Het weer: Winterse buien

Het weer: Winterse buien

Zwolle – Donderdag wordt het bewolkt en nat. Er vallen aardig wat buien met daarbij mogelijk hagel en/of natte sneeuw. Af en toe laat de zon zich tussendoor even zien. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 6 graden.

Vrijdag is het weerbeeld niet anders dan donderdag. Er vallen winterse buien afgewisseld met zon. Het wordt bij een stevige noordwestenwind maximaal 7 graden.

Man met Italiaans uiterlijk gezocht omgeving Meppelerstraatweg

Man met Italiaans uiterlijk gezocht omgeving Meppelerstraatweg

Zwolle – Sinds 15:56 is de politie op zoek naar een man met een Italiaans uiterlijk in de omgeving van de Meppelerstraat in Zwolle. Het gaat om een man van 20-25 jaar, 1,70 meter lang. Hij draagt een zwarte pet, blauwe spijkerbroek, zwart leren jas en een grijze hoody. De politie heeft Burgernet ingeschakeld voor hulp om naar hem uit te kijken.

Wanneer u de man aantreft wordt u verzocht de man niet aan te spreken, maar de politie te bellen.

Voorbeschouwing: Berkum thuis tegen sterk Excelsior

Voorbeschouwing: Berkum thuis tegen sterk Excelsior

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Excelsior ’31, dat op een gedeelde tweede plaats in de Hoofdklasse B staat. De Zwollenaren kunnen bij winst aanhaken bij de top, maar weten dat dat zeker geen eenvoudige klus zal worden.

“Uit bij Excelsior kwamen we er eerder dit seizoen nauwelijks aan te pas, maar thuis kunnen we de bovenliggende partij zijn,” verwacht Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob. “Afgelopen zaterdag hebben we gewonnen en die lijn moeten we doorzetten, zo simpel is het gewoon. Bij winst kunnen we een mooie stap omhoog zetten.”

Lees verder »

Leden en fractieleden PvdA bezoeken de wijk Wipstrik

Leden en fractieleden PvdA bezoeken de wijk Wipstrik

Zwolle – Op zaterdag 3 februari gaan lijsttrekker Eefke Meijerink, leden en fractieleden van de PvdA de wijk Wipstrik in. Tussen 11 en 13 uur trekken de mensen van de PvdA langs de deuren om de inwoners van de Wipstrik een roos als symbool van de sociaal-democratie aan te bieden.

De PvdA-Zwolle wil graag horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de wijk. Wat is goed voor de toekomst van de wijk en voor Zwolle? Met de antwoorden, suggesties, klachten en tips die inwoners van de wijk aandragen wordt werkelijk wat gedaan.

Lees verder »

Praktijkhal Van Buuren en Landstede geeft nieuwe impuls aan Transport & Logistiek

Praktijkhal Van Buuren en Landstede geeft nieuwe impuls aan Transport & Logistiek

Zwolle – Het is wel een verschil: je vak leren uit een boek, of op een locatie waar je met alle materiaal kunt oefenen. De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een prachtige praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg. Landstedestudenten Transport & Logistiek kunnen er hun hart ophalen en worden er optimaal opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opent de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.

De transport- en logistieksector zit te springen om vakbekwame medewerkers, enerzijds door de vergrijzing, anderzijds door de groei van het goederenvervoer en ook het personenvervoer. Sinds 2012 springen Van Buuren en Landstede daar met hun innovatieve en constructieve samenwerking op in. Het begon met het aanbod van specifieke rijlessen voor studenten. Inmiddels hebben de samenwerkingspartners in de regio Harderwijk het CTL, Centrum voor Transport en Logistiek opgericht, waarin onderwijs, bedrijfsleven en opleider elkaar vinden. In Zwolle heeft men hard gewerkt aan het realiseren van de gezamenlijke praktijkhal, die donderdag geopend wordt.

Lees verder »

Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle

Trudy Huisman nieuwe voorzitter Economic Board Regio Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 april aanstaande is Trudy Huisman de nieuwe voorzitter van de Economic Board van de Regio Zwolle. Zij neemt op die datum het stokje over van Henk ten Hove, die vanaf de oprichting in 2013 leiding gaf aan de Economic Board.

