Het weer: Zon en wolken boven de stad

Het weer: Zon en wolken boven de stad

Zwolle – Dinsdag lijkt het weer in Zwolle sterk op dat van maandag. De zon vertoont zich boven de stad maar wolken doen dat ook. Even na het middaguur de meeste bewolking, waar hoogstwaarschijnlijk geen druppels uit vallen.

Na een koele start met mogelijk mistbanken in het buitengebied en een minimumtemperatuur die tot dicht in de buurt van 10 graden is gedaald, warmt het in de middag op naar ongeveer 20 graden. De weerkundige herfst begint op deze dinsdag 1 september. Maar de adem van de herfst is nog zo zwak dat hij nauwelijks voelbaar is; er staat weinig tot geen wind, dankzij geringe luchtdrukverschillen in onze omgeving.

Lees verder »

Rabobank IJsseldelta zet zich in voor het behoud van clubs en verenigingen in Zwolle

Rabobank IJsseldelta zet zich in voor het behoud van clubs en verenigingen in Zwolle

Zwolle – Clubs en verenigingen in regio Zwolle, Kampen, Hattem en Zwartewaterland hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk.

Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank IJsseldelta stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.

Lees verder »

Geen nieuwe hoogheid bij CV de Pepperbussies vanwege Covid-19

Geen nieuwe hoogheid bij CV de Pepperbussies vanwege Covid-19

Zwolle – Carnavalsvereniging de Pepperbussies heeft ervoor gekozen komend seizoen geen nieuwe hoogheid te presenteren. Dit is besloten na overleg binnen de vereniging en met het komend hoogheid team.

Ook maken de Pepperbussies bekend dat ze geen externe feesten organiseren. Het huidige geweldige prinsenpaar en hun adjudanten krijgen een abdicatie in coronastijl. Dit zal in besloten kring gebeuren met de geldende anderhalve meter maatregel, in hun residentie café de Pul.

Lees verder »

Bank mozaïeken die in Zwolse binnenstad komt te staan

Bank mozaïeken die in Zwolse binnenstad komt te staan

Zwolle – Een steentje bijdragen aan het unieke project ‘Stad, ik ben thuis!’ is vanaf dinsdag weer mogelijk. Ditmaal in het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle.

De komende tijd gaan maximaal drie à vier Zwolse bewoners tegelijkertijd een bank mozaïeken die in hartje Zwolle komt te staan. Door dit gezamenlijke project ontstaat er een mooie verbinding tussen de bewoners. ‘Stad, ik ben thuis!’ is gestart in februari, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Maar de initiatiefnemers van het Buurtcultuurfonds lieten zich niet uit het veld slaan.

Lees verder »

Vijf verdachten aangehouden voor drugshandel in Zwolle

Vijf verdachten aangehouden voor drugshandel in Zwolle

Zwolle – De politie heeft maandag vijf verdachten aangehouden op verdenking van handel in harddrugs in Zwolle en omgeving. Deze aanhoudingen zijn onderdeel van een langlopend onderzoek van de districtsrecherche IJsselland. Tijdens deze actie werden ook zes woningen in Zwolle doorzocht.

Cocaïnehandel heeft in Zwolle geleid tot excessief geweld op straat, aldus de politie. De gemeente Zwolle, politie, OM, Belastingdienst en RIEC pakken samen met andere overheidspartners de drugshandel hard aan. In de afgelopen maanden zijn er al meerdere verdachten aangehouden. Dit afzonderlijke onderzoek leidde naar vijf mannen. Twee mannen van 20 jaar, een 22-jarige man en een 19-jarige man. Allen zijn woonachtig in Zwolle. Ook wordt onderzoek gedaan naar een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Lees verder »

Het weer: Veel wolken, ook zon en weinig wind

Het weer: Veel wolken, ook zon en weinig wind

Zwolle – Maandag pakt de verhouding zon/wolken vaak uit in het voordeel van de wolken. Er drijven grijze plakkaten over Zwolle, waar de zon vooral in de ochtend vaak achter schuilgaat. ‘s Middags heeft de zon betere kansen, hoewel er dan ook stapelwolken zijn verschenen boven de stad. Uit de wolken valt geen regen.

