Het weer: Veel bewolking, in de ochtend mogelijk gladheid

Het weer: Veel bewolking, in de ochtend mogelijk gladheid

Zwolle – Maandagochtend trekt vanuit het zuiden een verpieterend front over Zwolle. Er wordt erg weinig neerslag uit verwacht. Een aandachtspuntje is wel dat de temperatuur dan iets onder het vriespunt ligt.

Eventuele neerslag kan bestaan uit lichte sneeuw, onderkoelde regen of motregen, die bij aanraking met de grond ijzel kan veroorzaken. De berekende neerslaghoeveelheid is klein, maar wellicht voldoende voor gladheid. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de kans op verraderlijke gladheid plaatselijk in de noordelijke helft van het land. Tegen de middag is het front voorbij. De neerslag verdwijnt en de kans op glijpartijen ook. Het kwik stijgt naar +2 tot +3 graden.

Lees verder »

Tiende gelijkspel voor PEC Zwolle

Tiende gelijkspel voor PEC Zwolle

Zwolle – FC Utrecht en PEC Zwolle hebben het tiende gelijkspel van het seizoen geboekt. Lang hadden de Zwollenaren tegen de Utrechters die defensief schutterden, uitzicht op drie punten, maar een rode kaart en een late tegentreffer voorkwamen dat: 3-3.

Net als dinsdag tegen Heracles Almelo kwam PEC Zwolle vroeg op achterstand. Ditmaal was het in de tweede minuut raak toen Adam Maher een makkelijk gegeven vrije trap op het hoofd van Sander van de Streek legde: 1-0. Het antwoord van PEC Zwolle kwam al net zo rap en kwam op naam van Virgil Misidjan. In zijn eentje schudde Misidjan drie Utrechters af om vervolgens via de binnenkant van de paal ook keeper Eric Oelschlägel het nakijken te geven. Daarna was Utrecht weer gevaarlijk, voornamelijk uit hoekschoppen. Zo hield Xavier Mous Adrián Dalmau knap van scoren af en ook een geplaatst schot van Van de Streek werd door de sluitpost weggetikt. Aan de andere kant schoot Misidjan via een Utrechts been maar net naast.

Lees verder »

De Marshof en korfbalvereniging Oranje Zwart planten samen een korfbalboom

De Marshof en korfbalvereniging Oranje Zwart planten samen een korfbalboom

Zwolle – Woensdag is er een korfbalboom geplaatst op het schoolplein van Openbaar kindcentrum De Marshof in Zwolle Zuid. Dit kon gerealiseerd worden door de goede samenwerking tussen OKC De Marshof, de buurtsportcoach, Erica Manenschijn, van SportService Zwolle en korfbalvereniging Oranje Zwart.

“OKC De Marshof vindt het belangrijk dat kinderen uitgedaagd worden om te bewegen en heeft haar schoolplein dan ook op die manier ingericht. Deze korfbalboom, met 3 korven past daar erg goed bij. De korven hebben allemaal hun eigen kleur en grootte. Doordat de korven op verschillende hoogtes hangen, is de korfbalboom geschikt voor alle kinderen, qua leeftijd. Ieder kind kan op haar/zijn manier en niveau, hiervan gebruik maken en succesbelevingen ervaren”, aldus Erica Manenschijn (Buurtsportcoach Zwolle Zuid SportService Zwolle).

Lees verder »

Koning winter zit treinverkeer rondom Zwolle dwars

Koning winter zit treinverkeer rondom Zwolle dwars

Zwolle – Door het winterse weer zijn zondag veel treinen rondom Zwolle uitgevallen of vertraagd. IJs op de bovenleiding zat het treinverkeer richting Dalfsen, Meppel en Amersfoort in de vroege ochtend behoorlijk dwars.

Rond tien uur konden de meeste treinen vanuit Zwolle de normale dienstregeling hervatten. Het ijs, ook wel genaamd rijp, leverde een spectaculair schouwspel op bij het Zwolse treinstation. De treinen die nog wel reden kwamen met veel geknetter, vonkenregens en rookwolkjes bij de stroomafnemers voorbij.

Lees verder »

Zetterer keert terug naar Werder Bremen

Zetterer keert terug naar Werder Bremen

Zwolle – Michael Zetterer (25) keert per direct terug naar Werder Bremen. De club uit de Bundesliga maakt gebruik van de clausule om de verhuurde doelman, tegen vergoeding, eerder terug te halen.

In de zomer van 2019 maakte ‘Zetti’ de overstap van Werder Bremen naar PEC Zwolle. In de anderhalf jaar die volgde, stond hij in 34 officiële duels onder de lat.

