Be Quick zet opmars voort tegen Dos

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag opnieuw drie punten toegevoegd aan het totaal. In een uitwedstrijd werd Dos Kampen verslagen. Het team van Jan Locht en Rudi Fillet staat daardoor zevende, maar de strijd om handhaving is nog steeds niet definitief beslist.

Be Quick en Dos Kampen hebben de laatste wedstrijden veel punten gepakt. Beide teams dingen zelfs nog mee naar de derde periode. Be Quick moet het vandaag in ieder geval doen zonder Sander Fillet (vertoefde elders) en Jeffrey van der Vlist (lichamelijke kwetsuur). 

Lees verder »

Het weer: Een aangename lentedag

Zwolle – Zondag wordt een aangename lentedag met flink wat zon. De maximum temperatuur komt uit op zo’n 19 graden. Wel waait er een stevige zuidoostenwind. In de avond ontstaat er kans op regen.

weerfoto-30-april-2017-hobbemastraat.jpg
Hobbemastraat

Maandag start nog met zon maar in de loop van de dag gaat bewolking het weerbeeld overnemen. Hierbij onstaat kans op wat regen. Bij een zwakke oostenwind wordt het maximaal 17 graden.

WVF vastberaden naar driepunter tegen IJVV: 2-1

Zwolle – De eerste van drie finales levert vanmiddag 3 punten op voor een voor iedere meter strijdend WVF. Door de vele blessures van belangrijke vaste krachten speelt WVF vanmiddag met de teruggehaalde Richard Bouwmeester en Hans Kamping in de as. Nog steeds zijn Martijn Ruijsch, Robbert Jan Stals, Peter van de Streek en Romano Luhukay niet beschikbaar. Vandaag haakte op het laatste moment Sieme ten Broeke geblesseerd af. Hessel Berends begint na een blessureperiode weer op de bank. Met het team dat er wel staat begint WVF goed aan de wedstrijd. Overal op het veld ontstaan duels, er wordt gevochten om de bal en WVF heeft overtuiging in haar spel. Het in grote getale opgekomene publiek ziet een aantrekkelijke eerste helft waar met name Willem Bel aan de linkerkant een plaag vormt voor de gasten uit IJsselmuiden. De jongeling speelt met een overtuiging van een ervaren speler en glijdt een aantal keer gemakkelijk langs twee, drie tegenspelers. In de 22e minuut valt dan ook de verdiende voorsprong voor WVF als Bel weer langs een aantal tegenstanders snelt, maar wordt gestuit. De afgevallen bal is voor Dion Reijnen, die de bal weer in de 16 pompt, waar Bouwmeester teruglegt en opeens rechterverdediger Kristian Bril opduikt voor de IJVV-keeper. Hij frommelt de bal vervolgens in de korte hoek: 1-0.

WVF blijft ook na de voorsprong goed voetballen, zet overal druk en blijft de betere ploeg. In de 33e minuut de opmaat voor de 2-0. Willem Bel maakt een actie over links, geeft af op Marc van de Vegte, die Brend Mellema zoekt in de 16-meter. Daar komt de bal vervolgens ongelukkig tegen de hand van een IJsselmuider verdediger. Scheidsrechter O’Neill twijfelt geen moment en legt de bal op de stip. Van der Vegte voltrekt zelf het vonnis: 2-0, WVF heeft wat het wil, een ruime voorsprong. Dit is ook de ruststand.

Lees verder »

Berkum pakt DOS ’37 op eindstreep

Zwolle – Berkum heeft tegen DOS ’37 een moeizame 1-0 overwinning geboekt, waarbij de winnende treffer pas vlak voor het slotsignaal viel. Daarmee pakte de gespannen ogende thuisclub wél weer kostbare punten in de kampioensrace in de 1e Klasse D.

