Het weer: Wolken, zon en een normale temperatuur

Het weer: Wolken, zon en  een normale temperatuur

Zwolle – Maandag brengt een afwisseling van zon en wolken boven de stad. Het blijft overwegend droog, maar een prutsbuitje is niet compleet uit te sluiten. Als er wat regen valt, dan zal het weinig voorstellen. De wind heeft er zin in. Die blaast uit het westen met kracht 3 tot 5, matig tot vrij krachtig. De meeste wind in de middag. De maximumtemperatuur is ongeveer 22 graden, het minimum in de nacht naar dinsdag 13 graden.

We zijn in een westelijke stroming terechtgekomen. Die transporteert vrij koele lucht naar onze regio. Geen reden om op deze maandag meteen in mineur te raken, aangezien het zeker niet te koud is voor de tijd van het jaar. Het temperatuurniveau op de eerste dag van juli komt vrijwel overeen met het langjarig gemiddelde. Na een weekend waarvan de eerste helft uitzonderlijk heet verliep, keren we louter terug naar normaal.

Lees verder »

CSV Apeldoorn O17 en Flevo Boys O17 eerste finalisten op zomertoernooi Be Quick’28

CSV Apeldoorn O17 en Flevo Boys O17 eerste finalisten op zomertoernooi Be Quick’28

Zwolle – De eerste twee weken zitten er op van de Financiële Alliantie zomertoernooi bij BeQuick’28. Ondanks het extreem warme weer hebben wij bijna alle wedstrijden kunnen spelen, mede dankzij de hulp van onze buurman vv Berkum.

Be Quick’28 organiseert het zomertoernooi voor de 9e keer, en het toernooi is bedoeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veel bekende verenigingen uit Zwolle en de regio doen al jaren mee aan dit prestigieuze zomertoernooi.

Lees verder »

Minioren ZV 44 excelleren bij Jaargangfinale in Dordrecht

Minioren ZV 44 excelleren bij Jaargangfinale in Dordrecht

Zwolle – De minioren van ZV 44 hebben zondag 30 juni 2019 prima gepresteerd bij de Jaargangfinale in Dordrecht. Storm Boxum, Valérie Sakkers, Youp Stuifzand en Anique Polinder hadden zich voor de finale weten te plaatsen.

Storm Boxum mocht maar liefst vier keer starten. Op zijn eerste afstand, de 100 meter schoolslag, toonde hij meteen aan in topvorm te verkeren. In een fenomenale tijd van 1.20.26 zwom hij zich naar de hoogste plaats op het erepodium en wist hij zich het goud en daarmee de kampioenstitel toe te eigenen. Ook op de 400 meter vrije slag én de 100 meter vrije slag liet de talentvolle jonge zwemmer zien totaal niet onder de indruk te zijn van het sterke deelnemersveld. Op beide afstanden pakte hij nog eens een bronzen plak. De 200 meter vrije slag was goed voor een prima vierde plaats in het eindklassement.

Lees verder »

Miljoenste gebouwde woning na de Tweede Wereldoorlog staat in Zwolle

Miljoenste gebouwde woning na de Tweede Wereldoorlog staat in Zwolle

Zwolle – Wellicht weten sommige Zwollenaren het nog, de dag dat Koningin Juliana in Zwolle op bezoek ging ter ere van het bouwen van het miljoenste huis na de Tweede Wereldoorlog.

Waarschijnlijk hebben de meeste inwoners van Zwolle niet door dat deze woning in de Zwolse wijk Dieze-Oost staat. Een alledaagse portiekwoning waar achteloos aan voorbij gereden wordt. Martjan Kuit, een Zwollenaar woonachtig in de wijk Aa-landen, maakt en plaats diverse video’s op YouTube over allerlei zaken, maar voornamelijk over architectuur.

Hij heeft een leuke YouTube film gemaakt over deze bijzondere woning, maar ook over bijvoorbeeld de Aa-landen, waar hij zelf woont, de Minibieb en het plastic fietspad. Het delen waard..

Zwolse Kirsten Wild pakt derde medaille op Europese Spelen

Zwolse Kirsten Wild pakt derde medaille op Europese Spelen

Zwolle – Kirsten Wild heeft zondagmiddag een zilveren medaille weten te behalen op de koppelskoers. Amber van der Hulst was haar teamgenoot tijdens deze rit op de Europese Spelen.

