Compleet zaalvoetbalprogramma in WRZV hallen

Zwolle – Ook in de herfstvakantie was er een compleet zaalvoetbalprogramma in de WRZV hallen. Op woensdag kwamen de koploper in de hoofdklasse B in actie en gaven beiden thuis in de titelrace. Zowel KPS Steigerbouw als FC Hummel pakten de volle winst. Ook de Gebroeders Postma wisten te winnen in de maandag hoofdklasse en gaan alleen aan kop.

FC Hummel mocht aantreden tegen YBC en werkte flink aan het doelsaldo door met 17-1 te winnen van YBC. De Steigerbouwers hadden een minder makkelijke avond in de wedstrijd tegen de Belgische Keizer 2. De ‘Belg’ wist goed tegenstand te bieden, maar kwam met 5-8 tekort tegen medekoploper KPS. Bordeaux Groen wist het eerste punt binnen te halen tegen titelverdediger Vastgoed Dalfsen. In een leuk en spannende zaalvoetbalpot werd er met 4-4 gelijkgespeeld. De Gebroeders Postma moesten ook flink aan de bak tegen Stip Entertainment. Stip had een goede start dit seizoen en wist bijna een gelijkspel af te dwingen tegen de kampioen van vorig seizoen. Postma wist uiteindelijk met een 4-3 zege de drie punten toch bij te schrijven. Ook Bafana Bafana presteert dit seizoen boven verwachting. Het team van Tjerk Kooistra was deze keer met 9-2 te sterk voor Hanz. HubTo mocht ook met een 5-0 zege op Kletsen en Proeven de eerste drie punten noteren.

Lees verder »

Academiehuis Grote Kerk Zwolle blij met subsidie

Zwolle – – De gemeenteraad van Zwolle heeft maandag definitief ingestemd met een bijdrage van een miljoen euro voor de Grote Kerk. Daarvan is 900.000 euro bedoeld om het gebouw zelf toekomstbestendig te maken met een vernieuwde entree, een verlichtings- en geluidsplan, betere facilitaire voorzieningen en berg- en vergaderruimten. Voor een opwaardering van de openbare ruimte rondom het rijksmonument is een bedrag van 100.000 gereserveerd.

Academiehuis Grote Kerk Zwolle is enorm blij met en dankbaar voor de impuls van de gemeente. Mede dankzij dit bedrag kan het gebouw de metamorfose ondergaan die nodig is om de culturele en educatieve hotspot te worden in het stadshart van Zwolle.

Lees verder »

WRZV Zwolle wint derby van IFC Zwolle

Zwolle – De WRZV speelde de eerste derby van dit seizoen de uitwedstrijd in de Landstede hallen tegen IFC Zwolle (2) en kon voor het eerst dit seizoen compleet aantreden. 

image3.jpg 

Het was Jeffrey Groeneveld die in de 2e minuut knap raak schoot nadat hij zelf de bal op de middellijn had weten te veroveren. Ook de 0-2 stond al snel op het scorebord voor de WRZV. In de 11e minuut liet Jabir Mazouz na een mooie actie IFC keeper Alex Grafhorst kansloos. WRZV had de overhand en vijf minuten later was het alweer raak. Jurian Meijntjes kon na een knappe actie van Tom IJzerman de bal binnenlopen (0-3). De WRZV blaakte van het zelfvertrouwen en dat vertaalde zich een minuut later in de 0-4. Willem Bel kon scoren na een slimme voorzet van Jeffrey Groeneveld. Vlak voor rust wist IFC toch nog iets terug te doen via Nejim El Ataoui, omdat de WRZV teveel ruimte weggaf.

image2.jpg

image1.jpg 

Lees verder »

Zwollenaren in de landelijke politiek

Zwolle – Maandagavond is Eefke Meijerink beëdigd als nieuwe wethouder tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Zij neemt de plaats in van Nelleke Vedelaar, die onlangs is begonnen als voorzitter van de landelijke Partij van de Arbeid. Politica Vedelaar zal haar partij weer uit het slob moeten trekken na de dramatische Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar.

dsc_1669.jpg

Vedelaar is niet de enige Zwolse politicus die is overgestapt naar de landelijke politiek. Eerder was Frank Futselaar van de Socialistische Partij haar al voorgegaan. Hij is lid geworden van de Tweede Kamer en heeft onderwijs, landbouw en natuurontwikkeling in zijn portefeuille. Aan de rechtse kant van dit spectrum heeft Zwollenaar Edgar Mulder een Tweede Kamerzetel ingenomen voor de Partij voor de Vrijheid. Mulder is voormalig lid van Provinciale Staten van Overijssel.

Lees verder »

Tijdelijke huisvesting Het Festival bijna rond

Zwolle – Dankzij samenwerking tussen de schoolbesturen van Vivente, Catent en OOZ is een oplossing gevonden voor de huisvesting van het grootste deel van de leerlingen van basisschool Het Festival. Het personeelsteam heeft maandag de hele dag gewerkt om de groepen ‘verhuisklaar’ te maken, teneinde dinsdag of woensdag te kunnen verhuizen naar een viertal locaties. Ondertussen wordt er nagedacht over de wijze waarop de schooltijden zo op elkaar afgestemd kunnen worden, dat er voor ouders voldoende tijd zal zijn voor het brengen en halen van hun kinderen.

Voor de groepen 3 t/m 8 zijn lokalen gevonden op vier schoollocaties in Stadshagen: De Boxem, De Paperclip, De Krullevaar en Klein Festival. Er is nog overleg gaande met de gemeente voor een vijfde locatie voor de groepen 1-2. Directeur Dick Bremmer: "We zijn erg tevreden en opgelucht dat we welkom zijn op scholen die relatief dichtbij in de omgeving van Het Festival staan." De komende dagen zal er nog veel werk verzet moeten worden om de Festivalleerlingen donderdag 2 november te kunnen verwelkomen op de locaties. Dick Bremmer: "Er valt nog veel te regelen, maar de eerste belangrijke stap is gezet!"

