Dode bij schietincident Buitengasthuisstraat

Dode bij schietincident Buitengasthuisstraat

Zwolle – Een 52-jarige man is dinsdagavond om het leven gekomen bij een schietincident. Ondanks reanimatiepogingen is de man overleden. Eerder op de avond werd gemeld dat het om een steekincident zou gaan, wat achteraf een schietincident bleek te zijn.

Rond half tien werden de hulpdiensten gealarmeerd. Ze troffen een gewonde man aan. Ondanks de reanimatiepogingen is de man ter plekke overleden. De opgeroepen traumahelikopter uit Amsterdam kon onverrichter zake terugkeren.

Lees verder »

Het weer: Mistig begin, later misschien zon

Het weer: Mistig begin, later misschien zon

Zwolle – Nieuwjaarsdag heeft een mistige start. De temperatuur ligt ’s morgens een beetje onder nul, zodat de mist kan aanvriezen. Er is risico op plaatselijke gladheid. Maar de grote vraag op de eerste dag van 2020 betreft de mist: lost die op of niet? Mogelijk blijft de mist een groot deel van nieuwjaarsdag hangen in Zwolle.

Sommige weermodellen berekenen rond de middag een zuchtje wind uit zuidelijke richtingen. Dat zou helpen om het zicht te verbeteren. Leuk voor deelnemers aan de nieuwjaarsduik. Zij moeten toch al een kille temperatuur van ongeveer 3 graden trotseren. Gelukkig is het water van de Milligerplas niet kouder dan de lucht. Mocht de mist toch oplossen, dan kun je de duik nemen onder een nieuwjaarszonnetje.

Lees verder »

Brand aan Schellerbergweg

Brand aan Schellerbergweg

Zwolle – Dinsdagavond is de brandweer gealarmeerd in verband met een brand in een keet/hok aan de Schellerbergweg. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand.

Even later werd ook de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen, vermoedelijk vanwege asbest. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de schade is en of er personen gewond zijn geraakt.

Lees verder »

Het weer: Droog en kans op mist

Het weer: Droog en kans op mist

Zwolle – Dinsdagochtend is het +3 graden. ‘s Middags is ongeveer 6 graden het maximum. Na een kurkdroge maandag is Zwolle in vochtige lucht terechtgekomen. De bewolking die aanvankelijk boven de stad hangt, trekt naar het zuiden weg. De zon wil erbij zijn op deze laatste dag van het jaar. Het blijft droog en er is weinig tot geen wind, ook tijdens de jaarwisseling.

In de vochtige lucht kan gemakkelijk mist ontstaan. Wanneer dat gebeurt is lastig te bepalen. Zeker is dat de mistkans tijdens oudejaarsavond gestaag groeit. En zodra het vuurwerk de lucht ingaat, zijn de dampen een extra trigger voor mistvorming. Het zicht kan sterk teruglopen. Dichte tot zeer dichte mist is mogelijk, met een zicht minder dan 50 meter. In het ongunstigste geval zit het na twaalven potdicht en gaan je vuurpijlen letterlijk en figuurlijk de mist in.

Lees verder »

Jaaroverzicht: Zwolle in 2019

Jaaroverzicht: Zwolle in 2019

Zwolle – “Zwolle is een veilige stad, maar moet wel waakzaam blijven”. Zo kopte ons artikel van 29 januari. Toch was in het prille begin van januari al een bizarre dag op 6 januari, waar een arrestatieteam een trein leeg trok en er nog twee anderen aangehouden werden op en rond het station.

Hier bleef het qua veiligheidsincidenten ook niet bij in 2019. In een straat in Zwolle-Zuid werden op 26 januari twee handgranaten tot ontploffing gebracht nabij de woning van een kroegeigenaar die eerder al een handgranaat aan zijn deurklink van deze kroeg bevestigd vond. Twee woningen werden begin van 2019 getroffen door molotov cocktails. Een woning aan de Berkumstraat werd als eerste getroffen, een dag later een woning aan de Alm.

Lees verder »

Het weer: Veel zon

Het weer: Veel zon

Zwolle – Maandag is het zonnig en droog. Bij een temperatuur in de ochtend iets onder het vriespunt verdwijnen de wolkenvelden. De zon krijgt vrij spel boven Zwolle. In dit jaargetijde komt hij niet hoog boven de stad te staan, de schaduwen op de grond zijn lang. Er is een tikje meer wind dan op zondag: kracht 3 uit het zuidwesten.

De temperatuur in de middag loopt op naar 6 graden, al voelt dat een paar graden kouder aan als je op een open plek staat. In de nacht naar dinsdag koerst bewolking hierheen, maar dat is haast niet te zien want de maansikkel is al om 21.00 uur onder de horizon gezakt. Uit de wolken valt ‘s nachts waarschijnlijk niks. Ook op oudejaarsdag wordt geen regen verwacht, zodat we kunnen stellen dat Zwolle het de rest van het jaar 2019 droog houdt. Wat de neerslag betreft dan.

Lees verder »

Zwolse oud-wethouder Jan Brink nieuwe voorzitter Rode Kruis IJsselland

Zwolse oud-wethouder Jan Brink nieuwe voorzitter Rode Kruis IJsselland

Oud-wethouder Jan Brink uit Zwolle is vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis district IJsselland. Hij volgt Dieke Frantzen-Boeve op. Zij is verhuisd en woont niet langer in de regio. De functie van districtsvoorzitter is vrijwillig en onbetaald.

Brink gaat de tien afdelingen binnen het district op bestuurlijk niveau ondersteunen. “De afgelopen jaren is veel gebeurd binnen het Rode Kruis. De organisatie is zich veel meer op noodhulp gaan richten en vanwege de nieuwe EHBO-veldnorm gaan we onze vrijwilligers nog beter opleiden.”

Lees verder »

Tom Strik overtuigt in theatervoorstelling Sjakoo

Tom Strik overtuigt in theatervoorstelling Sjakoo

Zwolle – Senior accountmanager Bas van Max Profit BV zit in zijn krijtstreeppak en glimmende lakschoenen achter zijn laptop en is in opdracht van de CEO bezig zijn spreadsheets tot op de minuut nauwkeurig te actualiseren.

Achter hem zijn de omzet- en winstcijfers statistisch in beeld gebracht. Totdat hij ineens volkomen onverwacht vanachter zijn bureautafel uitroept: “Wij helpen deze wereld de vernieling in.” De startscene van de overrompelende voorstelling Sjakoo in de tot theaterzaal omgebouwde fabriekshal aan de Grote Voort te Zwolle. De rol van de vertwijfelde senior accountmanager Bas wordt overtuigend gespeeld door hoofdrolspeler Tom Strik.

Lees verder »