3D trippen op het Provincie Festival

Zwolle – Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op 9 september is het campagneteam in Zwolle aanwezig om bezoekers van het Provincie Festival bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

3d_tripping_simulator_11.31.44.jpg

Het campagneteam is op 9 september tussen 10:00 en 16:00 uur aanwezig in Zwolle. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Ook kunnen de bezoekers een ritje maken in een Alcokart. Dit is een speciale kart die voorzien is van een "rijden onder invloed" stand. Hierdoor zal de kart reageren alsof de bestuurder onder invloed van alcohol is. Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl  is meer informatie te vinden.

alcokart_rijdenzonderinvloed.jpeg

Lees verder »

PEC Zwolle contracteert Nicolas Freire

Zwolle – Zoals technisch directeur Gerard Nijkamp eerder deze week al bekendmaakte, heeft PEC Zwolle de gewenste defensieve versterking binnen. De Argentijn Nicolas Freire voegt zich zo snel als mogelijk bij het team van trainer/coach John van ’t Schip. De 23-jarige verdediger is afkomstig van het Uruguayaanse Torque en wordt voor twee seizoenen aan de Blauwvingers uitgeleend. Bij een eventuele toekomstige transfer van Freire, deelt PEC Zwolle mee in de opbrengst.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Nicolas stond, via contacten van John van ’t Schip met de City Football Group, al langere tijd op ons wensenlijstje en ik ben dan ook zeer content dat het gelukt is hem aan de selectie toe te voegen. Met hem halen we een robuuste, linksbenige verdediger binnenboord, die vooral centraal, maar ook als linksback uit de voeten kan. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd, heeft hij al 54 wedstrijden in de benen en was hij de afgelopen periode aanvoerder van zijn club. Nicolas gaat voorop in de strijd en is een leider in het veld. Ik verwacht dat hij een speler is die ons verder gaat helpen dit seizoen."

Hogeschool Viaa start met vernieuwing pand

Het officiele startmoment zal op 5 september zijn. Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden in Zwolle krijgt met een lichte gevel en veel glas een ander front en uitstraling én het wordt duurzamer. Vlak voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden daarvoor begonnen. Op dinsdag 5 september organiseert de hogeschool een officieel startmoment en een informatiemarkt voor personeel, studenten, omwonenden en andere geïnteresseerden.

170830_bouwwerkzaamheden_hogeschool_viaa_1.jpg 

Met het vernieuwde pand opent Hogeschool Viaa volgens facilitair manager Bert-Jan Jonker letterlijk en figuurlijk ‘een venster naar de samenleving’.

Lees verder »

Manifest Onderwijsstad Zwolle

Zwolle – De Actuele Moderne Devotie Beweging komt met een Manifest Onderwijsstad Zwolle. Ze heeft daarbij de succesfactoren gebruikt die in de 15e en 16e eeuw Zwolle tot een onderwijsstad maakten, met Europese bekendheid. Uit heel Noord West Europa kwamen er studenten in Zwolle wonen, leven, leren en werken, om het onderwijs te volgen o.l.v. rector Johan Cele en zijn opvolgers. De hele stad profiteerde mee in welvaart, welzijn en groei.

onderwijsmanifest.jpg 

De Moderne Devotie Beweging komt in het Manifest met verschillende voorstellen ; een Zwolse School gevormd door de Zwolse Acht en andere partijen, studenten die leren, leven, werken en wonen in een gemeenschap, de strategische onderwijsnota’s inhoudelijk koppelen aan andere sectoren met strategische nota’s en agenda’s, waardoor een meer integraal plan voor de hele stad en omgeving ontstaat, de talentontwikkeling en vakmanschap meer deel laten uitmaken van totale persoonlijkheidsvorming, de vorming van Kopklassen binnen de Zwolse School, met de beste docenten die er te vinden zijn, en tenslotte studenten die naast leren ook werken, en daarmee weer goedkoper kunnen wonen en leven.

johan_cele.jpg 

Lees verder »

De bal gaat weer rollen

Zwolle – Na vier succesvolle seizoenen start na de zomervakantie weer een nieuwe PEC Zwolle Street League. Wie worden de opvolgers van FC Blauwvingers en FC Streetboys? Het was de wijk Stadshagen die afgelopen seizoen de kampioenen leverde. Een mooie uitdaging voor andere wijken om hier komend najaar verandering in te brengen. Op vrijdag 13 oktober gaat PEC Zwolle Street League, de leukste straatvoetbalcompetitie van Zwolle, weer van start. Meld je nu aan met je vrienden/vriendinnen en trap samen het nieuwe voetbalseizoen af!

