Contract Terell Ondaan ontbonden

Contract Terell Ondaan ontbonden

Zwolle – De overeenkomst tussen Terell Ondaan en PEC Zwolle is per direct ontbonden.

De aanvaller, die in een jaar tijd tot 33 officiële optredens in het blauw-wit kwam, is daarmee transfervrij en in staat om ook na het sluiten van de transfermarkt een nieuwe club te vinden. Club en speler hebben voor deze oplossing gekozen, aangezien de kans op speelminuten voor Ondaan gering is geworden door de komst van enkele nieuwe spelers. Bron: www.peczwolle.nl

Het weer: Begin van nazomerperiode

Het weer: Begin van nazomerperiode

Zwolle – Zaterdag is de eerste dag van een heerlijke nazomerperiode. Het is flink zonnig met wat stapelwolken maar het blijft droog. Bij een zwakke noordoostenwind wordt het zo’n 21 graden. In de nacht naar zondag wordt het fris met een temperatuur van zo’n 6 à 7 graden.

Zondag is het meest zonnig met af en toe een stapelwolk. Bij een maximaal matige wind wordt het zo’n 23 à 24 graden.

Op weg met kinderscience café Zabuki Zwolle

Op weg met kinderscience café Zabuki Zwolle

Zwolle – Op 19 september wordt de eerste Zabuki middag van dit schooljaar gehouden bij het Deltion College! Deze keer is het thema ‘vervoer’ en gaat Zabuki op weg! Het programma wordt ingevuld in samenwerking met het Deltion College.

Er wordt bekeken hoe boten kunnen drijven, hoe vliegtuigen in de lucht blijven en hoe een auto kan rijden. We gaan ons eigen vliegtuig ontwerpen en kijken hoe deze heel snel of heel hoog kan vliegen en zelf een autootje bouwen. En misschien mogen de kinderen zelf nog rijden in een auto en een boot besturen.

Lees verder »

Lotgenoten groep voor mensen met angst- en dwangklachten

Lotgenoten groep voor mensen met angst- en dwangklachten

Zwolle – Op 26 september 2018 start de Angst, Dwang en Fobie stichting in Zwolle een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten. De groep komt vijf avonden bij elkaar – 1 keer per maand – en wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen.

Gevoelens van angst en dwang kunnen je leven behoorlijk ontregelen. Misschien ben je bang om de straat op te gaan, heb je smetvrees of loop je eindeloos te tobben. Je bent zeker niet alleen. Het kan heel erg opluchten om erover te praten met andere mensen die begrijpen wat je voelt. 

Lees verder »

PEC Zwolle trekt doelman Dean Bouzanis aan

PEC Zwolle trekt doelman Dean Bouzanis aan

Zwolle – Dean Bouzanis speelt dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De 27-jarige Australische keeper, die ook over een Grieks-paspoort beschikt, komt over van Melbourne City FC waar hij de afgelopen twee jaar het doel verdedigde.

In een verder verleden stond Bouzanis ook bij het Engelse Oldham Athletic en Accrington Stanley onder de lat, terwijl hij zijn opleiding bij Liverpool genoot. Bouzanis landt zaterdagochtend vroeg op Schiphol, waarna hij spoedig zijn entree zal maken op het trainingsveld. PEC Zwolle heeft tevens een optie tot koop bedongen.

Lees verder »

Senioren helpen? De Gasthuizen helpt mee

Zwolle – Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan een bijdrage aanvragen bij het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren die zelf niet voldoende budget hebben om hun plannen voor senioren te realiseren.

Wat zijn nou typisch ideeën waar De Gasthuizen aan bij wil dragen? Allereerst zoekt dit fonds naar initiatieven die echt een verschil maken voor Zwolse senioren. Het idee moet het leven van Zwolse senioren dus leuker, interessanter of makkelijker maken. Ook vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het initiatief iets toevoegt aan wat er allemaal al in Zwolle is. Een compleet nieuw idee of iets dat nog nooit eerder is vertoond, is erg welkom. Verder vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het project of de activiteit vanuit liefdadigheid, maatschappelijke betrokkenheid of een goed doel ontstaat. Partijen die er winst mee maken komen dus niet in aanmerking.

Lees verder »

Scamacca en Tripaldelli naar PEC Zwolle

Scamacca en Tripaldelli naar PEC Zwolle

Zwolle – Op de laatste dag dat de transfermarkt is geopend heeft PEC Zwolle twee spelers aan de selectie toegevoegd. De Italianen Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli worden het komende seizoen gehuurd van US Sassuolo uit de Serie A.

Eerstgenoemde is een 19-jarige spits met een verleden bij onder andere PSV en AS Roma, laatstgenoemde is een eveneens 19-jarige speler die op de linksback-positie uit de voeten kan en een verleden heeft bij Juventus. Beide voetballers zijn tevens vanaf de Onder 16 jeugdinternational van de Azzurri.

