Weer deelnemersrecord voor MBO Bruisdag

Zwolle – De MBO Bruisdag, dé introductiedag voor Zwolse studenten van het MBO, behaalt voor het vijfde jaar op rij een deelnemersrecord. De MBO Bruisdag zal op woensdag 6 september plaatsvinden waarbij studentenorganisatie Buro Ruis maar liefst 4300 MBO studenten van programma op maat voorziet. Het deelnemersrecord is mede te danken aan een stijging van het aantal opleidingen dat meedoet aan de MBO Bruisdag.

mbo_bruisdag_joost_jansen.jpg
Foto: Joost Jansen

Het doel van de introductiedag is om nieuwe studenten kennis te laten maken met elkaar, de opleiding en de stad Zwolle. De MBO Bruisdag is een samenwerking tussen Buro Ruis en de Zwolse mbo-instellingen Deltion, Landstede, Groene Welle, CIBAP, Hedon, Menso Alting, Hervormd Weeshuis, Zwolse theaters en de gemeente Zwolle. De stijging van het aantal opleidingen dat graag mee wilt doen zorgt ervoor dat er meer zal moeten worden samengewerkt in de binnenstad. Coördinatrice van de MBO Bruisdag Nienke Salet voorziet hierin geen problemen: ‘Dit is het vijfde jaar op rij waarin wij een forste groei meemaken en wij merken dat het logistiek gezien door de veelheid aan programma wat meer puzzelen is het de locaties en de totale capiciteit van de binnenstad. Maar ook dit jaar hebben wij een zeer geslaagd programma weten samen te stellen. Dit is mede te danken aan de bereidheid van de verschillende partijen en locaties in Zwolle om zichzelf en de stad van hun beste kant te laten zien’ aldus Salet.

Lees verder »

Maatregelen vanwege evenementen in augustus

Zwolle – In Zwolle vinden in augustus diverse evenementen plaats. De Zomerkermis, de herdenking van de slachtoffers in Oost-Azië en het Stratenfestival brengen veel bezoekers naar de binnenstad. Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt. 

Zwolse Zomerkermis: van 11 tot en met 20 augustus
Van 11 tot en met 20 augustus staat de Zomerkermis op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat en het Grote Kerkplein. Om de kermisattracties hun plek te kunnen laten innemen op het kermisparcours worden op maandag 7 augustus voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Aansluitend gaan de attracties in opbouw. Dit duurt tot en met vrijdagochtend 11 augustus. Op 21 en 22 augustus wordt de kermis afgebouwd en opgeruimd.

Lees verder »

Resultaatgericht inkopen hulp aan kinderen

Zwolle – Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. De elf gemeenten in de Regio IJsselland werken hierin samen vanuit een gezamenlijke visie. Op deze manier voeren de gemeenten de Jeugdwet zo doeltreffend en doelmatig mogelijk uit; dit in het belang van de jeugdige cliënten en hun ouders/verzorgers. De colleges van de elf gemeenten hebben onlangs een besluit genomen over de volgende stap vanuit de visie; de gezamenlijke overstap naar resultaatgericht inkopen met vereenvoudiging op het gebied van het doorverwijzen in het belang van cliënt en organisaties.Vanuit deze benadering willen gemeenten, verwijzers en aanbieders de samenwerking verder bevorderen. Ook zetten de partijen in op het vereenvoudigen van het proces van betalingen. Dit komt ten goede aan het resultaat: het kind en zijn directe omgeving. Deze integrale benadering biedt aanbieders – als het om een ouder kind of jongvolwassene gaat – ook meer de gelegenheid om rekening te houden met andere vragen en vormen van ondersteuning bijvoorbeeld via de Wmo of terrein van ondersteuning en werk & inkomen.

Hoe gaat het in zijn werk
De zogeheten toegang bepaalt samen met jeugdige en het gezin wat er nodig is en welk resultaat bereikt moet worden. Dit wordt vastgelegd in bijvoorbeeld in een gezinsplan. Het kind of de jongere kiest een aanbieder en samen gaan ze in gesprek om een behandelplan op te stellen. Daarna start de zorg en na afloop wordt deze geëvalueerd door het gezin, de toegang en de aanbieder. Cliënten kunnen (anoniem) hun ervaringen op een voor iedereen toegankelijke beoordelingssite plaatsen.

Lees verder »

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Zwolle – Maandagmorgen is het nog flink zonnig. In de loop van de dag moet de zon steeds vaker plaats maken voor stapelwolken. Mogelijk valt uit deze wolken een bui. Het wordt bij een matige zuidwestenwind maximaal 23 graden.

weerfoto-31-juli-2017-rodetorenplein.jpg
Rodetorenplein

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Mogelijk vallen er enkele buien. Bij een matige westenwind wordt het maximaal 24 graden.

Man vermist vanaf Zwolle Zuid

Zwolle – Sinds zondagmiddag 14.00 uur wordt vanaf de van de Cappellenstraat in Zwolle Zuid een 29 jarige verwarde man vermist. 

De man is in het bezit van een NS fiets, en is gekleed in een geruite bloes met de kleuren blauw/geel of blauw/wit. De man heeft is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een stevig postuur. Heeft u de man gezien? Neem dan contact op met 112.

