PEC Zwolle pakt thuis drie belangrijke punten

PEC Zwolle pakt thuis drie belangrijke punten

Zwolle – PEC Zwolle beleeft een uitstekend paasweekend. Door doelpunten van Youness Mokhtar en Piotr Parzyszek wordt in het sfeervolle MAC3PARK stadion Sparta Rotterdam met 2-0 verslagen, waardoor er een einde komt aan een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Bovendien doet Zwolle goede zaken in de strijd om de play-offs om Europees voetbal. ,,De eerste helft was niet denderend, maar daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen”, constateert verdediger Dirk Marcellis.

Al binnen twee minuten was het raak voor PEC Zwolle. Younes Namli werd weggestuurd op de rechterflank, zijn voorzet werd vervolgens door Youness Mokhtar fraai binnengekopt. Zwolle bleef in die beginfase de bovenliggende partij en zette de Spartanen fel onder druk. Het leverde Piotr Parzyszek een vrije schietkans op, maar ditmaal kon Sparta-keeper Jannik Huth redding brengen. Naarmate de eerste helft vorderde werd de wedstrijd gelijkwaardiger en kregen ook de bezoekers kansen. Zo kopte Michiel Kramer de bal naast uit een voorzet van Miquel Nelom en stond hij op de juiste plek om na een schot van Thomas Verhaar de bal in het lege doel te werken. Kramer schoot echter naast. Nadat ook Verhaar nog een enorme kans kreeg, hij schoot de bal maar net naast het Zwolse doel, kwam de thuisploeg weer wat beter in het spel. Het leverde nog een poging van Mokhtar op vlak voor rust, maar doelman Huth bracht redding.

Lees verder »

WVF verliest stadsderby tegen Be Quick’28

WVF verliest stadsderby tegen Be Quick’28

Zwolle – Zaterdag stond de 4e en laatste stadsderby voor WVF tegen Be Quick’28 op het programma op sportpark de Weide Steen. In de drie eerdere edities, tegen SVI 2 keer en Be Quick’28, stapte WVF als winnaar van het veld. Vandaag stond het met lege handen en moest het toezien dat Be Quick volkomen verdiend met de volle buit huiswaarts keerde. Door deze nederlaag moet de ploeg van trainer Herbert Visscher naar beneden kijken op de ranglijst en moet het nog de nodige punten vergaren om zich veilig te spelen.

Toch leek er voor de thuisclub geen vuiltje aan de lucht vanmiddag, want het kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Willem Bel stuurde Lars Mellema diep, Zag zijn tegenstander Mehrabi mistasten en scoorde alleen voor doelman Malanda beheerst de openingstreffer 1-0. Niet veel later kwam WVF goed weg toen Aarten na een goede pass van Duiker de paal raakte. Hierna was het wederom Lars Mellema die een kans voor de thuisclub kreeg, maar ditmaal werd gestuit door de goed uit zijn doel komende Malanda. Binnen het kwartier kwam Be quick’28 op gelijke hoogte na een voorzet van Aarten was het Winkeler die met een schitterend doelpunt de gelijkmaker produceerde. Twee doelpunten binnen het kwartier en aantrekkelijk voetbal, dat beloofde nog wat deze middag. Maar helaas zakte het spelpeil na dit eerste kwartier en werd het zoals vaker in een derby slordig aan beide kanten en was er van goed voetbal aan beide kanten geen sprake en viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Lars Mellema werd nog een keer onterecht teruggefloten voor buitenspel en Be Quick ’28 kreeg op slag van rust nog een goede kans via Aarten, maar deze had teveel tijd nodig om deze te verzilveren.

Lees verder »

Berkum haakt af bij Staphorst

Berkum haakt af bij Staphorst

Zwolle – Berkum heeft de streekderby bij Staphorst met 1-0 verloren en lijkt daardoor, althans voorlopig, af te haken bij de titelstrijd in de Hoofdklasse B. De Zwollenaren hielden lang goed stand, maar vonden na een uurtje hun Waterloo toen de defensie mistastte.