27.jpg 
Foto:Theo Smits

Wat is PEC Zwolle Street League?
De PEC Zwolle Street League is de straatvoetbalcompetitie voor jongeren tussen 11 en 16 jaar. Elke wijk in Zwolle kan meedoen met een of meerder teams en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (niet tijdens de schoolvakanties). Iedereen speelt ongeveer acht wedstrijden. De competitie eindigt in december met een finaleronde. Na de kerstvakantie start er weer een nieuwe competitie. Ook worden er leuke thema-avonden en een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. 

Lees verder »

Vocal group On-Cue zoekt nieuwe zangers

Zwolle – Houd je van zingen en lijkt het je leuk om dat samen met een groep leuke mensen te doen? Dit kan bij vocal group On-Cue. Er is momenteel in alle stemgroepen plek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tijdens onze open avond op maandag 11 september om 20.00 uur in De Werkschuit, Rijnlaan 200 in Zwolle.

on-cue_-_balk17_1.jpg

On-Cue is een enthousiaste, gezellige en gedreven vocal group met zo’n 20 leden o.l.v. dirigente Eline Geerdink. On-Cue zingt vier- tot zes stemmig en vaak a capella. Het repertoire is heel divers: van bekende popsongs tot swingende latin en jazz classics van bekende artiesten zoals Sia, Michael Bublé, Stevie Wonder en Earth, Wind & Fire. We treden met regelmaat op in en rondom Zwolle en vinden het dan leuk om de nummers te ondersteunen met choreografie.

Lees verder »

Fotoboek toont backstageleven artiesten

Zwolle – Aankomende zaterdag ontvangen Theater de Spiegel en Zwols poppodium Hedon een bijzonder fotoboek met foto’s van artiesten, gefotografeerd achter de schermen. 10 Minuten voor aanvang van hun eigen optreden of voorstelling werden zij op de gevoelige plaat vastgelegd door fotografen Gijs Dragt en Bob Billows. De overhandiging van dit prachtige boek vindt zaterdag 2 september plaats om 12:15 uur in Hedon en iets later, om 14:00 uur in de Cortegaerdt Foyer in Theater de Spiegel.

De aanleiding voor het fotoboek van Zwolse theaters was het 10 jarig jubileum van Theater de Spiegel afgelopen jaar. Op 30 september 2006 opende koningin Beatrix de deuren van wat al snel net zo’n herkenningspunt van Zwolle zou worden als de Peperbus. Ter gelegenheid van dit jubileum wilde Zwolse theaters graag meewerken aan de realisatie van dit mooie fotoboek. Voor Hedon was de aanleiding voor het boek het "vernieuwbouwde" pand aan de Burgemeester Drijbersingel. Sinds de opening in 2014 hebben fotografen Dragt en Billows al een zeer grote verscheidenheid aan artiesten er weten vast te leggen. Van Barry Hay, Henny Vrienten en Blaudzun tot Pokey LaFarge en Talib Kweli.

Lees verder »

Het weer: Eerst bewolkt en buien, later droog

Zwolle – Donderdag start nog met regen maar in de loop van de ochtend wordt het droog. Mogelijk valt er in de loop van de dag nog een bui. Bij een matige westenwind wordt het niet warmer dan 18 graden.

weerfoto-31-augustus-2017-hermelenweg.jpg
Hermelenweg

Vrijdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het lijkt wel droog te blijven. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 19 graden.

Berkum moet vol aan de bak bij AZSV

Zwolle – Berkum maakt zaterdag bij AZSV in Aalten na drie seizoenen haar rentree in de hoofdklasse en zal tegen die vaak stugge ploeg meteen vol ‘aan de bak’ moeten. "Het is voor ons een nieuw begin, dus we moeten er direct bovenop klappen," beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. "We hebben door pech een wat wisselvallig oefenprogramma gedraaid, maar de ervaren krachten in onze ploeg zijn volwassen genoeg om daar mee om te gaan."

