Het weer: Zonnige en warme tweede pinksterdag

Het weer: Zonnige en warme tweede pinksterdag

Zwolle – Maandag is het zonnig en warm in Zwolle. Tweede pinksterdag presenteert na een start ‘s morgens vroeg met ongeveer 11 graden op de thermometer, ’s middags een temperatuur van 25 graden. Misschien ergens in de stad nog iets warmer. De hemel is blauw met witte sluierwolken.

Andersoortige wolken, zoals stapelwolkjes, ontbreken waarschijnlijk want de aangevoerde lucht is droog. Dat betekent: zeker geen neerslag. De wind uit noordoost tot oost is zwak in de ochtend, toenemend naar matig, kracht 3, in de middag. Deze eerste juni begint de weerkundige zomer en het weer gedraagt zich dienovereenkomstig.

Lees verder »

Explosie in woning Aa-landen: was het een bom?

Explosie in woning Aa-landen: was het een bom?

Zwolle – De sfeer was zondagmorgen gemoedelijk op de Geleen in de Aa-landen. Buurtbewoners staan rustig met elkaar te kletsen en genieten van het prachtige weer. Er staan een paar tuinstoelen. Op het bijzettafeltje staat verse koffie met een schaal met koekjes klaar. Toch is het geen doorsnee dag in de straat. Tien meter verderop achter het rood-witte afzet lint zijn rechercheurs druk aan het werk bij een huis. Zij zoeken koortsachtig naar de oorzaak van een explosie in de woning.

Tegen drie uur ’s ochtends vond er een ontploffing plaats in deze woning. De enorme knal werd in de wijde omgeving gehoord. De buren zijn flink geschrokken en praten met elkaar na. Ze staan samen buiten met een handjevol journalisten. Op dat moment heeft iedereen nog een voor- en achternaam.

Lees verder »

Dansen in de Zwolse buitenlucht

Dansen in de Zwolse buitenlucht

Zwolle – Dansvereniging Hercules is afgelopen week weer begonnen met les geven. Op verschillende locaties in Zwolle zal nu buiten worden gedanst.

Het is een bijzonder gezicht. Allemaal mensen die buiten aan het dansen zijn. Vanaf deze week zullen inwoners van Zwolle dit vaker tegenkomen want er wordt nu officieel buiten les gegeven aan de leden van Hercules. Vanwege de coronacrisis mag er niet meer in de sportzaal samen gesport worden en daarom bedachten ze deze creatieve oplossing.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen na explosie in woonwijk Zwolle

Politie zoekt getuigen na explosie in woonwijk Zwolle

Zwolle – Een explosie aan de Geleen heeft rond 3.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei meerdere woningen beschadigd.

Er vielen gelukkig geen gewonden, maar wel raakten meerdere woningen beschadigd en moesten vier woningen ontruimd worden. Onderzoekers van de forensische opsporing doen onderzoek in de woning en op basis van de eerste resultaten gaat de politie uit van een misdrijf. Het team is op zoek naar getuigen.

Lees verder »

Brandweer redt jonge kraai in Diezerpoort

Brandweer redt jonge kraai in Diezerpoort

Zwolle – Een jonge kraai is zaterdag gered door de brandweer en dierenambulance Zwolle. Het beestje zat vast op het dak van de voormalige Marechausseekazerne aan de Jupiterstraat.

Omwonenden zagen zaterdagavond de vogel vast zitten op het dak van het gebouw op de hoek van de Jupiterstraat met de Meppelerstraatweg. Ze waarschuwden de dierenambulance. Om bij de kraai te kunnen komen was de hulp van de brandweer nodig.

Lees verder »

Explosie in woning aan Geleen

Explosie in woning aan Geleen

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag werd Zwolle-Noord net na 03.00 uur opgeschrikt door een explosie aan de Geleen.

In een woning aan de Geleen heeft een explosie plaatsgevonden wat een deel van de pui heeft weg geblazen. De direct aangrenzende woningen liepen ook schade op aan ramen en deuren. De explosie heeft geen brand veroorzaakt.

Lees verder »

Korfbalvereniging Oranje Zwart ‘plant’ korfbalbomen op schoolpleinen in Assendorp

Korfbalvereniging Oranje Zwart ‘plant’ korfbalbomen op schoolpleinen in Assendorp

Zwolle – Vrijdag 29 mei jl. zijn er korfbalbomen geplaatst bij CBS Het Mozaïek in Assendorp. Het plaatsen van deze korfbalbomen is een initiatief van de Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart.

Zowel het schoolplein van de hoofdlocatie van Het Mozaïek, als de verderop gelegen Mozadance zijn verrijkt met een korfbalboom om het plezier van deze sport bij de kinderen te promoten. Leerling van Het Mozaïek, Daan, tevens clublid van Korfbalvereniging Oranje Zwart, mocht de eerste ballen in de korf gooien!

Lees verder »

Spouwmuur vat vlam in Stadshagen

Spouwmuur vat vlam in Stadshagen

Zwolle – In een spouwmuur van een woning aan het Raaigras is zaterdag brand uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Rond twee uur ’s middags ontstond er brand in de spouwmuur van een hoekwoning aan het Raaigras. Na aankomst van de eerste brandweerwagen schaalde de brandweer op naar middelbrand. Een extra blusvoertuig en een hoogwerker schoten vervolgens te hulp.

Lees verder »

Wielrenner gewond bij aanrijding in Herfte

Wielrenner gewond bij aanrijding in Herfte

Zwolle – Een wielrenner is zaterdag gewond geraakt na een botsing met een auto op de Herfterlaan. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond kwart voor twaalf reed de man op de Valkenbergweg. Op de splitsing met de Herfterlaan werd hij aangereden door een automobiliste. De wielrenner kwam hierdoor ten val en raakte gewond. Hij is door de ambulancedienst naar het Isala ziekenhuis gebracht.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Droog, veel zon, zondagmiddag tijdelijk wolken

Het weer in het weekend: Droog, veel zon, zondagmiddag tijdelijk wolken

Zwolle – Zaterdag is de eerste dag van een weertechnisch gezien puik pinksterweekend. Droog weer, veel zon, een aangename temperatuur, niet te warm. Zaterdagochtend is het rond zonsopkomst nog koel in Zwolle: ongeveer 8 graden. Dat loopt ‘s middags op naar 24 graden.

Er verschijnen stapelwolken, wat geen kwaad kan. Het maakt de blauwe lucht boven de stad minder saai. De wind helpt daar ook bij. Die blijft niet lusteloos liggen, maar neemt van een windkracht 2 in de ochtend toe naar kracht 3 in de middag. Deze zwakke tot matige wind waait uit richtingen tussen noordoost en oost.

Lees verder »

Negen coronapatiënten in Isala Zwolle

Negen coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – Vrijdag worden negen mensen die besmet zijn met het coronavirus verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Dit deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart mee aan Weblog Zwolle.

Er liggen momenteel zes mensen op de reguliere corona-afdeling, vorige week vrijdag waren dat er nog maar drie. Er is dus weer een toename te zien, maar met een gering aantal. Daarnaast liggen op de intensive care in Zwolle, net als vorige week, drie personen die besmet zijn met Covid-19.

Lees verder »