Het weer: Meer wind en kans op bui

Het weer: Meer wind en kans op bui

Zwolle – Maandag waait het steviger dan afgelopen dagen. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Mogelijk valt er een bui. Het wordt maximaal 14 graden bij een stevige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Dinsdag gaat het meer regenen en is het meest bewolkt. Ook dan waait het stevig uit noordwestelijke richting. Het wordt niet warmer dan 14 graden.

Sparta Zwolle wint derby tegen ASVD

Sparta Zwolle wint derby tegen ASVD

Zwolle – Sportpark “De Verbinding” leek afgelopen zaterdag in de verste verte niet op een week eerder. Harde wind en regen hadden plaats gemaakt voor een stralende zon. Onder deze ideale korfbalomstandigheden trok de formatie van Henco Pullen aan het langste eind: 18-15.

De defensies van ASVD en Sparta hielden elkaar lang in de greep en dat is voor de Zwolse formatie een rode draad in het nog prille seizoen. Na ruim tien minuten stond het pas 1-1. Tot 3-3 ging het gelijk op en daarna kwam Jeroen Hukema los en pakte Sparta een gaatje van twee doelpunten. De teams gingen rusten bij een 8-6 stand. ASVD/PV Systems miste in de eerste helft twee strafworpen.

Lees verder »

PEC Zwolle pakt in slotfase punt in Alkmaar

PEC Zwolle pakt in slotfase punt in Alkmaar

Zwolle – Op bezoek bij AZ heeft PEC Zwolle zondagmiddag een mooi punt gepakt. Door een doelpunt van Zian Flemming twee minuten voor tijd, eindigde het duel in het AFAS stadion in 2-2.

Zonder de geblesseerden Sepp van den Berg en Clint Leemans, maar met Gustavo Hamer en Denis Genreau in de basis, had PEC Zwolle het lastig in de openingsfase. AZ zette Zwolle vroeg onder druk, vooral ook dankzij de aanvallende backs van de thuisploeg. Ricardo van Rhijn schoot al snel in kansrijke positie over, terwijl linksback Thomas Ouwejan aan de basis van de 1-0 stond. Oussama Idrissi combineerde met Ouwejan, waarna hij de bal zelf achter Mickey van der Hart schoot. Na dat lastige begin kreeg PEC Zwolle steeds meer kleur op de wangen. Het betere spel leverde ook prima kansen op. Younes Namli kwam op rechts gevaarlijk door en legde de bal terug op de rand van het strafschopgebied. Mike van Duinen miste de bal echter jammerlijk. Niet lang daarna was het dankzij Van Duinen alsnog 1-1. De aanvaller zette Ron Vlaar onder druk, waarna Vito van Crooij de bal kon meenemen en binnenschieten. Vlak daarna was de Zwolse spits dicht bij de 1-2. Van Duinen omspeelde Vlaar, maar zijn poging belandde op de paal.

Lees verder »

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag speelt PEC Zwolle de derde uitwedstrijd in een week tijd. Na zeges op FC Emmen en VV Staphorst, wacht in Alkmaar het AZ van trainer/coach John van den Brom.

Het zal geen eenvoudige opdracht worden. PEC Zwolle heeft het de laatste jaren behoorlijk lastig gehad in Alkmaar. Sinds de promotie van de club in 2012 werden er zes competitiewedstrijden gespeeld in Noord-Holland. AZ won maar liefst vijf keer en eenmaal werd het gelijk. Dat was in februari 2017 (1-1). Ryan Thomas zorgde destijds voor het Zwolse doelpunt.

Lees verder »

PEC Zwolle loot uit tegen De Graafschap in de KNVB Beker

PEC Zwolle loot uit tegen De Graafschap in de KNVB Beker

Zwolle – Zaterdagavond is er geloot voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In het programma De Eretribune op FOX Sports werd PEC Zwolle gekoppeld aan De Graafschap.

Het duel wordt gespeeld in Doetinchem en vindt plaats op dinsdag 30, woensdag 31 oktober of donderdag 1 november. Nadere informatie over de exacte datum en kaartverkoop. Bron: www.peczwolle.nl

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Zwolle – Zondag start helder en koud. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken. In de avond kan hier een bui uit gaan vallen. Het wordt bij een zwakke (noord)westenwind maximaal 16 graden.

Maandag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Ook blijft de kans op een bui bestaan. Bij een stevige noordwestenwind wordt het maximaal 14 graden.

Wrang verlies Berkum bij Staphorst

Wrang verlies Berkum bij Staphorst

Zwolle – Berkum heeft bij Staphorst met 3-2 verloren, waarbij de Zwollenaren de thuisclub door slordig verdedigen in het zadel hielpen. Met enkele flinke kansen in een furieus slotoffensief kwam Berkum nog bijna langszij, maar die strohalm werd niet gepakt.

“We kwamen knullig met 1-0 achter, daar stonden we slecht te verdedigen en ook daarna was het veel te slap,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. Staphorst-coach Dennis van Toor zag dat zijn ploeg het tegen het slot moeilijk had. “Wij scoorden op de goede momenten, maar na de 3-2 was het billenknijpen voor ons.”

