Mike Hauptmeijer verhuurd aan Achilles’29

Mike Hauptmeijer verhuurd aan Achilles’29

Zwolle – Mike Hauptmeijer wordt het komende half jaar verhuurd aan Achilles’29. De 21-jarige doelman, die vorig seizoen uit bij PSV zijn debuut in de Eredivisie maakte, heeft in Groesbeek meer uitzicht op speelminuten dan bij PEC Zwolle.

Achilles’29 komt uit in de derde divisie zaterdag en vindt zichzelf momenteel terug op een zestiende plaats. De Groesbekers kregen tot op heden de meeste treffers tegen: 62. Aan jeugdexponent Hauptmeijer de schone taak, daar verandering in aan te brengen.

1000 Zwollenaren geholpen door Voor Elkaar Zwolle

1000 Zwollenaren geholpen door Voor Elkaar Zwolle

Zwolle – Voor Elkaar Zwolle heeft in de afgelopen 6 jaar van 1000 Zwollenaren een hulpvraag ontvangen. Deze Zwollenaren zijn met hulp van bijna 100 fantastische en gemotiveerde vrijwilligers allemaal geholpen.

Deze vrijwilligers, ook wel maatjes, zetten zich binnen de stichting in voor diverse projecten zoals ParticipatieMaatje. Maar liefst 51 Zwollenaren zijn er in het afgelopen jaar door een maatje geholpen bij het zetten van de eerste stappen naar aansluiting met Nederland en de stad Zwolle. Naast het integreren, worden er ook mensen geholpen met (dreigende) financiële problemen. SchuldHulpMaatje had in 2018 175 lopende trajecten om mensen te helpen bij financiële problemen. Met behulp van een maatje is 70% van de hulpvragers weer financieel redzaam geworden.

Lees verder »

Ruben Ligeon maakt seizoen af in Doetinchem

Ruben Ligeon maakt seizoen af in Doetinchem

Zwolle – Ruben Ligeon speelt de rest van het seizoen voor De Graafschap. PEC Zwolle en de promovendus uit de Achterhoek hebben donderdag overeenstemming bereikt over een verhuur van de rechtsback.

De 26-jarige Ligeon staat sinds 2018 bij de Blauwvingers onder contract en kwam in totaal tot vijf optredens in het eerste elftal. Voor zijn periode in Overijssel speelde de vleugelverdediger voor onder andere Ajax, FC Utrecht en het Slowaakse Slovan Bratislava.

Lees verder »

Jonathan van Marle naar Berkum

Jonathan van Marle naar Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft met het vastleggen van Jonathan van Marle een ervaren centrumspits met veel scorend vermogen toegevoegd aan haar eerste selectie voor het komende voetbalseizoen 2019-2020.

“Berkum is een club met ambitie en dat spreekt mij aan,” zegt hij over zijn overstap. “Ik ben enthousiast geworden door de gesprekken met de club, Berkum wil dezelfde kant op als ik. Bovendien heb ik nu al goed contact met een aantal Berkum-spelers.”

Lees verder »

Meer aandacht voor watererfgoed

Meer aandacht voor watererfgoed

Zwolle – Het Algemeen Bestuur van Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft het beleid voor waterschapserfgoed en ruimtelijke kwaliteit vastgesteld. Het wil meer aandacht voor zijn erfgoed. WDODelta wil de rijke geschiedenis van het waterschap laten zien. Het erfgoed bestaat niet alleen uit historische gebouwen, sluizen, gemalen en dijken, maar ook uit oude kaarten en andere historische voorwerpen.

Herman Odink, dagelijks bestuurslid, is blij met de steun van het Algemeen Bestuur. “We kunnen nu meer gestructureerd met ons erfgoed aan het werk. We willen verbinding zoeken met de historische verenigingen in ons gebied. Die hebben veel historische kennis en kunnen ons helpen om bijvoorbeeld de objecten te beschrijven en mee te denken bij projecten. Ook de samenwerking met de gemeenten is belangrijk.”

Lees verder »

GGD Agenda zet in op gezond gedrag

GGD Agenda zet in op gezond gedrag

Zwolle – IJsselland is één van de gezondste regio’s van Nederland. Inwoners worden er steeds ouder; de meeste mensen voelen zich gezond en niet beperkt. Maar er zijn ook grote opgaven. Dit stelt de GGD IJsselland in haar Agenda Publieke Gezondheid voor de komende vier jaren, die ter bespreking aan college en raad van Zwolle is aangeboden. Die opgaven volgen uit het toenemende aantal ouderen, mensen met chronische aandoeningen en problemen als eenzaamheid. Het versterken van publieke gezondheid kan helpen bij de aanpak van zulke problemen.

Aan de gemeenten vraagt de GGD kennis te nemen en eventueel te reageren op de voornaamste ontwikkelingen op het gebied van publieke gezondheid en op de agenda van de GGD voor 2019 – 2023.

Lees verder »

Team Erfgoed wint Grote Zwolle Quiz 2019

Team Erfgoed wint Grote Zwolle Quiz 2019

Zwolle – Dinsdagavond 29 januari werd in de prachtig verbouwde Panoramazaal van het Stadhuis de Grote Zwolle Quiz 2019 gespeeld, georganiseerd door de Zwolse Historische Vereniging.

Er hadden zich 23 teams, waaronder 4 uit de lokale politiek, ingeschreven en er werd door de deelnemers met veel animo gespeeld. In een nek aan nek race met de winnaars van de twee voorgaande edities (2015 en 2018) won uiteindelijk het team Erfgoed (Carl Borst, Henry Kranenborg, Michael Klomp en Jacob Donze) van de gemeente (vh. Monumentenzorg en Archeologie).

