Nieuwe documentaire PEC Zwolle op FOX

Zwolle – Zondagavond 4 juni om 22:00 uur is de nieuwe documentaire van PEC Zwolle TV te zien op FOX Sports. De FOX Sports DOC met de titel: ‘Kan ik ze nog raken of niet? Een seizoen PEC Zwolle van binnenuit ‘ wordt uitgezonden op FOX Sports kanaal 1.

De Eredivisie is tot een eind gekomen, PEC Zwolle kan terugkijken op een bijzonder seizoen. Waar de ploeg van Ron Jans startte met een gelijkspel in Nijmegen, speelde het zich veilig in de laatste thuiswedstrijd door een overwinning op sc Heerenveen. In de documentaire worden technisch directeur Gerard Nijkamp, high performance coach Dwight Lodeweges en trainer/coach Ron Jans met zijn selectie het gehele seizoen gevolgd tijdens hun werkzaamheden. De unieke beelden van voor-en nabesprekingen, scouting werkzaamheden, technische overleggen en momenten in de de kleedkamer geven een mooie inkijk in het seizoen 2016-2017 van PEC Zwolle. Bron: www.peczwolle.nl

Padel binnenkort ook in Zwolle

Zwolle –  Je speelt Padel 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie, waardoor Padel zeer specifieke vaardigheden vraagt. Net als bij tennis mag de bal eenmaal het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet worden gespeeld. De kleinere baan (10 m bij 20 meter) en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport, waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn voor de beginnende Padel enthousiasten. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis. Wel gebruik je een ander racket (padel). Een Padel racket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

padel_baan.jpg 
Padel baan in Purmerend, dezelfde banen die ook in Zwolle komen 

Padel is spectaculair en heeft een grote fun-factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Omdat je dicht tegenover elkaar staat is er ook meer sociale interactie dan bij tennis. En dit wordt gewaardeerd.

Lees verder »

ChristenUnie betreurt vertrek Filip van As

Zwolle – Filip van As stelt met onmiddellijke ingang zijn functie van wethouder in Zwolle ter beschikking. Van As stelt dat hij te weinig draagvlak voelt om de versnelling uit te voeren die nodig is om de Zwolse duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Van As en de ChristenUnie hebben de versnelling van de duurzaamheidsagenda voortdurend als speerpunt benoemd.

ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots betreurt het vertrek van wethouder Van As: "Filip van As heeft zich als wethouder voortdurend ingezet voor het belang van álle Zwollenaren en het beste voor de toekomst van onze stad. Zijn niet aflatende inzet voor duurzaamheid voor het Zwolle van ons en onze kinderen was en is van groot belang.

Lees verder »

Waarschuwing zwemwater Agnietenplas Zwolle

Zwolle – Dinsdagmiddag heeft de provincie een waarschuwing afgegeven voor zwemmersjeuk bij Agnientenplas te Zwolle, nadat meerdere meldingen zijn binnengekomen van huidklachten na watercontact.

Vermoedelijk gaat het om zwemmersjeuk, waarbij huidirritatie optreedt. Nader onderzoek loopt nog. Met dit zomerse weer is het goed om te weten waar u veilig kunt zwemmen, kijk voor zwemwater bij u in de buurt op http://www.zwemwater.nl. Voor meldingen kunt u contact opnemen met: meldpunt@overijssel.nl Bron: www.wdodelta.nl

Wethouder Van As kondigt vertrek aan

Zwolle – Wethouder Filip van As (ChristenUnie) van de gemeente Zwolle heeft met onmiddellijke ingang zijn functie beschikbaar gesteld. In onderstaande persverklaring motiveert hij zijn besluit:

‘Ik heb mij de afgelopen zeven jaar met hart en ziel ingezet voor deze functie. Het was steeds een voorrecht om als wethouder deze mooie stad te mogen dienen. En het kost mij dan ook veel moeite en pijn om daar nu afscheid van te nemen. Toch zie ik deze stap als onvermijdelijk.
Een van de belangrijkste onderdelen van mijn portefeuille is duurzaamheid; een thema dat mij zeer aan het hart gaat. Een belangrijke opgave binnen de duurzaamheid is de omschakeling naar duurzame energiebronnen. Dat transitieproces moet, samen met de stad, de komende tijd meer vaart krijgen. Maar de versnelling van dit proces vraagt voor een bestuurder een breed politiek draagvlak. Ik heb met name afgelopen maandag tijdens het debat over energietransitie dit politieke draagvlak niet ervaren. Om die reden vind ik het juist om nu mijn functie neer te leggen.’ Filip van As is sinds 2010 wethouder van de gemeente Zwolle. In het huidige college is hij portefeuillehouder voor onder andere duurzaamheid, mobiliteit en de binnenstad. Hij is wijkwethouder van de binnenstad, AA-landen en Berkum.