Het weer: Bewolkt met kans op regen

Zwolle – Dinsdag is het voornamelijk bewolkt, met in de ochtend kans op een beetje zon. Gedurende de dag valt er af en toe wat lichte regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 12 graden.

weerfoto-31-oktober-2017-stadsgracht.jpg
Stadsgracht

Woensdag is het vrijwel de hele dag bewolkt en valt er lichte regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 14 graden.

Bouw van de Zwolse busbrug van start

Zwolle – Met het in de grond boren van de eerste boorpaal gaven wethouder Ed Anker, gedeputeerde Bert Boerman en regiodirecteur van ProRail NO Jan Mulder het startsein voor de bouw van de busbrug. Dit gebeurde op maandagmiddag 30 oktober 2017 op de plaats waar de pijler komt waar de busbrug aan de noordzijde van het spoor op steunt. De bouw van de busbrug neemt in totaal ruim een jaar in beslag. Naar verwachting nemen de bussen de nieuwe busbrug begin 2019 in gebruik.

bouw_van_de_zwolse_busbrug_van_start.jpg 

De komende jaren werkt de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail hard aan de verbeteringen van het stationsgebied Zwolle. Zo wordt station Zwolle (het 2e ov-knooppunt van Nederland) omgebouwd tot een uitstekend toegankelijk en comfortabel ov-knooppunt in een groene omgeving. De start van de bouw van de busbrug is de eerste zichtbare stap in die richting en maakt onderdeel uit van de vele investeringen in het stationsgebied van 2017 tot 2025. Op de website www.zwolle.nl/busbrug staat meer informatie over onder andere het ontwerp.

Lees verder »

Verlies Travelbags/HV Zwolle handbalmannen

Zwolle – Na een week rust, stond de wedstrijd tegen Quintus uit Hengelo (GLD) op het programma.De week rust kwam voor de heren van Travelbags/HV Zwolle op het juiste moment, de ziekenboeg is weer leeggelopen. Vandaag werd alleen Luuk Broers gemist in verband met werkzaamheden in het buitenland. Zijn gemis werd opgevangen door Sjouke Attema en Jordy Hendriks. Die na een enerverende wedstrijd, met heren 2, wisten te winnen van Huissen. (klasse winst heren 2, gefeliciteerd!)

De heren van Travelbags/HV Zwolle begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen al snel uit naar een 3-1 voorsprong. Daarna brak een rommelige fase aan waarin Travelbags/HV Zwolle, door goed keeperswerk van Quintus, niet tot scoren wist te komen.

Lees verder »

Handbalsters Travelbags/HV Zwolle winnen toch

Zwolle – Na een week rust te hebben gehad, stond op zondag 29 oktober de uitwedstrijd tegen ABS DS1 op het programma. Een gemakkelijke wedstrijd zou je denken, gezien de ranglijst, maar niets bleek minder waar.

De dames van Travelbags/HV Zwolle begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op een voorsprong van 3 doelpunten verschil. Helaas konden ze dit goede spel niet vasthouden en een rommelige wedstrijd volgde. De Zwollenaren creëerden voldoende kansen, maar hadden grote moeite met de keepster van de tegenpartij, waardoor doelpunten uitbleven.

Lees verder »

Het leven wordt pas leuk met een robot

Zwolle – Na de smartphone en slimme thermostaat maakt nu de mensgelijke sociale robot zijn entree. Adriaan van Dis en Jos de Mul gaan op 26 november in gesprek over ‘Wie is de mens? Wat onderscheidt hem van de sociobot?’

Vaker dan we ons realiseren, hebben we met robots te maken. Denk aan de slimme thermostaat, onze smartphone, tilapparaten, grasmaaiers en digitale advertenties die onze voorkeur ‘kennen’. Apparatuur die het leven makkelijker maakt, ons helpt en ten dienste staat van ons.

Lees verder »

De Librije in Zwolle weer op 1 van Lekker500

Zwolle – Restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat weer op nummer 1 van Lekker500 2018. Het Zwolse restaurant wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de Nederlandse restaurantgids. 

De eigen stijl van Jonnie Boer, was de reden om zijn restaurant weer als eerste op de ranglijst te zetten. De editie 2018 van Lekker500 lanceert vier debutanten in de Top- 100. Het is de veertigste editie van de lijst met de  beste restaurants van Nederland.

Lees verder »

Open colleges in Zwolle over Smart Mobility

Zwolle – De provincie Overijssel organiseert in november en december in Zwolle vijf open colleges over het onderwerp Smart Mobility (slimme mobiliteit). Het gaat om een serie kennis- en inspiratiebijeenkomsten over toepassingen van slimme mobiliteit in Overijssel.

In een Open College Tour gaan adviseurs, ambtenaren, studenten en andere belangstellenden in gesprek en aan de slag. Door te ontdekken, te leren en te doen werken overheden, kennisinstellingen en bedrijven in Overijssel aan de ontwikkeling van steeds slimmere mobiliteit voor gebruikers. Bij Smart Mobility gaat het om het benutten van kansen, die nieuwe informatie- en communicatietechnologieën ons bieden. Denk aan zelfrijdende auto’s en digitale verkeersinformatie. Andere voorbeelden zijn het stimuleren van gedragsverandering van weggebruikers om de bestaande infrastructuur beter te benutten en het moderniseren van verkeersmanagement en het beheren van de fysieke infrastructuur.

Lees verder »