpg 

 

Lees verder »

Treinuitval door meerdere seinstoringen Zwolle

Zwolle – Door diverse seinstoringen is vertrekken van en naar Zwolle op dit moment bijna niet mogelijk. Rondom Zwolle staan veel treinen stil die Zwolle graag willen bereiken. Twitter ontploft met alle vragen van reizigers die willen reizen of nog stilstaan in de trein voor Zwolle of op diverse stations om richting Zwolle te willen reizen.

ns.jpg 

Voordat u gaat reizen vanaf station Zwolle of naar Zwolle wil, hou de omroep in de gaten, reisapp’s en 9292 geven niet de juiste informatie. Er word gemeld dat de verstoringen rond 10.00 uur zouden zijn opgeheven.

Het weer: Afwisselend zon en wolken

Zwolle – Vrijdag wordt het weerbeeld een afwisseling van zon en wolken. Er is een kleine kans dat er een bui valt. Bij een matige wind uit het zuidwesten wordt het maximaal 18 graden. 

weerfoto-30-september-2016-roopoort.jpg 

Roopoort

Zaterdag gaat de afwisseling van zon en wolken gepaard met van tijd tot tijd een bui. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 18 graden.

Optimale pijnzorg in regio Zwolle

Zwolle – In regio Zwolle wordt gewerkt aan het Regionaal Pijncentrum Zwolle (RPZ) om de zorgroute voor mensen met chronische pijn te verbeteren. Het doel van het RPZ is zorgen dat mensen met chronische pijn niet langer van het kastje naar de muur worden gestuurd. Er komt één loket waar men in de toekomst kan rekenen op de juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plaats.

In Nederland hebben ruim twee miljoen mensen chronische pijn. De pijn heeft een grote impact op hun dagelijks functioneren, welzijn, omgeving en het arbeidsverzuim. De reden van de pijn is veelal onduidelijk, waardoor vaak sprake is van een lange zoektocht langs verschillende zorgaanbieders. De kosten van chronische pijn zorg en het verzuim worden geschat op twintig miljard euro per jaar. De verwachting is dat deze zorgvraag de komende jaren verder toeneemt. Innovatieve oplossingen zoals het RPZ zijn nodig om bij te dragen aan zinnige, zuinige en excellente chronische pijnzorg. Het RPZ is geïnitieerd door Vogellanden en CIR. Inmiddels zijn ook de huisartsen van Medrie aangesloten en het plan is om het Pijncentrum van Isala en eerste- en tweedelijns behandelaren te betrekken. De huisartsen en initiators willen de handen in één slaan om chronische pijn patiënten door goede samenwerking en onderlinge afstemming te voorzien van de juiste zorg. Zilveren Kruis Achmea ondersteunt dit initiatief.

Lees verder »

Herman Brood Museum: nieuw in Celecomplex

Zwolle – Met de komst van een permanente expositie over Herman Brood wordt het Celecomplex op de hoek van de Blijmarkt en Papenstraat een nieuwe publiekstrekker in de binnenstad, zo verwachten burgemeester en wethouders.

Het pand wachtte na het vertrek van de Muzerie in 2014 op een nieuwe bestemming. De gemeente zocht naar een onderscheidende invulling. Om het complex beter verhuurbaar en brandveiliger te maken heeft de gemeente – die eigenaar is van het pand – begin 2016 een interne verbouwing laten uitvoeren. Voor een betere zichtbaarheid en toegankelijkheid van het complex is het wenselijk om de oorspronkelijke entree aan de Blijmarkt in ere te herstellen. B en W stemmen in met de aanleg van een nieuwe hoofdentree om daarmee de verhuurbaarheid te vergroten.

Lees verder »