Lees verder »

Oplaadpunt elektrische auto aanvragen, hoe werkt dat?

Oplaadpunt elektrische auto aanvragen, hoe werkt dat?

Zwolle – Er komen steeds meer e-rijders in Nederland. In Zwolle staan op dit moment ongeveer 35 openbare laadpalen waar iedereen met een elektrische auto gebruik van kan maken. Ook staan er nog bijna 40 extra laadpalen in de gemeentelijke parkeergarages.

Wil je weten waar de laadpalen in Zwolle precies staan? De oplaadpunten zijn weergegeven in dit overzicht. Elektrisch rijden draagt bij aan het verduurzamen van het verkeer en vervoer. En met behulp van slimme technieken helpt het ook om het elektriciteitsnet te ontlasten. De provincie Overijssel en gemeente Zwolle willen hieraan bijdragen en bieden daarom de mogelijkheid om kosteloos een openbare laadpaal te plaatsen bij jou in de buurt. Hoe werkt zo’n aanvraag? Lees hier het antwoord op de vijf meest gestelde vragen:

Lees verder »

Tractorpulling geweld breekt los in IJsselhallen Zwolle

Tractorpulling geweld breekt los in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Voor het 36e jaar komt de tractorpulling scene bij elkaar in de IJsselhallen Zwolle tijdens de gezelligste en spectaculairste indoor van Europa. Zodra de eerste deelnemer van start gaat, staat het publiek op de banken, schudt de IJsselhallen op haar grondvesten en is het genieten geblazen van de sensationele deelnemers die werkelijk alle laatste Pk’s uit de machines halen. Op vrijdagavond 8 februari gaan de Sport- en Supersporttractoren van start voor Trekkerweb Indoor Farmstock. Zaterdag is het de beurt aan de Grand National machines tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Met deelnemers uit o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Noorwegen is de top van Europa aanwezig.

Start seizoen
De opening van het tractorpulling seizoen vindt elk jaar plaats in Zwolle. Dit jaar niet eind januari zoals gebruikelijk, maar begin februari. Voor de deelnemers heeft dit ook een voordeel; de tijd tussen het buitenseizoen (wat in september afsluit) en het winterseizoen (start nu begin februari) wordt wat langer, zodat er meer tijd en ruimte is voor veranderingen en verbeteringen aan de machines. Misschien wel daarom is de deelnemerslijst dit jaar langer dan ooit. 

Lees verder »

DeltaWonen koopt 4e toren Talentenplein Zwolle voor realisatie studentenwoningen

DeltaWonen koopt 4e  toren Talentenplein Zwolle voor realisatie studentenwoningen

Zwolle –  Na de realisatie van de drie woontorens aan de Pannenkoekendijk/ Burg. Roelenweg in Zwolle, komt er nu een vierde toren. Op 31 januari tekenden de heer Van der Hulst (VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord-Oost B.V.) en de heer Leideman, (directeur-bestuurder deltaWonen) de turnkey-overeenkomst.

De ingang van de 4e toren komt aan de Burgemeester Roelenweg. DeltaWonen werkt samen met SSH om studentenhuisvesting in Zwolle op de kaart te zetten. SSH verhuurt de appartementen voor DeltaWonen aan studenten die een kamer zoeken in Zwolle. DeltaWonen en de SSH vinden het belangrijk dat het plan voor een vierde toren breed gedragen wordt. Daarom werken we intensief samen met de Zwolse onderwijsinstellingen om hun studenten te helpen aan goede en betaalbare woonruimte.

Lees verder »

Berkum ontvangt topper Staphorst

Berkum ontvangt topper Staphorst

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als het weer niet opnieuw voor problemen zorgt, thuis tegen Staphorst en ontvangt daarmee één van de belangrijkste titelkandidaten van dit seizoen in de Hoofdklasse B. Een pittige opgave dus voor de Zwollenaren.

“Het zal niet makkelijk worden, maar dat is het voor ons eigenlijk nog geen enkele wedstrijd geweest,” weet Berkum-verdediger Dennis Horstman. “Maar tegen goede ploegen voetballen wij vaak beter en in de afgelopen wedstrijden hebben we veel kansen gecreëerd. Die bal zal er de komende weken toch ook wel eens wél ingaan.”

Lees verder »

Lezing: Assendorp, niet zomaar een Zwolse wijk

Lezing: Assendorp, niet zomaar een Zwolse wijk

Zwolle – Eeuwenlang is Assendorp niet meer dan een boerenstreek buiten de stadsmuren. Alles verandert als Zwolle een aansluiting krijgt op het spoorwegnet en de spoorwegen achter het station een grote werkplaats vestigen voor het onderhoud van aller spoormaterieel. Honderden medewerkers van de werkplaats vinden in Assendorp een woning, Assendorp wordt spoorwijk. Na de sluiting van de werkplaats in de jaren dertig van de vorige eeuw en vooral na de Tweede Wereldoorlog is de wijk er slecht aan toe. Geleidelijk komt Assendorp er weer bovenop en ontwikkelt zich, met behoud van het oorspronkelijke karakter, tot een levendige wijk met veel sociale samenhang, tot een wijk waar men graag woont.

Op vrijdagavond 8 februari op uitnodiging van Allemaal Zwolle vertelt Herman Aarts, auteur van het boek ‘Assendorp, niet zomaar een Zwolse wijk’, over de ontwikkeling van Assendorp en wat de wijk zo bijzonder maakt.

Lees verder »