Opnieuw gelijkspel voor PEC Zwolle

Opnieuw gelijkspel voor PEC Zwolle

Zwolle – In Venlo heeft PEC Zwolle zaterdagavond voor de zesde keer dit seizoen gelijkgespeeld. In een duel dat maar moeizaam op gang kwam, kwamen de Blauwvingers op achterstand en op voorsprong, maar moest het wederom met een punt genoegen nemen: 2-2.

Met Mike van Duinen voor de geblesseerd geraakte Slobodan Tedić begon PEC Zwolle aan de uitwedstrijd met VVV-Venlo. De basis van het thuisduel een week eerder met FC Utrecht was verder intact gelaten door trainer/coach John Stegeman. Japanner Yuta Nakayama testte als eerste doelman Thorsten Kirschbaum.

Lees verder »

Vrouw in Zwolle-IJsselkanaal: omstanders redden haar uit koude water

Vrouw in Zwolle-IJsselkanaal: omstanders redden haar uit koude water

Zwolle – Een vrouw is zondag van de Voorsterbrug gesprongen. Ze belandde in het koude water van het Zwolle-IJsselkanaal. Omstanders slaagden erin om haar weer op het droge te krijgen. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Iets na half zeven ’s ochtends sprong de vrouw vanaf de brug bij de Hasselterweg de diepte in. De gewaarschuwde hulpdiensten rukten met spoed uit. Voor de aankomst van de hulpverleners slaagden omstanders erin om de vrouw uit het water te halen op de Russenweg.

Lees verder »

Stagnerende coronacijfers zorgen niet voor rust in Zwolse binnenstad

Stagnerende coronacijfers zorgen niet voor rust in Zwolse binnenstad

Zwolle – Ondanks de stagnerende daling van het aantal coronabesmettingen en de zorgen van de Veiligheidsregio was het geen reden voor koopjesjagers om zaterdag de Zwolse binnenstad te mijden.

Ook de milde oproep van de gemeente Zwolle op social media weerhield mensen niet om te gaan shoppen. Om kwart over twee ’s middags schreef de gemeente op Twitter: “Het is (te) druk in de binnenstad. Vermijd drukte, kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand in de wachtrijen.”

Lees verder »

Dominicanenkerk doet niet mee aan Black Friday

Dominicanenkerk doet niet mee aan Black Friday

Zwolle – Afgelopen vrijdag waren veel mensen op jacht naar koopjes; niet alleen in de winkels, maar vooral ook online. In de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat was een tegengeluid te horen. Met mondkapjes op en voldoende afstand van elkaar konden bezoekers zich in de kerk bezinnen op de thema’s  leegte, leren, ontferming, licht, brood en leven. Als tegenhanger van Black Friday had de Zwolse theologe Elsa Eikema in de  paterskerk Black Friarday georganiseerd. Een ‘friar’ is een monnik, verwijzend naar Dominicaner kloosterlingen in Assendorp. Dominicanen dragen een wit habijt met daaroverheen een zwarte mantel.

Aan een oude, niet meer gebruikte biechtstoel hing zo’n wit habijt. Enkele paters hadden op die plek een audioboodschap ingesproken, die de bezoekers met een koptelefoon konden beluisteren. Deze paters hebben bij hun intrede in het klooster de gelofte van armoede afgelegd en ze vertellen hoe ze proberen zo eenvoudig mogelijk te leven. De in Zwolle bekende predikbroeder Jozef Essing wil op zijn levensweg “zo weinig mogelijk bagage meenemen”. Het gaat niet om het verzamelen van bezittingen in het leven: “De dingen die gratis zijn, zijn het kostbaarst zoals de zon, wolken en de lente.”

Lees verder »

Het weer in het weekend: Onzekerheid over de bewolking, zondag koud

Het weer in het weekend: Onzekerheid over de bewolking, zondag koud

Zwolle – Twee dingen kunnen met behoorlijke zekerheid worden gezegd over het weer in het weekend: het blijft droog in Zwolle en er waait weer een beetje wind door de stad. De overige ingrediënten van het weer zijn nogal onzeker, vooral op zaterdag.

De grootste kwestie is de bewolking op zaterdag. De vraag is of en in welke mate die aanwezig is boven onze regio. We denken dat er een wolkendek hangt, wat de mistkansen ’s morgens vermindert. Nevelig is het aanvankelijk wel. Een pakket laaghangende bewolking zet vanuit Duitsland koers richting Zwolle, maar onzeker is of het onze regio haalt. De wind is terug van weggeweest: oostelijk met kracht 3, een matige wind. Op de thermometer zaterdag maximaal 7 graden.

