Het weer in het weekend: Kans op een bui, zondag koeler

Het weer in het weekend: Kans op een bui, zondag koeler

Zwolle – Zaterdagochtend stijgt de temperatuur in Zwolle na een klefwarme nacht boven de zomerse 25 graden uit. Een tropische 30 graden wordt zeer waarschijnlijk niet gehaald. En zeker niet het maximum van 33,2 graden dat ons weerstation in Dieze-Centrum vrijdagmiddag puffend rapporteerde.

Zon en wolken vechten het zaterdag uit boven de stad. Met name in de ochtend kan tussen de wolken een bui opdoemen. Enkele weermodellen melden ook kans op onweer, andere doen dat niet. Donder en bliksem boven Zwolle zijn dus niet uit te sluiten, hierbij ben je gewaarschuwd. Zaterdagmiddag neemt de kans op een bui af. De zon wint het steeds meer van de bewolking.

Lees verder »

Treinverkeer Zwolle – Groningen verstoord

Treinverkeer Zwolle – Groningen verstoord

Zwolle – De Nederlandse Spoorwegen melden dat het treinverkeer tussen Assen en Groningen is verstoord.

Dit heeft impact op de treinenloop op het traject Zwolle – Groningen. Er rijden tussen Assen en Groningen geen treinen door een defecte bovenleiding. Een aantal treinen op dit traject is tot stilstand gekomen.

Lees verder »

“Kom zoveel mogelijk alleen naar Isala”

“Kom zoveel mogelijk alleen naar Isala”

Zwolle – “Anderhalve meter afstand houden moet een automatisme worden”, zegt Marco van Dams, deskundige infectiepreventie bij het Isala ziekenhuis.

“Het is naast het handen wassen een van de belangrijkste maatregelen om infecties met corona te voorkomen. Dus ook binnen Isala blijven deze maatregelen voorlopig gelden.”

Lees verder »

Maak het mee in je eigen buurt

Maak het mee in je eigen buurt

Zwolle – Op 4 augustus start een twee weken durende pop-up feestje, dat op meer dan tien verschillende plekken in heel Zwolle wordt gevierd. In het project Maak Mee(r) van Stadkamer is er voor elke leeftijd iets te doen: bouwen aan een houten fantasiedier of een eigen stad van karton, rappen, graffiti leren spuiten, toneel spelen… Elke dag is er een andere wijk aan de beurt en zijn er vier nieuwe, verrassende en toffe activiteiten.

Benno Hübner, vanuit Stadkamer projectleider voor dit project, is enthousiast: ‘Er zijn meer dan 50 ZZP’ers in de culturele sector die leuke, laagdrempelige en toffe workshops hebben aangemeld! Het was ontzettend moeilijk om te kiezen, maar het is gelukt.’ 4 augustus staat als eerste Aa-landen op het programma.

Lees verder »

Hulp voor beknelde kat komt te laat

Hulp voor beknelde kat komt te laat

Zwolle – De hulpdiensten zijn vrijdag uitgerukt om een kat te bevrijden. Het dier zat klem onder de motorkap van een geparkeerde auto aan de Westerlaan.

Rond half negen ’s ochtends werd het beknelde dier ontdekt onder de motorkap van een auto. De auto stond op de parkeerplaats achter het Perrontheater aan de Westerlaan.

Lees verder »

Het weer: Volop zon en tropisch warm

Het weer: Volop zon en tropisch warm

Zwolle – Vrijdag eindigt de maand juli met een tropische uitsmijter. Onder een blauwe hemel zonder sluierbewolking en vliegtuigstrepen, stijgt de temperatuur in Zwolle in de brandende zon naar 30 graden of nog iets hoger. Het is een droge warmte, geen broeierige.

In het begin van de ochtend is de temperatuur ongeveer 15 graden, rond het middaguur 25 graden en het tropische maximum wordt aan het eind van de middag verwacht. De wind is zwak en komt uit het zuidoosten. In de avond daalt het kwik maar langzaam, eigenlijk wordt het ‘s avonds steeds lekkerder buiten. Op veel plaatsen in de stad blijft het de hele nacht 20 graden of warmer. Dan mag je van een tropennacht spreken.

Lees verder »

Foto-expositie ‘Adieu IJC’: laatste foto’s van een markant gebouw

Foto-expositie ‘Adieu IJC’: laatste foto’s van een markant gebouw

Zwolle – In 2016, enkele dagen voordat de sloop van de 60 jaar oude IJsselcentrale te Zwolle begon, fotografeerden leden van Fotoclub Zwolle in en rondom de leegstaande centrale. Het resultaat wordt getoond in een prachtige expositie die van dinsdag 28 juli t/m zaterdag 8 augustus 2020 in het Academiehuis – de Grote Kerk Zwolle te zien is. 

Tijdens een bezoek aan de IJsselcentrale in 2016 is het nu getoonde werk ontstaan. De beelden zijn zeer divers. Daar waar de een de nadruk legt op de enorme raampartijen, brengt de ander details, zoals bijvoorbeeld een metertje in beeld. Of de architectuur van het gebouw, of het verval en de vergankelijkheid. 

Lees verder »

Kleur geven aan de Roggenstraat en Spiegelstraat

Kleur geven aan de Roggenstraat en Spiegelstraat

Zwolle – Ondernemers in de Roggenstraat en Spiegelstraat werken samen met de gemeente om het winkelend publiek deze straten opnieuw te laten ontdekken.

De kleine, gezellige winkelstraatjes met bijzondere winkels en speciaalzaken krijgen deze zomer letterlijk en figuurlijk weer meer kleur. Om te beginnen wordt een aantal etalages voorzien van fascinerende foto’s van Zwolle. Daarnaast dansen binnenkort in beide straten kleurrijke vlinders boven het winkelend publiek. De ondernemers en de gemeente zoeken Zwollenaren om samen met kunstenaar Dennie Boxem een deel van de vlinders op kunstzinnige wijze te versieren.

Lees verder »

Zwolse cultuurinstellingen krijgen financiële hulp

Zwolse cultuurinstellingen krijgen financiële hulp

Zwolle – De Fundatie, Zwolse Theaters, Hedon en het Fraterhuis krijgen financiële hulp van het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Deze week hebben zij te horen gekregen dat hun aanvragen voor steun zijn toegekend.

De steunmaatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat deze instellingen door de coronacrisis klappen krijgen die ze niet meer te boven komen. Het geld wordt ingezet om deze zware maanden door te komen en voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen.

Lees verder »