Kater Soes vermist

Kater Soes vermist

Zwolle – Sinds 19 december wordt onze lieve kater Soes vermist. De baasjes van Soes  wonen in de Trompstraat, zeeheldenbuurt, Wipstrik.

Soes is een gecastreerde en gechipte kater van 1 jaar oud en draagt een petrol-kleurig suède halsbandje met daaraan een gouden kokertje, waar de onderkant vanaf is gevallen. Soes is erg aanhankelijk, ook op straat. Hij kan niet goed mauwen. Hij heeft speciaal voedsel nodig, zonder wordt hij ziek, verliest zijn vacht en krijgt oogklachten. Hij wordt heel erg gemist.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt, maar meest droog

Het weer: Bewolkt, maar meest droog

Zwolle – Oudjaarsdag is het bewolkt met enkel in de ochtend nog wat kans op een klein beetje zon. In de avond en tijdens de jaarwisseling is het vochtig wat door het vuurwerk even wat mistig kan overkomen. Er staat een matige westenwind dat de kruitdampen wel snel doet verdwijnen. Het is bijna 10 graden tijdens het afsteken van het vuurwerk.

Nieuwjaarsdag is het bewolkt met kans op wat lichte regen. Het wordt zo’n 9 graden bij een matige tot stevige noordwestenwind. In de nacht naar woensdag kan de temperatuur net onder het vriespunt uit komen.

Dieze West winnaar prestigieuze IJsselcup 2018

Dieze West winnaar prestigieuze IJsselcup 2018

Zwolle – Vrijdagavond laat kwam er een einde aan twee dagen zaalvoetbal in de WRZV hallen. Er werd in 48 uren liefst 30 uur gevoetbald in de zaal. In de ochtend en middag de (jongste) jeugd en in de avond werd er gestreden om de IJsselcup.

De ‘cup met de grote oren’ had volgens de kenners toch een verrassende maar verdiende winnaar. Favoriet voor de titel KHC uit Kampen, met hoofdzakelijk zaalvoetballers in het team, werd verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales. WVF uit Westenholte nam de penalty’s beter en keeper Mike ter Wiele wist liefst drie KHC penalty’s uit zijn doel te ranselen. Ook de debutanten van vv Heino en DESZ uit Zwartsluis wisten te verrassen, met leuk en fris zaalvoetbal.

Lees verder »

Tijdreis door de Grote kerk

Tijdreis door de Grote kerk

Zwolle – Ga mee op een tijdreis in het donker door de Grote Kerk in Zwolle. Vertrouw je toe aan de koster, hij zal je bij het flakkerende licht van de meegenomen lantaarns meenemen op een verrassende en spannende wandeling door het eeuwenoude kerkgebouw.

Maar… pas op!! Onderweg kun je zomaar een aantal onverwachte en misschien wel onheilspellende ontmoetingen hebben met enkele historische figuren uit Zwolle’s roemrijke verleden. Huiver bij het verhaal over de verwoestende Beeldenstorm in 1580 of ervaar hoe hard het zwoegen was om en nabij het Schnitgerorgel… Want we komen daar, waar je normaal niet kunt komen en waar de schaduwen op de muren je angst aan proberen te jagen.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt en kans op regen

Het weer: Bewolkt en kans op regen

Zwolle – Zondag is het bewolkt op wat tijdelijke zoneschijn in de ochtend na. In de middag kan het gaan regenen, Bij een matige zuidwestenwind wordt het zo’n 9 graden.

Oudjaarsdag is het meest bewolkt met in de middag wat kans op zon. Het wordt zo’n 9 graden. Het lijkt er op dat het droog blijft tijdens de jaarwisseling, en er staat maar weinig wind. Wel kan het nevelig worden door kruitdampen en de kans op wat mist.

Aangepaste openingstijden van het Nederlands IJsbeelden Festival tot en met 6 januari

Aangepaste openingstijden van het Nederlands IJsbeelden Festival tot en met 6 januari

Zwolle – Vanwege de drukte heeft de organisatie van het IJsbeelden Festival besloten om de openingstijden van het populaire winterevenement te verruimen. De nieuwe openingstijden tot en met 6 januari zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur. Op 31 december sluiten de deuren echter om 16.00 uur.

De organisatie heeft deze beslissing genomen om piekmomenten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is aan de bezoekers om gebruik te maken van deze opgerekte openingstijden. In de ochtenduren en in de namiddag is de minste kans op een lange wachtrij. De organisatie hoopt dat veel mensen hiervan kennisnemen en daar gebruik van maken.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt en kans op lichte regen

Het weer: Bewolkt en kans op lichte regen

Zwolle – Zaterdag is het meest bewolkt met slechts een enkele zonnestraal tussen de wolken door. In de middag gaat het harder waaien en ontstaat er kans op wat (lichte) regen. Met maximaal 10 graden wordt het zeer zacht.

