Steekincident in de Borneostraat

Steekincident in de Borneostraat

Zwolle – Zaterdagavond rond 23.30 uur heeft de politie een melding gekregen van een steekpartij aan de Borneostraat.

Ter plaatse bleek het te gaan om een incident dat in een woning heeft plaatsgevonden. Er is een gewond persoon in een woning aangetroffen en door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aanwezige kinderen zijn elders ondergebracht. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar het steekwapen. Het is niet bekend wie het slachtoffer is en hoe het met het slachtoffer is.

Berkum verdiend langs Genemuiden

Berkum verdiend langs Genemuiden

Zwolle – Berkum heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 met 1-0 gewonnen van SC Genemuiden. Berkum kwam snel op voorsprong en deelde de lakens uit in de openingsfase.

De bezoekers veerden daarna op maar creëerden weinig echt uitgespeelde kansen, zodat de winst voor de Zwollenaren uiteindelijk verdiend was. “In de eerste 35 minuten waren wij de bovenliggende partij. Genemuiden kwam er daarna beter in, maar wij legden ze op het middenveld aan banden en dan stap je als winnaar van het veld,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach René van der Weij van Genemuiden was ontevreden over de inzet van zijn ploeg. “Als het zo lang 1-0 blijft moet je er alles aan doen, maar de echte wil om te winnen heb ik gemist.”

Lees verder »

Het weer: Koeler, in de middag de meeste zon

Het weer: Koeler, in de middag de meeste zon

Zwolle – Zondag start met wolkenvelden waar de zon een hele kluif aan heeft. Maar er is weinig kans dat uit die wolken regen valt. En in de middag ruimen de wolken steeds meer het veld. Dat is winst voor de zon. Er blijven boven Zwolle stapelwolken over, waarvan slechts een heel enkele fut heeft om regen te produceren. Mocht het gebeuren, dan zal het niet veel voorstellen.

Het is beduidend koeler dan op zaterdag. Zonnestralen warmen de boel op naar een kwikstand iets boven 20 graden in de middag, wat maar liefst 10 graden lager is dan zaterdagmiddag door onze weerstations in Zwolle is gemeten. Daarbij komt de gevoelstemperatuur zondag lager uit door een west- tot noordwestenwind die tegen kracht 4 aan zit soms. Maar wie zichzelf handig uit de wind en in de zon manoeuvreert, vindt het best lekker buiten.

Lees verder »

Hudsons Bay vertrekt uit Zwolse binnenstad

Hudsons Bay vertrekt uit Zwolse binnenstad

Zwolle – Hudsons Bay sluit haar deuren. Het Canadese warenhuis zal eind dit jaar uit Nederland verdwijnen. Dit bevestigen meerdere bronnen.

Er gingen al langer geruchten dat het warenhuis dicht zou gaan. Hudsons Bay is pas sinds 10 september 2017 gevestigd in de Zwolse binnenstad. Voorheen zat het failliet verklaarde V&D in het pand aan de Roggenstraat.

Lees verder »

Anna van der Breggen pakt winst op GP Plouay

Anna van der Breggen pakt winst op GP Plouay

Zwolle – Anna van der Breggen was de sterkste tijdens de GP Plouay. De 29-jarige Zwolse kwam na 128,6 kilometer solo als eerste over de finish.

Ruim tien kilometer voor de finish sprintte van der Breggen er vandoor en liet ze de Amerikaanse Coryn Rivera en Amy Pieters achter zich. Zij werden tweede en derde. Het werd nog even spannend, omdat de wielrensters achter zich even heel dichtbij kwamen, maar van der Breggen beet zich vast in de winst.

Lees verder »

Cityswim Zwolle heeft recordaantal deelnemers

Cityswim Zwolle heeft recordaantal deelnemers

Zwolle – Zaterdagochtend vond in een zonovergoten Zwolle de zesde editie van de City Swim plaats. Ruim driehonderd deelnemers zwommen door de grachten van Zwolle. Dit was een afstand van 2,7 kilometer. Zij haalden hiermee geld op voor de stichting Tegenkracht.

Deelneemster Margot Brouwer heeft dit jaar voor de derde keer meegedaan: “De sfeer was super dit jaar. Dat kwam natuurlijk omdat het lekker weer was, maar ook omdat er veel supporters aan de kant stonden. De start vanaf het stadsstrand maakt de sfeer extra zomers en feestelijk. Het is leuk om vanaf het water de mooie stad te zien. De organisatie van het evenement wordt ook ieder jaar beter. Het was top geregeld dit jaar!”

Lees verder »

Burgemeester Meijer uit Zwolle krijgt zijn eigen bier

Burgemeester Meijer uit Zwolle krijgt zijn eigen bier

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft op zijn afscheidsreceptie van vrijdag jongstleden van de Zwolse Horeca een bijzonder eerbetoon gekregen. Koninklijke Horeca Nederland afdeling Zwolle & regio is op het idee gekomen om hem op originele manier te bedanken voor alles wat hij gedaan heeft voor de horeca en voor de stad.

