PEC Zwolle pakt zege in knotsgekke slotfase

Zwolle -PEC Zwolle heeft de ongeslagen status in thuiswedstrijden behouden. Zwolle heeft het thuis traditioneel lastig met FC Groningen, zo ook deze editie. Op basis van vechtlust en het betere spel maakt de ploeg van trainer John van ’t Schip tot twee keer toe een achterstand ongedaan en wint het in de absolute slotfase (3-2). ,,Het spel kan veel beter, maar ik ben blij dat we gewonnen hebben", vertelt trainer John van ’t Schip.

img_6421.jpg

Het duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen kende een flitsende openingsfase, met een handvol kansen voor de thuisploeg. Stef Nijland, die in de spits de voorkeur kreeg boven Piotr Parzyszek, stuitte al binnen drie minuten op doelman Sergio Padt. Niet veel later kon hij opnieuw uithalen, omdat Padt een rebound moest toestaan op een schot van Younes Mokhtar. Ditmaal was een Groningse verdediger hem te vlug af. Toch mocht Nijland na twintig minuten spelen zijn doelpunt meepikken. Hij stond op de juiste plek om de bal tegen de touwen te schieten, nadat Padt een schot van Youness Namli niet onder controle kreeg en de bal via Mokhtar voor de voeten van de spits belandde. ,,In die fase speelden we heel goed, voor de passing was goed voor elkaar", vond trainer Van ’t Schip.

img_6400.jpg

img_6360.jpg
img_6415.jpg

Lees verder »

Berkum wint ruim van CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum heeft CSV Apeldoorn met 5-2 aan de kant gezet, al zag het daar in het begin niet naar uit. De bezoekers hadden een vliegende start maar na de Zwolse gelijkmaker kantelde het wedstrijdbeeld volkomen en kwam CSV er nauwelijks meer aan te pas. "We kwamen goed weg in de beginfase, maar daarna pakten we het goed op. We hebben veerkracht getoond," zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. CSV-coach Jürgen Schefczyk vond dat zijn ploeg faalde in de uitvoering. "Na onze eerste fout waren we de draad volledig kwijt en zijn we 80 minuten min of meer kansloos geweest. We gaven te veel ruimte, dan vráág je om problemen, maar ook mentaal was het niet in orde."

CSV vloog met veel krachtsvertoon uit de startblokken en kwam al na een minuut op voorsprong. Linksbuiten Jamarro Diks zette voor en toen Berkum veel te slordig verdedigde kon Maarten Boeve de bal binnen tikken: 0-1. Daar had al direct een tweede CSV-goal bij kunnen komen, maar nadat Diks er weer razendsnel vandoor ging vloog de inzet van Boeve nu maar net over het Zwolse doel. Op het moment dat Berkum op weg leek naar een pak slaag viel de tegentreffer bijna uit het niets aan de andere kant. Toen Chris van der Meulen met een lange pass werd gezocht leek CSV-verdediger Jeremy Jonker op te kunnen ruimen, maar zijn kopbal naar zijn keeper was veel te zwak zodat Van der Meulen kon onderscheppen. Die kans was wel aan de Berkum-topscorer besteed en met een bekeken balletje liet hij CSV-doelman Patrick Jansen kansloos: 1-1. Vanaf dat moment kantelde het wedstrijdbeeld volledig en maakte Berkum de dienst uit. Dat leidde al in de 13e minuut tot succes, nadat de CSV-defensie volkomen onnodig een corner weggaf. De hoekschop werd fraai binnen gekopt door verdediger Jordi Lemmens en na die 2-1 kwam de thuisclub niet meer in de problemen terwijl de Apeldoorners van geluk mochten spreken dat Berkum een hele serie kansen onbenut liet.

Lees verder »

Verassende uitslagen in WRZV Competitie

Zwolle – De steigerbouwers van KPS blijven verrassen in de hoofdklasse B. Afgelopen week werd Dozend/Krijtje met een nipte 4-3 aan de zege kar gebonden. De Gebroeders Postma (combi van Postma Totaaltechniek en PSTM Automatisering) schoten flink uit de slof en boekten een 10-1 zege op Bola-Lah! Satu. Beide teams gaan aan kop in de WRZV hoofdklasse.

De Gebroeders Postma nemen samen met Bafana Bafana en Stip Entertainment de leiding in de hoogste klasse van de maandagavond. Alle drie de teams hebben de 100% score. Stip won met 11-4 van Kletsen & Proeven en Bafana was met 7-5 te sterk voor HubTo. Diaspora wist ook haar eerste duel dit seizoen te winnen. HANZ werd met 7-3 verslagen. Tabonon Sportschool won verassend met 9-2 van Bola-Lah!

