Doe ook mee met Nieuwjaarsvegen

Zwolle – Begin 2017 schoon! Op Nieuwjaarsdag pakt heel Nederland de bezem om het vuurwerkafval op te vegen. Doet u ook mee? Klaar met afsteken? Ruim dan direct de vuurwerkresten op zodat vuurwerk niet op straat blijft liggen. Denk ook om het vuurwerk dat niet is afgegaan.

Veel kleine kinderen zoeken de volgende dag naar vuurwerkresten en proberen dit opnieuw af te steken. Als het er niet ligt, vormt het ook geen risico. Als u op Nieuwjaarsdag lekker heeft uitgeslapen begint u het nieuwe jaar goed door samen met de buren de laatste vuurwerkresten op te ruimen. Pak uw bezem, stoffer en blik, water, vuilniszak en handschoenen (als u geen vieze handen wilt krijgen). Maak het vuurwerkafval vochtig voordat u het opveegt. Vuurwerkafval hoort bij het restafval. Zo begint 2017 Mooi Schoon!

Lees verder »

Nederlands Zitvolleybalteam bij SVI Volleybal

Zwolle – Het Nederlands volleybalteam verzorgt woensdag 4 januari a.s. een clinic zitvolleybal voor SVI Volleybal in Sporthal Zwolle-Zuid. SVI Volleybal start actief 2017 en laat haar leden met een andere tak van volleybal kennismaken.

De clinic wordt verzorgd door 3 speelsters en de coach van het Nederlands Dames Zitvolleybalteam. Allen actief het afgelopen jaar op de Paralympics 2016 in Rio. Zitvolleybal is niet alleen geschikt voor gehandicapten, maar kan ook prima gespeeld worden door valide spelers. De deelnemers aan de clinic leren de basisbeginselen van het zitvolleybal ontdekken. De clinic is woensdag 4 januari voor de jeugd van 17.30 – 19.30, de clinic voor de senioren is van 20.00 – 22.00 uur. De entree in de Sporthal Zwolle-Zuid Van der Heijdensraat 2 is gratis.

Berkum wint Jo van Marle toernooi

Zwolle – De v.v. Berkum heeft vanavond het jaarlijkse Jo van Marletoernooi gewonnen. In de sporthal van Landstede werd in de finale afgerekend met SVI. CSV ’28 wist beslag te leggen op de derde plaats.

sam_0502.jpg 

Be Quick ging na de eerste dag aan de leiding. De remise tegen Berkum leek voldoende voor een finaleplek, maar de ploeg leed een verrassende nederlaag tegen Uluspor, dat zich sterk revancheerde voor de slechte eerste dag. Berkum speelde op dag 2 ook veel degelijker dan op dag 1. Het won van zowel SVI als CSV en werd zodoende poulewinnaar met 15 punten. Doordat de wedstrijd tussen CSV en SVI in 0-0 was geëindigd, wist SVI met 13 punten eveneens de finale te bereiken.

sam_0503.jpg 

Lees verder »

Het weer: Bewolkt met kans op motregen

Zwolle – Zaterdag is het voornamelijk bewolkt met kans op wat motregen. In de ochtend is er kans op mist, en samen met de vorst in de nacht kan dat gladheid veroorzaken. Bij een matige zuidwestenwind wordt het overdag maximaal 4 graden. De jaarwisseling lijkt ook bewolkt te verlopen, maar droog.

weerfoto-31-december-2016-radewijnstraat.jpg 
Radewijnstraat

Nieuwjaasdag verloopt bewolkt met kans op (mot)regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 4 graden.

