Toegankelijk Zwolle in actie voor meer openbare toiletten

Toegankelijk Zwolle in actie voor meer openbare toiletten

Zwolle – Voor veel mensen is een dagje winkelen in de stad iets waar ze niet bij na hoeven te denken. Voor mensen met een beperking is dat anders. Veel gebouwen zijn niet voor iedereen toegankelijk bijvoorbeeld.

Toegankelijk Zwolle heeft sinds de zomer een nieuwe vrijwilligster die zich hard maakt voor mensen met maag-, lever- en/of darmaandoeningen en/of incontinentie. Zij benadert actief beheerders van gebouwen en instellingen om te vragen of hun toilet reeds openbaar toegankelijk is. Indien dit niet het geval is, vraagt zij de beheerders of zij deze beschikbaar willen stellen. Dit heeft er onder meer in geresulteerd dat toiletten in Cultuurhuis Stadshagen, wijkcentrum De Pol en Wijkcentrum De Terp vanaf heden openbaar toegankelijk zijn.

Lees verder »

Appartement Middelweg vol rook

Appartement Middelweg vol rook

Zwolle – Wie woensdagmiddag over de Middelweg reed, kon zien er dat flinke rookontwikkeling was in een leegstaand appartement in een flatgebouw. De bemanning van de hoogwerker en een tankautospuit waren ter plaatse om het ‘vuur’ te bestrijden.

Voor de brandweer in Zwolle was dit een unieke kans om een brandoefening te houden. De appartementen zullen gerenoveerd worden en staan leeg. In overleg met de aannemer kon de brandweer het appartement gebruiken om te oefenen. Het scenario was een brand waarbij een slachtoffer binnen in de woning was.

Lees verder »

Hercules Zwolle valt in de prijzen

Hercules Zwolle valt in de prijzen

Zwolle – Zaterdag 25 januari hadden de selectiegroepen van Hercules Zwolle een wedstrijd in Friesland. Hier hebben de drie groepen 2 keer een eerste prijs en 1 keer een tweede prijs behaald.

Op de Oost-Nederlandse kampioenschappen in Almelo op 8 februari werden er nog meer bekers binnen gehaald. Voor een groot aantal meiden van de D9 en de D16 was het hun eerste wedstrijd. De D16 werd meteen eerste! De D9 werd heel knap 4e van de 9 en wat hadden ze een plezier! De D13 en de B20+ gingen er vandoor met een prachtige 2e prijs en de B19 werd 3e. De C16 behaalde een mooie 4e plek.

Lees verder »

Berkum rolt Loenermark op

Berkum rolt Loenermark op

Zwolle – Berkum heeft in de derde ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost met een 7-0 overwinning gehakt gemaakt van vierdeklasser Loenermark. Vóór rust was de thuisploeg meer dan een maatje te groot (5-0), maar in de tweede helft leek de Zwolse hoofdklasser lange tijd meer tegen zichzelf te spelen.

De wedstrijd was nog maar een minuut of vijf oud toen Loenermark al tegen een 2-0 achterstand aankeek en in beide gevallen haalde Johnsen Bacuna, na voorzetten van Chris van der Meulen, de trekker over. Ook daarna was het eenrichtingsverkeer. De gasten uit Apeldoorn stonden met de rug tegen de muur, haalden enkele keren de bal van de lijn en zagen dat Berkum flinke kansen liet liggen.

Lees verder »

Repetities Oorlogswinter van start in bijzijn van Jan Terlouw

Repetities Oorlogswinter van start in bijzijn van Jan Terlouw

Zwolle – Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. Dit voorjaar, 75 jaar na de bevrijding van Nederland, bewerkt Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle het boek tot een familievoorstelling. Op dinsdag 18 februari kwam de cast en crew voor het eerst bijeen en werd het script gezamenlijk gelezen in het Perrontheater in Zwolle. Schrijver Jan Terlouw was aanwezig op deze eerste repetitiedag. Op zondag 29 maart gaat Oorlogswinter in première in Schouwburg Odeon in Zwolle. Daarna toert de familievoorstelling tot en met zondag 3 mei door Overijssel.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Lees verder »

Het weer: Zon en wolken, tot in de avond droog

Het weer: Zon en wolken, tot in de avond droog

Zwolle – Woensdagochtend vroeg verkassen de laatste buien richting het oosten. Vervolgens komt om kwart voor acht de zon op. Dit dagelijks terugkerende natuurverschijnsel is waarschijnlijk goed te observeren, want er is voldoende ruimte tussen de wolken. Die ruimte voor de zon blijft er de rest van de dag.

Wolken, stukken blauwe lucht en de zon vormen het plafond boven Zwolle. De stevige wind (kracht 4) is deze week een constante weerfactor. Hij komt uit richtingen rond west. Daarbij wordt het 8 graden. De kans op een bui is overdag minimaal, het is eigenlijk onnodig dat we er een complete zin aan wijden.

