Ongeval op kruising Van Wevelinkhovenstraat

Ongeval op kruising Van Wevelinkhovenstraat

Zwolle – Donderdagavond heeft rond 23.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een kleine bestelbus.

Het ongeval vond plaats op de kruising Middelweg – Van Wevelinkhovenstraat. Door het ongeval is het bestelbusje een eind doorgeschoten. Door de klap werden beide auto’s flink beschadigd. Beide bestuurders lijken geen letsel opgelopen te hebben, en worden verhoord door de politie om de exacte toedracht te achterhalen.

Politie Zwolle haalt oververhitte hond uit auto

Politie Zwolle haalt oververhitte hond uit auto

Zwolle – Politieagenten waren eerder deze donderdag betrokken bij een melding van een oververhitte hond die in een auto was achtergelaten. Aangezien de eigenaar niet kon worden bereikt, hebben de agenten besloten om een raam van het voertuig in te tikken. Dit omdat de hond al enige tijd met buiten hoge temperatuur in de auto zat.

De hond is ter controle overgedragen aan de dierenarts. Hier bleek dat de hond fysiek in orde was, maar het erg warm had. De eigenaresse van de hond heeft zich later gemeld en verantwoord bij de politie.

Lees verder »

Het weer: Minder warm

Het weer: Minder warm

Zwolle – Vrijdag blijft er een goede kans bestaan dat er onweersbuien vallen. Mogelijk gaat dit gepaard met veel regen en/of hagel. Het wordt met een maximum temperatuur van 23 graden beduidend minder warm dan afgelopen dagen.

Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar af. Mogelijk valt er nog een bui. Het wordt zo’n 23 graden.

Cibap scoort wederom goed bij studenten

Cibap scoort wederom goed bij studenten

Zwolle – Studenten van Cibap vakschool voor verbeelding zijn tevreden over de gekozen opleiding en school, dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde JOB-monitor. De JOB-monitor is een onderzoek naar de tevredenheid van studenten over de school.

De studenten van de Zwolse mbo met opleidingen op het gebied van ontwerp en media, ontwerp en ruimte en ontwerp en vakmanschap roemen de sfeer en veiligheid op school, de stage en de begeleiding hierbij en het feit dat de school veel waarde hecht aan de mening van studenten. De Jongerenorganisatie beroepsonderwijs (JOB) toetst iedere 2 jaar de tevredenheid onder studenten in het mbo.

Lees verder »

Vervolg Ontwerpatelier Stationshal Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 12 juni gaan we bij het Stadscafé aan de slag met de ideeën van het Ontwerpatelier van de Zwolse Stationshal. Afgelopen 29 mei zijn we van start gegaan met het succesvolle brainstormsessie in de Stationshal van Zwolle: wat kwamen er mooie ideeën uit! Een paar gemene delers: een oplaadpunt voor de telefoon, laptop én je brein, een rustauratie, een Tinder-ontmoetingsplek.. Tijdens dit vervolg op het Ontwerpatelier gaan we verder met het vormgeven van de Stationshal van Zwolle en proberen de plannen concreter te maken. Let op: het vervolg van het Ontwerpatelier vindt plaats in de bovenfoyer van Odeon en NIET in de Stationshal zelf.

NS Stations wil van de Stationshal een kamer voor de stad maken. Daarom organiseert Club Cele i.s.m. NS Stations, Gemeente Zwolle, De Stadsbeweging een vervolg op het Ontwerpatelier van 29 mei om verdere invulling te geven aan de stationshal. Maak Stationshal Zwolle tot een plek waar je prettig kunt wachten, ontspannen, ontmoeten en ontdekken, waar de spoorhistorie zichtbaar wordt, waar zowel jong als oud zich kan vermaken en waar de Zwolse culturele instellingen een plek kunnen hebben. Maak het een plek waar mensen worden uitgedaagd en geïnspireerd.

Lees verder »

Berkum moet scherp blijven tegen SteDoCo

Berkum moet scherp blijven tegen SteDoCo

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein de returnwedstrijd in de nacompetitie om een plek in de Derde Divisie tegen SteDoCo. De Zwollenaren lijken daarbij de beste papieren te hebben na hun 1-2 winst van afgelopen dinsdag in Hoornaar, maar weten dat ze ook nu de hele wedstrijd scherp en attent moeten blijven.

“We moeten er niet te makkelijk over denken, we zijn er nog lang niet,” beseft Berkum-middenvelder Thom Kooke. “SteDoCo combineert goed, ze weten elkaar makkelijk te vinden. Wij hadden bij hen lange tijd niet echt controle over de wedstrijd, dus dat zullen we zaterdag veel beter moeten doen.”