Een valpartij van Van der Hulst leek even roet in het eten te gooien, maar dit werd in de slotsprint goedgemaakt. Doordat Van der Hulst alsnog als eerste over de finish kwam scoorde zij dubbele punten er werd de zilveren medaille veilig gesteld. Een Brits koppel ging er vandoor met het goud.

Lees verder »

Gevaar bij zwemmen in Agnietenplas Zwolle

Gevaar bij zwemmen in Agnietenplas Zwolle

Zwolle – De Agnietenplas is opnieuw getroffen door blauwalg. Eerder dit jaar zat er ook al blauwalg in de plas. Opvallend is dat de Agnietenplas ten opzichte van de andere plassen vaak als eerst getroffen wordt door blauwalg.

De Zwolse zwemplas heeft naast de blauwalg ook nog te kampen met de eikenprocessierups die in de bomen om de plas zitten. Zwemmers bij dit water hebben dan ook veel last van irritaties aan hun ogen en huid, en kunnen buikklachten en hoofdpijn hebben.

Lees verder »

Open huis bij Zwolse imkers

Open huis bij Zwolse imkers

Zwolle – In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert.

Ook in Zwolle en omgeving doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek, kom honing proeven en leer zelf honingslingeren. En er is zeker verse honing uit de omgeving te koop! De Open Imkerijdagen zijn een belevenis voor jong tot oud!

Lees verder »

Zwolle is weer een stukje schoner

Zwolle is weer een stukje schoner

Zwolle – Na Den Haag en Nijmegen was Zwolle zondagochtend de derde locatie waar de City Clean Up georganiseerd werd. Vanuit het initiatief van National Geographic worden meerdere steden bezocht om gezamenlijk met de plaatselijke inwoners plastic en ander afval op te ruimen uit de openbare ruimte.

Naast enkele honderden Zwollenaren waren er ook enthousiaste toeristen aanwezig die een bezoek aan het museum minder belangrijk vonden dan deze uren te investeren in het opruimen van de stad. Er waren in ieder geval een aantal deelnemers uit Duitsland, Spanje, Italië en zelfs Texas Amerika present bij de opruimactie. De organisatie sprak van de grootste opkomst tot nu toe.

Lees verder »

Het weer: Overgangsdag naar koeler weer

Het weer: Overgangsdag naar koeler weer

Zwolle – Zondagochtend vroeg schijnt de zon een tijdje volop. Daarna verschijnen op grote hoogte sluierwolken, gevolgd door wolkenvelden op geringere hoogte. Dit speciaal voor Zwollenaren die vergeten zijn hoe wolken er ook al weer uitzien, na een zaterdag met een strakblauwe lucht. Het kwik stijgt rond het middaguur naar 26 graden. Dat is meteen het maximum.

Het wordt een minder warme dag, doordat de wind al vroeg van het hete zuidoosten naar het koelere westen draait. De westenwind is nadrukkelijk van de partij: windkracht 4 tot soms 5 in de middag. Dat is een matige tot vrij krachtige wind, interessant voor geoefende windsurfers en zeilers.

Lees verder »

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle – Onder de tropische Zwolse zomerzon komen de eerste inwoners van Zwolle-Zuid zaterdag rond het middaguur naar de IJsseldijk bij Harculo voor de theater- en muziekvoorstelling Requiem voor de IJsselcentrale.

Dit weekend wordt er een ode gebracht aan de gesloopte energiecentrale. Volgens actrice Lusanne Arts “een gebouw dat jullie eerst lelijk, maar al gauw mooi vonden.” Vanaf het startpunt gaan de bezoekers de dijk op en bewegen zich in stilte als een rouwparade naar het terrein van de voormalige IJsselcentrale voorafgegaan door de vrouwen in het zwart van dameskoor Gioia.

Lees verder »

Zomer! Is jouw wijk de warmste van Zwolle?

Zomer! Is jouw wijk de warmste van Zwolle?

Zwolle – Het is je vast wel eens opgevallen wanneer je bijvoorbeeld op de fiets Zwolle binnenkomt: de stad voelt meestal warmer aan dan het omliggende gebied. En zelfs tussen de verschillende wijken zijn er grote verschillen. Een warm gebied in de stad wordt ook wel een hitte-eiland genoemd en de TU Delft heeft nieuw onderzoek naar deze gebieden gedaan.

Woon jij in een warme wijk of in een koude wijk? Dat hangt onder meer af van of je wijk veel bebouwing met weinig groen heeft, maar ook hangt het af van de ligging van de straten (die dan een soort kloof vormen). De snelheid van de wind en de vochtigheid van de lucht hebben er ook invloed op.

Lees verder »