Extra Pop Up Cinema

Zwolle – Op zondagavond 30 juli organiseert het Fraterhuis een extra Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Om 21.45 uur vertonen we nog een keer de ontroerende Franse komedie ‘Demain tout commence’. Over een man wiens leven op zijn kop gezet wordt wanneer hij de verantwoordelijkheid krijgt voor zijn jonge dochter. De reden voor deze spontane beslissing zijn de uitverkochte voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond.

buitenfilm_celeplein.jpg

Demain tout commence
Samuel leeft het leven zonder veel verplichtingen in het zonnige zuiden van Frankrijk, zonder zich al te veel in te spannen. Op een dag staat één van zijn vroegere veroveringen voor de deur. Zij laat bij hem een baby van een paar maanden achter: zijn dochter Gloria. Samuel blijkt niet in staat om te zorgen voor haar en is vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria inmiddels in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op, maar nu om haar dochter op te halen… Een hartverwarmende film met in de hoofdrol Omar Sy (‘Intouchables’, ‘Samba’) over opgroeien, verantwoordelijkheid en ouderschap.

Lees verder »

Tien dagen zomerkermis in Zwolse binnenstad

Zwolle – Zwolle is van vrijdag 11 augustus tot en met zondag 20 augustus 2017 opnieuw het bruisende decor voor de Zomerkermis! Tien dagen met veel gezelligheid en amusement voor jong en oud.

De opening van de Zwolse Zomerkermis vindt plaats op vrijdag 11 augustus op het Rodetorenplein. Ook dit jaar start het programma om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Ron Boszhard, bekend van de AVRO/TROS hit Bommetje XL. Burgemeester Henk Jan Meijer zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug van het Rodetorenplein. Ook dit jaar is er een familiedag op zondag 20 augustus met een schminktent, Polaroid Girl, Kiddy Ride Police Patrol en Street Magic met Roderick Waterpas. En op maandag 14 augustus de Eurodag.

Lees verder »

Het weer: ’s Middags kans op een bui, later droog

Zwolle – Zondag wordt een warme benauwde dag. In de ochtend lijkt het nog aardig droog te blijven. In de middag komt een koufront onze kant op waar een stevige onweersbui uit kan vallen. Na dit front klaart het weer op en blijft het gedurende nacht droog. Bij een matige zuidwestenwind komt de maximumtemperatuur uit op 27 graden.

weerfoto-30-juli-2017-brinkhoekweg.jpg
Brinkhoekweg

Maandag wordt een dag met weer wat meer zon en een aangename temperatuur van rond de 23 graden. De buien zijn ook verdwenen. Mogelijk valt er in de middag een bui maar zoals het er nu uitziet zullen er niet veel vallen.

Koninklijke onderscheiding uitgereikt

Zwolle – Locoburgemeester René de Heer heeft zaterdag 29 juli omstreeks 18.30 uur in het Nhow hotel aan de Wilhelminakade 137 in Rotterdam de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Mariet Verhoef-Cohen uitgereikt. De Zwolse wordt onderscheiden op grond van haar letterlijk grensverleggende vrijwillige verdiensten voor Soroptimist International. In een bijeenkomst voorafgaand aan de uitreiking wordt zij geïnaugureerd tot president van Soroptimist International.

Mariet Verhoef-Cohen wordt door mensen uit binnen- en buitenland met wie zij samenwerkt voor Soroptimist International bijzonder gewaardeerd om haar maatschappelijke betrokkenheid. Al bijna 20 jaar committeert zij zich met hart en ziel aan deze aan de Verenigde Naties verbonden organisatie van ongeveer 80.000 professionele vrouwen. Haar grootste drijfveer is de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en hen toegang te geven tot basale zaken als water, gelijke rechten, opleiding, inkomen en respect.

Lees verder »

Het weer: Voornamelijk bewolkt met kans op bui

Zwolle – Zaterdagochtend wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het voornamelijk droog. In de middag kan het gaan regenen, waarna het in de avond weer opklaart. Het wordt bij een matige zuidwestenwind maximaal 22 graden.

weerfoto-29-juli-2017.jpg

Zondag is het voornamelijk bewolkt met kans op een bui. Het wordt maximaal 24 graden en door de regen wordt het benauwd.

IJsbeelden Festival keert terug naar Zwolle

Zwolle – Na een jaar afwezigheid komt het Nederlands IJsbeelden Festival aankomende winter terug naar Zwolle. De organisatie heeft weer voor Zwolle gekozen omdat het evenement in Zwolle beter tot zijn recht komt dan in Amsterdam, waar meer internationale evenementen tegelijkertijd worden georganiseerd.

img_0733.jpg

Ook erkent Het Organisatieteam, de organisatie van het festival, dat het Nederlands IJsbeelden Festival al een lange geschiedenis in Zwolle heeft en eigenlijk ook haar "roots" in de Overijsselse hoofdstad heeft. Winter in Zwolle wordt hiermee weer zoals het hoort. De verwachting is dat het evenement weer 100.000 bezoekers naar Zwolle zal trekken. Als locatie is dit jaar gekozen voor de IJsselhallen. Het voordeel van deze locatie is dat veel faciliteiten gewoon aanwezig zijn. De IJsselhallen beschikt over ruime parkeergelegenheden, is op loopafstand van het station en van het centrum. 

Lees verder »

Man aangehouden voor poging woninginbraak

Zwolle – Een 28-jarige man uit Zwolle is in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juli op de Brahmsstraat aangehouden voor poging tot inbraak in een woning aan de Morra. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Getuigen zagen rond 02.00 uur dat twee mannen probeerden een deur open te breken bij een woning aan de Morra. Toen één van de getuigen iets riep gingen de twee er vandoor. De gealarmeerde politie ging op zoek naar de twee en trof hen fietsend aan op de Lassuslaan. Toen ze de politie zagen gingen ze er vandoor. Na een korte zoekactie werd de 28-jarige man aangetroffen op de Brahmsstraat. Naar de tweede man werd verder gezocht, maar deze werd niet meer aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.