Lees verder »

Het weer: Afwisselend stapelwolken en zon

Het weer: Afwisselend stapelwolken en zon

Zwolle – Zaterdag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Bij maar amper wind wordt het maximaal 16 graden. ’s Avonds daalt de temperatuur snel en flink af. Gedurende de nacht kan het aan de grond licht vriezen.

Zondag start de dag met zonnige perioden en stapelwolken. In de loop van de middag neemt de bewolking wat toe en daarmee de kans op wat regen. Het wordt bij een matige westenwind zo’n 16 graden.

Elektrische deelauto in gebruik genomen

Elektrische deelauto in gebruik genomen

Zwolle – Vrijdag 28 september gaf wethouder Ed Anker het startsein voor het gebruik van de eerste elektrische deelauto voor Hanzeland in Zwolle. Een belangrijke stap vooruit in de innovatieve gebiedsbrede mobiliteitsaanpak die onder de naam Movez in Hanzeland wordt ingezet . De Movez deelauto kan door medewerkers van bedrijven in en bewoners van Hanzeland gebruikt worden. City Developer-S, Univé en gemeente Zwolle stellen de deelauto beschikbaar. Movez wil hiermee een duurzame en slimme oplossing bieden voor de vervoer- en parkeervraagstukken in het gebied. Het gebruik van de deelauto wordt na een half jaar geëvalueerd. Als het een succes is, volgen er mogelijk meer.

Movez is een initiatief van City Developer-S en de gemeente Zwolle waarbij samengewerkt wordt met een aantal andere organisaties waaronder Univé. Movez richt zich op slimme, duurzame mobiliteitsdiensten om de bereikbaarheid van Hanzeland te verbeteren. “Het fundament hiervoor is in de zomer van 2017 gelegd met de Visie van de Vrienden van Hanzeland. Betrokkenen werken hierbij samen aan de transformatie van de Spoorzone-Hanzeland tot een levendig stedelijk gebied. Dit gebied biedt veel kansen voor nieuwe mobiliteitsconcepten. Enerzijds door bij de ontwikkeling de innovatiekracht van studenten en bedrijven te benutten. Anderzijds ook door het uitproberen van concepten in dit woon- en werkgebied dicht bij de binnenstad en station Zwolle, het tweede spoorknooppunt van Nederland” vertelt Thijs van Dieren, mede-eigenaar van City Developer-S. Ed Anker, wethouder Spoorzone: “Movez sluit naadloos aan bij de strategische agenda voor de gebiedsontwikkeling van Spoorzone-Hanzeland. In dit visiedocument staat de transformatie van Spoorzone-Hanzeland naar een stedelijk woon-werkgebied centraal.”

Lees verder »

Waterschap controleert schoonmaken sloten weer in gehele werkgebied

Waterschap controleert schoonmaken sloten weer in gehele werkgebied

Zwolle – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleert vanaf dit jaar het onderhoud van de sloten (schouwen) weer in zijn gehele werkgebied. Na de fusie in 2016 waaruit WDODelta is ontstaan, gebeurde dit in het zuidelijk deel van het werkgebied alleen op verzoek van eigenaren en pachters. Dit had te maken met verschillend beleid van de fusie-waterschappen.

Indeling watergangen
Alle kanalen, weteringen en sloten (watergangen) in het werkgebied van WDODelta zijn ingedeeld in de categorieën grotere watergangen, kleinere watergangen (schouwsloten) en overig water waar geen schouwplicht op rust. De grotere watergangen onderhoudt het waterschap zelf en de eigenaren en pachters zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de schouwsloten. Hier gaat minder water door, maar deze sloten zijn wel belangrijk voor een goede aan- en afvoer van water.

Lees verder »

Provincie Overijssel kondigt stop aan voor geitenhouderijen

Provincie Overijssel kondigt stop aan voor geitenhouderijen

Zwolle – Overijssel voert een geitenstop in. Geitenhouderijen mogen met ingang van 28 september 2018 niet meer uitbreiden. Ook mogen nieuwe bedrijven zich niet meer vestigen en is het omzetten van een agrarisch bedrijf naar een geitenhouderij ook niet meer toegestaan. Verder mogen bedrijven ook niet meer geiten aan houden dat ze op dit moment hebben.

Een voorstel daartoe van Gedeputeerde Staten is door Provinciale Staten aangenomen. De stop heeft te maken met de mogelijke gezondheidsrisico’s voor omwonenden van geitenhouderijen. Op dit moment loopt er een groot landelijk onderzoek van het ministerie van VWS naar de mogelijke samenhang tussen geitenhouderijen en longklachten bij omwonenden. Het besluit van Overijssel is genomen nadat, na Noord-Brabant en Gelderland, ook de provincie Utrecht een geitenstop heeft afgekondigd. Daardoor bestaat de kans dat bedrijven uit die gebieden uitwijken naar Overijssel. Temeer omdat sprake is van doorgaande groei van het aantal geiten(houderijen) in Nederland. Dat wil Overijssel met de geitenstop voorkomen. 

Lees verder »

Het weer: Flink kouder

Het weer: Flink kouder

Zwolle – Na een bewolkte start wisselen wolken en zon elkaar af op vrijdag. Bij een matige noordenwind wordt het maximaal 16 graden.

Zaterdag is het bewolkt met af en toe zonnige perioden. Het wordt maximaal 15 graden bij nagenoeg geen wind.