Het weer: Kans op mist en gladheid ‘s morgens vroeg, daarna zonnige perioden

Het weer: Kans op mist en gladheid ‘s morgens vroeg, daarna zonnige perioden

Zwolle – Vrijdagochtend is er kans op slecht zicht door mist die tijdens Oud en Nieuw is ontstaan. En ‘s morgens vroeg is de temperatuur aan de grond tot op het vriespunt gedaald. Plaatselijke gladheid is mogelijk in de regio Zwolle.

De zon laat zich op 1 januari 2021 zien boven de stad. Wel in gezelschap van wolken, maar de verwachting is dat ze regelmatig meer dan anderhalve meter afstand houden. Tussen de wolken, die vanuit het noordwesten hierheen schuiven, kan een enkel regenbuitje verscholen zitten. De wind doet rustig aan op deze eerste dag van het nieuwe jaar: zwak tot matig, kracht 2 tot 3 uit het zuidwesten tot westen. De temperatuur varieert van ongeveer 2 graden ’s morgens vroeg, tot ongeveer 4 graden in de middag.

Lees verder »

Zwollenaar krijgt taakstraf voor bedreiging en mishandeling nieuwe vriendin

Zwollenaar krijgt taakstraf voor bedreiging en mishandeling nieuwe vriendin

Zwolle – Een 28-jarige Zwollenaar heeft woensdag van de rechter een taakstraf van tachtig uur gekregen voor mishandeling en bedreiging van een vrouw in Zwolle. De mishandeling en bedreiging gebeurden in mei en juni 2018, toen de twee in de beginfase van een relatie met elkaar zaten.

De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de man de vrouw heeft mishandeld door haar met kracht bij de nek te pakken en haar hard aan de haren te trekken. Ook is met een screenshot van de telefoon bewezen dat hij haar via WhatsApp bedreigd heeft met de dood: “Jij bent echt een psychopaat, verdwijn uit mijn leven, ik maak je dood als ik je ooit weer zie, ik meen het!”

Lees verder »

Kerkklokken luiden nieuwjaarsnacht in

Kerkklokken luiden nieuwjaarsnacht in

Zwolle – De klokken van onder andere de Peperbus luiden in de nacht van 31 december op 1 januari.

Zwolle sluit hiermee aan bij de landelijke oproep om kerkklokken te luiden rond middernacht als teken van verbondenheid. Het Zwols klokkenluidersgilde St. Michaël verzorgt in de jaarwisseling de nieuwjaarsluiding. De klokken zijn op 1 januari van 0.00 uur tot 0.10 uur te horen.

Lees verder »

Politie tasert man in Assendorp

Politie tasert man in Assendorp

Zwolle – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man getaserd bij Hogeschool VIAA. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Terwijl een auto in brand stond op een parkeerplaats aan de Assendorperdijk ontdekten agenten een man die zich schuil hield. Nadat ze hem aanspraken zette de man het op een lopen. Hij rende over de parkeerplaats langs de brandende auto.

Lees verder »

Auto in brand gestoken in Assendorp

Auto in brand gestoken in Assendorp

Zwolle – Een geparkeerde auto is donderdag in brand gestoken achter een bedrijfspand aan de Assendorperdijk. De auto ging volledig in vlammen op. Ook een muur van het gebouw liep forse brandschade op.

In de nacht van woensdag op donderdag, rond half twee, rukten brandweer en politie met spoed uit. Op de parkeerplaats achter een kantoorgebouw stond een auto van uitzendbureau Young Capital in brand.

Lees verder »

Het weer: Bewolkt met kans op sneeuw

Het weer: Bewolkt met kans op sneeuw

Zwolle – Oudjaarsdag zal een dag zijn waarop wij het in Zwolle mogelijk zien sneeuwen.

De bewolking wordt in de loop van de dag steeds dikker en in de middag is er kans op een sneeuwbuitje. De temperatuur zal ‘s middags maximaal vier graden zijn. Dit is vrij normaal voor de tijd van het jaar. Ook zal de zon het jaar gaan afsluiten door zich af en toe te laten zien.

