Het weer: Nog een tropisch warme zonnige dag

Het weer: Nog een tropisch warme zonnige dag

Zwolle – Zondag wordt een warme zomerse dag met veel zon. Bij een matige oostenwind wordt het zo’n 30 graden. De warme temperatuur blijft lang hangen waardoor het tot laat in de avond prima terrasweer zal zijn.

Maandag is het weer niet anders dan het weekend. Mogelijk wordt het een graadje minder warm, zo’n 28 graden. Het is volop zonnig en blijft nog lang warm in de avond.

Scoren op de open dag van PEC Zwolle

Scoren op de open dag van PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het ondanks de hoge temperatuur een gezellige drukte op de open dag van PEC Zwolle. Enkele duizenden PEC Zwolle fans, kinderen en andere geïnteresseerden wisten het terrein bij het MAC3PARK Stadion te vinden.

Ook dit jaar werd weer groots uitgepakt voor de kinderen met spelletjes, springkussens en was het zelfs mogelijk een eigen goal te maken. Aan het einde van de middag sleepten vele vaders, moeders en opa’s de goals mee richting de auto. En volgepakt Henk Timmertribune en een nagenoeg vol vak Noord verwelkomden aan het ende van de middag de selectie van het aanstaande seizoen, maar ook alle jeugdteams die PEC Zwolle rijk is werden toegejuicht en geklapt. Een geslaagde dag waar handtekeningen verzameld, spelletjes gespeeld werden. Uiteraard werd door spelers en staf met een grote glimlach geposeerd voor de vele selfies die gemaakt werden.

Berkum geeft PEC Zwolle goed partij

Berkum geeft PEC Zwolle goed partij

Zwolle – Berkum heeft het oefenduel tegen eredivisionist PEC Zwolle met 1-3 verloren, maar kan terugkijken op een goede prestatie. De hoofdklasser kwam zelfs op voorsprong en werd, ook toen die niet verrassend uit handen werd gegeven, geen moment weggespeeld.

“Het ging bij vlagen heel aardig, ik kijk heel positief op de wedstrijd terug,” aldus Berkums nieuwe hoofdtrainer Raymond Schuurman. “Er zit nog heel veel potentieel in deze groep.” Trainer John van ’t Schip van PEC Zwolle beaamde dat. “Complimenten voor Berkum, ze hebben echt goed partij gegeven. Maar ook onze nieuwe jongens waren heel belangrijk, het is leuk om te zien dat ze zich al heel aardig hebben aangepast bij wat wij willen.”

Lees verder »

Persoonlijke aandacht doet Pabo goed scoren

Persoonlijke aandacht doet Pabo goed scoren

Zwolle – Studenten van Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) geven in de Nationale Studenten Enquête (NSE) aan dat zij m.n. tevreden zijn over de sfeer op de opleiding. Studenten hebben de sfeer op de relatief kleine hogeschool met zo’n 800 studenten beoordeeld met een 4,56 op een schaal van vijf. De totale score van de hogeschool is een 4,07.

De NSE is dit jaar niet alleen ingevuld door pabostudenten in de voltijd- en deeltijdopleiding, maar ook door studenten die de nieuwe ad-opleiding volgen. De associate degree Pedagogisch Professional Kind en Educatie draait twee jaar op KPZ. De eerste lichting is nu aan het afstuderen. Joost Kieft, directeur Opleidingen: “De studenten die twee jaar geleden zijn gestart met de nieuwe opleiding zijn echte pioniers. Zij durfden het aan om te starten met een geheel nieuwe opleiding waarmee zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en inspringen op een behoefte die er in het werkveld is. Ze worden opgeleid tot Pedagogisch Professionals die kunnen werken binnen een interdisciplinair team en kunnen omgaan met de diverse betrokkenen binnen de sociale omgeving van het kind/ de jongere.”

Lees verder »

Het weer: Tropisch warm weekend

Het weer: Tropisch warm weekend

Zwolle – Zaterdag wordt een zeer warme zonnige dag. Het warmt snel op met een uiteindelijke maximum temperatuur van zo’n 30 graden. Het blijft nog tot lang in de avond ruimschoots boven de 20 graden.

Zondag is het ook geheel zonnig en warm. Ook dan kan het kwik de 30 graden aantikken.

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle

Zwolle – Vanaf aanstaande maandag traint Rafael van der Vaart mee bij PEC Zwolle. De 35-jarige voormalig international sluit aan bij de hoofdselectie om zijn conditie op peil te brengen en vlieguren te maken op het trainingsveld.

Het contact tussen Rafael van der Vaart en PEC Zwolle is tot stand gekomen door John van ’t Schip. De trainer en aanvallende middenvelder kennen elkaar vanuit hun gezamenlijke periode bij Ajax en het Nederlands elftal. Van der Vaart speelde 109 interlands voor het Nederlands elftal en was onder meer actief in de WK-finale van 2010. Tijdens zijn carrière kwam Van der Vaart uit voor Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis en het Deense FC Midtjylland.

Achahbar en Freire vertrekken bij PEC Zwolle

Achahbar en Freire vertrekken bij PEC Zwolle

Zwolle – Anass Achahbar en Nicolas Freire vertrekken per direct bij PEC Zwolle. De 24-jarige Achahbar wordt, net zoals vorig seizoen, verhuurd aan N.E.C. Nijmegen. In de Jupiler League kwam de spits de afgelopen jaargang tot 25 optredens en wist daarin 15 keer het net te vinden.

Daarnaast is de huurovereenkomst met Nicolas Freire ontbonden. De 24-jarige Argentijnse verdediger kwam afgelopen seizoen tot 18 optredens in de Eredivisie voor de Blauwvingers en traint momenteel mee met het Braziliaanse Palmeiras.

