Mooi weer maakt de Zwolse Halve Marathon een geslaagd evenement

Mooi weer maakt de Zwolse Halve Marathon een geslaagd evenement

Zwolle – Zaterdagavond was het droog, en de wind was gaan liggen. Erg welkome omstandigheden voor de deelnemers aan de Zwolse Halve Marathon. Ook zorgde de goede weersomstandigheden weer dat er flink wat publiek langs de route te vinden was.

Tafels, stoelen, hapjes en drankjes werden naar de route gesleept om van dit sport evenement optimaal te kunnen genieten. Sfeer werd wederom verzorgd door de vele bands en muzikanten langs de route. De snelste tijd werd neergezet door William Wanjiku uit Kenia. Hij liep de 21,1 kilometer in een mooie tijd van 1:00:24. De snelste Nederlands deelnemer was Ronald Schröer met een tijd van 1:06:25. Hij werd met deze tijd twaalfde.

Lees verder »

Het weer: Zon, stapelwolken en later misschien een buitje

Het weer: Zon, stapelwolken en later misschien een buitje

Zwolle – Zondag doet zijn naam eer aan. De zon schijnt flink en de stapelwolken die in de loop van de dag verschijnen, vormen een passende decoratie van een mooie dag. 's Middags en 's avonds is er kans dat te midden van de wolken een bui tot ontwikkeling komt.

Een verregende tweede helft van de dag wordt het echter zeker niet. En de middagtemperatuur is prima: in de stad zit 22 graden er wel in. Er staat een matig briesje uit zuidwest tot west, windkracht 3. De wind is dus ook geen spelbreker.

Zondagavond gaat de wind grotendeels liggen en er volgt een heldere nacht met een temperatuur rond 13 graden.

Maandag tot en met woensdag zien er voortreffelijk uit. Dankzij de komst van een hogedrukgebied worden we getrakteerd op veel zon en het kwik stijgt naar 25 graden of meer. Het lijkt wel zomer.

SP start onderzoek naar busvervoer in Zwolle

SP start onderzoek naar busvervoer in Zwolle

Zwolle – Afgelopen dinsdag waren SP'ers op bezoek in het Zonnehuis in Stadshagen. Zij waren hier door enkele bewoners uitgenodigd op de gemeenschappelijke koffieochtend om te praten over het openbaar vervoer in Zwolle.

Bewoners van het Zonnehuis willen graag met de bus naar het winkelcentrum of de binnenstad, maar sommigen geven aan dat zij aan huis gekluisterd zijn sinds de nieuwe stadsdienstregeling in werking trad op 17 februari 2019. De bushalte voor de deur is verplaatst en er rijdt geen bus meer rechtstreeks terug, zodat een tripje naar de supermarkt te tijdrovend en te vermoeiend is geworden voor veel ouden-van-dagen.

Lees verder »

Het Dutch Pinball Open 2019 strijkt neer in Zwolle

Het Dutch Pinball Open 2019 strijkt neer in Zwolle

Zwolle – Alle liefhebbers van de flipperkast opgelet! Op zaterdag 9 en zondag 10 november kan iedere flipperfan zijn hart ophalen in de IJsselhallen in Zwolle.

Het Dutch Pinball Open 2019 zal neerstrijken voor een tweedaags evenement. Verdeeld die twee dagen zullen er diverse toernooien gehouden worden, met als hoogtepunt het hoofdtoernooi. Iedereen kan zich inschrijven en zich kwalificeren voor een gooi naar de hoofdprijs.

Lees verder »

Brandweer Zwolle betoont eer aan omgekomen collega's

Brandweer Zwolle betoont eer aan omgekomen collega's

Zwolle – Op zaterdag 15 juni vond de nationale brandweerherdenking plaats bij de kazerne in Zwolle Zuid. In heel Nederland komen brandweermensen en nabestaanden bijeen om de dankbaarheid uit te spreken voor de toewijding van alle brandweermannen en -vrouwen aan onze samenleving.

Het korps laten zien dat zij collega's herdenken en aandacht vragen voor de risico's van het vak. Daarom worden bij de kazernes de vlaggen half stok gehangen en om 13.00 uur het water-ereteken gemaakt.

Lees verder »

18-jarige Zwollenaar aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en voor rijden onder invloed van drugs

18-jarige Zwollenaar  aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en voor rijden onder invloed van drugs

Zwolle – Donderdagavond is een bromfietser door door agenten gecontroleerd in Zwolle die opviel door de slechte verlichting.

Bij zijn staandehouding bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Dit bleek zijn derde proces-verbaal voor dit feit te worden en de laatste keer was zelfs diezelfde dag in de ochtend.

Lees verder »

Het weer: Eerst regen, later droog en zon

Het weer: Eerst regen, later droog en zon

Zwolle – Zaterdag start met (stevige) buien. In de loop van de ochtend trekken de buien naar het noorden weg en komt de zon meer tevoorschijn. Morgen trekken in de ochtend buien over het land. Het wordt maximaal 20 graden bij een overwegend matige westenwind.

Zondag is het in de ochtend zonnig en droog maar in 's middags kan er weer een bui vallen. Het wordt zon 20 graden.