Lees verder »

Jaaroverzicht 2020: Een bijzonder jaar

Jaaroverzicht 2020: Een bijzonder jaar

Zwolle – Het jaar is bijna ten einde. Wederom het moment om het jaar eens langs te lopen.

Het jaar werd vooral gekenmerkt door corona, en de daarbij behorende maatregelen. Opvallend is dat het vooral negativiteit was wat in het nieuws verscheen. Waar andere jaren positiviteit te melden was bij onder andere de diverse evenementen die Zwolle rijk is, bleven deze positieve signalen vanwege alle annuleringen grotendeels uit. 2020, een bijzonder jaar:

Lees verder »

Meisje van 9 jaar vermist, Burgernet ingezet

Meisje van 9 jaar vermist, Burgernet ingezet

Zwolle – De politie heeft in verband met een vermissing van een kind een Burgernet melding ingezet.

De vermissing betreft een meisje van 9 jaar, vermist in de omgeving van de Valeriaanweg. Ze is 1.45 meter lang, heeft lan blond krullend haar en draagt een roze bril, zwarte broek, donkerblauwe jas met een witte streep. Ze draagt donker blauwe schoenen. Als u het meisje aantreft wordt van u gevraagd contact op te nemen met de politie. Update: Het mmeisje is aangetroffen en wordt veilig thuis afgezet. 

Bekijk openbaar geworden stukken van Historisch Centrum Overijssel op Openbaarheidsdag 2021

Bekijk openbaar geworden stukken van Historisch Centrum Overijssel op Openbaarheidsdag 2021

Zwolle – De geschiedenis van Overijssel is veelzijdig, en dat blijkt nog maar eens uit de archieven die openbaar worden en beschikbaar komen voor publiek op Openbaarheidsdag 2021.

Bij Historisch Centrum Overijssel komen er stukken uit meer dan 140 archiefblokken beschikbaar. Met de viering van 75 jaar vrijheid verstrijken er ook openbaarheidstermijnen op een aantal archieven uit de Tweede Wereldoorlog; wie zaten er in 1944 en 1945 als politiek gevangenen opgesloten in Overijsselse strafinrichtingen?

Lees verder »

John Stegeman en PEC Zwolle komende zomer uit elkaar

John Stegeman en PEC Zwolle komende zomer uit elkaar

Zwolle – De wegen van John Stegeman en PEC Zwolle scheiden komende zomer. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen de directie en trainer. Stegeman staat sinds de zomer van 2019 aan het roer van de club.

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle: ,,In een openhartig en realistisch gesprek zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is na dit seizoen uit elkaar te gaan. Onze huidige elfde plaats is voor PEC Zwolle een prima klassering, maar wij zijn wel van mening dat er, ondanks de lastige omstandigheden, meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden.

Lees verder »

Fietsster aangereden in Zwolle- Zuid

Fietsster aangereden in Zwolle- Zuid

Zwolle – Een fietsster is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Ittersumallee met de Nieuwe Deventerweg in Zwolle-Zuid.

De vrouw fietste op haar elektrische fiets op het fietspad. Toen ze het met verkeerslichten beveiligde kruispunt overstak werd ze aangereden door een automobilist.

Lees verder »

Het weer: Plenty bewolking, een beetje zon en kans op een buitje

Het weer: Plenty bewolking, een beetje zon en kans op een buitje

Zwolle – Woensdag is nog zo’n dag met plenty bewolking. Maar die lijkt minder massief dan dinsdag. Mogelijk valt er incidenteel een klein gat in, zodat enkele zonnestralen op de stad kunnen neerdalen. Tussen de wolken zitten buitjes, die vanuit het noordwesten over het land trekken. Ze zijn niet erg actief en de meeste zijn op weg naar andere plaatsen dan Zwolle.

De dag begint met een temperatuur op neushoogte net boven het vriespunt en aan de grond op sommige plaatsen eronder. Dat betekent dat het in alle vroegte plaatselijk glad kan worden. Er staat een tandje meer wind uit het zuidwesten dan dinsdag: windkracht 3, een matige wind. Het kwik stijgt naar ongeveer 5 graden en misschien krijgen we nog een graadje extra.

Lees verder »