De Regio Zwolle is een economische topregio. Daarbinnen werken ondernemers, onderwijs en overheden samen – over de grenzen van gemeenten en provincies heen – in een lichte en flexibele structuur. De economische agenda voor de regio wordt in belangrijke mate bepaald, afgestemd en gecoördineerd in de Economic Board Regio Zwolle. Daarbij heeft de Economic Board meerdere rollen, soms treedt ze op als initiator of agendavormer, in andere gevallen beperkt de rol zich tot verbinder of ambassadeur.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt en nat

Het weer: Bewolkt en nat

Zwolle – Woensdag wordt een bewolkte dag met flink wat regen. Bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 9 graden. In de loop van de middag gaat het wat droger worden en krijgt de zon soms wat kans. Wel vallen er nog buien met mogelijk een winters karakter.

Donderdag wisselen zon en wolken elkaar af. Er vallen (winterse) buien. Bij een matige tot stevige zuidwestenwind wordt het maximaal 7 graden, maar het voelt flink kouder aan.

Vrouw rijdt onder invloed met ongeldig rijbewijs door Zwolle

Vrouw rijdt onder invloed met ongeldig rijbewijs door Zwolle

Zwolle – Op dinsdagochtend kwam de politie Zwolle een voertuig in de wijk Stadshagen tegen die aan de voorzijde de nodige schade had. Hierop gaven zij de bestuurster een stopteken. Na controle van de gegevens in de politiesystemen, bleek dat de bestuurster sinds 2010 niet meer over een geldig rijbewijs beschikte. Deze was destijds ingenomen wegens rijongeschiktheid.

De politie heeft de vrouw laten blazen, waarna een F verscheen op het apparaat. Hierop volgend is ze meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Op het bureau blies de vrouw alsnog 1090UGL. Dit komt neer op meer dan 12 keer de toegestane hoeveelheid.

Lees verder »

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond poogt PEC Zwolle een ticket te bemachtigen voor de laatste vier van de TOTO KNVB Beker. In Alkmaar moet met AZ worden afgerekend om door te stoten naar de halve finale van het bekertoernooi. Een pittige, maar zeker geen onmogelijke opdracht voor de cupfighter.

Met AZ treft PEC Zwolle niet alleen de huidige nummer 3 van de competitie. Het ontmoet ook een tegenstander in bloedvorm, die ook het predicaat cupfighter mag dragen. De verliezend bekerfinalist van vorig jaar won in 2013, een jaar voordat PEC Zwolle de dennenappel omhoog mocht houden, voor het laatst de beker. In de achtste finale wist AZ in december af te rekenen met Fortuna Sittard, dat twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog met 2-1 aan de leiding ging, maar na ruim negentig minuten uiteindelijk met een 2-4 nederlaag van het veld stapte. Waar de nummer 2 van de Jupiler League dichtbij een stunt was, had PEC Zwolle tegen de koploper van die competitie niets te vrezen. N.E.C. Nijmegen werd simpel opzij gezet (2-0).

Lees verder »

Moord of Zelfmoord besteedt aandacht aan mysterieuze dood van 20-jarige in Zwolle

Moord of Zelfmoord besteedt aandacht aan mysterieuze dood van 20-jarige in Zwolle

Zwolle – Komende donderdag wordt in het tv-programma Moord of Zelfmoord aandacht besteed aan de zaak van de 20-jarige Stephan Dixon uit Elburg. Na een avondje stappen met vrienden in Meppel, verdween hij op 13 oktober 2002. Rond 03.00 uur stapte hij aan de Blaloweg in Zwolle bij stoplichten plotseling in paniek uit de auto en verdween in het donker. Zo luidde het verhaal van Stephans vrienden.

Toch is het nooit bekend geworden wat er werkelijk met hem is gebeurd. Het lichaam van Stephan werd pas twee weken later gevonden in een rivier, naast een brug waar dagelijks veel scholieren langs fietsten. Op dat moment ging men uit van zelfmoord.

Lees verder »