Waar normaal een bestuurder bij zijn afscheid bedankt wordt met een beeltenis, erepenning of een naamsvermelding bij een straat zou de horeca de horeca niet zijn als zij dit niet deden met iets lekkers en vloeibaars. Het resultaat is een in het geheim gebrouwen bier met de naam en beeltenis van burgemeester Meijer die zich 19 jaar lang heeft ingezet voor de stad Zwolle. Het etiket is ontwikkeld door nachtburgemeester Jeroen van Doornik.

Lees verder »

PEC Zwolle pakt eerste driepunter tegen en in Emmen

PEC Zwolle pakt eerste driepunter tegen en in Emmen

Zwolle – PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij FC Emmen is de Zwolse formatie met 1-3 te sterk. De Zwolse doelpunten worden aan De Oude Meerdijk allen voor rust gemaakt door Dennis Johnsen, Thomas Bruns en Illias Bel Hassani.

Op Drentse bodem begon PEC Zwolle bepaald niet best aan de wedstrijd. Het was de thuisploeg dat energieker oogde en al snel op een 1-0 voorsprong kwam. Nick Bakker kopte raak uit een hoekschop. Ondanks die vroege tegenslag herpakten de mannen van John Stegeman zich. De gelijkmaker volgde na ruim een kwartier en kwam op naam van Dennis Johnsen. De linksbuiten kreeg de bal, op de rand van het strafschopgebied, van Illias Bel Hassani. De aanvaller schoot met zijn eerste poging tegen een Emmenaar, maar mocht daarna in de herkansing. Die bal verdween in het lege doel: 1-1. Het duurde vervolgens ruim een minuut voordat ook de VAR (er werd gekeken naar een mogelijke handsbal van de Noor) er zijn zegen aan gaf. Het was de opsteker die PEC Zwolle nodig had, want daarna begon het beter te voetballen. Lennart Thy had de 1-2 moeten maken, maar stuitte op doelman Dennis Telgenkamp.

Lees verder »

Het weer: Een laatste tropische uitschieter

Het weer: Een laatste tropische uitschieter


Zwolle – Zaterdag wordt het weer warm. Dit zal mogelijk de laatste tropische uitschieter van dit jaar zijn. De dag begint fris met 13 graden, maar de zon laat zich al snel zien en warmt de aarde al snel op.

De Zwolle Pride heeft wederom fantastisch weer om een regenboogfeestje te vieren. In de middag wordt het behoorlijk warm, we praten hierbij over mogelijk tropische temperaturen. Aan het einde van de middag wordt het bewolkt, naar verwachting zal er aan het begin van de avond hier en daar een regenbuitje vallen. Door de bewolking die ook in de avond en nacht aanhoudt, blijft het met een minimumtemperatuur van ongeveer 15 graden beduidend warmer dan de nacht hiervoor.

Lees verder »

Politie vraagt slachtoffers Dream or Donate om aangifte te doen

Politie vraagt slachtoffers Dream or Donate om aangifte te doen

Zwolle – Dinsdag 27 augustus is de crowdfundingssite Dream or Donate offline gegaan. Het platform werd door mensen gebruikt om geld in te zamelen voor medische behandelingen of aangepast vervoer voor mensen met een beperking. Gebruikers van de doneersite hebben het vermoeden dat ze mogelijk zijn opgelicht.

Om vast te stellen of er sprake is van een strafbaar feit inventariseren en beoordeelt de politie nu eerst alle aangifte(s). Ook zijn hiervoor gegevensdragers van de eigenaar van Dream or Donate in beslag genomen. Op basis daarvan gaan ze bekijken waar ze precies mee te maken hebben en of er sprake is van een strafbaar feit. Als blijkt dat er sprake is van strafbare feiten, kan het Openbaar Ministerie overgaan tot strafvervolging.

Lees verder »

Belevenistafel brengt ouderen in gesprek

Belevenistafel brengt ouderen in gesprek

Zwolle – Bewoners van Theodora Vos de Waal, ouderen met dementie, kunnen sinds kort allerlei leuke en ontspannende activiteiten doen met de belevenistafel die het zorghuis met hulp van het Zwolse fonds De Gasthuizen heeft aangeschaft.

‘De belevenistafel wordt ingezet aan de hand van de behoefte van de bewoner. Soms is dat rustig afbeeldingen van bloemen of oude schoolplaten kijken. Een andere keer is dat samen een spelletje doen. Wat het ook altijd goed doet, is muziek. Er staan verschillende platen op die de bewoners via het touchscreen kunnen draaien. Men kan dan luisteren of juist een dansje maken’, vertelt Gooitske Dannenberg, activiteitenbegeleidster en vrijwilligerscoördinator van Zorghuis Theodora Vos de Waal, IJsselheem.

Lees verder »