“We hebben keihard gewerkt, maar één foutje deed ons de das om. Aanvallend brachten we te weinig, we konden onze mensen niet genoeg in stelling brengen,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. Coach Jan Vlap van Staphorst was van mening dat zijn ploeg goed strijd had geleverd. “Het stond goed bij ons en eigenlijk hebben we niets weggegeven, maar dan moet je nog wél een moment geluk hebben.”

Lees verder »

Het weer: Eerst bewolkt en buien, later op de dag weer zon

Het weer: Eerst bewolkt en buien, later op de dag weer zon

Zwolle – Zondag start meest bewolkt en kan er een bui vallen. In de loop van de dag wordt de kans op regen minder en komt de zon meer tevoorschijn. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 8 graden.

Paasmaandag is het voornamelijk bewolkt met een kleine kans op regen. Bij een matige zuidoostenwind wordt het maximaal 12 graden.

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Sparta Rotterdam

Zwolle – Waar Feyenoord vlak voor de interlandbreak het MAC3PARK stadion aandeed en de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen het eveneens Rotterdamse Excelsior is, staat zaterdagavond die andere club uit de Maasstad tegenover PEC Zwolle. Het tegen degradatie vechtende Sparta Rotterdam is de tegenstander.

Het is de vierde keer dat Sparta-coach Dick Advocaat als trainer het MAC3PARK stadion betreedt. De eerste keer was in 2012, toen hij als coach van PSV met 1-2 zegevierde, waar de Zwollenaren lang op weg leken naar de eerste overwinning in de Eredivisie na de promotie dat jaar. In 2013 stapte Advocaat tweemaal als eindverantwoordelijke de gastenkleedkamer binnen. Eerst wederom als trainer van PSV, dat opnieuw won, nu met 0-3 in de halve finale van de KNVB Beker. Later dat kalenderjaar was de oefenmeester in dienst van AZ. Ook toen wist Advocaat de punten mee te nemen de bus in: 0-2. Drie punten zijn ook zaterdagavibd meer dan welkom als het aan de huidige trainer van Sparta ligt. Sinds de aanstelling van de 70-jarige Hagenaar op Spangen, speelt zijn team met het mes tussen de tanden en heeft het de stijgende lijn te pakken.

Lees verder »

Vechtende jongeren in de Voorstraat

Vechtende jongeren in de Voorstraat

Zwolle – Komende dinsdag zal de Voorstraat in de binnenstad van Zwolle een toneel zijn van vechtende jongeren, politie te paard, politiehonden en horecaondernemers die samen een oefening gaan uitvoeren.

De politie Zwolle meldt op haar Facebook pagina dat deze oefening op dinsdag 3 en 10 april zal plaatsvinden, met als doel samen met diverse horecaondernemers te oefenen in procedures bij ongeregeldheden. Daarbij wordt iedereen die nieuwsgierig is uitgenodigd om te komen kijken.

Het weer: Afwisselend wolkenvelden en zon

Het weer: Afwisselend wolkenvelden en zon

Zwolle – Zaterdag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af maar het blijft droog. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 12 graden.

Zondag is het meer bewolkt dan zaterdag en is er kans op lichte regen. Het wordt maximaal 8 graden.

Politie Zwolle start pilot ‘Rap door groen’

Politie Zwolle start pilot ‘Rap door groen’

Zwolle – De politie start in Zwolle binnenkort een pilot ‘verkeerslichtbediening’. Dit houdt in dat zij in geval van spoed de verkeerslichten op afstand kunnen gaan bedienen om op die manier een veilige situatie op kruispunten kunnen behouden. Op dit moment merken spoedritten dat er nog wel eens gevaarlijke situaties ontstaan, omdat de snelheid hoger ligt dan omringend verkeer. Daarnaast worden zelfs zwaailicht en sirene soms niet gehoord of gezien.

