Breed evenementenbeleid biedt ruimte aan vrijwilligersorganisaties

Breed evenementenbeleid biedt ruimte aan vrijwilligersorganisaties

Zwolle – Zwolle is een stad met een grote diversiteit aan inwoners. In al hun verscheidenheid werken Zwollenaren graag samen. Bijvoorbeeld in het organiseren van evenementen. Daardoor kent Zwolle een breed pallet van evenementen door het jaar heen. Dat biedt voor elke Zwollenaar wat wils. De ChristenUnie vindt zo’n breed scala aan evenementen belangrijk, omdat het de stad kleurrijk maakt en omdat Zwollenaren zich erdoor verbonden voelen met hun stad. De gemeente biedt ruimte waar nodig, faciliteert waar gewenst en subsidieert waar mogelijk binnen de gestelde kaders.

Zo’n initiatief is bijvoorbeeld het in 2016 geïntroduceerde Kerst Event Zwolle. Zwollenaren vanuit verschillende kerken startten dit evenement om iets sfeervols te organiseren in de binnenstad in het kader van het kerstverhaal. Het evenement werd door veel vrijwilligers gedragen en door veel bezoekers gewaardeerd. Ook menig ondernemer was blij met de extra reuring in de binnenstad.

Lees verder »

Pepernotenonderzoek door leerlingen De Sprankel

Pepernotenonderzoek door leerlingen De Sprankel

Zwolle – Leerlingen van basisschool De Sprankel in Stadshagen hebben afgelopen weken de kwaliteit van verschillende pepernoten onderzocht. De pepernoten van de Jumbo kwamen daarbij als beste uit de bus.

Plusgroep
De leerlingen van de plusgroep hebben in de afgelopen weken een pepernoten-warenonderzoek uitgevoerd bij in totaal 109 respondenten (leerlingen uit de groepen 2 t/m 8 en leerkrachten). In de plusgroep zitten op dit moment 8 leerlingen van de groep 6 tot en met 8. Deze leerlingen krijgen in en buiten de klas een passend aanbod, die aansluit bij hun manier van leren.

Lees verder »

Het weer: Zacht en nat weekend

Het weer: Zacht en nat weekend

Zwolle – Zaterdag gaat het aan het eind van de ochtend vanuit het westen regenen. Daarbij waait een stevige zuidenwind. Het wordt wel heel zacht voor de tijd van het jaar met zo’n 11 graden maximaal.

Zondag wordt het nog een paar graden warmer dan zaterdag. Met een temperatuur van tot 14 à 15 graden is het zeer zacht. Er valt af en toe wat motregen.

Voorbeschouwing De Graafschap – PEC Zwolle

Voorbeschouwing De Graafschap – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt dit weekend alweer de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer/coach John van ’t Schip treft zaterdagavond De Graafschap in Doetinchem. Het is de tweede ontmoeting dit seizoen met de ploeg uit de Achterhoek.

Op dinsdag 30 oktober stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Het werd een mooie avond voor de Blauwvingers. Op een regenachtige Vijverberg werd met 2-5 gewonnen. Zian Flemming was de grote man met vier treffers. Ook Mike van Duinen wist het net te vinden.

Lees verder »

Zwollenaar Zeki Arslan eervol tweede bij FNV-diversiteitsprijs

Zwolle – Diversiteitsbeleid helpt om de arbeidsmarkt eerlijker te maken
In Nederland wonen miljoenen mensen van verschillende afkomst en met verschillende culturen.

Samen met alle andere verschillen tussen mensen zorgt dit voor grote verscheidenheid in onze samenleving. De FNV vindt dat iedereen op de arbeidsmarkt gelijke kansen moet krijgen, ongeacht afkomst, gender, religie, leeftijd, seksuele geaardheid en/of handicap. Diversiteitsbeleid helpt om de arbeidsmarkt eerlijker te maken.

Lees verder »

Kabelbreuk zorgt voor lichte vertraging bij sloop centrale Harculo

Kabelbreuk zorgt voor lichte vertraging  bij sloop centrale Harculo

Zwolle – Vrijdagmiddag  hebben de slopers van Harculo de laatste (gebouw-)constructies neergehaald. Het betrof de ketelstatieven van HC3 en HC4.  Het eerste gedeelte kwam neer volgens de planning. Het tweede gedeelte ging een half uur later dan gepland tegen de vlakte. De kleine vertraging ontstond door een kabelbreuk.

Deze keer werd  er bij de sloop weer springstof gebruikt om de constructies neer te halen. Dit was ook het geval bij het neerhalen van de laatste twee schoorsteenpijpen van de centrale op 18 maart 2017. Verder zijn er bij de sloop geen explosieven gebruikt.  Het grootste gedeelte van de sloop gebeurde door het insnijden van  de staalconstructie na het verwijderen van de betonnen gevelpanelen. De constructie werd steeds na het insnijden door kranen omver getrokken.

Lees verder »

Werken of leren in het buitenland? Kom naar de informatieavond Going abroad

Werken of leren in het buitenland? Kom naar de informatieavond Going abroad

Zwolle – Studeren in het buitenland, een internationaal georiënteerde studie volgen, een gap year, vrijwilligerswerk doen in een ontwikkelingsland, werken als au pair, werken en reizen of een taalcursus volgen. Steeds meer leerlingen gaan tijdens of na hun middelbare schooltijd naar het buitenland om de wereld te ontdekken. Leerlingen uit klas 3 en hoger die meer willen weten over werken of leren in het buitenland zijn dan ook van harte welkom op de informatieavond Going abroad. Deze avond wordt op dinsdag 11 december vanaf 18.30 uur gehouden op het Carolus Clusius College (Kamperweg 1 in Zwolle).

