Het weer: Een zomers warm weekend

Het weer: Een zomers warm weekend

Zwolle – Zaterdag wordt een zonovergoten dag. In de ochtend drijven nog wat stapelwolken voorbij, maar daarna wordt de hemel nagenoeg strak blauw. De maximum temperatuur komt uit op een zomerse 26 graden. Het koelt in de avond maar langzaam af. Tot laat in de avond zal de temperatuur boven de 20 graden blijven.

Zondag wordt een bizar warme dag voor de tijd van het jaar. Voor in de middag stijgt de temperatuur al naar zo’n 30 graden. Het is tot in de middag volop zonnig. Daarna komen wat wolkenvelden voor. In de late avond en in de nacht naar maandag kan een onweersbui voorkomen.

Bijzonder afscheid voor conciërge De Springplank

Bijzonder afscheid voor conciërge De Springplank

Zwolle – Dat Gerrit Holstege een bijzonder plekje in de harten van de leerlingen van De Springplank heeft bleek wel tijdens het afscheid dat voor hem georganiseerd werd afgelopen woensdag.

Gerrit gaat na 17 dienstjaren op de school namelijk met pensioen. De leerlingen wisten Gerrit op ludieke wijze zijn afscheid te laten beleven. Nog net voor zijn pensioen lieten ze hem alsnog zijn felbegeerde verkeersdiploma te behalen. Wel was voor hem een tandem geregeld. Was dit om het hem moeilijker te maken? Of was er weinig vertrouwen dat het hem alleen zou lukken? Het leverde in ieder geval voor zowel Gerrit als de leerlingen veel plezier op.

Lees verder »

Informatieavond pleegzorg Zwolle – Pleegouders blijven hard nodig

Informatieavond pleegzorg Zwolle – Pleegouders blijven hard nodig

Zwolle – Door uiteenlopende omstandigheden kunnen sommige kinderen (tijdelijk) niet opgroeien in hun eigen gezin. Daarom zoekt Trias pleeggezinnen die hen een fijne plek willen bieden.

Voor korte of langere tijd, voltijds of af en toe een weekend en in de vakantie. Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt, is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt. Daarom blijven ook in Zwolle pleegouders hard nodig.

Lees verder »

Blauwalg in vijver Park de Wezenlanden Zwolle

Blauwalg in vijver Park de Wezenlanden Zwolle

Zwolle- In de vijver in Park de Wezenlanden in Zwolle is blauwalg geconstateerd. Gemeente Zwolle en Waterschap Drents Overijsselse Delta raden aan elk contact met het water te vermijden.

Bewoners zijn geïnformeerd, en informeren elkaar, net als de eigenaren van het Parkpaviljoen. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken bij mensen en dieren, zoals maag- en darmklachten, hoofdpijn, jeuk en oorpijn. Het advies is om contact met het water te vermijden en er niet te vissen, eenden te voeren of honden te laten zwemmen.

Lees verder »

Eser Elmali naar Be Quick ’28

Eser Elmali naar Be Quick ’28

Zwolle – Eser Elmali zal komend seizoen de kleuren van Be Quick verdedigen. De 23-jarige doelman komt over van Genemuiden en zal de vertrokken Teko Malanda opvolgen.

Elmali is geen onbekende in het Zwolse voetbal. Hij was in het verleden onder meer actief bij Pec Zwolle en FC Emmen. Bovendien is hij keeperstrainer van de vrouwen van Pec Zwolle. Elmali is overigens al actief op de velden van Be Quick als trainer bij de The Dutch Goalkeepers Academy, waar ook keepers van Be Quick aan deelnemen. Naast zijn trainerswerkzaamheden studeert hij ook nog sportmarketing aan de Johan Cruijff Academy. Bovendien begeleidt bij een aantal profkeepers bij het internationale sportmanagementbureau SportLife Management.
Eser ziet uit naar zijn verblijf bij Be Quick: “Door mijn werkzaamheden heb ik de club leren kennen. Ik vind het een warme club. Bovendien ken ik al de nodige jongens.”

Lepeltje Lepeltje gaat vol voor Zwolse smaken in Park de Wezenlanden

Lepeltje Lepeltje gaat vol voor Zwolse smaken in Park de Wezenlanden

Zwolle – Lepeltje Lepeltje strijkt volgende week neer in het groene Park de Wezenlanden. De grote verhuizing naar een nieuw park en naar het Pinksterweekend wordt uitgebreid gevierd op Lepeltje Lepeltje Zwolle. Van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni staat het programma vol Zwolse prachten.

Na een eerdere succesvolle samenwerking presenteert Poppodium Hedon opnieuw de zaterdag van Lepeltje Lepeltje Zwolle. Het hele muzikale programma van zaterdag 8 juni bestaat uit bands en DJ’s uit de omgeving, aangedragen door Poppodium Hedon welke perfect aansluiten bij de sfeer van Lepeltje Lepeltje. Zwolse klankkunstenaars zijn onder andere The Koalaz, De Alliantie, Irey Selecta & Routhyooth, Dj Franc Moody en Cabron.

Lees verder »

Rico McDougal is de Zwolse Maestro

Rico McDougal is de Zwolse Maestro

Zwolle -In een afgeladen Plantagekerk streden gisteravond zes bekende Zwollenaren om de titel de Zwolse Maestro. Hiervoor moesten de dirigenten leiding geven aan Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Na een spannende afvalrace stonden in de finale Voice Senior duo Henk en Mick tegenover rapper Rico. De energieke expressie en volle overgave van Rico gaven hem de uiteindelijke overwinning.