De functies van het bedieningspaneel zullen getest worden tijdens staande houdingen, spoedritten of achtervolgingen. De bediening werkt op minimaal 150 meter van de naderende verkeerslichten om zo de veiligheid van een ieder te kunnen waarborgen. Daarbij houdt het systeem rekening met de snelheid van het betreffende dienstvoertuig.

Lees verder »

JOVD kan het beter: coalitieprogramma op één A4

JOVD kan het beter: coalitieprogramma op één A4

Zwolle – Donderdagavond heeft de JOVD Zwolle en omstreken aan alle fracties de knop van de Zwolse tulp uitgedeeld. Het verhaal gaat dat deze tulp alleen in “perfecte omstandigheden” zal bloeien, de JOVD heeft op één A4’tje deze omstandigheden omschreven. Zo wordt er gepleit voor duurzaamheid, veiligheid, vrijheid van vervoer en cultuur.

Voorzitter Niels Tol: “Op deze ludieke manier vragen wij aandacht voor zonnepanelen, lagere lasten en gasloos en energieneutraal bouwen.” De fractieleden reageerden positief en spraken de verwachting uit zowel de Zwolse tulp als het beleid van de gemeente voor jongeren tot bloei te laten komen in de komende jaren.

Lees verder »

Autlook viert 10-jarig jubileum

Autlook viert 10-jarig jubileum

Zwolle – Autlook viert in april van dit jaar haar jubileum. De Zwolse zorgaanbieder werkt dan al 10 jaar voor, met en ten behoeve van mensen met autisme. “Trots zijn we op het feit dat we 10 jaar bestaan,” zegt Laura Kleijn, mede-eigenaar en oprichter van Autlook. “Dit hebben we te danken aan de mensen die we mogen begeleiden en aan een team met kennis. Een team wat altijd buiten de hokjes durft te denken en te werken.”

De zorgaanbieder is het afgelopen decennium gegroeid van een eenmanszaak naar een bedrijf met 15 vaste medewerkers en 5 freelancers. Samen bieden zij advisering, begeleiding, coaching en scholing aan mensen met autisme, maar ook aan ouders, professionals en anderen die vragen hebben op dit gebied. “De opdracht en missie is en blijft dat mensen met autisme begeleiding op maat verdienen, op een wijze waarbij zij zelf de regie behouden. Dat blijft uitgangspunt van de begeleiding,” vertelt Jan Bouwmeester, tevens mede-eigenaar. “Daar blijven we dan ook op onze eigen creatieve wijze de aandacht aan geven.”

Lees verder »

Eliano Reijnders tekent contract bij PEC Zwolle

Eliano Reijnders tekent contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Vrijdag heeft Eliano Reijnders zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis met PEC Zwolle. De 17-jarige middenvelder, op dit moment actief in de O19 van de club, speelde onlangs al mee in het oefenduel van Jong PEC Zwolle met Jong De Graafschap en is vanaf 2015 actief in de voetbalacademie van de club.

Eliano Reijnders: ,,Ik ben hartstikke blij om hier bij PEC Zwolle mijn eerste profcontract te tekenen. De club voelt vertrouwd en ik heb zin om mij verder te ontwikkelen. Mijn doel daarbij is om dit seizoen van waarde te zijn voor de O19 en om zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste elftal.”

Lees verder »

Alain Michel wordt trainer Berkum 2

Alain Michel wordt trainer Berkum 2

Zwolle – Alain Michel (30) gaat in het nieuwe seizoen 2018-2019 het tweede elftal van VV Berkum trainen. Daarmee is gekozen voor een oefenmeester die de club en de jonge talenten daar goed kent, want Alain was de afgelopen drie seizoenen al met veel succes trainer van het Onder 17-elftal (B1) van Berkum.

“Het is een mooie uitdaging om nu bij de senioren aan de slag te gaan. Het tweede elftal is een mooie combinatie van ervaren spelers en jeugd die doorstroomt. We willen jonge spelers naar het niveau van de hoofdklasse brengen en dat kan heel goed in het tweede elftal, omdat dat op een hoog niveau speelt,” zegt hij zelf over zijn nieuwe taak.

Lees verder »