"DOS heeft het ons heel lastig gemaakt, we hadden veel moeite om openingen te vinden," stelde Berkum-coach Arno Hoekstra vast. "Maar in dit stadium maakte het ons niet heel veel uit hoe we voetballen, áls we maar winnen." DOS-trainer Philip Agteres zag dat zijn ploeg vooral defensief goed partij gaf. "We hebben weinig ruimte weggegeven. Berkum had niet zijn beste dag en wij speelden zonder druk. Ik was tevreden over mijn verdediging, maar niet over wat we aanvallend hebben gebracht."

Lees verder »

Stadslanderijen aan de stadsrand van Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag zijn onder grote belangstelling ossen losgelaten op de landerijen van de Dijklanden. Het gebeuren had een feestelijk tintje, mede dankzij het mooie weer. De bezoekers hebben ook kennis kunnen maken met alle andere deelnemende boerenbedrijven aan het project Stadslanderijen Zwolle. Op de Dijklanden zal de komende jaren veeteelt plaats kunnen vinden. Ook zal de komende periode een poging gedaan worden om op een gedeelte van de Dijklanden graan te verbouwen.

koeiendans_1.jpg 

In de loop van de jaren zijn er steeds meer agrarische bedrijven aan de rand van Zwolle verdwenen. Jos van Leussen (voormalig projectontwikkelaar en initiatiefnemer van de Zwolse Stadslanderijen) wil de land – en tuinbouw en de veeteelt aan de Zwolse stadsranden weer nieuw leven inblazen. Inmiddels zijn er veel deelnemers betrokken bij zijn initiatief.

koeiendans_2.jpg

koeiendans_3.jpg

koeiendans_4.jpg 

Lees verder »

Wereld Tai Chi dag in Park Wezenlanden

Zwolle – Zaterdag werd in het Park de Wezenlanden voor de 15 keer de wereld Tai Chi dag gehouden. Vele beoefenaars van deze sport toonden hun kunsten aan geïnteresseerde bezoekers van het evenement.

dsc_0043-bordermaker1.jpg

Naast diverse workshops en marktkramen werden onder andere demonstraties gegeven in vormen van Tai Chi met de lange speer en zwaardsnijkunsten. Wereld Tai Chi Dag (WTCD) is een wereldwijd evenement voor positiviteit voor de Aarde "Global Tai Chi Wave" Over de hele wereld doen mensen deze dag Tai Chi in parken en op pleinen. Meer informatie over het evenement of Tai Chi in het algemeen is te vinden op www.wereldtaichidag.nl .

dsc_0020-bordermaker1.jpg
dsc_0056-bordermaker1.jpg
dsc_0076-bordermaker1.jpg
Meer foto’s via lees verder…

Lees verder »

Het weer: Afwisselend zon en wolken

Zwolle – Zaterdag begint met een afwisseling van stapelwolken en zon. In de middag heeft de zon minder ruimte. Bij een zwakke zuidenwind wordt het maximaal 14 graden.

weerfoto-29-april-2017-harm-smeengekade.jpg
Harm Smeengekade

Zondag wordt de eerste dag dat de temperatuur weer een normale waarde krijgt voor de tijd van het jaar. Wel gaat het in de avond vanuit het zuidwesten regenen. Tot die tijd is de zon flink aanwezig. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 19 graden.

WRZV wint 3e periode

Zwolle – Afgelopen week kwam de nummer twee uit de hoofdklasse zvv Ede bij de WRZV Zwolle op bezoek. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, om de 3e periode te winnen en daarmee nacompetitie veilig te stellen voor de KNVB topklasse. De heenwedstrijd eerder dit seizoen ging voor de Zwollenaren verloren in Ede.

WRZV Zwolle was bijna op volle sterkte, maar moest Tom Ijzerman nog missen met een enkelblessure. Niettemin had de WRZV een sterk collectief, die vanaf het begin goed uit de startblokken kwam en vol op de aanval speelde. Na twee minuten kwam de WRZV verdiend op een 1-0 voorsprong Het was Willem Bel die met een mooie actie knap wist af te ronden. Ook de 2-0 kwam van de voet van Bel. Zvv Ede wist vlak voor rust nog wel de spanning terug te brengen. Na de rust was het wederom Willem Bel die met zijn hattrick de bal genadeloos binnenschoot 3-1. 