Lees verder »

Auto ramt woning in Zwolle-Zuid, drie gewonden

Auto ramt woning in Zwolle-Zuid, drie gewonden

Zwolle – Een auto heeft zaterdag een woning geramd op de Pilotenlaan in Zwolle-Zuid. Drie slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Iets na twaalf uur raakte een bestuurder van een personenauto onwel. Op de splitsing van de Pilotenlaan met de Diasporalaan reed hij rechtdoor de stoep op. Hij ramde vervolgens een lantaarnpaal, een tuinhek, een voor de woning geparkeerde auto en elektrische fiets en de pui van de woning. De politie rukte met meerdere voertuigen uit. Ook drie ambulances en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse.

Lees verder »

Boy Boeloerditi terug naar Berkum

Boy Boeloerditi terug naar Berkum

Zwolle – Met de komst van Boy Boeloerditi heeft VV Berkum de eerste versterking van ‘buitenaf’ voor de komende twee seizoenen binnen. Van een echte nieuwkomer is overigens geen sprake, want de 30-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2011-2012 ook al een jaar voor de Zwolse hoofdklasser.

“Ik heb vanwege mijn werk vorig jaar een stapje terug moeten doen qua voetbal, maar die situatie is veranderd en ik merkte bovendien dat ik het voetballen op niveau miste,” zegt hij over zijn aanstaande overstap. “Ik heb altijd contact gehouden met spelers van Berkum, ik heb er ook vaak tegen gespeeld en altijd een goed gevoel bij die club gehad. Ook de gesprekken die ik nu heb gehad waren heel positief.”

Lees verder »

Sparta Zwolle en Henco Pullen uit elkaar

Sparta Zwolle en Henco Pullen uit elkaar

Zwolle – Aan het eind van dit seizoen scheiden de wegen van korfbalclub Sparta Zwolle en huidig hoofdtrainer Henco Pullen. De Zwollenaar, die de club de afgelopen vijf seizoenen onder zijn hoede heeft gehad, sluit daarmee een succesvolle periode af.

Pullen kan terugkijken op een zeer geslaagd debuut als hoofdtrainer. Samen met zijn selectie haalde hij onder meer drie kampioenschappen binnen en stelde afgelopen jaar lijfsbehoud in de zaalhoofdklasse veilig. Binnen de Sparta Zwolle is de dank voor zijn bewezen diensten dan ook groot: “Hij heeft een andere speelwijze geïntroduceerd en de selectie afgeleverd op een hoog niveau, een prachtige basis waarop we verder kunnen bouwen. Wij wensen hem dan ook enorm veel succes met zijn volgende sportieve uitdaging!”

Lees verder »

Het weer in het weekend: Droog, vrij koud met vorst in de nachten

Het weer in het weekend: Droog, vrij koud met vorst in de nachten

Zwolle – In het weekend wordt het in Zwolle overdag met moeite +3 graden Celsius. In de nachten gaat het vriezen. Dit lijkt een beetje op winter, maar sneeuw moet je er zelf bij denken. Een dun ijsvliesje op ondiep water is wel mogelijk.

Zaterdag begint met een temperatuur iets onder nul, zodat het plaatselijk glad kan zijn door bevriezing. De wind komt uit het koude noordoosten, met in de middag kracht 3 tot 4. Dat zorgt voor extra verlaging van de gevoelstemperatuur. Door aanvoer van bewolking is met name in de middag weinig zon te verwachten. Al vroeg in de avond zakt het kwik onder het vriespunt. Die daling gaat ’s nachts gestaag door. Zondagochtend rond acht uur is de temperatuur ongeveer -4 graden.

Lees verder »

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle sluit zaterdag de drukke januarimaand af in stadion Galgenwaard. Om 18.45 uur kruist het er de degens met FC Utrecht. Het is al de vierde keer dit seizoen dat de ploegen tegen elkaar spelen. Drie keer was dat in Zwolle, waarbij de laatste ontmoeting voor de competitie in een gelijkspel eindigde.

Van deze wedstrijden fungeerden er twee als oefenwedstrijden. Waar de eerste hiervan nog met 0-2 verloren ging, eindigde de tweede wedstrijd spectaculair in 3-3. De eredivisiewedstrijd eindigde ook in een gelijkspel. Door een doelpunt van Mustafa Saymak en een raak schot van Mimoun Mahi eindigde de wedstrijd in 1-1.

Lees verder »

CDA Zwolle stelt opnieuw vragen over gebruik designerdrug 3-MMC

CDA Zwolle stelt opnieuw vragen over gebruik designerdrug 3-MMC

Zwolle – “Zo’n 41 procent van de mensen die bij Dimence verslavingszorg behandeld worden, zijn verslaafd aan 3–MMC. Zwolle is het epicentrum van de epidemie.”

Deze twee zinnen zijn onderdeel van een uitgebreid artikel over de partydrug 3-MMC, die op de website van Dimence wordt omschreven als “een verdovend middel met vernietigende effecten”. Het artikel is overgenomen van dagblad De Telegraaf. Voor het CDA Zwolle is het artikel de aanleiding om vragen te stellen aan het college over het gebruik van deze drug in de gemeente Zwolle.

Lees verder »