Het weer: Veel bewolking en vooral ‘s morgens kans op wat regen

Het weer: Veel bewolking en vooral ‘s morgens kans op wat regen

Zwolle – Woensdag trekt een actief regengebied over het land, maar de meeste neerslag wordt ten zuidoosten van Zwolle verwacht. Droog weer is echter te veel gevraagd, want vooral in de ochtend en begin van de middag valt er hier wat regen. We verwachten overdag slechts enkele millimeters. In Twente en de Achterhoek wordt aanmerkelijk meer regenwater berekend.

Er hangt vooral in de ochtend een dik pak grijze bewolking boven de stad. Ondanks dat smokkelt de temperatuur er een graadje bij vergeleken met dinsdag: 21 graden wordt woensdagmiddag verwacht op de stadsthermometer van Weblog Zwolle. De bewolking gaat ‘s middags gaten en scheuren vertonen, zodat de zon erdoorheen kan prikken. De wind is matig, overwegend kracht 3 uit het zuidwesten.

Lees verder »

Hoe zit het met de toekomst van de Nooterhof?

Hoe zit het met de toekomst van de Nooterhof?

Zwolle – ‘Hoe zit het met de toekomst van de Nooterhof? vragen de fracties van de PvdA en D66 zich af. In het voorjaar van 2020 zou er een toekomstvisie voor het park de Nooterhof gereed zijn. Deze ligt er medio 2020 nog niet. Er zijn een aantal scenario’s onderzocht maar deze lijken niet rendabel te zijn zonder participatie van een economische partij in de Nooterhof. Er zou een toekomstvisie zijn die om extra structurele investeringen vraagt.

Hans de Graad, bestuursvoorzitter van de Milieuraad Zwolle gaf aan dat een ‘lange termijnvisie’ wenselijk zou zijn voor de Nooterhof. Nu wordt het park door vrijwilligers van de Milieuraad onderhouden en beheerd. Naast dit onderhoud is er in 2019 een begin gemaakt met educatieve activiteiten. Iets wat de Milieuraad al meer dan veertig jaar doet in de Nooterhof. Deze situatie is tijdelijk zolang de gemeente niet met concrete plannen komt.

Lees verder »

Testlocatie coronavirus in Zwolle verhuist per 1 juli

Testlocatie coronavirus in Zwolle verhuist per 1 juli

Zwolle – Woensdag opent de GGD aan de Ceintuurbaan 15 in Zwolle een nieuwe testlocatie op het coronavirus.

Deze locatie komt in de plaats van de huidige locatie aan de Boerendanserdijk 41b. Dit betekent dat vanaf woensdag 1 juli alle testen op het coronavirus in Zwolle plaatsvinden aan de Ceintuurbaan. GGD IJsselland heeft dit in overleg met de gemeente Zwolle besloten, nadat bleek dat er te weinig parkeerruimte is bij de huidige locatie aan de Boerendanserdijk.

Lees verder »

PvdA Zwolle: Gebruik financiële ondersteuning van Europa voor duurzaam herstel

PvdA Zwolle: Gebruik financiële ondersteuning van Europa voor duurzaam herstel

Zwolle – De PvdA-fractie heeft het college van Zwolle gevraagd om maximaal in te spelen op de kansen die Europa via de Europese Meerjarenbegroting, de Green Deal en het Europees Herstelfonds voor de regio Zwolle biedt.

Zwolle moet snel aan de slag om concrete plannen te ontwikkelen, meent de PvdA. De voorstellen van de PvdA gaan over een duurzaam economisch herstel waarvoor een beroep kan worden gedaan op Europese, landelijke en provinciale financiële middelen. Maandag werd een motie ingediend door PvdA, CDA en Swollwacht, waarmee de gemeenteraad unaniem akkoord ging.

Lees verder »

Coronaproof diploma-uitreiking TalentStad Beroepscollege in Hedon

Coronaproof diploma-uitreiking TalentStad Beroepscollege in Hedon

Zwolle – Donderdag en vrijdag is poppodium Hedon het decor van een unieke diplomering.

De geslaagde leerlingen van TalentStad Beroepscollege uit Zwolle ontvangen in Hedon hun diploma tijdens een gepersonaliseerde uitreiking. Binnen de richtlijnen van het RIVM is een speciaal programma samengesteld dat voor de leerlingen en hun ouders een memorabel slotstuk moet worden van hun tijd in het voortgezet onderwijs.

Lees verder »

Freerk Wind interim directeur-bestuurder SWZ

Freerk Wind interim directeur-bestuurder SWZ

Zwolle – Woensdag neemt Freerk Wind het stokje over van Monique Boeijen als interim directeur-bestuurder van woningcorporatie SWZ. Dit is officieel goedgekeurd door de autoriteit woningcorporaties. Freerk Wind was manager vastgoed bij SWZ.