De wind doet het kalm aan uit het noorden tot noordwesten, waar de wolken ook vandaan komen. Er wordt over zee koele lucht aangevoerd, zodat de temperatuur niet hoog komt. We verwachten in Zwolle in de middag ongeveer 19 graden. Maar breekt de zon even door, dan voelt het meteen warmer aan, want de zon heeft nog kracht. In de avond verdwijnt veel bewolking, wat een mooie zonsondergang mogelijk maakt om vijf voor half negen.

Lees verder »

PEC Zwolle verliest van FC Utrecht

PEC Zwolle verliest van FC Utrecht

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het eigen nieuwe grasveld afgewerkt. De brede selectie van FC Utrecht was de tegenstander en bleek over negentig minuten de sterkste: 0-2.

In het eerste kwartier was PEC Zwolle de bovenliggende partij. Dat resulteerde in een kans voor Jesper Drost, die door Clint Leemans werd weggestuurd maar zijn dribbelde beëindigde met een schot net naast het doel van Utrecht-keeper Maarten Paes.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Zon, veel stapelwolken en een enkele bui

Het weer in het weekend: Zon, veel stapelwolken en een enkele bui

Zwolle – Zaterdag en zondag wordt het weer bepaald door een lagedrukgebiedje dat zich boven onze omgeving bevindt. Dit maakt het weer in Zwolle niet superslecht, maar wel onbetrouwbaar. Hoewel de zon van de partij is, zit hij de helft van de tijd achter stapelwolken, die talrijk zijn.

De onbetrouwbaarheid zit er vooral in dat zo’n wolk kan uitgroeien tot een bui, misschien met een donderklap. De kans daarop is het grootst in de middag, nadat het op de grond wat opgewarmd is en het temperatuurverschil met de koude bovenlucht groot wordt. Dit geldt zowel voor zaterdag als zondag. De middagtemperatuur in de stad blijft op beide dagen net onder de 21 graden. In de nachten daalt het kwik naar een frisse 12 graden.

Lees verder »

Lünentunnel ’s morgens alleen toegankelijk voor voetgangers

Lünentunnel ’s morgens alleen toegankelijk voor voetgangers

Zwolle – Vanaf maandag is de Lünentunnel op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Deze maatregel is tijdelijk in verband met de anderhalve meter maatregel.

Elk jaar is het aan het begin van het schooljaar extra druk met studenten die met het openbaar vervoer of met de fiets richting hogeschool Windesheim komen. Vooral op de route vanaf het station richting Campus zijn dan veel voetgangers en fietsers. Door deze drukte is het in de Lünentunnel lastiger om de 1,5 meter maatregel aan te houden.

Lees verder »

Informatieavond buurtpreventie Veilig Holtenbroek

Informatieavond buurtpreventie Veilig Holtenbroek

Zwolle – Veilig Holtenbroek is een nieuw initiatief voor buurtpreventie door en voor inwoners van Holtenbroek. Deelname aan buurtpreventiegroepen in Holtenbroek moet de eigen leefomgeving veiliger maken.

Dit gebeurt in samenwerking met Politie Zwolle, Travers Welzijn, Gemeente Zwolle, deltaWonen en SWZ. Een speciale website biedt een overzicht van buurtpreventie in de wijk Holtenbroek. Ook kan er door inwoners van Holtenbroek via de website worden deelgenomen aan buurtpreventie door middel van WhatsApp.

Lees verder »

Veelgestelde vragen over CoronaMelder tijdens praktijktest in Overijssel

Veelgestelde vragen over CoronaMelder tijdens praktijktest in Overijssel

Zwolle – De praktijktest van CoronaMelder in Overijssel is in volle gang en de app is al ruim een miljoen keer gedownload.

Voor sommigen was het installeren van de app eenvoudig, anderen kregen hier hulp bij via de Helpdesk CoronaMelder. De helpdesk beantwoordde ook veel vragen over de werking van de app, privacy en op welke telefoons CoronaMelder werkt. In dit bericht staan zes veelgestelde vragen aan de helpdesk over de CoronaMelder app.

Lees verder »