Appartementen op locatie Cinema De Kroon

Zwolle – Op de plek waar nu Cinema De Kroon nog staat, wordt een appartementen complex gerealiseerd met 39 appartementen. Om dit te realiseren blijft alleen de begane grond bestaan. Hier worden commerciële ruimten gerealiseerd.

header1.jpg
Ontwerp: MONK Architecten 

Het overige deel van het pand zal worden gesloopt waarna de appartementen op de eerste verdiepingsvloer opgebouwd zullen worden. De nieuwe opbouw zal voor een groot deel bestaan uit hout en materialen die de uitstraling laten aansluiten met de plannen die Gemeente Zwolle heeft met de herinrichting van het Gasthuisplein. De geplande werkzaamheden zullen beginnen rond februari of maart, wanneer er gestart zal worden met de sloop. De appartementen zullen een huurprijs krijgen tussen de 700 en 900 euro per maand. Vanaf agustus is er de mogelijkheid om in te schrijven op de appartementen.

Kerstbomenactie Zwolle van start

Zwolle – Kinderen in de gemeente Zwolle zijn de komende week weer druk bezig met het verzamelen van kerstbomen. Deze kunnen ze op woensdag 4 januari en op woensdag 11 januari inleveren op verschillende plekken in de stad.

De officiële aftrap van de inzamelactie vindt dit jaar in Stadshagen plaats. Daar versnippert Olaf Lageveen, een actieve inwoner van Stadshagen, de eerste kerstboom. Dit vindt plaats om 13.30 uur bij de jeugdtuinen aan de Oude Wetering in Stadshagen. Met de actie willen gemeente en ROVA voorkomen dat de kerstbomen in brand worden gestoken of als zwerfvuil op straat terecht komen. De ingeleverde bomen worden verwerkt tot compost voor de groenvoorziening in de stad. Vorig jaar werden er 9.227 bomen opgehaald door de kinderen. Zij krijgen per boom 20 cent en bij tien bomen een gratis toegangskaartje voor zwembad De Vrolijkheid. Kijk voor de inleverpunten op www.rova.nl/kerstbomenactie.

Jo van Marletoernooi nog niet beslist

Zwolle – Donderdagavond heeft in het Landstede sportcentrum de eerste avond van het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi plaatsgevonden. Duidelijk werd dat het toernooi geen uitgesproken favoriet heeft. Be Quick, SVI, CSV en Berkum gaan daardoor op dag 2 uitmaken wie de finale gaat spelen.

Acht Zwolse clubs in een hal, dat vergde wat aanpassingen. Om half zeven werd er afgetrapt voor wedstrijden van 12 minuten. Be Quick en ZAC speelden vanavond al vijf wedstrijden. De andere teams vier.

Lees verder »

Het weer: Eerst bewolkt, later zon

Zwolle – Vrijdag start bewolkt met kans op mist. Doordat het matig vriest in de nacht kan het dan plaatselijk glad zijn. In de loop van de dag komt de zon meer tevoorschijn. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 4 graden.

weerfoto-30-december-2016-gasthuisdijk.jpg
Gasthuisdijk 

Oudjaarsdag verloopt voornamelijk bewolkt, maar het blijft droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 6 graden. Oudjaarsnacht zal het rond 3 graden zijn, met kans op wat nevel. De jaarwisseling lijkt wel droog te verlopen.

Ondergronds goud in Zwolle

Zwolle – De tijd is rijp om wat te gaan doen met de vele ondergrondse schatten in het centrum van Zwolle. Afgelopen jaren zijn vele Zwollenaren en niet Zwollenaren al geconfronteerd met bijzondere plekken in het oude centrum van Zwolle. Het gaat daarbij vooral om bovengrondse plekken zoals de Grote Kerk, de Sassenpoort, Het Vrouwenhuis, Celekwartier en de Fraterhuizen. 

De Actuele Moderne Devotie beweging pleit voor het zichtbaar maken van de ondergrondse schatten om ze daar waar mogelijk ook een bestemming te geven. Het gaat dan om bijvoorbeeld de kelder en kerker onder het Stadhuis, de kelders onder het Refter, de overkluisde Grote Aa en de Kleine Aa, de grote kelder onder het Arme Fraterhuis en de kelder onder het Celegebouw. Waarom geen brouwerij in oude stijl onder het Refter of een Brood Bierbrouwerij onder het Celegebouw, waar ook de Brood tentoonstelling komt. Of de Grote Aa en Kleine Aa weer bevaren met kano’s onder de grond. De gewelven onder het Stadhuis zijn uitermate geschikt voor een horeca gelegenheid, waarbij ook het verhaal van Zwolle onder de grond wordt verteld en getoond. Een geweldige uitdaging om het nieuwe jaar mee in te gaan. De Actuele Moderne Devotie beweging streeft naar het laten zien van de identiteit van de stad, zowel bovengronds als ondergronds. In het nieuwe jaar zal deze beweging partijen gaan opzoeken die mede willen gaan voor Zwolle, een stad om trots op te zijn.