Trillende handen en geconcentreerde gezichten. De spanning was af te lezen bij de kandidaat-dirigenten vanuit het publiek. Niet gek, want wanneer sta je voor een 80-koppig orkest? Zo divers als de achtergronden van de dirigenten waren ook hun dirigeerstijlen. Van de bijzondere vrije inleving van Voice Senior finalist Henk Klompenmaker, tot de uiterste geconcentreerde focus van Hedon-programmeur Erik Delobel.

Lees verder »

Scholen worstelen met toename psychische diagnoses en medicatie bij leerlingen

Scholen worstelen met toename psychische diagnoses en medicatie bij leerlingen

Zwolle – Steeds meer kinderen in het regulier onderwijs krijgen psychische hulp of medicatie vanwege AD(H)D, angst of depressie. Windesheimonderzoeker Bert Wienen vindt die stijging zorgelijk: “Kijk niet alleen naar het kind, maar ook naar de onderwijscontext”, betoogt Wienen in zijn promotieonderzoek.

Leerlingen die in de klas druk of dromerig zijn, komen steeds vaker terecht bij jeugdhulp voor diagnostisch onderzoek, begeleiding of medicatie. Cijfers onderbouwen deze trend. De afgelopen jaren steeg het aantal kinderen dat jeugdhulp nodig heeft met maar liefst 12%.

Lees verder »

Drie nieuwe spelers voor SV Zwolle

Drie nieuwe spelers voor SV Zwolle

Zwolle – Martijn van den Tillaart, Sam Visscher en Kas van der Wijngaart maken in het seizoen 2019-2020 deel uit van de selecte van SV Zwolle.

Martijn van den Tillaart is een 25-jarige middenvelder. Hij komt over van vierdeklasser Groen Geel uit Groningen. Van den Tillaart maakte dit seizoen vier treffers voor de Groningers. Martijn is met zijn vriendin Wiep in Assendorp komen wonen, waarna zij de keuze hebben gemaakt voor SV Zwolle. Wiep gaat het goed draaiende dameselftal van SV Zwolle (tweede in de vierde klasse) versterken.

Lees verder »

Kingsley definitief weg bij PEC Zwolle

Kingsley definitief weg bij PEC Zwolle

Zwolle – Kingsley Ehizibue verlaat PEC Zwolle om zijn loopbaan voor te zetten bij het Duitse 1. FC Köln, dat onlangs promoveerde naar de 1. Bundesliga. In zijn geboorteland tekent de 24-jarige rechtsback een contract voor 4 seizoenen.

Ehizibue begon met voetballen in de Zwolse wijk Stadshagen, bij CSV ’28. Vanuit hier maakte hij de overstap naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Op 19-jarige leeftijd maakte Ehizibue zijn debuut voor PEC Zwolle. Dit was op 29 oktober 2014. In de derde ronde van de KNVB Beker mocht de speler na rust invallen tegen HHC Hardenberg (6-1). De toen nog rechteraanvaller brak in het seizoen 2015/2016 echt door bij de Blauwvingers.

Lees verder »

In de voetsporen van studenten van Joan Cele

In de voetsporen van studenten van Joan Cele
Dinsdagavond 4 juni staat helemaal in het teken van de Zwolse studenten van Joan Cele. Cele was de onderwijsrector van de stad, hij hervormde het onderwijs op belangrijke plekken. Daarnaast was Cele sterk verbonden met de Moderne Devotie. De Broeders en Zusters van het Gemeenschappelijk leven hielpen Cele, en de stad Zwolle, met het ondersteunen van het onderwijs. Zwolle was toen een van de belangrijkste onderwijssteden van Europa. Dinsdagavond begint om 18.30 uur met een gemeenschappelijke maaltijd in het Studentencafé het Vliegende Paard. Na het eten volgen we de sporen van de studenten van Cele in de binnenstad. We komen daar ook de verbindingen tegen met de studenten van Thomas à Kempis. Tegen 20.30 uur eindigen we weer in het Vliegende Paard, om daar samen nog een stuk in de Zwolsche Bijbel te schrijven.Voor deze ene keer komt de Zwolsche Bijbel vanuit de Grote kerk naar het Vliegend Paard. Het overschrijven van Bijbelboeken was een belangrijke taak, en verdienste, voor de studenten van Cele. De avond staat onder leiding van gids en onderwijsman Mink de Vries, aanmelding via : www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl

Gerard Nijkamp verruilt PEC Zwolle voor FC Cincinnati

Gerard Nijkamp verruilt PEC Zwolle voor FC Cincinnati

Zwolle – Gerard Nijkamp gaat PEC Zwolle na zeven jaar verlaten. De technisch directeur gaat aan de slag in de Verenigde Staten als general manager/sportsdirecteur bij FC Cincinnati, dat uitkomt in de MLS.

Eerst als assistent-trainer en later als ad interim was Nijkamp (49) tussen 1999 en 2004 actief in Zwolle. Na een uitstapje naar Qatar en een periode bij de KNVB, keerde Nijkamp in 2012 terug bij PEC Zwolle, in de rol van technisch directeur. Hier had hij een belangrijk aandeel in de groei van de club. Zo stelde Nijkamp Ron Jans aan als hoofdtrainer, waarmee PEC Zwolle later de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won en voor het eerste in de clubgeschiedenis Europees voetbal speelde. Ook wist Nijkamp spelers als Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo, Trent Sainsbury, Tomas Necid, Philippe Sandler, Ryan Thomas en Younes Namli naar Zwolle te halen dan wel te transfereren.

Lees verder »