Het weer: Volop zonnig

Het weer: Volop zonnig

Zwolle – Maandag is het de hele dag flink zonnig. Bij een matige oostenwind wordt het zo’n 15 graden. Wel koelt het door het heldere weer in de avond snel af. In de nacht naar dinsdag komt de temperatuur uit op z’n 3 graden.

Dinsdag is het meest bewolkt met af en toe wat zon. Er bestaat kans op wat regen. In de loop van de dag kunnen deze buien intenser worden. Het wordt zo’n 15 graden bij een matige zuidwestenwind.

WVF verliest van SVI in sfeervolle derby

WVF verliest van SVI in sfeervolle derby

Zwolle – Het was heerlijk weer en op het programma stond de derby SVI tegen WVF op sportpark de Siggels. Een echte derby met als inzet de tweede periodetitel. Het was een ware volksverhuizing vanuit Westenholte naar Zwolle Zuid.

Maar liefst 3 bussen vol supporters vertrokken vanuit Westenholte om de Blauw Witten te ondersteunen in hun poging de periodetitel binnen te halen. Deze supporters hebben zich voorbeeldig gedragen en zorgden aan het begin van de wedstrijd voor de nodige sfeer met het afsteken van vuurwerk en confetti. Daarnaast bleven ze de hele wedstrijd WVF verbaal steunen. Helaas voor WVF leverde die steun niet de gewenste overwinning op en verloor het dan ook volkomen terecht van een beter en sterker SVI 2-0.

Lees verder »

Korfballers Sparta Zwolle schrijven geschiedenis met promotie naar hoofdklasse

Korfballers Sparta Zwolle schrijven geschiedenis met promotie naar hoofdklasse

Zwolle – ´Writing history’ op een prachtig nieuw spandoek was een van de sfeeracties in de Calo-hal. En Sparta schreef zaterdag inderdaad geschiedenis.

Maar vanzelf ging het niet. Het al gedegradeerde AKC uit Almelo deed haar sportieve plicht en knokte voor ieder punt. Hoewel Sparta vrijwel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stond, was er vier minuten voor tijd de zo gevreesde achterstand. Met een schot vanaf de zijlijn bracht good-old Maarten Schelling de ploegen op gelijke hoogte, waarna Sparta toch weer uitliep naar een eindstand van 25 tegen 23. Deze winst bracht Sparta het kampioenschap in de overgangsklasse. Een geweldige prestatie. Na 2 jaar overgangsklasse promoveert Sparta nu naar de hoofdklasse, dat is het tweede niveau van Nederland, de beste 26 clubs van Nederland.

Molotovcocktails tegen woning in de Alm gegooid: Politie zoekt getuigen

Molotovcocktails tegen woning in de Alm gegooid: Politie zoekt getuigen

Zwolle – Zaterdag avond is een woning aan de Alm in Zwolle bekogeld met molotovcocktails en stenen. Rond 9 uur ’s avonds waren de molotovcocktails tegen de buitenkant van de woning gegooid. Op het moment dat de politie arriveerde, was er nog maar weinig vuur te zien. Door de aanslag is er geen schade aan de woning ontstaan. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en de sporen veilig gesteld.

Enkele bewoners hebben zelf een vergeefse poging gedaan om de dader op te sporen.Op de vraag of de aanslag te maken had met die van de brand van een woning aan de Berkumstraat wilde de politie niet antwoorden.

Lees verder »

Hotspot: Geraden

Hotspot: Geraden

Dit is de Hotspot, het populaire raadspel van Weblog Zwolle.
De Hotspot verschijnt onregelmatig en het is dus altijd een verrassing wanneer er weer een Hotspot getoond wordt.

Welke plaats, locatie, in Zwolle is deze hotspot te vinden??

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Het weer: Afwisselend zon en stapelwolken

Zwolle – Zondag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Er waait een matige noordwestenwind. Het wordt maximaal 13 graden. In de nacht naar maandag gaat het licht vriezen.

Maandag is er flink ruimte voor de zon. Bij een matige oostenwind wordt het zo’n 14 graden.

Politie zoekt getuigen van brandstichting Berkumstraat

Politie zoekt getuigen van brandstichting Berkumstraat

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand aan de Berkumstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 maart. Mogelijk zijn er getuigen die iets verdachts hebben gezien. De politie roept hen op om zich te melden.

De melding van de brand kwam rond middernacht. Direct gingen hulpdiensten ter plaatse. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek begonnen. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd. Er wordt sporenonderzoek gedaan in en bij de woning. Ook wordt een buurtonderzoek verricht.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Emmen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Emmen

Zwolle – PEC Zwolle staat zondagmiddag voor de taak om verder afstand te nemen van de onderste regionen van de Eredivisie. Na de verdiende 0-2 zege vlak voor de interlandbreak op Excelsior verschafte de ploeg van trainer/ coach Jaap Stam zichzelf wat lucht, maar veilig is het nog allerminst. Tegenstander FC Emmen zit in hetzelfde schuitje en hoopt nog altijd op een langer verblijf in de Eredivisie.

