Blunders nekken PEC Zwolle in Twente

Blunders nekken PEC Zwolle in Twente

Zwolle – In Twente heeft PEC Zwolle zaterdagavond een beroerde partij op de mat gelegd. Al voor rust was het duel beslist na twee pijnlijke fouten van Thomas Lam. Die belabberde eerste helft kwam PEC Zwolle niet meer te boven: 5-1.

Een veel beroerdere start kon PEC Zwolle zich niet bedenken, want al in de vijfde minuut kwam FC Twente op voorsprong. Een grote fout van Thomas Lam ging hieraan vooraf. De verdediger, na een schorsing en blessure weer terug in het veld, speelde de bal zomaar in de voeten van Queensy Menig, die het cadeautje gewillig uitpakte: 1-0.

Lees verder »

BMW in de prak op Westenholterallee

BMW in de prak op Westenholterallee

Zwolle – Een BMW heeft zaterdag een lantaarnpaal geramd op de Westenholterallee. Het ongeval gebeurde bij de verkeerslichten nabij de Hertsenbergweg. Niemand raakte gewond.

Rond tien over half drie ’s middags verloor de bestuurder de macht over het stuur op de afrit van de Spoolderbrug. Terwijl hij remde knalde hij in de flauwe bocht de berm in. Nadat de auto een boom geschampt had eindigde de rit tegen een lantaarnpaal.

Lees verder »

Veranderingen in Zwolse PvdA-fractie

Veranderingen in Zwolse PvdA-fractie

Zwolle – Patty Wolthof wordt de nieuwe fractievoorzitter voor de PvdA in de Zwolse gemeenteraad. Ze is door de fractie gekozen om Youcef Ben Ali op te volgen, die zijn raadswerk wegens persoonlijke omstandigheden neerlegt.

Patty Wolthof (40) was de afgelopen jaren al vicevoorzitter van de fractie en zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Ze is woordvoerder op de thema’s volkshuisvesting, onderwijs, cultuur en burgerparticipatie. Daarnaast werkt ze als campagne- en projectmedewerker bij het landelijke partijbureau van de Partij van de Arbeid in Den Haag.

Lees verder »

Dorien Wind is verkozen tot voorzitter CDA-jongeren Overijssel

Dorien Wind is verkozen tot voorzitter CDA-jongeren Overijssel

Zwolle – Dorien Wind (26) uit Almelo is voorzitter van de politieke jongerenorganisatie van het CDA, CDJA Overijssel. Dit hebben de leden tijdens de ledenvergadering van vrijdag besloten. De vicefractievoorzitter van het CDA in Almelo neemt de taken over van Marc Smellink uit Rossum.

Wind was het afgelopen jaar adviseur van de jonge christendemocraten in Overijssel. ‘’Met mijn ervaring in de politiek hoop ik een bijdrage te mogen leveren. Ik wil verder bouwen aan een actieve en gezellige politieke jongerenvereniging’’, stelt Wind. Naast haar politieke werkzaamheden is ze juridisch adviseur in het gezondheidsrecht.

Lees verder »

Kerstpakkettenactie 2020 gaat helemaal digitaal

Kerstpakkettenactie 2020 gaat helemaal digitaal

Zwolle – Zelf digitaal boodschappen doen voor de kerstpakkettenactie of gelijk een kerstpakket aanschaffen voor de Zwolse minima? Het kan nu via de webshop van KerstZwolle: www.kerstzwolle.nl.

Ruim 2.700 huishoudens in Zwolle hopen ook dit jaar weer een kerstpakket te ontvangen via de Stichting KerstZwolle. Hierbij is uw hulp hard nodig. Helaas is inzamelen in de supermarkten dit jaar niet mogelijk. Samen met u gaat Stichting KerstZwolle de uitdaging aan om toch deze kerst de minima van Zwolle te verrassen met een goed gevuld pakket. Juist in deze tijd, waar eenzaamheid en armoede op de loer liggen.

Lees verder »

SP start onderzoek naar veiligheid Vechtdallijn Zwolle-Emmen

SP start onderzoek naar veiligheid Vechtdallijn Zwolle-Emmen

Zwolle – De SP start een onderzoek onder reizigers en personeel van Arriva naar de sociale veiligheid op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen. Eerder werd in de media bericht over groeiende overlast op de lijn.

De SP-fracties in Drenthe en Overijssel stelden daar toen al vragen over. Zaterdag gaan SP’ers op station Emmen coronaproof in gesprek met reizigers. Personeel en reizigers worden opgeroepen de enquête digitaal in te vullen. Het onderzoek is een samenwerking van de Statenfracties in Drenthe en Overijssel met de SP-afdelingen Zwolle en Emmen.