Lees verder »

IKEA Zwolle viert vijfjarig bestaan

IKEA Zwolle viert vijfjarig bestaan

Zwolle – Dinsdag was het precies vijf jaar geleden dat IKEA Zwolle werd geopend. De winkelketen wil dit feit niet zomaar voorbij laten gaan en viert deze week feest.

Dinsdag waren er de hele dag activiteiten in de winkel. De vele bezoekers konden onder andere op de foto met Björn de Beer, zich laten schminken, een LACK tafeltje laten bespuiten met graffiti en proeven van Zweedse gerechten tijdens de live cooking experience. Wat maakt IKEA zo eigen en wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Weblog Zwolle nam een kijkje behind the scenes bij IKEA om hier achter te komen.

Lees verder »

Nieuw platform voor talentontwikkeling in Zwolle: Upgrade Jezelf

Nieuw platform voor talentontwikkeling in Zwolle: Upgrade Jezelf

Zwolle – Regio Zwolle is een van de snelst groeiende regio’s van Nederland. Om die groei aan te kunnen en voort te zetten, is een sterke en vitale arbeidsmarkt van belang. De beste mensen op de juiste plek.

Jongeren moeten in de regio werk weten te vinden en werkgevers moeten investeren in wendbare werknemers. Iedereen die kan en wil werken moet de kans krijgen mee te doen en te groeien. Het is tijd om te investeren in mensen. En daar zijn financiële middelen voor.

Lees verder »

D66 Zwolle gaat zelf brieven over Lelystad Airport uitdelen in Stadshagen

D66 Zwolle gaat zelf brieven over Lelystad Airport uitdelen in Stadshagen

Zwolle – D66 in Zwolle gaat de straat op om inwoners te wijzen op hun mogelijkheid om in de toekomst schade door de uitbreiding van Lelystad Airport te verhalen.

Collegepartijen ChristenUnie, VVD, Swollwacht en Groenlinks stemden vorige week tegen een motie om de gemeente haar inwoners actief te laten informeren over de mogelijkheden om een zogeheten stuitingsbrief in te sturen. D66 Zwolle vindt dat inwoners het recht hebben om volledig geïnformeerd te worden, juist over iets belangrijks als Lelystad Airport.

Lees verder »

Bakker en Bos wederom de Zwolse kampioenen kegelen

Bakker en Bos wederom de Zwolse kampioenen kegelen

Zwolle – Magnus Bakker en Hennie Bos hebben zondag het Zwols kampioenschap kegelen, net als vorig jaar, weer op hun naam gezet.

Bakker was de sterkste bij de heren, terwijl Bos bij de dames de titel op haar naam zette. In de B-categorie gingen de overwinningen naar Henry Snoeijer en Thea Jansen. Bij de heren was Bakker te sterk voor Jaap Heetebrij, die tweede werd, en het brons ging naar Gert Bos. Het podium bij de dames werd gecompleteerd door Margriet van Gorkom en Nel Poel, die respectievelijk tweede en derde werden.

Lees verder »

Vrijdag 20 maart Landelijk event Ecommerce Friday in Zwolle

Vrijdag 20 maart Landelijk event Ecommerce Friday in Zwolle

Zwolle – Topcentrum E-commerce organiseert op vrijdag 20 maart E-commerce Friday, hét landelijke evenement voor e-commerce professionals. Met sprekers van o.a. Wehkamp, Flinders en Beerwulf (Heineken), 12 verschillende workshops en een afsluitende vrijdagmiddagborrel met DJ.

Op het landelijke event worden honderden e-commerceprofessionals verwacht in Zwolle. Het thema ‘Personalized Commerce’ brengt de bezoeker kennis bij over hoe webwinkels datatechnieken gebruiken voor geautomatiseerde, persoonlijke en succesvolle online verkoop. De middag is opgedeeld in twee tracks die starten met keynotes.

Lees verder »

Ten Oeverstraat is 100 meter hindernisbaan voor fietsers geworden

Ten Oeverstraat is 100 meter hindernisbaan voor fietsers geworden

Zwolle – Een stukje van de Ten Oeverstraat is onlangs voorzien van een derde verkeersdrempel. Hierdoor is een weggedeelte van amper honderd meter voorzien van drie verkeersdrempels. De nieuwste drempel is voor fietsers, rollators en rolstoelen een venijnig obstakel.

De Ten Oeverstraat in de wijk Assendorp loopt parallel aan de Wethouder Alferinkweg. De straat kent vijf smalle zijstraatjes die uitkomen op de Assendorperdijk. De verkeersdrempels zijn aangebracht in de zijstraat die door veel mensen gebruikt wordt om van uit de wijk naar het Park de Wezenlanden te gaan. Zowel aan het begin als aan het einde van de weg lag al een verkeersdrempel.

Lees verder »