Lees verder »

Manon Zeeboer blijft bij Regio Zwolle Volleybal

Zwolle – Manon Zeeboer speelt ook aankomend seizoen in het shirt van Regio Zwolle Volleybal. De 22-jarige diagonaal kwam in 2016 over van Taurus uit Houten en bemachtigde binnen de kortste keren een plekje in het Zwolse eredivisieteam Zeeboer voelt zich thuis in Zwolle en heeft daarom besloten om nog een seizoen te blijven. "Ik heb het hier erg naar mijn zin", reageert Manon Zeeboer.

De 1.75 meter lange Zeeboer begon haar loopbaan in Hierden, maar besloot al snel elders te gaan kijken. Ze maakte in 2013 de overstap naar Alterno, waar ze ook haar debuut in de eredivisie maakte. In 2015 vertrok Zeeboer naar Oskam Taurus, om een jaar later te verkassen naar Regio Zwolle Volleybal. De diagonaal is blij om in Zwolle te blijven en kijkt onder andere uit naar de samenwerking met coach Wilfried Groothuis. Hij staat aankomend seizoen aan het roer bij Regio Zwolle Volleybal. "Met Wilfried als nieuwe trainer verwacht ik dat we weer stappen gaan maken. Daardoor kunnen we weer mooie dingen laten zien", zo laat Zeeboer nog weten. 

Lees verder »

Meer koopzondagen aub (vanuit Zwolle)

Zwolle – Marianne van den Anker spreekt in Zwolle met een voor- en tegenstander van de koopzondag. Tot grote frustratie van een groep winkeliers en nietsvermoedende dagjesmensen die voor gesloten deuren staan, mogen in Zwolle de winkels maar één keer in de maand op zondag open. Wegen de wensen van de christelijke gemeenschap van de stad zwaarder dan de economische belangen van de Overijsselse hoofdstad?

Kwesties is het live-debatprogramma van NPO Radio 1. Presentatoren Rob Oudkerk en Marianne van den Anker reizen elke zondagavond af naar de plekken in Nederland waar actuele en controversiële onderwerpen aangepakt moeten worden. Zij praten met politici, deskundigen en vooral met de betrokkenen zelf over brandende kwesties die ons, de burgers, direct aangaan. Uitzendingen: vanaf 28 augustus, elke zondag tussen 20.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1. (De uitzending kan later beginnen i.v.m. mogelijke uitloop KNVB-bekerfinale.

Lees verder »

Dodenherdenking Zwolle donderdag 4 mei

Zwolle – Op donderdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het monument in het Ter Pelkwijkpark voorafgegaan door de Stille Omgang. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten, burgemeester Henk Jan Meijer, enkele wethouders en de familie van Selma Wijnberg – de Joodse oud-stadgenote die Sobibor overleefde – nemen hieraan deel.

Stille Omgang
De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf De Spinhuisbredehoek. Daar opstellen tussen 19.00 en 19.15 uur. Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

Lees verder »

Dodenherdenking Zwolle donderdag 4 mei

Zwolle – Op donderdag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats bij het monument in het Ter Pelkwijkpark voorafgegaan door de Stille Omgang. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten, burgemeester Henk Jan Meijer, enkele wethouders en de familie van Selma Wijnberg – de Joodse oud-stadgenote die Sobibor overleefde – nemen hieraan deel.

De Stille Omgang vertrekt om 19.15 uur vanaf De Spinhuisbredehoek. Daar opstellen tussen 19.00 en 19.15 uur. Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. De tocht gaat langs het voormalig Huis van Bewaring, Menno van Coehoornsingel, Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Bagijnesingel, Schoenkuipenbrug, Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Samuël Hirschstraat langs de synagoge, Schoutenstraat, Wolweverstraat, Wilhelminasingel naar het Ter Pelkwijkpark.

Lees verder »