Handbaldames Travelbags/HV Zwolle wonnen

Zwolle – Zondag 30 januari stond de wedstrijd tegen Artemis op het programma. Na twee nederlagen op rij aan Zwolse kant, werd het tijd om weer eens te winnen.

img_8194.jpg 

De wedstrijd begon slap, er werd slecht gecommuniceerd in de dekking, waardoor de cirkelspeelster van Artemis te vaak wist te scoren. Hierdoor was het na een kleine 10 minuten te hebben gespeeld al 3-5 in het voordeel van Artemis

Lees verder »

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle tegen UGHV

Zwolle – Zondag 29 januari 2017 mochten de Heren 1 van Travelbags/HV Zwolle weer aantreden, dit keer was UGHV de tegenstander in Sporthal Zwolle Zuid. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen, dit namen de heren mee naar de wedstrijd in het achterhoofd. Daarbij miste Travelbags/HV Zwolle de tweede lijn schutter Rik Talens i.v.m. een blessure. Na het winnen van de tos gingen de wedstrijd van start.

team_hs1.png 

Moeizaam, zo kun je de eerste helft wel omschrijven. De doelpunten waren schaars in het begin. Robert ter stege nam de taak op zich om de geblesseerde Rik Talens te doen vervangen en met succes! Met een paar goede aanvallen, waarin er goed druk werd gezet, benutte deze zijn kansen. Alleen met goede aanvallen troffen de Zwollenaren doel. Daartegenover zette UGHV uit Ulft goede gerichte afstandsschoten, die op hun beurt ook doel troffen. UGHV kon tot 7-7 bij blijven, daarna liepen de Zwollenaren uit tot de ruststand was bereikt van (slechts) 10-7.

Lees verder »

Zangers gezocht voor jubileumconcert Konstantijn

Zwolle – De koren van Konstantijn bestaan 25 jaar! En dat wordt gevierd op zondag 9 juli 2017. De muziektheatervoorstelling ‘The Wizard of Oz’ o.l.v. regisseur Rixt Smits & dirigente Eline Geerdink beloofd groots te worden. Voor deze bijzondere gelegenheid wordt er samengewerkt met Vocalgroup On-Cue uit Zwolle.

jong_meisje_konstantijn_2.jpeg 

Meedoen met deze productie kan! Wij zoeken wijze wizards, verdwaalde meiden, bange leeuwen, vogelverschrikkers en meer! Kinderen, jongeren én volwassenen kunnen zich inschrijven als projectlid. Leuk om te doen met je zus, moeder, vader, tante, buurman of alleen. De kinderkoren starten na de voorjaarsvakantie. Projectleden bij On-Cue starten in mei. Ook is er een kleuterkoor, dat start op 1 juni. Meer informatie? Kijk op www.vuurvogelonline.nl. Aanmelden voor een van de koren? koorschoolkonstantijn@gmail.com Voor On Cue: marloeszalm@hotmail.com 

Lees verder »

Ouasim Bouy keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Ouasim Bouy keert per direct terug bij PEC Zwolle. De 23-jarige speler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus FC. In de eerste helft van het seizoen was de Amsterdammer verhuurd aan het Italiaanse Palermo, maar hier kwam hij weinig aan spelen toe. Bouy was vorig jaar ook op huurbasis actief voor de Zwollenaren. In 29 officiële wedstrijden scoorde hij vier keer.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden dat het toch nog is gelukt om Bouy naar PEC Zwolle te halen: ,,Vorig seizoen heeft Ouasim laten zien van waarde te zijn voor PEC Zwolle. Ouasim gaat altijd voorop in de strijd en dat is juist in deze tijden van belang. Met zijn goede trap en inzicht is hij een versterking voor onze selectie. Hij gaat zich richten op een plek in de verdediging. We zijn content dat we in deze transferwindow voor elke linie een versterking hebben gehaald.”

Digisterker : omgaan met de Digitale overheid

Zwolle – Wie beter wil leren omgaan met verschillende digitale toepassingen kan in februari bij Stadkamer terecht. Op 6, 13 en 20 februari is de cursus Digisterker over het omgaan met de Digitale overheid. Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is het gratis digitale inloopspreekuur voor vragen over app ‘s, E-books en social media op de centrumlokatie. Op donderdagavond 9 februari is er een verdiepingscursus LinkedIn.

Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente of het aanvragen van een toeslag gaan voortaan via internet. Ook de Belastingdienst gaat helemaal digitaal. In de cursus Digisterker leer je overheidsdiensten via internet te gebruiken. Te beginnen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus omvat 3 dagdelen. Binnenkort wordt de cursus gegeven op maandagochtend 6, 13 en 20 februari van 10.00 – 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Cele-zaal). Opgave via de website of door een mail te sturen naar educatie@stadkamer.nl De deelname is gratis, wel opgeven vooraf.

Lees verder »

Het weer: Tot in de avond droog

Zwolle- Dinsdag is het bewolkt maar blijft het droog. Er is een kans dat de zon even door het wolkendek breekt. In de avond ontstaat er kans op regen. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 5 graden.

weerfoto-30-januari-2017-helene-swarthstraat.jpg 
Helene Swarthstraat

Woensdagochtend is er nog wat kans op zon, in de middag raakt het bewolkt en valt er wat regen. Het wordt dan maximaal 8 graden.