Lees verder »

Het weer: Tot in de middag kans op regen

Zwolle – Zaterdag vallen er tot aan de avond regelmatig buien. In de avond klaart het op. Het wordt bij een zwakke westenwind maximaal 17 graden.

weerfoto-30-september-2017-wipstrikkerallee.jpg
Wipstrikkerallee

Zondag wordt het meer zonnig en blijft het tot aan het einde van de middag droog. Daarna zullen in de avond weer buien vallen. Het wordt bij een stevige wind maximaal 17 graden.

Workshops in Week van de Opvoeding

Zwolle – Wat is opvoeding of nog belangrijker wat is goede opvoeding? Durf jij weleens buiten de lijntjes te kleuren? Omdat dat beter bij jou en je kind(eren) past? Van 2 oktober tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt besteed aan alles wat met opvoeden te maken heeft. Dit jaar is het thema ‘buiten de lijntjes’.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich weleens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in een onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door ‘out of the box’ te denken en ‘buiten de lijntjes’ te kleuren. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – Morgenavond ontvangt PEC Zwolle in speelronde 7 in het eigen MAC3PARK stadion FC Groningen. De Blauwvingers, die nog ongeslagen zijn op eigen veld, weten dat zij zich bij winst stevig in de subtop nestelen. Het linker rijtje is nog niet de plek waar de Groningers staan, die samen met Heracles Almelo zowel tweemaal wonnen, gelijkspeelden als verloren.

FC Groningen, waar Ron Jans na zijn succesvolle periode in Zwolle deze zomer terugkeerde als technisch manager, staat maar drie punten achter PEC Zwolle en is ook net als de Blauwvingers nog ongeslagen in eigen huis. FC Utrecht werd verrassend met 2-1 verslagen, in een wedstrijd waarin Sergio Padt zijn ploeg overeind hield. Met doelman Padt is ook direct de man in vorm benoemd. De aanvoerder werd deze zomer zelfs opgeroepen voor het Nederlands Elftal en dat was een doelman van de FC sinds 1967 (Tonny van Leeuwen) niet meer overkomen. Naast de thuiswedstrijd tegen de Utrechters, werd er ook een punt behaald in de derby tegen sc Heerenveen en tegen VVV-Venlo, waar Padt pas in de blessuretijd capituleerde. Afgelopen weekend werd er gezegevierd tegen FC Twente. Oussama Idrissi tekende voor de enige treffer.

Lees verder »

Nieuwe piano houdt Zwols koor gaande

Zwolle – ‘Popsongs voor 65-jarigen.’ Zo noemt Marja Karenbeld het repertoire van het Zwolse seniorenkoor The Second Voices. Dinsdag 26 september 2017 begonnen ze het nieuwe seizoen, met een nieuwe piano. Het koor kocht deze met een financiële bijdrage van De Gasthuizen.

piano.jpg

The Beatles, musicalnummers en oude popliedjes. Ze zingen het allemaal bij The Second Voices. Het doel is vooral om plezier te hebben en van de muziek te genieten. ‘Het is voor ons allemaal een hobby. Al neemt dat niet weg dat we serieus bezig zijn met de zang’, zegt Karenbeld. ‘We geven dan ook ieder jaar een voorjaarsconcert.’ Toen het koor 16 jaar geleden ontstond, schonk een bekende een oude piano. ‘Die piano heeft het al die jaren volgehouden, maar dit jaar was het toch echt tijd voor vervanging. En zonder piano repeteren is geen optie; als vierstemmig koor hebben we de muzikale begeleiding nodig’, legt Karenbeld uit. ‘We hebben een betaalbare, goede tweedehands piano gevonden. We zijn er ontzettend blij mee. Dankzij de bijdrage van De Gasthuizen konden we hem bekostigen.’

 

Lees verder »

EDON speelt wedstrijd tegen oud PEC Zwolle

Zwolle – Voetbalvereniging EDON uit Zwolle maakt het programma bekend van haar tachtigjarig jubilieum. Er zal onder andere een wedstrijd  tegen oud PEC Zwolle gespeeld worden op vrijdag 10 november en 11 november wordt een dag vol voetbal en feest. Een dag in het teken van nostalgie. 
Op haar verjaardag zelf speelt EDON om half acht ’s avonds op haar gerenoveerde sportpark met nog altijd de houten doelpalen aan de Weteringkade tegen het team van oud PEC Zwolle.

De selectie van oud PEC Zwolle is nog niet definitief, maar coryfeeën als Joost Broerse, Arne Slot, Tjeerd Korf, Art Langeler en Henk van Steeg maken wellicht deel uit maken van de selectie. Na afloop is er gelegenheid het bestuur van EDON en haar leden te feliciteren met de verjaardag van hun club. Harry Bouwhuis presenteert ’s avonds zijn speciale EDON-editie van het Zwolsch Historisch Tijdschrift. Op zaterdag 11 november wordt het feest eveneens groots gevierd. Alle drie de elftallen spelen een thuiswedstrijd, er is een springkussen voor de kinderen en ’s avonds viert EDON haar tachtigjarige verjaardag met een gezellige barbecue, Jaren Tachtig Feest en live muziek in de prachtige houten kantine en de tijdelijke feesttent. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag komen. Neem dan contact op met mail@edon-zwolle.nl.