Lees verder »

Echtpaar Lok-Wagenaar uit Zwolle 70 jaar getrouwd

Echtpaar Lok-Wagenaar uit Zwolle 70 jaar getrouwd

Zwolle – De heer Kornelis (Kees) Lok is geboren op 24 september 1926 in Ambt-Vollenhove. Mevrouw Hendrikje (Hennie) Wagenaar op 7 juni 1928 in Zwolle. Het gezin, waarin meneer Lok opgroeide, is in 1934 verhuisd naar Wijhe en in 1941 naar Zwolle (Schelle).

In Schelle hebben meneer en mevrouw Lok elkaar in 1943 tijdens het schaatsen ‘gevonden’. Op 31 oktober 1950 zijn zij in Zwolle getrouwd. Het echtpaar heeft vier kinderen: twee dochters en twee zoons. Ze hebben negen kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Zacht herfstweer met op zaterdag zon

Het weer in het weekend: Zacht herfstweer met op zaterdag zon

Zwolle – Zaterdagochtend is het zacht in Zwolle en in de middag wordt het nog zachter. De temperatuur loopt op naar 16 graden, misschien zelfs iets warmer. En de zon verschijnt na een etmaal van afwezigheid weer boven de stad. Dat gebeurt in de loop van de ochtend en de eerste helft van de middag.

De wind blaast zachte lucht uit Zuid-Europa deze kant op. Zuidenwind, kracht 3 tot 4. Een redelijk stevige bries in de middag, als je bijvoorbeeld midden op de Twistvlietbrug staat. Maar zoals gebruikelijk merk je in de binnenstad minder van de wind. In de tweede helft van de middag krijgt de zon het moeilijk door toenemende bewolking uit het westen. De boosdoener is een front, dat vanaf het begin van de avond regen brengt, gevolgd door enkele losse buien.

Lees verder »

Brandweer reinigt ruim kilometer fietspad in Hanzeland en Assendorp

Brandweer reinigt ruim kilometer fietspad in Hanzeland en Assendorp

Zwolle – De brandweer heeft vrijdag ongeveer anderhalve kilometer fietspad schoongemaakt in Hanzeland en Assendorp. Op de fietsroute was brandstof gelekt.

Rond drie uur ’s middags ontving de ROVA een melding over gelekte brandstof op de Koggelaan in Hanzeland. Ter plaatse ontdekte de wegbeheerder dat het ging om een lang spoor gelekte brandstof. Om te voorkomen dat fietsers ten val kwam door het glibberige goedje werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Lees verder »

Meer dan zestig Covid-19-patiënten in Isala Zwolle

Meer dan zestig Covid-19-patiënten in Isala Zwolle

Zwolle – In Isala Zwolle liggen vrijdag 66 patiënten die besmet zijn met Covid-19. Hiervan worden zestien behandeld op de intensive care. Dit deelde Isala–woordvoerder Gerben Hart mee aan Weblog Zwolle.

Opnieuw moesten deze week meer coronapatiënten worden opgenomen in het Zwolse ziekenhuis. Vorige week vrijdag verpleegde het Isala 47 Covid-patiënten. Een deel van hen is afkomstig uit andere ziekenhuizen. Het overnemen van patiënten uit andere delen van het land gebeurt al sinds het begin van de tweede coronagolf, aldus Gerben Hart. Dit wordt gecoördineerd door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Lees verder »

Voorbeschouwing FC Twente – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Twente – PEC Zwolle

Zwolle – De drukke maand oktober eindigt voor PEC Zwolle zaterdagavond in De Grolsch Veste. Daar is FC Twente om 18.45 uur de tegenstander. Het is tevens de eerste Overijsselse competitiewedstrijd dit seizoen.

Wie FC Twente – PEC Zwolle zegt, denkt zeer waarschijnlijk terug aan de bekerontmoeting in 2015, toen de Zwollenaren na strafschoppen voor het tweede jaar op rij de bekerfinale haalden. Een ware clash in een uitverkocht huis die met een schitterende ‘Panenka’ van Tomas Necid werd beslist.

Lees verder »

Kat in bench achtergelaten in speeltuin Assendorp

Kat in bench achtergelaten in speeltuin Assendorp

Zwolle – De centralist van Dierenambulance Zwolle kreeg donderdagmiddag een melding over een gevonden kat. Dit is voor de vrijwilligers van de dierambulance niks bijzonders. Het is bijna dagelijks aan de orde, zo verklaren zij op hun website.

Maar de melder zei dat hij de kat gevonden had in een bench die in de speeltuin achter zijn woning was achtergelaten. De dierenambulance ging naar het adres aan de Van der Laenstraat in Assendorp. Ter plaatse werd het dier gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip.

Lees verder »