Lees verder »

Tweejaarlijks onderzoek meet studenttevredenheid MBO

Zwolle – Voor de derde achtereenvolgende keer, worden Landstede MBO en Menso Alting Zwolle, beide onderdeel van Landstede Groep, beter beoordeeld door hun mbo-studenten. Vanochtend worden in de jaarbeurs in Utrecht de resultaten gepresenteerd van de JOB-monitor, het landelijke onderzoek naar de tevredenheid van studenten in het mbo dat elke twee jaar wordt uitgevoerd door JOB (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs). Alle mbo-instellingen doen hier aan mee. Net als bij de vorige editie, heeft 55% van alle mbo-studenten de JOB-monitor ingevuld. In de ranglijst van reguliere mbo-instellingen (ROC’s) doen Landstede MBO en Menso Alting Zwolle het zeer goed. Zij staan, net als voorgaande jaren in de top van de landelijke lijst.

Lees verder »

Supportersclub PEC Zwolle zaalvoetbaltoernooi 2018

Zwolle – Op zondag 10 juni a.s. organiseert de supportersclub PEC Zwolle voor al haar supporters in de WRZV hallen het grote supportersclub zaalvoetbaltoernooi. Op dit toernooi strijden diverse teams, bestaande uit leden van de supportersclub PEC Zwolle, supporters van Far East Ultra’s, Hermanos 1 & 2, Vanda’s, Zwolle Zuid, Z.Y.F 1 & 2, FC IAN en ManCave en vele andere fans van onze fantastische club PEC Zwolle, om de felbegeerde zaalvoetbaltitel van de supportersclub. Er wordt gespeeld met maximaal 15 teams, welke verdeeld over drie poules gaan uitmaken wie zich kwalificeren voor de halve finales en vervolgens de finale.

Lees verder »

Kledinginzameling: “Help een gehandicapt kind op het paard!”

Kledinginzameling: “Help een gehandicapt kind op het paard!”

Zwolle – Van 8 juni tot en met 19 juni 2018 wordt er in Zwolle door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) gebruikte kleding ingezameld. Bij VPGO zijn 12 stichtingen in Overijssel aangesloten. Het doel van de inzameling staat op de inzamelzak vermeld. Van 5 tot en met 14 juni 2018 wordt de bekende, witte inzamelzak huis-aan-huis bezorgd. Hierin kunt u oude kleding en textiel doen. Ook gordijnen, beddengoed en gebruikte schoenen zijn zeer welkom. De gevulde zak dient op de datum, die op de zak staat vermeld, buiten te worden gezet.

Lees verder »

Naar buiten met Zabuki Zwolle

Naar buiten met Zabuki Zwolle

Zwolle – Op 20 juni wordt de laatste Zabuki middag van dit schooljaar gehouden bij de Biologische Schapenmelkerij de Vreugdehoeve. Deze keer gaat Zabuki naar buiten en wordt het programma ingevuld door de Vreugdehoeve, het waterschap Drents Overijsselse Delta en Natuurmonumenten. Er wordt onderzocht welke monsters er in het water leven, we leren verschillende vogelgeluiden te herkennen, worden overtuigd van de kracht van onze dijken en komen erachter waarom iets biologisch is. Ook wordt er ontdekt wat voor gave dingen er allemaal te vinden zijn in de schapenmelkerij, zoals de melkmachines, echo apparatuur, scheerapparaten en natuurlijk de grote tractoren.

Lees verder »

Overijssel organiseert cursus Politiek Actief

Zwolle – Op dinsdag 19 juni start in Zwolle de cursus ‘Politiek Actief voor de provincie’. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over de provincie en interesse heeft om politiek actief te worden. De cursus richt zich speciaal op mensen die zich mogelijk politiek actief willen inzetten, maar nog niet precies weten op welke manier. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten in het Provinciehuis in Zwolle. Tijdens de cursus krijgen deelnemers uitleg over besluitvorming en taken en rollen van Provinciale Staten. Daarnaast krijgen deelnemers debattraining en gaan ze in gesprek met Statenleden om ervaringen uit de praktijk te horen. Ter afsluiting kunnen de deelnemers de laatste Statenvergadering voor het zomerreces op 18 juli bijwonen.

Lees verder »

Voorstelling RATS in DOAS

Voorstelling RATS in DOAS

Zwolle – In De Oude Ambachtsschool, in de mooie studio ‘Het Winkelier’ van pianist Micha Wink, wordt op 9 juni de voorstelling RATS van Podiumkunst Muzinder twee keer (15:00 en 20:00) voor een klein publiek gespeeld. RATS is een 50 minuten durende muzikale vertelling voor volwassenen over (on)macht, verantwoordelijkheid, keuzes, en het bespelen van je omgeving. Een indringend verhaal met filmische muziek over het leven van een jonge vrouw dat langzaam verandert in een nachtmerrie. Is het te laat of kan ze zichzelf redden? RATS laat zich het best omschrijven als een film zonder beeld; een voorstelling voor je voorstellingsvermogen.

Lees verder »