Lees verder »

PvdA wil de Groeneweg omdopen tot de Suze Groeneweg

PvdA wil de Groeneweg omdopen tot de Suze Groeneweg

Zwolle – Precies 100 jaar geleden werd Suze Groeneweg als eerste vrouw gekozen in de Tweede Kamer. Groeneweg was onderwijzeres, feministe en lid van de SDAP. In de Tweede Kamer hield ze zich vooral bezig met onderwijs, drankbestrijding, zuigelingen- en moederschapszorg, en ontwapening. In Zwolle is nog geen straat  naar haar vernoemd.

Er is natuurlijk wel een Groeneweg in Zwolle. De PvdA doet daarom de suggestie deze weg om te dopen tot de Suze Groeneweg. Meer dan een suggestie kan dit niet zijn, de gemeenteraad gaat niet over de straatnaamgeving. Daarvoor hebben we de Commissie Naamgeving waarvan de leden door het College benoemd worden. Het lijkt erop dat ook in deze commissie nog wel een ‘glazen plafond’ te doorbreken is. De commissie bestaat namelijk alleen maar uit mannen.

Lees verder »

Sterker naar Werk-café van start

Zwolle – Op 12 september om 09.30 uur gaat de eerste editie van het Sterker naar Werk-café bij Stadkamer van start. Arbopositief Zwolle en Stadkamer organiseren deze tweewekelijkse bijeenkomst voor werkzoekenden in Zwolle en de regio. Bijzondere gastspreker deze eerste bijeenkomst is Luc van Bussel van Regardz. De toegang is gratis.

Luc van Bussel is ondernemer, auteur en CEO van Regardz; aanbieder van vergader- en congreslocaties door geheel Nederland w.o. de Buitensociëteit in Zwolle. Hij heeft een uitdagende opvatting over werkgever- èn -nemerschap en zal deze ochtend zijn visie en bevindingen uit de doeken doen.

Lees verder »

DJ DYNA bijt spits nachtprogramma Hedon af

DJ DYNA bijt spits nachtprogramma Hedon af

Zwolle – Na een ruime maand zomerstop te hebben gehouden en onderhoud te hebben gepleegd opent Hedon zaterdag 1 september haar deuren weer. DJ DYNA bijt die avond met zijn performance op het eclectische University Of Dance het spits af van een ijzersterk nachtprogramma dat programmeur Paul van ’t Veer heeft weten neer te zetten. Bekende concepten als Singlefeestje, Zer00’s Heroes, Kulture Klub en LUX maken in de opvolgende weken hun opwachting. Dyna is een grootheid in de wereld van de eclectische house en stond al eerder in 2016 voor een uitzinnig publiek in Hedon. Zijn single Pull Up met o.a. Ronnie Flex was deze zomer niet weg te denken uit het Nederlandse uitgaansleven. DJ Puri scoorde op zijn beurt een internationale hit met het nummer Conjo dat uiteindelijk zelfs in de Colombiaanse hitlijsten belandde.

Lees verder »

Zwemmen bij maanlicht in Openluchtbad Zwolle

Zwemmen bij maanlicht in Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Ivm de verwachte kou met name in de avond gaat Moonlightswimming vrijdag 31 aug niet door. Het Openluchtbad Zwolle heeft het voornemen het evenement naar vrijdag 7 september te verplaatsen, dan zijn de weersverwachtingen beter.

Onder voorbehoud van voldoende personeel en goede temperaturen kunnen leden en introducés vrijdag 7 september van 20 tot 23 uur zwemmen bij maanlicht.

PvdA wil aanpak verkeersonveiligheid Mozartlaan

PvdA wil aanpak verkeersonveiligheid Mozartlaan

Zwolle – In de wijk Holtenbroek hoort de PvdA met regelmaat zorgen over de verkeersveiligheid op de Mozartlaan. Daarbij gaat het met name om het stuk tussen de rotonde bij het Deltion en het winkelcentrum aan de Bachlaan.
Hier hebben zich de afgelopen jaren al diverse ongevallen voorgedaan.

Omwonenden spreken hun zorgen uit over de veiligheid op de Mozartlaan: er wordt namelijk ontzettend hard gereden op de Mozartlaan, naar schatting soms wel 80 km/u of nog harder. Ben Ali: “Soms is het rijgedrag nog roekelozer en rijdt men met hoge snelheid af op de T-splitsing Mozartlaan-Bachlaan, waar dagelijks veel bewoners en honderden studenten de straat van en naar het winkelplein oversteken. Daarbij is de Bachlaan een veelgebruikte route voor ouders die hun kinderen naar één van de basisscholen aan de Bachlaan brengen”.

Lees verder »