Het weer: Bewolkt met af en toe een bui

Het weer: Bewolkt met af en toe een bui

Zwolle – Nieuwjaarsdag is het voornamelijk bewolkt met af en toe een bui. Tussendoor laat de zon zich soms zien. Er waait een stevige zuidwestenwind. Het wordt maximaal 9 graden.

Dinsdag start redelijk droog, waarna een regengebied onze kant op komt vanuit het westen Bij een matige westenwind wordt het maximaal 8 graden.

Traditioneel carbidschieten in Zwolle

Traditioneel carbidschieten in Zwolle

Zwolle – Zoals alle jaren werd door de gemeente Zwolle vaste plekken aangewezen waar met carbid geschoten mocht worden op oudjaarsdag. Tussen 13.00 en 18.00 uur werd daar weer dankbaar gebruik van gemaakt.

In onder andere Park de Hogenkamp werd door tientallen enthousiastelingen met melkbussen knallen veroorzaakt die soms de ruiten deden trillen. Naast de standaard melkbussen werden ook aan elkaar gelaste tanks uit de schuur gehaald. Sommigen zo groot dat ze door één man moeizaam te hanteren waren. Een enkeling was zo fanatiek aan het knutselen geslagen, dat hij kon vertellen dat zijn melkbus voorzien was van een elektrische ontsteking in de vorm van een bougie. Het was erg jammer dat het grootste deel van de middag in regen gedompeld werd, maar dat mocht niet voorkomen dat er veel passanten even bleven staan om te kijken naar het schouwspel.

Dutch Darts Masters naar Zwolle

Dutch Darts Masters naar Zwolle

Zwolle – De finale van het WK Darts vindt op 1 januari plaats tussen Rob Cross en Phil Taylor. Helaas heeft de kijker in de halve finale kunnen zien hoe Rob Cross in een spannende wedstrijd van de laatste Nederlander, Michael van Gerwen, heeft gewonnen. Toch kan er in het nieuwe jaar alweer worden uitgekeken naar nieuwe darttoernooien. Waaronder het PDC-toernooi, dat dit jaar ook Zwolle zal aandoen. Van 11 tot en met 13 mei zal er worden gespeeld in de IJsselhallen.

De PDC toernooien maken onderdeel uit van de European Tour. Deze tour bestaat uit een serie toernooien in meerdere steden, zoals Hamburg, Wenen, Rotterdam, Maastricht en nu dus ook in Zwolle. Tijdens het toernooi in de IJsselhallen zullen nationale en internationale darters in verschillende rondes in actie komen.

Lees verder »

KHC Kampen wint IJsselcup in WRZV hallen

KHC Kampen wint IJsselcup in WRZV hallen

Zwolle – De ‘Strijd om de IJssel’ is gestreden en uiteindelijk na strafschoppen gewonnen door KHC uit Kampen. De finalist van vorige editie moest deze keer in de finale aantreden tegen oud PEC Zwolle.

In de halve finale wist KHC nipt te winnen van WVF. De Westenholtenaren wisten nog wel een 2-0 voorsprong te nemen (Jabir Mazouz en Joost Zweers), maar zagen uiteindelijk toch de Kampenaren langszij komen dankzij een hattrick van Zwollenaar Jeffrey de Nooijer. Oud- PEC Zwolle wist de finale te bereiken door na strafschoppen te winnen van WRZV Zwolle. Na een lange serie strafschoppen miste Mehran Pour Ali voor de WRZV en benutte Wiljan Pluim namens PEC Zwolle wel de strafschop.

Lees verder »

Het jaaroverzicht 2017 van Zwolle

Het jaaroverzicht 2017 van Zwolle

Zwolle – Het jaar 2017 heeft weer veel nieuws gebracht in de Gemeente Zwolle. Zwolle heeft veel nieuwe dingen verworven, maar heeft ook afscheid moeten nemen. Zo is Zwolle in 2017 onder andere verrijkt met de Primark, Hudson’s Bay, de nieuwe Stadkamer aan de Zeven Alleetjes, het parkpaviljoen in Park de Wezenlanden, en de ZARA.