De informatieavond is voor leerlingen van alle middelbare scholen uit Zwolle en omgeving en hun ouders. Leerlingen krijgen in drie voorlichtingsrondes en tijdens een informatiemarkt, van diverse organisaties meer informatie over leer- en werkervaring opdoen in het buitenland. Aanwezige organisaties zijn onder andere: Nuffic, Travel Active, EF, Study travel, Windesheim Honours College en snowminds. 

Lees verder »

Kunst op kap verfraait Zwolse busstation en stationsgebied

Kunst op kap verfraait Zwolse busstation en stationsgebied

Zwolle – Met hun eigentijdse kunst op de kap van het nieuwe busstation aan de Hanzelaan voegen drie Zwolse kunstenaars – Melle Mijnhardt, Tamme de Boer en Stefan Alberts – een extra dimensie toe aan het nieuwe busstation en het omliggende gebied. Op vrijdagochtend 30 november onthulden gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Ed Anker het werk van de kunstenaars. De bijzondere, unieke kap van 70 x 13 meter biedt vanaf 17 februari 2019 een droge en aangename plek voor de vele reizigers op het nieuwe Zwolse busstation.

Placemaking en ruimte voor experiment zijn belangrijke onderdelen van de aanpak voor de gebiedsontwikkeling in de Zwolse Spoorzone. Het werk van de kunstenaars maakt van het nieuwe busstation een plek waar je graag bent. De kunst op de buskap verfraait niet alleen het stationsgebied, het houdt het gebied ook aantrekkelijk en levendig. De drie Zwolse kunstenaars zijn erin geslaagd om van drie uiterst verschillende stjilen een mooi geheel te maken. Hun creativiteit voegt waarde toe aan het nieuwe busstation en het omliggende gebied.

Lees verder »

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Zwolle – Vrijdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Er is een kleine kans op een bui in de middag. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 12 graden.

Zaterdag is het nagenoeg de hele dag bewolkt en gaat het vanaf de middag regenen. Bij een stevige zuidwestenwind wordt het zo’n 11 graden.

‘Vrolijkheid Swim’ op 1 december 2018

‘Vrolijkheid Swim’ op 1 december 2018

Zwolle – De Zwolse zwemvereniging ZV 44 organiseert op zaterdag 1 december voor de eerste keer de ‘Vrolijkheid Swim’. ZV 44 biedt zwemmen aan voor verschillende doelgroepen in Zwolle. De vereniging wil graag een jaarlijkse zwemwedstrijd organiseren die het wedstrijdelement combineert met ludieke afstanden en estafettes. De wedstrijd vind plaats in Zwembad de Vrolijkheid en start om 12.30 uur.

Deze eerste ‘Vrolijkheid Swim’ lijkt al een succes te worden met 13 deelnemende verenigingen en in totaal ruim 175 zwemmers. Er zijn 48 programma’s voor zowel minioren, junioren en dames/heren met verschillende afstanden en slagen. De wedstrijd wordt afgesloten met een aantal finales in diverse categorieën en een feestelijke estafette van 8 x 25 meter vlinderslag, waarmee een overheerlijke taart kan worden gewonnen. Om het geheel extra feestelijk te maken is DJ Daan aanwezig die voor de muziek zorgt.

Lees verder »

Dagbestedingslocatie S-Zorgt feestelijk geopend

Dagbestedingslocatie S-Zorgt feestelijk geopend

Zwolle – S-Zorgt heeft vandaag de deuren van zijn nieuwe vestiging en de dagbestedingslocatie feestelijk geopend. S-Zorgt is sinds kort verhuist naar de multiculturele wijk in Holtenbroek en heeft zich gevestigd in de moderne woonzorgcentrum Fermate.

De wethouder Klaas Sloots gaf in zijn speech aan dat ondersteuning met multiculturele aandacht zoals hoe S-Zorgt die invult belangrijk is. De taalbarrière wordt verbroken zodat zorgen gedeeld kunnen worden en de cultuur die iemands gedrag beïnvloed wordt herkend en erkend.

Lees verder »

Leerlingen sprankelen in musical basisschool De Sprankel

Leerlingen sprankelen in musical basisschool De Sprankel

Zwolle – Op 23 november voerden leerlingen van basisschool De Sprankel in Stadshagen een musical op over het thema herfst. Met maar liefst vier optredens wisten ze ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden te ontroeren en te vermaken. De musical is onderdeel van de cultuureducatie die De Sprankel aanbiedt: muziek, digitale media en kunst.

De leerlingen van de groepen 1 t/m 3 bereidden zich de afgelopen weken voor op deze mini-musical. Ze leerden teksten opzeggen, oefenden gebaren en studeerden liedjes in. Dit alles onder leiding van gastdocent Claudia Conijn van MEC muziekschool, samenwerkingspartner van De Sprankel. De musical vertelt het verhaal van kabouter Puntmuts die de herfst ‘niets aan vindt en er een beetje sip van wordt’. Als hij eindelijk bij de grote eik aankomt, snapt hij waarom de andere dieren wél blij zijn en viert het feest mee.

Lees verder »