Dat FC Emmen nog altijd meedoet om de veilige vijftiende plek is misschien wel het mooiste compliment voor de ploeg van trainer/coach Dick Lukkien. Natuurlijk, niemand hield vorig jaar rekening met het idee dat Emmen zou gaan promoveren naar de Eredivisie en de groep ‘voetbalkenners’ die de Drentse ploeg dit jaar voorafgaand aan het seizoen op plaats achttien hadden ingevuld is groter dan de groep die Emmen een zeventiende of hogere rangschikking toedichtten. Toch was de promotie meer dan verdiend. In de Eerste Divisie bleek FC Emmen één van de weinige stabiele ploegen en tijdens de play-offs was het voetbal een lust voor het oog. Ook dit seizoen oogst men aan De Oude Meerdijk voldoende complimenten, maar ook punten. De eerste drie werden direct bij de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag gepakt, maar daar bleef het niet bij.

Lees verder »

D66 wil vaart maken met versterken sociaal domein

D66 wil vaart maken met versterken sociaal domein

Zwolle – Het is goed dat de gemeente Zwolle op een nieuwe manier naar zorg en welzijn gaat kijken, maar D66 Zwolle denkt dat de plannen die het college voor het sociaal domein in petto heeft, beter kunnen. De partij gaat daarom tijdens de gemeenteraadsvergadering maandag drie moties indienen.

Het uitgangspunt van de hervorming van het sociaal domein is wat D66 betreft het uitbreiden van alle goede initiatieven die er in de stad al zijn. Zwolle kent vele organisaties, verenigingen, buurthuizen, sportclubs, kerken en andere informele netwerken. D66-burgerraadslid Marco van Driel: “Al deze organisaties dragen al veel bij aan het welzijn van de inwoners of bezitten nog potentieel. Dit moeten we benutten“.D66 wil de voorzieningen in de wijk direct versterken en daar niet mee wachten totdat er bezuinigingen gerealiseerd zijn en dient daarom een motie in.

Lees verder »

Landstede-voorzitter Theo Rietkerk geeft gastles over politiek

Landstede-voorzitter Theo Rietkerk geeft gastles over politiek

Zwolle – ‘Prinsjesdag is op de vierde dinsdag van september.’ En: ‘De Eerste Kamer heeft vijftig zetels’. Het zijn twee van de stellingen die voorzitter Theo Rietkerk van het College van Bestuur van Landstede Groep donderdag voorlegde aan zo’n zestig studenten Juridisch Administratief Dienstverlener. ‘Ik wil de politiek begrijpelijker maken voor de studenten en benadrukken dat het belangrijk is dat ze van hun stemrecht gebruik maken, op welke manier dan ook’, legt hij uit.

Met zes jaar ervaring als Tweede Kamerlid en elf jaar als gedeputeerde, en met een toekomst als senator in het verschiet, is Theo Rietkerk de aangewezen persoon om een interactieve gastles te geven over de politiek in het algemeen en de Eerste Kamer in het bijzonder. De studenten kregen een uitgebreide uitleg over de totstandkoming van de Eerste Kamer. Ze reageerden op foute en goede stellingen met respectievelijk rode en groene kaarten. Vervolgens was er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen, zoals: ‘Wat gebeurt er als partijen niet met elkaar willen samenwerken?’ en: ‘Wat vindt u van het kinderachtige gekibbel in de Tweede Kamer?’ Eén van de studenten vroeg of ze als mbo’er wel in de politiek zou kunnen. Theo Rietkerk legde haar uit dat dat zeer goed mogelijk was en dat een aantal politici haar al waren voorgegaan.

Lees verder »

Woningbrand in Berkumstraat Zwolle

Woningbrand in Berkumstraat Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond rond 23.30 uur heeft er een brand gewoed op het balkon op de eerste etage van een eengezinswoning in de Berkumstraat.

 

Buurtbewoners geven aan dat er gebonk is gehoord nadat er mensen renden en er is gezien dat er een auto is weg gereden. Of dit met de brand te maken heeft is nog niet bekend . De politie doet hier onderzoek  naar. Bij de brand zijn twee hondjes gewond geraakt. Deze werden door de brandweer afgespoeld. De hondjes worden naar een dierenarts gebracht. Update: De brand is ontstaan door het gooien van een brandbaar object of molotov cocktail. De politie doet onderzoek naar de dader(s).

Het weer: Flink wat zon en weinig wind

Het weer: Flink wat zon en weinig wind

Zwolle – Zaterdag wordt een heerlijke lentedag met flink wat zon. Af en toe komen wat stapelwolken langs drijven. Het waait amper uit het zuidwesten. De temperatuur komt uit op een aangename 18 graden. In de avond koelt het wel snel af. Het wordt z’n 4 graden gedurende de nacht naar zondag.

Zondag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het wordt zo’n 13 graden bij een matige noordoostenwind. In de nacht naar maandag kan het licht gaan vriezen.