Het weer: Bewolkt met af en toe een stapelwolk

Zwolle – Woensdag is het op wat stapelwolken flink zonnig. Er is een kleine kans op een bui. Verder is het mooi lente weer met een temperatuur van 23 graden bij een matige noordwestenwind.

weerfoto-31-mei-2017-borneostraat.jpg
Borneostraat

Donderdag wordt een zonnige dag na een frisse start. Bij een matige noordenwind wordt het overdag maximaal 23 graden.

37ste editie Olde Zakk’n Toernooi

Zwolle – Op zaterdag 10 juni a.s. vindt de 37ste editie plaats van het Olde Zakk’n Toernooi. Dit jaar met 9 verenigingen. Naast titelverdediger PEC Zwolle zijn van de partij Dieze West, Be Quick ’28, HTC, SV Zwolle, Zwolsche Boys, ZAC, SVI en CSV’28. 

Het toernooi wordt ook dit jaar weer gespeeld op sportpark De Verbinding in Stadshagen. Het voetbaltoernooi van CSV ’28 is in 1979 bedacht door wijlen Gerard Schutte en groeide daarna uit tot een jaarlijkse traditie. Voetballers van 35 jaar en ouder trekken nog eenmaal hun voetbaltenue aan, om zo met oude collega’s de strijd aan te gaan. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld en de ploegen spelen 7 tegen 7. Alle wedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld van CSV’28. De verschillende wedstrijden staan onder leiding van ons elitekorps: Gerrit Nibourg, Erik Geubels, Jan Bosscher, Hans Ester en Bert Zieleman.

Lees verder »

Meiden voetbaltoernooi bij SV Zwolle

Zwolle – Op woensdagmiddag 14 juni wordt in Zwolle een meiden jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd. Tijdens dit toernooi kunnen meiden tussen de 8 en 10 jaar strijden om een ticket voor deelname aan het provinciale kampioenschap, wat georganiseerd wordt in het kader van het EK-vrouwenvoetbal wat dit jaar in Nederland plaatsvindt. Dit toernooi wordt georganiseerd door Stichting Sportpark Marslanden en SV Zwolle.

In juli en augustus is Nederland gastheer voor het EK-vrouwenvoetbal, daarom staat dit voetbaltoernooi in het teken van het EK-vrouwenvoetbal en mag de gemeente Zwolle één team afvaardigen naar het provinciale jeugdtoernooi in Deventer. Meiden uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs (8 t/m 10 jaar) kunnen zich aanmelden in teams, om zo een ticket te verdienen voor de halve finale ronde in Deventer. Door deel te nemen aan de voorronde bij SV Zwolle (Sportpark Marslanden) maakt je team kans om deel te nemen aan de provinciale voorronde op 21 juni in Deventer en misschien wel de finaleronde op 8 juli in Enschede.

Lees verder »

Verkeersmaatregelen tijdens Halve Marathon

Zwolle – Op zaterdag 10 juni aanstaande vindt voor de zeventiende keer de Halve Marathon in Zwolle plaats. Het gebied binnen het parcours wordt tussen 18.00 en circa 24.00 uur afgesloten voor verkeer. Er gelden diverse verkeersmaatregelen.

Het afgesloten gebied wordt omsloten door de volgende wegen en straten: Nieuwe Havenbrug – Kamperpoortenbrug – Pannekoekendijk – Schuttevaerkade, Burgemeester Drijbersingel – Diezerkade – Brink – Bagijnesingel – Hanekamp – Wipstrikkerallee – Leo Majorlaan – Weteringbrug – Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Schuurmanstraat – Groot Wezenland – Kerkbrugje – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Gasthuisplein – Oude Vismarkt – Grote Markt – Grote Kerkplein – Sassenstraat – Luttekestraat – Melkmarkt – Jufferenwal – Eekwal.

