Meander Bigband komt als origineelste uit de bus en verdubbelt buit

Meander Bigband komt als origineelste uit de bus en verdubbelt buit

Zwolle – In de finale van de Clubsupport actie van de Rabobank is de Meander Bigband als winnaar uit de bus gekomen bij de ‘Verdubbelaar’.

De schoolband van het Meander College wist door te winnen het binnengehaalde bedrag voor nieuwe concertpolo’s te verdubbelen. Vrijdag werd tijdens de wekelijkse repetitie de band verrast door persoonlijk bezoek van de bank voor de overhandiging van de cheque.

Lees verder »

Douwe Egberts-zegelactie voor Voedselbank Zwolle

Douwe Egberts-zegelactie voor Voedselbank Zwolle


Zwolle – Lionsclub Zwollerkerspel zamelt dit jaar Douwe Egberts waardepunten in voor Voedselbank Zwolle. Op diverse punten in Zwolle kunnen mensen hun zegels inleveren, DE verhoogt het aantal punten met 15 procent. De pakken koffie die hiertegenover staan, gaan naar de voedselbank.

Ongeveer 330 huishoudens in Zwolle en omgeving ontvangen pakketten van Voedselbank Zwolle. Zij zullen na de actie koffie in hun pakket aantreffen. Dit is bijzonder omdat koffie een duur product is en daardoor niet vaak in de pakketten is te vinden. Vorig jaar zijn er door deze actie 650 pakken koffie aan de Zwolse Voedselbank geschonken.

Lees verder »

Achtervolging eindigt door crash tegen spoorwegovergang

Achtervolging eindigt door crash tegen spoorwegovergang

Zwolle – Maandag aan het einde van de middag is een politieachtervolging tot einde gekomen doordat de verdachte tegen de spoorwegovergang aan de Veerallee tot stilstand kwam.

De politie achtervolgde de in een gestolen auto rijdende verdachte al geruime tijd. Het ongeval veroorzaakte flink wat schade aan zowel de auto als de spoorwegovergang. Een hekwerk en slagboom werden van hun plek gerukt.

Lees verder »

GGD IJsselland gaat ook mensen zonder coronaklachten testen

GGD IJsselland gaat ook mensen zonder coronaklachten testen

Zwolle – GGD IJsselland gaat vanaf 1 december ook mensen zonder symptomen testen op corona. Dat geldt alleen voor mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief is getest. Het doel is dat mensen bij een negatieve uitslag eerder uit quarantaine kunnen.

Mensen die een zogenaamde ‘asymptomatische test’ kunnen krijgen, komen voort uit het bron- en contactonderzoek door de GGD of zij krijgen een melding in de CoronaMelder-app. Vanaf vijf dagen na het contact, kunnen zij voor de test terecht in alle testlocaties. Vanaf 1 december is er een speciaal landelijk telefoonnummer dat zij kunnen bellen voor het maken van een afspraak.

Lees verder »

Henk Procé zet nieuwe stap in loopbaan

Henk Procé zet nieuwe stap in loopbaan

Zwolle – Na bijna dertien jaar bij de gemeente Zwolle, waarvan de laatste vier jaar in de functie van directeur sociaal domein, maakt Henk Procé een volgende stap in zijn loopbaan.

Vanaf 1 januari gaat hij aan de slag als programmamanager bij CMO-Flevoland. Ook blijft hij zich de komende jaren inzetten voor het Regionaal Werkbedrijf en de Human Capital Agenda Zwolle. Met deze stap gaat hij een nieuwe fase van zijn carrière in waarbij hij meer tijd heeft voor andere belangrijke zaken, zoals zijn kleinkinderen.

Lees verder »

Kerstsfeer in huis met Verhalen bij het vuur

Kerstsfeer in huis met Verhalen bij het vuur

Zwolle – Nu de adventperiode officieel is begonnen, is het nog vier weken tot Kerstmis. Een tijd voor kaarsen, samenzijn en… verhalen.

Toch is deze kersttijd door corona anders. Geen kerstmarkt, geen kerstival en slechts enkele familieleden die op bezoek mogen komen. Om toch het gevoel van kerst te beleven is er nu ‘Verhalen bij het vuur’ op de gelijknamige facebook en Youtubepagina’s.

Lees verder »

Hoofdhuidkoeling in Isala kan haaruitval bij chemo verminderen

Hoofdhuidkoeling in Isala kan haaruitval bij chemo verminderen

Zwolle – Voor veel patiënten met kanker die een chemobehandeling ondergaan, is het verlies van haar ingrijpend. “Hoofdhuidkoeling kan ervoor zorgen dat er minder of geen haaruitval is,” legt Pauline Koobs, operationeel leidinggevende dagverpleging oncologie bij ziekenhuis Isala, uit.

Voor de hoofdhuidkoeling wordt het haar eerst wat nat gemaakt. De patiënt krijgt vervolgens een kap op, waarna het hoofd heel koud wordt gemaakt. “Garanties voor het slagen van deze behandeling zijn er niet,” volgens Koobs. “Het valt dan ook onder de aanvullende zorg en wordt dus niet door de zorgverzekeraar vergoed. Voor de aanschaf van deze techniek zijn we afhankelijk van gelden van derden.”

Lees verder »

Inzicht in klimaat Stadshagen dankzij weerstations

Inzicht in klimaat Stadshagen dankzij weerstations

Zwolle – In de de wijk Stadshagen worden vijftien weerstations opgehangen. Met de data die de weerstations verzamelen krijgt de gemeente Zwolle inzicht in het lokale klimaat van de wijk en kan ze op termijn gerichte aanpassingen in de buitenruimte doen als daarvoor aanleiding is.

Deze week wordt in de Pottenbakkerstraat, Twistvlietpad, Handjesgras, Mannagras, Liesgras, Havenzathenallee en Eli Heijmanslaan een weerstation opgehangen. Een bewoner van elke straat zorgt ervoor dat er vanuit zijn huis een wifi-verbinding met het station is. Deze verbinding is nodig om de meetgegevens automatisch naar het KNMI door te sturen. De bewoners van de straten zijn per brief geïnformeerd over het plaatsen van het weerstation.

Lees verder »

Gewonde vrouw aangetroffen bij provinciehuis

Gewonde vrouw aangetroffen bij provinciehuis

Zwolle – De politie heeft zondag een vrouw met een flinke snijwond aangetroffen op de Luttenbergstraat. De vrouw lag bij de bushalte voor het provinciehuis.

De gewonde vrouw werd gevonden rond kwart over elf ’s avonds. Een voorbijganger verleende eerste hulp. Later nam de ambulancedienst de zorg over. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Ze verkeert buiten levensgevaar.

Lees verder »