Openbaar Belang levert 12 energieleverende woningen op

Openbaar Belang levert 12 energieleverende woningen op

Zwolle – Openbaar Belang overhandigde vrijdag aan 12 huurders de sleutel van hun nieuwe nul-op-de-meter woning aan de Van Pallandtmarke.

Energieleverende woningen
Op de 12 woningen liggen 350 zonnepanelen van ieder 275 Wattpiek (Wp). Bij een gemiddelde hoeveelheid zonne-uren, leveren de panelen meer dan voldoende energie op. Daarnaast heeft iedere woning een lucht-water warmtepomp die de woningen verwarmt en van warm water voorziet. Samen met de zonnepanelen  maakt dit dat deze 12 duurzame woningen nul-op-de-meter woningen zijn. Dat betekent dat de woning jaarlijks voldoende energie opwekt als nodig is voor het verwarmen, warmwater en het huishoudelijk gebruik. Bij gemiddeld verbruik van elektriciteit (uitgaande van het Nibud) heeft de bewoner geen extra kosten meer voor het verbruik van elektra.

Lees verder »

Lübeckplein en Oostzeelaan verfraaid met streetart door studenten van Cibap

Lübeckplein en Oostzeelaan verfraaid met streetart door studenten van Cibap

Zwolle – 36 studenten van Cibap vakschool voor verbeelding hebben de ventilatiekokers op het Lübeckplein en vier woonunits aan de Oostzeelaan voorzien van kleurige streetart. De ontwerpen zijn gemaakt door studenten van opleiding Specialist Schilder. Op vrijdagochtend 29 juni waren de werken van de studenten klaar. Dit werd feestelijk afgesloten met een ijsje en een wandeling langs de verfraaide pilaren en woonunits.

Spoorzone wethouder Ed Anker: “Reuring op het Lübeckplein is wat onze studenten, bewoners, ondernemers en werknemers graag willen. Voor de toekomst en ontwikkelingen van dit stationsgebied, houden wij altijd onze jonge inwoners voor ogen zodat zij hier prettig kunnen studeren, verblijven, werken en blijven wonen. Ik ben daarom heel blij en trots dat we ook met hen samen kunnen werken om dit Lübeckplein het kloppende hart van Hanzeland te maken. Deze indrukwekkende streetart van onze Zwolse studenten draagt daar aan bij”.

Lees verder »

Zwols Dierenasiel zoekt dringend vrijwilligers

Zwols Dierenasiel zoekt dringend vrijwilligers

Zwolle – De zomer is in het Zwols Dierenasiel de meest drukke periode. Er is dan veel aanbod van dieren, zoals honden, maar vooral ook van katten. Daarnaast is dit ook de periode van de kittens en dat betekent in het asiel dan ook veel intensieve zorg voor de vele kittens en hun moeders.

Daarom heeft het asiel nu dringend behoefte aan een aantal extra vrijwilligers, die in het gezellige en gemotiveerde team van dierverzorgers en vrijwilligers willen komen meehelpen voor de komende zomer weken. Het Zwols asiel zoekt hiervoor dieren liefhebbers, die in komende zomerweken nog wat tijd over hebben, die zij graag aan een goed doel willen besteden, namelijk de zorg voor dieren.

Lees verder »

SP: Provincie moet actie ondernemen tegen krappe rijtijden en volle blaas buschauffeurs

SP: Provincie moet actie ondernemen tegen krappe rijtijden en volle blaas buschauffeurs

Zwolle – De Zwolse en Overijsselse SP scharen zich achter buschauffeurs die staken voor betere arbeidsvoorwaarden door vandaag vanaf 10 uur actie te voeren bij het provinciehuis. Buschauffeurs en SP’ers plaatsen een mobiele toiletcabine en delen flyers uit.

Actiecoördinator Robert Bos: “Buschauffeurs staken voor de derde dag achtereen voor betere arbeidsvoorwaarden. De rijtijden zijn zo krap dat een rood licht of een kaartje pinnen in de bus al voor vertraging zorgen. Behalve dat het voor onveilige situaties in het verkeer zorgt, gebeurt het regelmatig dat chauffeurs lange tijd niet naar de wc kunnen als ze nodig moeten.”

Lees verder »

Architectuur Biënnale: Zwolse architecten geven tien stegen bijzondere metamorfose

Architectuur Biënnale: Zwolse architecten geven tien stegen bijzondere metamorfose

Zwolle – Architectuur in het nauw, en ook echt letterlijk. Tien stegen in de Zwolse binnenstad worden tijdens de Architectuur Biënnale Zwolle getransformeerd van anonieme, vergeten ruimtes bewerkt tot in het oog springende architectonische objecten. Op 5,6,7 en 8 juli 2018 organiseren het Zwols Architectuur Podium, het Zwols Architecten Collectief en Club Cele de derde Architectuur Biënnale Zwolle.

De anders zo anonieme Muursteeg, Bredesteeg, Schoutenstraat, Lauwermansgang, Hoornsteegje, Korte Kamperstraat, Ossenmarktsteeg, Rodehaanstraat, Meltersgang en Papenstraat krijgen ieder een geheel eigen ruimtelijke ingreep. Van ‘zwevende’ huisjes in de stegen aan de Sassenstraat, een nieuwe toren met wenteltrap in de Rodehaanstraat, een gewelfd plafond van kokers in het Hoornsteegje, lopen in een draaiend rad in de Meltersgang, het kleinste museum in de Ossenmarktsteeg, drie shelters met zicht op het Vrouwenhuis in de Korte Kamperstraat, compositie van buizen in de Lauwersmansgang en een geheel nieuwe Marktsteeg op het Grote Kerkplein. Verrassend, eigenwijs, inspirerend en een beleving.

Lees verder »