Zondag is het bewolkt met in de ochtend nog kans op wat zon. Het wordt zo’n 8 graden. In de avond valt er wat lichte regen.

SVI de favoriet voor kwartfinales in IJsselcup 2018

Zwolle – Donderdagavond waren de WRZV hallen de bakermat waarop de strijd om de IJssel werd gestreden door de Zwolse en regionale teams. Het toernooi wordt voor de derde maal in successie gehouden en heeft een sterk deelnemersveld met 17 teams. Ook oud- PEC Zwolle is van de partij en dat hebben de vele toeschouwers kunnen aanschouwen. De wedstrijden van de oud- profs konden wederom rekenen op veel publieke belangstelling in beide zalen en vanuit het restaurant.

Oud PEC Zwolle met o.a. Henk van Steeg, Tom IJzerman en Ignacio Tuhuteru lieten zien dat ze het voetballen nog zeker niet verleerd waren. In de eerste poule wedstrijd voor veel publiek wisten de oud profs veel kansen te creëren, maar wist de verliezend finalist van vorige editie niet te scoren. Met de hakken over de sloot pakte Dieze West de volle buit (0-1). Ook de twee poulewedstrijd verloor oud- PEC Zwolle verrassend tegen debutant vv Heino (1-2), die ook als koploper in de poule, na eerder winst op SEH Heerde (5-0) en een gelijkspel tegen Be Quick’28 (2-2), de finaledag mag ingaan. Ook Be Quick’28 is nog in de race voor een plek in de kwartfinale. Na drie gelijke spelen en een zege zal vanavond gewonnen moeten worden van Oud- PEC Zwolle. Dieze West is gedeeld eerste in de poule met Heino en beide teams zijn favoriet om door te gaan naar de kwart finales.

Lees verder »

Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle

Jaap Stam nieuwe trainer PEC Zwolle

Zwolle – Jaap Stam is per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van PEC Zwolle. De voormalig verdediger tekent een contract voor anderhalf jaar en begint in Overijssel aan zijn derde klus als oefenmeester, eerder stond hij al voor de groep bij Jong Ajax en het Engelse Reading. De 46-jarige Stam keert daarmee terug op vertrouwde grond. Zo begon hij in 1992 zijn imposante carrière bij de Blauwvingers en was hij tussen 2009 en 2013 als assistent-trainer nauw betrokken bij onder andere het kampioenschap van de Jupiler League en het eerste seizoen in de Eredivisie.

Jaap Stam over zijn komst: ,,PEC Zwolle is een club naar mijn hart en het voelt dan ook goed om terug te zijn. De club ben ik de afgelopen jaren blijven volgen en het is mooi om te zien wat voor groeispurt er is gemaakt. Ik zie het als een prachtige uitdaging om de komende anderhalf jaar tot een succes te maken, te beginnen met de tweede seizoenshelft waar we vanaf volgende week volle bak en met elkaar de schouders onder gaan zetten.”

Lees verder »

Aftellen voor de waterschapsverkiezingen

Aftellen voor de waterschapsverkiezingen

Zwolle – In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart start Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) met een speciale online aftelkalender.

Via deze aftelkalender krijgen ‘volgers’ een kijkje in de keuken van het waterschap en kunnen ze zich een beeld vormen van diverse thema’s en keuzes die binnen een waterschap spelen. De kalender is laagdrempelig en zeker ook voor jongeren goed te begrijpen. Het aftellen begint op vrijdag 4 januari, precies 75 dagen voor de verkiezingen.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt met kleine kans op wat regen

Het weer: Bewolkt met kleine kans op wat regen

Zwolle – Vrijdag is het bewolkt met een geringe kans op wat lichte regen. Bij een zwakke zuidwestenwind wordt het zo’n 7 graden maximaal.

Ook zaterdag is het bewolkt. Aan het einde van de middag ontstaat er kans op wat lichte regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het maximaal 9 graden.

Weeshuis geeft cultuurpodium Eureka financiële injectie

Weeshuis geeft cultuurpodium Eureka financiële injectie

Zwolle – Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle sluit het jaar af met een gift aan Eureka. Hiermee komt de eindstand aan giften in 2018 op bijna 220.000 euro. Dit jaar heeft het Weeshuis geld geschonken aan ruim 70 Zwolse jeugdprojecten.

De in 1992 opgerichte Sociaal Culturele Vereniging Eureka werd altijd gerund door vrijwilligers. Gezien de huidige financiële situatie is dit jaar besloten dat Eureka overgaat in een coöperatieve vereniging. Archimedes is de huurder van het pand aan Assendorperplein en wordt beheerder van de vereniging. Om Eureka in leven te houden, is een financiële injectie nodig.

Lees verder »