Flitsende start IJsselcup

Zwolle – De Strijd om de IJssel, met Zwolse en regionale teams is woensdagavond gestart in de WRZV hallen. Onder toeziend oog van het publiek zijn de favorieten Nunspeet, KHC Kampen, WVF en Dieze West in het tweedaagse zaalvoetbalevenement goed van start gegaan en hebben deze teams zich geplaatst voor de kwartfinales.

Hoofdklasser Dieze West was op volle oorlogssterkte en had met Caleb Rahajaan en Jaouad Akloud gerenommeerde zaalvoetballers in het team en na een goede start delen ze met Nunspeet de eerste plaats in de poule. Vanavond gaan beide teams uitmaken wie de poulefase als nummer één mag afsluiten. In deze clash treffen de spelers van Dieze West hun oude ploegmakkers Tom Ijzerman en Wahid Shimeri. Overige kanshebbers voor een plek in de kwartfinales in deze poule zijn nog de teams VSCO’61, Hatto Heim en VSW uit Windesheim. Ook HFC Storica heeft nog een theoretische kans om verder te komen.In de andere poule zien we vv WVF de lijst aanvoert na alle wedstrijden te hebben gewonnen. WVF heeft laten zien met goede zaalvoetballers in het team als Romano Luhukay en Marc van der Vegte ook dit jaar in de WRZV hallen hoge ogen te kunnen gooien.

Lees verder »

Cursus Werken met de e-overheid

Zwolle – Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, belastingaangifte doen of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig allemaal via internet. Ook de Belastingdienst stopt met de blauwe envelop en wil voortaan digitaal berichten sturen en ontvangen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen.

Gemeente Zwolle organiseert in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker, waarin deelnemers leren hoe overheidsdiensten via internet te gebruiken zijn. Daarnaast wordt je geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en wordt gegeven op maandagochtend 9, 16 en 30 januari van 10.00 – 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Hanzezaal). Zwollenaren die kunnen omgaan met de computer en internet én een e-mailadres hebben, kunnen een plek reserveren door een mail te sturen naar hallo@stadkamer.nl. Deelname is gratis, er wordt wel gevraagd om je vooraf op te geven.

Spreekuren wijkagenten Zwolle-Zuid

Zwolle – De wijkagenten van Zwolle-Zuid zijn zoveel mogelijk in de wijk aanwezig en aan het werk. Met ingang van 1 januari 2017 zijn ze ook te bezoeken tijdens twee spreekuren in wijkcentrum De Pol aan de Gelijkheid 1. Op woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is daar een wijkagent aanwezig om vragen van wijkbewoners te beantwoorden.

De wijkagenten van Zwolle-Zuid wensen u een veilige jaarwisseling en een heel goed 2017! Maar besef ook dat inbrekers tijdens de jaarwisseling weer extra actief zijn. Viert u oudejaarsavond bij familie, vrienden of kennissen? Vraag aan de buren een oogje in het zeil te houden. Wek de indruk dat er iemand thuis is: laat lampen branden, laat de radio aan en zet bijvoorbeeld glazen op tafel. Blijft u wel thuis, maar gaat u naar buiten om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen of vuurwerk af te steken? Vergeet dan niet de ramen en deuren dicht te doen. Ziet u tijdens de jaarwisseling iets verdachts? Twijfel dan niet en bel direct 112! De wijkagenten van Zwolle-Zuid zijn ook actief op Twitter. Volg het actuele nieuws uit de wijk via het account @POL_ZwolleZuid! Bron: www.politie.nl