Informatiemarkt Binnenstad Zwolle op 3 oktober

Zwolle – De binnenstad is de huiskamer van Zwolle. Er wordt gewerkt, geleerd, gewoond en gerecreëerd: in de binnenstad is altijd wat te doen. En de binnenstad is nooit af. Daarom wil ik u als bewoner graag uitnodigen voor de informatiemarkt op dinsdagavond 3 oktober. Tijdens de informatiemarkt zijn verschillende stands met informatie over actuele onderwerpen en projecten waar we in de binnenstad aan werken. Er is de mogelijkheid om u te laten informeren en in gesprek te gaan, zoals over het beheer van de openbare ruimte, de Grote Kerk, het Gasthuisplein of over het mooier en groener maken van de stad door bijvoorbeeld geveltuintjes.

Ook is het mogelijk kennis te maken met verschillende organisaties in de binnenstad zoals ZwolleFonds en BBZ. Het bestuur van de Grote Kerk vertelt graag over haar plannen om van de kerk het hart van de stad te maken. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid voor mij om nader kennis met u te maken. Ik zie u graag op 3 oktober! Locatie: Odeon, Blijmarkt 25 Tijd: vrije inloop tussen 19.30 – 21.30 uur

Wethouder opent 1e Zwolse Dierenwelzijnsmarkt

Zwolle – Wie van dieren houdt kan zijn hart ophalen in Zwolle tijdens Werelddierendag. Op woensdag 4 oktober 2017 vindt er van 14.00 tot 18.00 uur op het Grote Kerkplein voor het Stadhuis de eerste Dierenwelzijnsmarkt plaats. Wethouder Michiel van Willigen opent de markt om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De Dierenwelzijnsmarkt heeft met tien kramen veel te bieden, waaronder een dierenfotograaf en een dieren- en hondengedragsdeskundige. En voor de kinderen is er een schminktent, een limonade koe en een mini kinderboerderij. Ook kunnen de kinderen op de foto met de mascotte van Flappus, een (huis)dier en Dinosaurus Rext van Dinoland, en meedoen aan een quiz die wordt verzorgd door Dinoland of een kijkje nemen in een dierenambulance.

Lees verder »

Zwolse band Juffr. Jannie viert 20 jarig bestaan

Zwolle – De Zwolse band Juffr. Jannie bestaat dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren geeft de band op 4 november een groot feest met als thema ‘I wanna be famous!’ De band zal binnen dit thema muziek ten gehore brengen, er zullen gastoptredens zijn en het publiek wordt uitgedaagd een nummer met de band mee te zingen.

promofoto_juffr._jannie.jpg 

20 jaar geleden ontstond de band als trio vanuit de vraag van een vriend om muziek te verzorgen op zijn afstudeerfeestje. Bij wijze van grap werd de naam ‘Goeiesmorgens Juffr. Jannie’ genoemd als antwoord op de vraag wat eigenlijk de naam van de band was. Nog geen maand later werd de band onder die naam geboekt voor een optreden in Het Proeflokaal in Zwolle. Er volgden vele optredens op feesten, verjaardagen, bruiloften en festivals. Nog altijd staat het pure muziek maken met veelal akoestische instrumenten en het contact met het publiek, gepaard met de nodige grappen en grollen, centraal.

Lees verder »

CV De Tonnezotters verhuist naar SIO

Zwolle – Ondanks de geruchten sta je toch even vreemd te kijken. De Nieuwe Bierton gaat sluiten. Wat nu? Waar gaan we met onze carnavalsvereniging naartoe? Welke gelegenheid is groot genoeg voor onze activiteiten? Aldus voorzitter Ronald van Gerner. De carnavalsvierders van de Tonnezotters organiseren meerdere activiteiten zoals het Prinsenbal, receptie van de hoogheid, het Zwols Kapellenfestival, Carnavals mis in de O.l.v. Basiliek, maar ook de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Dit laatste houdt je niet even in een café. Daarvoor moet de gelegenheid toch groot genoeg zijn. Iedereen is welkom op deze middag, jong en oud.

Na beraadt met de leden kwam al snel naar voren dat men graag in Zwolle Zuid wilde blijven (de roots van de vereniging liggen in Schelle). Dan ga je nadenken en kom je uit op wijkcentrum Sio. De contacten werden gelegd met beheerder Cees de Jong. Tijdens het eerste gesprek bleek dat Cees jaren muzikant is geweest bij De Swolsche Polle en het Kapellenfestival erg goed kent. De speciaal hiervoor opgerichte commissie was er dan ook snel uit met Cees. De verhuizing van cv De Tonnezotters was een feit.

Lees verder »