De Raad van Commissarissen kwam tot dit besluit in samenspraak met de Ondernemingsraad en de Woonkoepel en is blij met deze tijdelijke invulling. “SWZ is een stabiele organisatie die de basis goed op orde heeft. Een interne invulling totdat de nieuwe directeur-bestuurder gevonden is, past hier goed bij”, aldus Astrid Schulting, vicevoorzitter van de raad van commissarissen en lid Remuneratiecommissie.

Lees verder »

Bewoners veranderen losloopterrein in hondenspeelweide

Bewoners veranderen losloopterrein in hondenspeelweide

Zwolle – Carla Haman liet haar twee honden uit bij de Millgerplas: “Ik ontmoette daar Patrick Hultink en we raakten aan de praat. Hij vertelde over het losloopterrein bij het strandpaviljoen Milligers waar hij van de gemeente speelattributen voor honden mocht plaatsen. Ik zei gelijk: ik doe mee. We hebben al heel wat gerealiseerd.”

Wijkbeheerder bij de gemeente Zwolle Marjolein Geurtsen is blij met de inzet van deze hondenbezitters: “In Zwolle geldt een aanlijnplicht behalve op speciale hondenlosplekken. Nu Stadshagen nog steeds uitbreidt was er behoefte aan een extra terrein bij de Milligerplas. Tijdens het maken van de plannen voor een hondenlosterrein kregen we de vraag om speelmateriaal.”

Lees verder »

SGP Overijssel wil subsidieregeling voor MKB

SGP Overijssel wil subsidieregeling voor MKB

Zwolle – De SGP-fractie Overijssel stelt voor om in de provincie het midden- en kleinbedrijf te steunen middels een subsidieregeling. Ook de VVD heeft haar handtekening onder het voorstel gezet. Doel van de regeling is om getroffen bedrijven sterker uit de crisis te laten komen.

Met de subsidie kan de provincie aan MKB-ondernemers de ruimte te geven om -juist nu- te investeren in medewerkers en de werkorganisatie een upgrade te geven. SGP-statenlid Jan Jonker: ”Dat heeft twee voordelen: je hebt een sneller herstel van je verdienmogelijkheden als bedrijf, en je kunt de gevolgen van de crisis voor medewerkers beperken.”

Lees verder »

Creatieve Coöperatie Zwolle doneert buitenmuur aan Cibap-student ‘Creative Business’

Creatieve Coöperatie Zwolle doneert buitenmuur aan Cibap-student ‘Creative Business’

Zwolle– De Creatieve Coöperatie Zwolle wil de zichtbaarheid van de creatieve industrie in Zwolle vergroten. Daarom doneert de Creatieve Coöperatie jaarlijks een buitenmuur op hun industriële locatie aan de Grote Voort 8-10. Om studenten de mogelijkheid te geven hun werk te presenteren is dit jaar gekozen voor een student van ‘Creative Business’ van Cibap Zwolle.

De Cibap-student Dave Taihuttu heeft vanuit zijn opleiding ‘Creative Business’ een vrije opdracht meegekregen om daarmee zijn opleiding af te ronden. In het kader van ‘pro you’ kreeg Dave de kans om zich te richten op zijn eigen interesses, namelijk visuele kunstvormen en diverse vormen van typografie.

Lees verder »

Geld voor een groene buurt in Zwolle

Geld voor een groene buurt in Zwolle

Zwolle – Op donderdag 2 juli kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen, sportclubs en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds.

Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken om tussen 16.00 en 21.00 uur corona-proof binnen te lopen bij de Creatieve Coöperatie. Het is ook mogelijk een digitale afspraak te maken voor online hulp bij je aanvraag.

Lees verder »

Gratis trouwen voor iedereen blijft mogelijk in Zwolle

Gratis trouwen voor iedereen blijft mogelijk in Zwolle

Zwolle – De gemeenteraad heeft maandagavond gesproken over de mogelijkheid kosteloos te kunnen blijven trouwen in Zwolle. Weblog Zwolle berichtte afgelopen maandag al over dit onderwerp.

Het college van Burgemeester & Wethouders wilde het gratis trouwen alleen nog mogelijk maken voor de allerarmste Zwollenaren. Brammert Geerling van de SP was het hiermee niet eens en diende gisterenavond samen met alle andere politieke partijen, met uitzondering van de VVD, een motie in om dit tegen te gaan.

Lees verder »

Jongeren van Karakter aan de slag in het landschap

Jongeren van Karakter aan de slag in het landschap

Zwolle – Zorg jij voor het landschap, dan zorgt het landschap voor jou: met deze gedachtegang zochten Landschap Overijssel en Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie Zwolle vanaf 2018 de samenwerking.

De succesvolle ervaringen met klusmiddagen voor jongeren zijn uitgemond in een pilot onder het project Zorgend Landschap. Elke twee weken werkt een groep jongeren onder begeleiding in het landschap. In deze pilot wordt onderzocht of werken in het landschap positieve effecten heeft op de groep jongeren. De klusmiddagen worden na een stilteperiode tijdens de coronacrisis weer beperkt en in kleine groepen opgepakt.

Lees verder »