Swol 1894 succesvol op Kampioenschappen

Zwolle – De Zwolse zwemclub was weer goed vertegenwoordigt in Hoofddorp waar het NK zich dit jaar afspeelde. De tribune van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander was goed gevuld met onder andere een grote afvaardiging fans uit Zwolle en Kampen.

swol_1894_nk_2017-2.jpg 

Er werden maar liefst 8 uitvoeringen gezwommen door Swol 1894. Zoals bij elke wedstrijd een technische- en vrije uitvoering. Bij de senioren is dit sinds kort opgedeeld in aparte wedstrijden.

swol_1894_nk_2017.jpg 

 

Lees verder »

Herontdekking Moderne Devotie

Zwolle – De nieuwe aandacht voor de Moderne Devotie mag je gerust een herontdekking noemen. Er is de laatste jaren veel over geschreven en aan activiteiten die er mee samenhangen geen gebrek. Een Ontmoetingshuis Moderne Devotie was er alleen nog niet. Tot aan nu.

Op 5 februari is de officiële opening van het ontmoetingshuis dat een van de twee pioniersplekken is, met als thuisbasis de consistorie van de Grote Kerk Zwolle. Daar wordt de komende maanden een eerste programma uitgerold met verschillende thema-avonden. De andere pioniersplek HET PLEIN – Pionieren tussen Michaëls en Markt’ ‘wordt geleid door de stadspastor Mariska van Beusichem. 

Lees verder »

Knuffel mee = gratis entree!

Zwolle – Op vrijdag 3 februari speelt PEC Zwolle Vrouwen de competitiewedstrijd tegen de vrouwenselectie van ADO Den Haag. Dit is een wedstrijd die in het teken staat van vitaliteit. Zo worden diverse doelgroepen uitgenodigd, waaronder basisscholen uit de Regio Zwolle. Tevens zamelt de club bij dit duel knuffels in voor vier goede doelen: Kadera Zwolle, Ronald McDonald Huis Zwolle en AZC Hardenberg. Daarnaast worden knuffels uitgereikt tijdens de Open dag van Isala in maart. Iedereen die bij deze wedstrijd een knuffel meebrengt, kan gratis naar binnen. Oftewel, knuffel mee = gratis entree!

Het doel van PEC Zwolle United (maatschappelijke tak van PEC Zwolle) met deze actie is om vele kinderen te verblijden met een knuffel. Alle meegebrachte knuffels hoeven bij de ingang echter nog niet ingeleverd te worden, maar worden aan het einde van de wedstrijd (bij mooi weer) tegelijkertijd het veld opgegooid. Een idee dat in onder andere Amerika al vaker is uitgevoerd onder de naam ‘Teddy Bear Toss’. PEC Zwolle roept alle supporters op om met een knuffel naar deze wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen te komen (in verband met hygiënevoorschriften graag schoon in een plastic zak verpakken). Let echter op: ook als je knuffels meeneemt, dien je een gratis (fysiek) ticket te bestellen. Hoe? Dat lees je bij Lees verder.

Lees verder »

Apparaten ingezameld voor Stichting Jarige Job

Zwolle – Scholen CBS Het Mozaïek, CBS De Zuidster en De Ambelt VSO uit Zwolle deden met nog 250 scholen mee aan de jaarlijkse Wecycle-inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. De school ontvangt hiervoor een cadeau. Wecycle zorgt ervoor dat de apparaten optimaal worden gerecycled en doneert 285 verjaardagsboxen aan Stichting Jarige Job. Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

wecycle_jarigejob.jpg 
Wecycle steunt Jarige Job via de scholeninzamelactie zodat 285 kinderen hun verjaardag kunnen vieren

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: "Wecycle wil kinderen en hun ouders laten nadenken wat ze doen met hun kleine apparaten. Worden ze afgedankt, lever ze dan in voor recycling. Dan krijgen we er allemaal iets voor terug, namelijk nieuwe grondstoffen. En door onze scholeninzamelactie bezorgt Jarige Job andere kinderen ook nog eens een leuke verjaardag. Zo verbinden we de circulaire economie met onze maatschappelijke betrokkenheid." 

Lees verder »

Digitaal bijblijven bij Stadkamer

Zwolle – Wie beter wil leren omgaan met verschillende digitale toepassingen kan in februari bij Stadkamer terecht. Op 6, 13 en 20 februari is de cursus Digisterker over het omgaan met de Digitale overheid. Elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur is het gratis digitale inloopspreekuur voor vragen over app ‘s, E-books en social media op de centrumlokatie. Op donderdagavond 9 februari is er een verdiepingscursus LinkedIn. Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente of het aanvragen van een toeslag gaan voortaan via internet. Ook de Belastingdienst gaat helemaal digitaal.

In de cursus Digisterker leer je overheidsdiensten via internet te gebruiken. Te beginnen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus omvat 3 dagdelen. Binnenkort wordt de cursus gegeven op maandagochtend 6, 13 en 20 februari van 10.00 – 12.00 uur in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (Cele-zaal). Opgave via de website of door een mail te sturen naar educatie@stadkamer.nl De deelname is gratis, wel opgeven vooraf. Geef je carrière een boost met deze workshop, want LinkedIn kan je kansen bij het vinden van een baan aanzienlijk vergroten. Met waardevolle tips om LinkedIn in te zetten bij het zoeken naar werk, om kennis uit te wisselen en te netwerken. Op 9 februari van 19.30 uur in de Hanze-zaal (naast Stadhuis). De kosten zijn 8 euro (7 euro met Biebpas), opgave via de website of educatie@stadkamer.nl

Het weer: Bewolkt met veel regen.

Zwolle – Maandag is het bewolkt met voornamelijk in de morgen perioden met regen. Pas in de loop van de middag wordt het droger. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 7 graden.

weerfoto-29-januari-2017-tussen-de-verlaten.jpg
Tussen de Verlaten 

Dinsdag is er meer kans op zon tussen de wolkenvelden door. Ook blijft het voornamelijk droog. Het wordt maximaal 4 graden.