Koninklijke onderscheiding voor donatiecoördinator André Broeks

Koninklijke onderscheiding voor donatiecoördinator André Broeks

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle reikte vrijdagmiddag de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer André Broeks. De totaal verraste Broeks zei tijdens het opspelden van de koninklijke onderscheiding: "Ik ben overdonderd. Dan heb ik toch wat bereikt denk ik toch. Heel erg bedankt."

Hij ontving deze onderscheding na afloop na afloop van een minisymposium over donorzorg ter gelegenheid van zijn afscheid. Hij neemt afscheid na een loopbaan van 39 jaar, waarvan ruim 15 jaar op het gebied van orgaan- en weefseldonatie. André Broeks wordt onderscheiden voor zijn grensverleggende verdiensten op het gebied van orgaan- en weefseldonatie.

Lees verder »

"Stadshagen: van de trein in de bus, een lastige klus"

"Stadshagen: van de trein in de bus, een lastige klus"

Zwolle – Van 2 t/m 15 juni is er een twee weken durende test op station Stadshagen. Er stoppen en vertrekken in deze periode treinen richting Kampen en Zwolle Centraal.

Of deze test is geslaagd, zal nog moeten blijken. De eerste berichten lijken echter goed te zijn: de bewoners van Stadshagen zijn in over het algemeen positief. Zoals nu gepland, gaat het station Stadshagen in december 2019 open. Hiermee is een langlopend probleem opgelost en heeft iedereen vanaf Stadshagen de trein binnen zijn bereik. Dit geldt helaas niet voor iedereen:er stopt namelijk wel een bus die studenten naar Deltion Campus vervoert maar er stopt geen gewone lijnbus bij het station. CDA Zwolle zal aanstaande maandag dan ook een motie indienen om dit mogelijk te maken.

Lees verder »

CSE Collegetour: inspirerende sprekers vertellen hun topsportverhaal

CSE Collegetour: inspirerende sprekers vertellen hun topsportverhaal

Zwolle – Het is inmiddels een goede traditie: de collegetour die het Centre for Sports & Education (CSE) jaarlijks organiseert. Vaak in het Landstede Sportcentrum, maar afgelopen donderdagavond 13 juni bij CSE zelf, in verband met het tienjarig bestaan van de bijzondere topsportschool. Teamleider Paul van den Bergh en het publiek gingen deze keer in gesprek met hockeyster en oud-CSE-leerling Maxime Kerstholt en theatermaker Rory de Groot. Onderwerp van gesprek onder andere: wat zijn bepalende momenten in je carrière en hoe ga je ermee om.

De CSE Collegetour wordt ter inspiratie en inzicht georganiseerd voor ouders van CSE-leerlingen, medewerkers en andere belangstellenden. Openhartig vertelden de sprekers donderdagavond over hun ervaringen, teleurstellingen en de momenten die bepalend waren in hun carrière. 'Alle topsporters komen in hun topsportloopbaan cruciale momenten tegen', zei Paul van den Bergh. 'De vraag is hoe je daarmee omgaat en wat je ervan leert.' Rory de Groot vertelde over zijn kortstondige voetbalcarrière bij Feyenoord, die zeer veel belovend begon, maar door controverses met trainer en technische staf na twee jaar tot een einde kwam. Maxime Kerstholt haalde herinneringen op van de overstap van HC Zwolle naar hoofdklasser Laren; ofwel van een beschermde omgeving naar harde zelfstandigheid. Ook vertelde ze over haar debuut bij het Nederlandse team. 'Als beginnend topsporter moet je voor je droom gaan. Maar probeer altijd wel met je beide benen op de grond blijven staan en realistisch te blijven.'

Lees verder »

De Financiële Alliantie zomertoernooi bij Be Quick gaat van start

De Financiële Alliantie zomertoernooi bij Be Quick gaat van start

Zwolle – Be Quick '28 zal dit jaar opnieuw het grote zomertoernooi gaan organiseren. Het toernooi dient als selectiemoment voor de teams van O13-1 t/m O19-1 en heeft de afgelopen jaren de nodige faam verworven.

Ook dit jaar is er weer een zeer sterke bezetting. Naast bekende clubs uit Zwolle zoals VV Berkum, ZAC, SVI en WVF, zullen er ook gerenommeerde clubs uit de regio deelnemen. Om maar even te noemen: Urk, Flevo Boys, HHC, CSV Apeldoorn en anderen. Bij deze 9e editie gaan ze ook starten met een nieuwe hoofdsponsor: De Financiële Alliantie.

Lees verder »

Update droogte: Geen uitzonderlijke situatie, wel alert op waterpeilen

Update droogte: Geen uitzonderlijke situatie, wel alert op waterpeilen

Zwolle – Binnen het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is de situatie vrij normaal voor de tijd van het jaar. Er is geen sprake van een uitzonderlijke situatie.

Het waterschap kan ruim voldoende water aanvoeren en de grondwaterstanden zijn normaal in een groot deel van het gebied. Op de hoger gelegen gronden zijn de grondwaterstanden wel aan de lage kant. Het waterschap blijft alert de weersverwachting in de gaten houden.

Lees verder »