PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

Zwolle – PEC Zwolle heeft vanavond drie punten gepakt tegen Vitesse. Lange tijd leek de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut van de officiele speeltijd werd de aanvalslust van PEC Zwolle beloond en kreeg het een strafschop. Deze werd binnengeschoten voor de 3-2. Toch maakte Oussama Tannane weer gelijk uit een vrije trap. In de allerlaatste minuut wist PEC Zwolle toch nog de 4-3 te maken via Pelle Clement waardoor de drie punten in Zwolle bleven!

Het duel golfde vanaf het beginsignaal op en neer. PEC Zwolle en Vitesse hadden beiden al een aardige mogelijkheid om te scoren, voordat Gustavo Hamer dat in de zesde minuut als eerste deed. De Zwolse middenvelder stond op de juiste plaats om af te drukken, na goed voorbereidend werk van Dean Huiberts. Lang konden de mannen van John Stegeman hier echter niet van genieten. Nog geen minuut later was Tim Matavz er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten, nadat Yuta Nakayama te kort terugspeelde.

Lees verder »

Vrouw door auto geschept op zebrapad Burgemeester van Roijensingel

Vrouw door auto geschept op zebrapad Burgemeester van Roijensingel

Zwolle – Op de Burgemeester van Roijensingel is zaterdag een voetgangster aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde op het zebrapad bij de Stadkamer.

Om half zes ’s middags stak een vrouw de Burgemeester van Roijensingel over ter hoogte van de Stadkamer. Toen ze op het zebrapad liep, werd ze geschept door een auto. De gewonde vrouw is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Lees verder »

David Dekker wint zestigste Ster van Zwolle

David Dekker wint zestigste Ster van Zwolle

Zwolle – Zaterdag werd de zestigste editie van de Craft Ster van Zwolle verreden. David Dekker mocht deze op zijn naam zetten. Het gaat om de zegtisgte editie van ’de Ster’, die voor de 55ste keer openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland is.

Hennie Kuiper loste om klokslag twaalf uur het startschot voor het bijna 180 kilometerlange parcour.

Lees verder »

Berkum pakt punt bij ACV

Berkum pakt punt bij ACV

Zwolle – Berkum heeft bij ACV met 1-1 gelijk gespeeld en pakte daarmee een knap punt bij de Drentse titelkandidaat. Daar leek het zeker niet op in de eerste helft toen de thuisclub de lakens uitdeelde, maar na rust kwamen de Zwollenaren knap terug.

“Het was bij ons te slordig in de passing, maar als je hier een punt haalt mag je tevreden zijn,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Tot het laatste moment kon het alle kanten op. Wij hadden in de tweede helft een paar flinke kansen, maar kwamen in de laatste minuut zelf ook goed weg.”

Lees verder »

Peuters en kleuters op loopfietsjes gaan strijd aan tijdens Ster van Zwolle

Peuters en kleuters op loopfietsjes gaan strijd aan tijdens Ster van Zwolle

Zwolle –  Kinderen op loopfietsjes vermaakten zich zaterdag tijdens de Ster van Zwolle op de Ceintuurbaan. Na de doorkomst van de wielrenners was het parcour voor de allerkleinsten.

ATB Vereniging Oldebroek organiseerde tijdens de Ster van Zwolle loopfietswedstrijden voor kinderen van twee tot en met vijf jaar. De jongste sportertjes kregen ruim baan op de Ceintuurbaan.

Lees verder »

Bewoner dreigt woning in brand te steken in binnenstad

Bewoner dreigt woning in brand te steken in binnenstad

Zwolle – Een bewoner dreigde zaterdag een appartement in de Zwolse binnenstad in brand te steken. Brandweer en politie rukten met spoed uit. Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van brand.

Rond half drie ’s middags belden bewoners van een appartementencomplex in de Nieuwstraat de brandweer. Iemand zou zijn woning in brand hebben gestoken of dreigen het te gaan doen.

Lees verder »

Jeugdzorginstelling Pro Juventus stopt

Jeugdzorginstelling Pro Juventus stopt

Zwolle – Onlangs werd duidelijk dat jeugdzorgaanbieder Pro Juventus stopt. In verschillende media lezen we over de problemen. De werkzaamheden van het bedrijf met vestigingen in Wezep, Wijhe, Kampen en Ommen worden overgenomen door andere zorgaanbieders in de regio.