Helaas moest de stad ook afscheid nemen van onder andere Het Stedelijk Museum, Piet Zoomers, is het Zwols Dictee voor de allerlaatste keer gehouden. Ook gingen een aantal evenementen niet door. Twee festivals bij de Wythmenerplas werden geannuleerd wegens tegenvallende kaartverkoop, het IJsbeeldenfestival kon geen doorgang vinden door het instorten van de tent. En niet te vergeten wordt langzaam afscheid genomen van de IJsselcentrale, waar de sloop inmiddels al ver gevorderd is.

Sportief gezien kent Zwolle een bewogen jaar. Na veel successen te hebben gevierd was toch het moment gekomen dat Ron Jans afscheid nam als trainer van PEC Zwolle. Voor zijn verdiensten als trainer heeft hij ook in 2017 de erepenning van Zwolle mogen krijgen. Zijn opvolger John van ’t Schip wist PEC Zwolle daarna naar een ongekend succesvolle eerste seizoenshelft te leiden, tot groot genot van de vele trouwe fans. Ook is PEC Zwolle nog steeds in de run voor de KNVB beker. Naast het succes van PEC Zwolle zijn er meer sportsuccessen geboekt. Zo werd Berkum kampioen 1e Klasse D, wist Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun te worden en kwalificeerden Lotte Verbeek en Ronald Mulder zich voor de Olympische spelen.

In Zwolle werd afgelopen jaar ook hard gewerkt aan diverse  wegen en omgevingen. Zo werd het Gasthuisplein opgeknapt en is er begonnen aan de busbrug. De Watertoren aan de Turfmarkt is deels gesloopt en wordt inmiddels weer opgebouwd.
Het jaar 2017 kenmerkt zich ook als het jaar waarin langdurig gesproken werd over de aanvliegroute van de vliegtuigen op vliegveld Lelystad, en natuurlijk de windmolens bij Voorst.
Dit jaar hebben we twee maal sneeuwpret mogen beleven. De eerste keer heel vroeg in het jaar op 7 januari, en onlangs nog was het flink winterweer in december. Helaas heeft waarscijnlijk de laalste sneeuw het IJsbeeldenfestival de das omgedaan nadat de tent waarin dit gehouden zou worden was ingestort.

Uiteraard is het voor de vrijwilligers van Weblog Zwolle ook een heel bijzonder jaar geweest door de lancering van onze nieuwe website na maanden van voorbereiding.

Wij wensen al onze lezers een heel fijn 2018 toe met veel goeds!

Het weer: Stevige wind en regenachtig

Het weer: Stevige wind en regenachtig

Zwolle – Oudjaarsdag start bewolkt en regenachtig. Het is flink warm met een maximum van zo’n 13 graden. In de middag gaat het flink waaien uit zuidwestelijke richting en gaat het harder regenen. In de loop van de middag gaat de regen over in buien. Tijdens de jaarwisseling blijft de wind en buien aanhouden.

Ook nieuwjaarsdag blijft het stevig waaien en valt er af en toe een bui. Wel laat de zon zicht tussendoor zien. Het wordt maximaal 8 graden, maar door de wind voelt het flink kouder aan.

Raymond Schuurman gaat Berkum trainen

Raymond Schuurman gaat Berkum trainen

Zwolle – Raymond Schuurman wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 hoofdtrainer van hoofdklasser VV Berkum. De 50-jarige Zwollenaar staat nu nog aan het roer bij eersteklasser ASV Dronten.

“Ik hoop de positieve lijn die Berkum heeft gerealiseerd door te zetten,” kijkt hij vooruit. “De positie in de hoofdklasse moeten we behouden, maar misschien kunnen we ook verder omhoog kijken.” Raymond Schuurman heeft een ruime ervaring als trainer bij onder meer Alcides, Sparta Nijkerk, Go-Ahead Kampen en SV Zwolle. Hij is niet alleen in het bezit van het diploma Trainer Coach 1, vereist in de hoofdklasse, maar heeft ook de papieren om te werken als Coach Betaald Voetbal. Voor dat diploma liep hij stages bij onder meer PEC Zwolle, Manchester City, Feijenoord en ADO Den Haag.

Lees verder »

PEC Zwolle heeft hoogste percentage thuisbezoekers van de eredivisie

PEC Zwolle heeft hoogste percentage thuisbezoekers van de eredivisie

Zwolle – Dat PEC Zwolle een trouwe schare fans heeft wisten de meeste fans zelf al. Volgens het overzicht dat voetbal.com gepubliceerd heeft zit het MAC3Park Stadion vrijwel altijd nagenoeg vol.