Lees verder »

Daling aantal Covid-patiënten in Isala Zwolle stagneert

Daling aantal Covid-patiënten in Isala Zwolle stagneert

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt vrijdag 33 mensen met Covid-19, van wie vijftien op de intensive care liggen. Dit deelt woordvoerder Gerben Hart mee aan Weblog Zwolle. Deze cijfers zijn nauwelijks gewijzigd in vergelijking met twee weken geleden.

Toen lagen ook vijftien mensen op de IC in Isala, in totaal lagen 31 coronapatiënten in het Zwolse ziekenhuis. De Veiligheidsregio IJsselland meldde woensdag dat de dalende lijn in het aantal besmettingen stagneert: “Dat baart ons zorgen. Deze cijfers moeten echt verder omlaag.” De veiligheidsregio uitte ook zorgen over Black Friday.

Lees verder »

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers voor verschillende exposities, zoals Zilveren Camera, Noorderlicht Groningen en De Stad Verbeeldt, op verschillende locaties in Zwolle.

Als vrijwilliger kun je actief meedoen. De Stad Verbeeldt is op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst, techniek en logistiek of de functie van suppoost. Er wordt gewerkt met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionals met passie voor verhalen en fotografie, beeld en geluid.

Lees verder »

Koninklijke onderscheiding voor Henk Geertsema

Koninklijke onderscheiding voor Henk Geertsema

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte vrijdag de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Henk Geertsema.

De uitreiking gebeurde omstreeks 15.30 uur in de Plantagekerk in Zwolle bij een kleinschalig symposium ter gelegenheid van zijn afscheid, dat toegankelijk was via een livestream. Henk Geertsema wordt onderscheiden voor zijn bijzondere verdiensten voor de samenwerking tussen kerken, onderwijsinstellingen en hulpverleners. Een samenwerking die mensen persoonlijk maar ook de gemeenschap ten goede komt.

Lees verder »

CDA Zwolle pleit opnieuw voor lachgasverbod

CDA Zwolle pleit opnieuw voor lachgasverbod

Zwolle – Vorige maand heeft het CDA opnieuw een motie ingediend voor een verbod op lachgas. De aanleiding hiervoor was dat het wetsvoorstel dat een einde maakt het recreatieve gebruik van lachgas nog niet aan de Tweede Kamer was aangeboden. Daardoor was de kans groot dat het definitieve voorstel pas door de nieuwe regering zou worden behandeld.

Het CDA Zwolle wilde hier niet op wachten en riep het college op tot een lokaal verbod op lachgas. De effecten van het gebruik van lachgas zijn op lange termijn enorm zorgelijk. Het tekort aan vitamine B12 dat wordt veroorzaakt door het gebruik van lachgas zorgt voor schade aan je ruggenmerg en dat kan een gedeeltelijke dwarslaesie opleveren.

Lees verder »

Zwols familiebedrijf verrast de Voedselbank Zwolle

Zwols familiebedrijf verrast de Voedselbank Zwolle

Zwolle – Vorige week dinsdag werd de Voedselbank Zwolle aangenaam verrast door de broers Henry en Schelto Bus van het Zwolse familiebedrijf Bus Industrial Tools.

Voorzitter Fenny Ensing en bestuurslid Wout Oldhoff mochten namens de Voedselbank een prachtige gift van € 7.500,- in ontvangst nemen. “In een tijd als deze waarbij veel zaken anders lopen dan dat we gewend zijn, is het oog hebben voor elkaar misschien wel één van de belangrijkste dingen die er is.”

Lees verder »

Doorbraak: duidelijkheid over opwaardering N35

Doorbraak: duidelijkheid over opwaardering N35

Zwolle – De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem maar wordt er omheen geleid.

Ook volgt er onderzoek naar de overige stappen voor de opwaardering van de N35 naar regionale stroomweg. Dat zijn uitkomsten van het overleg dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Van Nieuwenhuizen (IenW) over de N35. Deze aanpak zorgt ervoor dat de doorstroming op de N35 sterk verbetert en de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen.

Lees verder »

Het weer: Grijs met in de avond kans op mist

Het weer: Grijs met in de avond kans op mist

Zwolle – Vrijdag starten we kil, grijs en nevelig in Zwolle. Het laaghangende wolkendek van donderdag is er nog steeds. Dat kan af en toe motregen loslaten, de grootste kans daarop in de eerste helft van de dag. Het zwakke front dat dit druilerige weer veroorzaakt, komt vrijdagmiddag in beweging.

De wolkenlaag schuift dan weg, met medeneming van de motregen, en er komen opklaringen. Een prachtig scenario, maar het is sterk de vraag of dit vrijdag voor zonsondergang al waarheid wordt. Zeker is dat de neerslagkans in de middag minimaliseert. De opklaringen kunnen wel eens op zich laten wachten tot de avond. Onder een deels heldere hemel moet dan rekening worden gehouden met teruglopend zicht, mogelijk sterk teruglopend: mist.

Lees verder »