Het weer: Zon, wolken en kans op buien

Het weer: Zon, wolken en kans op buien

Zwolle – Vrijdag is het weeraanbod veelzijdig. Er is zon, wind, er zijn wolken – soms veel en omvangrijk – en de hele dag maakt Zwolle kans op een bui. De grootste kans op de dikste buien is er vanaf het middaguur. Dan is ook onweer niet uitgesloten.

De buien komen vanuit het zuidwesten en een fors exemplaar laat hagel vallen. De temperatuur in de ochtend is 8 graden en ongeveer 16 graden in de middag. De wind blijft overdag flink op toeren met windkracht 3 à 4 uit richtingen tussen zuidwest en west. Tijdens buien kunnen windvlagen optreden.

Lees verder »

Vuurwapen en drugs gevonden na tip

Vuurwapen en drugs gevonden na tip

Zwolle – De politie heeft op woensdag een 21- jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van bezit drugs en een vuurwapen.

De politie ontving afgelopen periode een tip dat er een vuurwapen in de woning van de verdachte zou liggen. Agenten ondernamen actie en wisten de verdachte staande te houden bij een controle van zijn auto. Tijdens de controle werden verdovende middelen en patronen aangetroffen.

Lees verder »

Helikopter brengt coronapatiënt naar Isala ziekenhuis

Helikopter brengt coronapatiënt naar Isala ziekenhuis

Zwolle – Een coronapatiënt is donderdag per helikopter naar het Isala ziekenhuis gebracht. De patiënt werd ’s ochtends door de speciale ‘corona heli’ opgehaald in het Duitse Goslar.

Om tien voor half vijf ’s middags landde de helikopter, genaamd Lifeliner 5, op het dak van het Isala ziekenhuis. Dit onder toeziend oog van de moeder van de piloot. Zij wilde graag haar zoon zien landen in haar woonplaats. Later had de piloot tijd genoeg om vanaf het ziekenhuisdak naar zijn moeder te zwaaien. Voor de terugreis naar de standplaats, vliegbasis Volkel, moest de helikopter volledig worden ontsmet. Kort voor vertrek arriveerde de trotse vader van de piloot. Ook hij kreeg nog de kans om zijn zoon op grote hoogte te zien en uit te zwaaien.

Lees verder »

Georganiseerd sporten in de buitenlucht mag weer voor kinderen tot en met 12 jaar

Georganiseerd sporten in de buitenlucht mag weer voor kinderen tot en met 12 jaar

Zwolle – Goed nieuws voor de jeugd. Er mag sinds woensdag weer gesport worden. Vorige week heeft het kabinet nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangekondigd, met aandacht voor de sport.

SportService Zwolle neemt de maatregelen serieus en doet er alles aan om de Zwolse inwoners, het onderwijs, sportverenigingen en sportaanbieders te helpen met het volgen van deze nieuwe maatregelen. “We zijn er voor sportend Zwolle. Als er vragen zijn, beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig te sporten”, zegt Jolanda van der Veer, directeur-bestuurder van SportService Zwolle.

Lees verder »

Isala begint weer met afspraken op de polikliniek

Isala begint weer met afspraken op de polikliniek

Zwolle – Isala gaat vanaf donderdag de zorg op de poliklinieken stap voor stap uitbreiden. Net als in andere ziekenhuizen in Nederland neemt het aantal coronapatiënten ook in Isala steeds verder af. Dit maakte Isala bekend op haar website.

Tevens is er weer ruimte om het operatieprogramma uit te breiden. Artsen bepalen welke patiënten als eerste naar het ziekenhuis kunnen komen. Vervolgens bellen medewerkers van Isala deze patiënten op. Zelf de telefoon pakken hoeft dus niet.

Lees verder »

Cibap studenten bedenken bijzondere oplossingen voor restmateriaal

Cibap studenten bedenken bijzondere oplossingen voor restmateriaal

Zwolle – Zeven materiaalstromen, 125 studenten, 25 ideeën. De afgelopen weken bogen studenten van Cibap vakschool voor vormgeving zich over creatief hergebruik van zeven materiaalstromen die anders bij het afval zouden verdwijnen: B-hout, niet-verpakkingsglas, porselein/aardewerk, textiel, harde kunststoffen, riet/rotan en rubberen laarzen. De studenten presenteerden online hun zorgvuldig uitgewerkte ideeën aan Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing.

De resultaten waren ondanks de beperkte mogelijkheden door de coronamaatregelen zeer gevarieerd: van kamerschermen en design krukjes tot workshops en van vazen en lampen tot instructievideo’s om gadgets te maken van genoemde materiaalstromen. Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing beoordeelde de ideeën en koos zes kansrijke oplossingen uit om mee verder te gaan, enkele daarvan gecombineerd.

Lees verder »

Mysterieus bloedspoor op de Baileystraat Marslanden

Mysterieus bloedspoor op de Baileystraat Marslanden

Zwolle – Woensdagavond laat is de politie met meerdere auto’s afgegaan op een melding van een bloedspoor aan de Baileystraat op het industrieterrein Marslanden.

In een hoek van de straat onder aan de dijk was een groot bloedspoor te zien. Door de hele straat was door een auto een lang bandenspoor van bloed getrokken. In verband met dit spoor is het Team Forensische opsporing opgeroepen, maar later ook weer gecanceld.

Lees verder »

Het weer: Regen in de ochtend, opklaringen in de middag

Het weer: Regen in de ochtend, opklaringen in de middag

Zwolle – Donderdag begint en eindigt met regen. Daar tussenin ziet Zwolle ook de zon. Een regengebied komt rond 9 uur ‘s morgens aan boven de stad. Tegen het middaguur is het voorbij getrokken. De wind is matig uit zuidwest tot zuid.

In de middag mogen we ons verheugen op opklaringen bij een maximumtemperatuur van 16 graden. Tijdens die opklaringen kan een enkel pechbuitje opduiken boven de stad. Kans op een stevige bui is er in de avond en mogelijk heeft die zo veel energie dat er onweer bij voorkomt. Aankomsttijd is vermoedelijk de tweede helft van de avond, misschien pas tegen middernacht.

Lees verder »

Voetbalvereniging ZAC hervat jeugdtrainingen

Voetbalvereniging ZAC hervat jeugdtrainingen

Zwolle – Woensdagavond zijn de jeugdtrainingen bij Z.A.C. weer van start gegaan. Na een weekend hard werken aan het protocol was de club klaar voor de ontvangst van de jeugdspelers. In het protocol staan afspraken over o.a. afstand houden, hygiëne en halen en brengen door ouders.

Z.A.C. volgt in haar protocol heel strak de richtlijnen van NOC/NSF, KNVB en gemeente Zwolle. Remco Voorhorst vertelt namens het jeugdbestuur: “Z.A.C. is ontzettend blij dat de jeugd weer mag sporten. Dit doen we met duidelijke regels. Veiligheid boven alles. Soms lijkt het wat streng, maar we willen te allen tijde de gezondheid van onze sporters en vrijwilligers beschermen. Daarom volgen wij ook strak de richtlijnen.”

Lees verder »