Uitgaande van dit lijstje kunnen we er een percentage per club aan koppelen. Hieruit blijkt dat PEC Zwolle in de eerste seizoenshelft van 2017/2018 het hoogste percentage te halen qua vulling van het aantal plaatsen. Naast het al zo goed presterende eerste elftal van PEC Zwolle heeft de club dus nog een score om trots op te zijn. Het complete overzicht via lees verder…

Lees verder »

Hedon verwelkomt 100.000ste bezoeker van 2017

Hedon verwelkomt 100.000ste bezoeker van 2017

Zwolle – De 100.000ste bezoeker die Hedon in 2017 mocht ontvangen kwam over de drempel van het poppodium voorafgaande aan het optreden van local heroes Paceshifters. Het was al een week duidelijk dat deze week de magische grens van 100.000 bezoekers gepasseerd zou worden maar nog niet precies bij welke show deze mijlpaal bereikt zou worden. Met dit recordaantal bezoekers wordt het record van 2016 ruimschoots overschreden, in dat jaar mocht Hedon 88.000 bezoekers verwelkomen.

Even na half acht liep Martin Stedeling niks vermoedend over de drempel van het Zwolse poppodium waar hij werd onthaald met confetti, champagne en een groot bord. “Ik ben door een vriend als verassing meegenomen en voor de deur van Hedon hoorde ik dat ik naar Paceshifters ging wat ik natuurlijk al te gek vond. Dit ontvangst is natuurlijk helemaal mooi!”. Dat de bezoekers van Hedon uit het hele land komen blijkt wel uit de woonplaats van Stedeling: deze muziekliefhebber is woonachtig in Amsterdam.

Lees verder »

Spetterende modeshow in winkelcentrum Diezerpoort

Spetterende modeshow in winkelcentrum Diezerpoort

Zwolle – “Van afval kan je iets moois maken” was de overduidelijke boodschap van de Meidenclub van Travers Welzijn. De Meidenclub hield een spetterende modeshow in winkelcentrum Diezerpoort. Catwalk, fashion en kinderchampagne; het ontbrak aan niets.

Acht meiden uit Diezerpoort schitterden vrijdag 29 december op de Catwalk met eigen gemaakte kleding. Hun kleding en fashion maakten zij van rondslingerend afval in hun wijk. “Er ligt zoveel op straat, het is gewoon zonde om er niets mee te doen”, aldus Chaella deelnemer van de Meidenclub. Corinne Tijsseling (Travers Welzijn), vertelt dat achter de schermen meer gebeurde dan alleen het organiseren van een modeshow. Zo is er ook aandacht besteed aan het perfecte uiterlijk van modellen, het omgaan met Social Media, het geven van complimenten en het aannemen van een zelfverzekerde houding. We werken gelijk aan een stukje zelfbewustzijn en stimuleren sociale vaardigheden. Dit hoort bij het Welzijnswerk, benadrukt Tijsseling.

Zwolse broers Mulder schieten te kort op 1000 meter

Zwolse broers Mulder schieten te kort op 1000 meter

Zwolle – Tijdens de 1000 meter op het Olympisch Kwalificatie Toernooi kwam de Zwolse schaatser Ronald Mulder in actie tegen Dai Dai Ntab. Met 16,22 zette hij een sterke openingstijd neer. Ook de eerste volle ronde was scherp met 25,00. Uiteindelijk moest hij het toch afleggen tegenover zijn tegenstander. Ronald Mulder finishte alsnog in 1.09,15. Dit was goed voor een negende plek.

Zijn broer, de Zwolse Michel Mulder, kwam twee ritten later in actie tegen Lennart Velema. Hij opende in 16,30. Zijn eerste volle ronde was langzamer dan die van zijn broer. Uiteindelijk verloor ook hij van zijn tegenstander. Ware het niet dat Velema een blokje aantikte en hiermee gediskwalificeerd werd. Michel Mulder reed zijn 1000 meter in 1.09,60. Hiermee kwam hij achter zijn broer in het klassement op plek tien.

Lees verder »