Lees verder »

Anoniem solliciteren bij Gemeente Zwolle

Zwolle – Tijdens een sollicitatieprocedure wil gemeente Zwolle iedereen gelijke kansen op selectie bieden en (on)bewuste uitsluiting voorkomen. Uit de proef anoniem solliciteren die gemeente Zwolle uitvoerde, blijkt dat anoniem solliciteren hierbij kan ondersteunen. Op basis van de ervaringen die sollicitanten en leidinggevenden opdeden, verbetert gemeente Zwolle haar selectieproces. Vanaf dit najaar presenteren kandidaten zich in eerste instantie anoniem. Na de eerste selectie maken de sollicitanten en de leidinggevende persoonlijk kennis en wordt de anonimiteit opgeheven.

De proefperiode heeft geleid tot bewustwording van arbeidsmarktdiscriminatie als maatschappelijk probleem. Daarnaast blijkt uit de ervaringen dat onbewuste uitsluitingen en discriminatie op basis van onder andere leeftijd, geslacht, nationaliteit en uiterlijke kenmerken tijdens de briefselectie met dit instrument worden voorkomen. Na de eerste selectie verdwijnt dit effect. Gemeente Zwolle beëindigt nu de proefperiode en start uiterlijk dit najaar met een vernieuwde digitale sollicitatiemethode: eerst anoniem presenteren, daarna persoonlijk kennismaken. Anoniem betekent dat de naam, leeftijd, geslacht en uiterlijke kenmerken van de sollicitant niet zichtbaar zijn tijdens de eerste selectie. Van augustus 2016 tot april 2017 voerde gemeente Zwolle een proef anoniem solliciteren uit. Tijdens deze periode onderzocht gemeente Zwolle, als werkgever, in hoeverre dit instrument arbeidsdiscriminatie en onbewuste uitsluitingen voorkomt en gelijke kansen op selectie biedt. 

Dennis Kimetto van start in Halve Marathon

Zwolle – Naast parcoursrecordhouder Richard Mengich en de winnaar van de marathon van Londen, Daniel Wanjiru, komt ook Dennis Kimetto op zaterdag 10 juni naar Zwolle voor de zeventiende Scania Zwolse Halve Marathon. Kimetto is sinds 28 september 2014 de snelste mens op aarde op de marathon. De Keniaan vestigde destijds in Berlijn met 2:02:57 een nieuw wereldrecord op de langste afstand van de wegatletiek en dat record na bijna drie jaar nog niet verbroken.

Kimetto heeft lange tijd gekampt met een dijbeenblessure. Na volledig herstel heeft hij de afgelopen maanden weer goed kunnen trainen en is gebrand op een mooi resultaat in Zwolle. Mengich, Wanjiru en Kimetto zullen in ieder geval geduchte concurrentie kunnen verwachten van hun landgenoot Ezekiel Chebii. Chebii heeft een persoonlijk record van 59 minuten en 5 seconden op de halve marathon. Chebii schreef dit jaar de Lake Biwa Marathon in Japan op zijn naam in 2:09:06. Verder krijgen drie jonge Keniaanse talenten de kans om voor de eerste keer buiten Kenia hun krachten te tonen. Het gaat hier om Mark Rotich, William Wanjiku en Elias Muthoni. Voorts gaat in Zwolle de bekende schrijver Abdelkader Benali van start. Benali heeft aangegeven graag een keer de strijd te willen aangaan met Erben Wennemars.

Lees verder »

Nieuwe openingstijden Openbaar Belang

Zwolle – De openingstijden van Openbaar Belang veranderen per 1 juni a.s.. Vanaf donderdag kunnen bezoekers ’s morgens van 8.30 tot 12.30 uur zo binnenlopen. Vanaf 12.30 tot 16.30 uur uur is gereserveerd voor persoonlijk contact met de bezoekers op afspraak. Dat betekent dat de medewerkers ’s middags meer tijd hebben voor een uitgebreider gesprek in het kantoor aan de Binnengasthuisstraat 1 in Zwolle.

De menselijke maat blijft belangrijk voor Openbaar Belang, persoonlijk en dichtbij. Om dat gevoel te versterken, gaat ze de benedenverdieping van het kantoor aanpakken. "Denk aan een meer gastvrije entree", verduidelijkt Henk Voerman, manager Wonen. "Met ook meer plek voor een persoonlijk gesprek. 

Lees verder »