AZSV eindigde in het afgelopen seizoen als 10e in de Hoofdklasse B en bivakkeerde daar eigenlijk het hele seizoen in de middenmoot. In de derde periode kreeg de ploeg van trainer Dennis van Toor, die nu zijn achtste (!) seizoen ingaat bij de Aaltenaren, het nog even moeilijk want van de 12 verliespartijen in dat seizoen kreeg AZSV er in die periode de helft om de oren. Aan het eind van de rit bleef AZSV toch aan de veilige kant van de streep, zodat nu aan een nieuwe jaargang in de hoofdklasse kan worden begonnen. In de zomerstop vertrokken er vier spelers bij de Aaltenaren en stopten er twee, maar kwamen er zeven nieuwkomers van buitenaf. Net als Berkum speelde AZSV nogal wisselvallig in de voorbereiding op de nieuwe competitie. Dat de eerste oefenwedstrijd tegen De Graafschap met 1-3 werd verloren was natuurlijk geen schande, maar in de zes oefenduels stapte AZSV vier keer als verliezer van het veld. Daar zat ook een 6-2 afstraffing bij de Utrechtse eersteklasser DHSC bij en deze week werd met 4-2 verloren bij zondageersteklasser Longa ’30 uit Lichtenvoorde.

Lees verder »

Arne Mulder geeft startschot StadshagenRun

Zwolle – Arne Mulder, vijfvoudig winnaar van de 10 kilometer van de StadshagenRun, verzorgt zaterdag 21 oktober het startschot bij de jubileumeditie van de EP:StadshagenRun. De EP:StadshagenRun wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Inschrijven kan nog tot 30 september via www.epstadshagenrun.nl.

Zwollenaar Arne Mulder beleefde zijn doorbraak op regionaal niveau tijdens de StadshagenRun in 2011. "Aan de StadshagenRun van 2011 heb ik mijn mooiste herinnering overgehouden", vertelt Mulder. "In september van dat jaar liep ik voor het eerst onder de 36 minuten bij een wedstrijd in Hattem. Kort daarna liep ik tijdens de razendsnelle Singelloop in Utrecht mijn eerste 34’er. En vervolgens liep ik in Stadshagen. De week voor het evenement overkwam mij een naar ongeluk. Mijn rechter wijsvinger was opengescheurd, nadat ik deze aan een scherp voorwerp had gestoten. De nachten voor de StadshagenRun 2011 kon ik amper slapen en ik twijfelde of ik wel zou meedoen. Ondanks de nare blessure en slapeloze nachten liep ik opnieuw een heel dik PR en ik won de wedstrijd. Verbazing, blijdschap en vermoeidheid tegelijk!"

Lees verder »

Programma Open Dag Hedon compleet

Zwolle – Zaterdag 2 september is het zo ver, Hedon gooit (nagenoeg) alle deuren voor de bezoekers open. Backstagecafé, balkon, oefenruimtes, productiehuis, de grote en de kleine zaal en uiteraard de kleedkamer. Daar blijft het natuurlijk niet bij, want Hedon zou Hedon niet zijn als zij deze aangelegenheid niet aangrijpen om er een feest van te maken.

buitenzijdehedon_raymondvanolphen.jpg
Foto: Raymond van Olphen

De grote zaal beleef je tenslotte het best met een fijn live-programma op het podium, de kleine zaal biedt podium voor de parels van de toekomst. Tijdens de open dag worden de nieuwe Hedon Beursbands gepresenteerd. Het Zwolse poppodium geeft aan flink uit te pakken tijdens de open dag. Zo zullen in de grote zaal o.a. Paceshifters, The Cool Quest en The Hardstyle Pianist optreden. De kleine zaal trapt af met een kinderconcert van de Hippe Gasten, waarna het podium overgenomen wordt door opkomend talent. Zo zullen o.a. Tour De Moos, Stairway To Hedon-winnaar Exploding Pudding en Wildebeast in de kleine zaal optreden. De foyer is het terrein van de terugkerende Danceconcepten van Hedon.

Lees verder »

Ongeval met motor op de Marsweg

Zwolle – Woensdagmiddag rond 15.40 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Marsweg waar een motorrijder bij was betrokken.

hansplatjeongeval.jpg
Foto: Hans Platje

Het ongeval vond plaats onder de spoortunnel. Of en hoe ernstig de verwondingen van de motorrijder zijn en hoe deze ten val is gekomen is op dit moment nog niet bekend.