Kinderpsychiaters en regievoerders hebben ander werk gevonden of starten binnenkort elders. Ouders krijgen van de een op andere dag te horen dat hun hulpverlener niet meer bij Pro Juventus werkt. Hierdoor komt de continuïteit van de zorg op meerdere terreinen (voorschrijven medicatie, behandeling bij psychiater/psycholoog etc.) voor deze kinderen in gevaar.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Veel wind en soms buien

Het weer in het weekend: Veel wind en soms buien

Zwolle – Zaterdag is het tot de middag zeer zacht: 12 graden. Eerst is het nog overwegend droog, met een beetje zon door de wolken heen. Er staat meteen al een stevige wind, kracht 4 uit het zuiden. Die trekt in de middag aan naar kracht 5 uit het zuidwesten.

Door die wind profiteer je gevoelsmatig weinig van de hoge temperatuur. En dan komt er in de middag ook nog een koufront aan, die het kwik laat dalen. Dat front neemt stevige buien mee. Vanaf ongeveer 15.00 uur wordt dat zaakje boven Zwolle verwacht. Hagel en windstoten tot ongeveer 80 kilometer per uur zitten in het arsenaal.

Lees verder »

Eerste miniconferentie over groenbeheer een groot succes

Eerste miniconferentie over groenbeheer een groot succes

Zwolle – Ruim zeventig mensen waren aanwezig op de eerste miniconferentie over groenbeheer in het stadhuis van Zwolle. Wethouder William Dogger organiseerde deze bijeenkomst zodat hij en anderen zich konden laten bijpraten door deskundigen over onder meer groenbeheer, klimaatverandering en de biodiversiteit in de stad.

De Panoramazaal op de bovenste etage van het stadhuis stroomde rond drie uur ’s middags vol met met afgevaardigden van milieu-organisaties, woningcorporaties, Rova en belangstellenden. Ook waren er raadsleden aanwezig van alle partijen uit de Zwolse gemeenteraad. De gemeenschappelijk factor was dat ze allemaal bijgepraat wilden worden door experts om geïnformeerde keuzes te kunnen maken voor Zwolle. De juiste keuzes maken is belangrijk om de stad leefbaar te houden voor de huidige en toekomstige generaties Zwollenaren.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Vitesse

Zwolle – PEC Zwolle krijgt zaterdagavond in de 25e speelronde van de Eredivisie bezoek van Vitesse. Om 19.45 uur zal er worden afgetrapt in het MAC3PARK stadion tussen de huidige nummers zestien en zeven van de ranglijst.

PEC Zwolle verloor vorige week met 2-0 op bezoek bij AZ en staat hierdoor nog altijd op de zestiende plaats in de Eredivisie. De Zwollenaren kregen in het AFAS stadion drie strafschoppen tegen. De eerste wist Michael Zetterer nog uit zijn goal te houden, maar de tweede en derde schoot Teun Koopmeiners wel binnen. Vitesse ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen PSV. De Arnhemmers kwamen nog wel op voorsprong in de GelreDome, maar gaven die na rust uit handen. Doelpunten van Sam Lammers uit een strafschop en Cody Gakpo zorgden er uiteindelijk voor dat de drie punten meegingen naar Eindhoven.

Lees verder »

Fietsster gewond bij aanrijding Assendorp

Fietsster gewond bij aanrijding Assendorp

Zwolle – Een fietsster is vrijdag gewond geraakt na een botsing met een scootmobiel in Assendorp.

Tegen kwart voor elf ’s ochtends botsten een fietsster en een vrouw op een scootmobiel tegen elkaar op de Molenweg. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Eerste Weidjesstraat. De fietsster raakte hierdoor gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Lees verder »

College kijkt wat er leeft in Zwolle tijdens de Tweedaagse van de Verbinding

College kijkt wat er leeft in Zwolle tijdens de Tweedaagse van de Verbinding

Zwolle – Donderdag en vrijdag was het college op pad tijdens de Tweedaagse van de Verbinding. Voor de eerste keer dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders de agenda’s schoongeveegd voor de Tweedaagse van de Verbinding.

Gesplitst of voltallig gingen zij de stad in. Tijdens de Tweedaagse van de Verbinding wordt het college geïnformeerd over het reilen en zeilen bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen. Maar ook wordt een kijkje genomen in de eigen gemeentelijke keuken. Ook voorgaande jaren bracht het college bezoeken om te kijken wat er in de stad leeft.

Lees verder »