Het weer: ’s Morgens mist of laaghangende bewolking, ’s middags zon

Het weer: ’s Morgens mist of laaghangende bewolking, ’s middags zon

Zwolle – Maandagochtend is er grote kans op mist, laaghangende bewolking of beide. Zit Zwolle daar de hele dag mee opgescheept? Nee, de mist trekt op en de laaghangende bewolking verdwijnt ook.

De aangevoerde lucht komt iets meer uit het oosten dan uit het noordoosten, zoals in de afgelopen dagen. Zodoende stroomt drogere lucht hierheen. Ga ervan uit dat tegen het middaguur de mist rond je hoofd is verdwenen. De bewolking boven je hoofd doet er iets langer over, desondanks is de kans op een mooie zonnige maandagmiddag in Zwolle groot. De temperatuur loopt net als zondag op van dichtbij het vriespunt ‘s morgens naar ongeveer 11 graden in de middag. Met de zon op je gezicht voelt het veel warmer aan.

Lees verder »

Jaarvoorraad frikandellen winnen? Dat kan met de Frituurloop Zwolle

Jaarvoorraad frikandellen winnen? Dat kan met de Frituurloop Zwolle

Zwolle – Op 6 & 7 maart wordt door ‘De Culinaire 4 Mijl’ de ‘Frituurloop’ in Zwolle georganiseerd in samenwerking met 5 cafetaria’s; snacken, drankje doen en al die calorieën eraf wandelen met een prachtig tochtje door de stad.

Daarnaast krijg je bij elke cafetaria een quizronde en maak je kans op frituurprijzen, met als klapper een jaarvoorraad aan frikandellen. Iedereen die houdt van een leuke wandeling en een lekkere snack kan meedoen aan de Frituurloop.

Lees verder »

Zwolse horecazaken demonstreren tegen noodgedwongen sluiting

Zwolse horecazaken demonstreren tegen noodgedwongen sluiting

Zwolle – Tientallen horecaondernemers hebben zaterdag hun terrassen uitgestald in de Zwolse binnenstad. Dit om aandacht te vragen voor hun situatie.

Kroegen en restaurants willen dat er zo snel mogelijk versoepelingen komen zodat zij weer gasten mogen ontvangen op het terras. Het mooie weer van afgelopen week was de druppel die de emmer deed overlopen voor veel horecaondernemers. Op pleinen, in parken, overal genoten mensen voorzien van een hapje en drankje van het mooie weer.

Lees verder »

Bert Konterman interim-trainer PEC Zwolle

Bert Konterman interim-trainer PEC Zwolle

Zwolle – Bert Konterman is aangesteld als interim-trainer van PEC Zwolle. Konterman (50) neemt voor het restant van het seizoen de honneurs waar ter vervanging van de vorige week op non-actief gezette John Stegeman. Tegen sc Heerenveen zat Leeroy Echteld eenmalig als interim-trainer op de bank.

De in Rouveen geboren Konterman is geen onbekende van de club. In totaal speelde hij vanaf eind jaren 80 drie seizoenen in het eerste elftal. Het was de springplank naar een prachtige carrière die onder meer leidde langs Feyenoord, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.

Lees verder »

Gemeenteraad loopt warm voor debat over de biomassacentrale Stadshagen

Gemeenteraad loopt warm voor debat over de biomassacentrale  Stadshagen

Zwolle – In de Zwolse wijk Stadshagen, in het wijkdeel Breecamp, staat een warmtecentrale op biomassa. Deze centrale is bekend van diverse discussies over het nut en noodzaak van biomassa. Daarnaast kennen we deze centrale ook van de klachten over stankoverlast en problemen met de kosten van de geleverde warmte.

Begin februari werd er een nieuw hoofdstuk aan dit warmtedossier toegevoegd: tijdens de koudste week van de winter viel de warmtecentrale een aantal keren uit. Hierdoor kwam een deel van Breecamp op die bewuste momenten zonder warmte te zitten. De communicatie en de manier waarop de meldingen van de inwoners werden afgehandeld, waren daarbij niet goed. Al met al geen fijne situatie voor de inwoners van Breecamp. De fractie van CDA Zwolle heeft hierover in februari vragen aan het Zwolse college gesteld.

Lees verder »

Isala bedankt doorzetters doormiddel van campagne

Isala bedankt doorzetters doormiddel van campagne

Zwolle – “Wat een kanjers zijn jullie. Bedankt dat jullie je al zo lang aan de coronamaatregelen houden. Echte doorzetters zoals jullie zorgen ervoor dat minder mensen besmet raken. Minder mensen met corona, betekent ook minder ziekenhuisopnamen. Omdat respect – net als liefde en aandacht – van twee kanten komt, applaudisseren wij van Isala voor jullie. Jullie klapten voor ons, nu klappen wij voor jullie.”

In de campagne Dóórzetters bedankt!, uiten medewerkers van Isala hun waardering voor alle doorzetters en volhouders in de samenleving. “Die wederzijdse waardering vinden we erg belangrijk”, verklaart Isala-voorzitter Rob Dillmann. “Er is ruime waardering geweest vanuit de maatschappij naar de zorg. Maar er is ook enorme waardering vanuit de zorg voor de maatschappij. Voor alle mensen die blijven volhouden en bereid zijn alle coronamaatregelen te respecteren en na te leven. We realiseren ons dat het maatschappelijk gezien veel vraagt van iedereen.”

Lees verder »

Glansrijke zege voor PEC Zwolle

Glansrijke zege voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond een welkome zege geboekt. Thuis speelde het negentig minuten prima voetbal, maar verzuimde het voor rust te scoren. Dat deed tegenstander sc Heerenveen wel eenmaal. Na rust wist PEC Zwolle orde op zaken te stellen en scoorde het viermaal: 4-1.

Met Leeroy Echteld als eindverantwoordelijke op de bank en assistent Henk Brugge in zijn plaats begon PEC Zwolle aan het duel. De openingsfase was om te smullen. Met fris en aanvallend voetbal zette PEC Zwolle de bezoekers onder druk. Thomas Buitink zakte ver terug om vervolgens Virgil Misidjan de bal over de breedte aan te spelen. Misidjan slingerde voor waarna bij de tweede paal Benson Manuel in de handen van Erwin Mulder schoot.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Kans op mist in de ochtend, daarna zon

Het weer in het weekend: Kans op mist in de ochtend, daarna zon

Zwolle – Het weekendweer in Zwolle staat in het teken van zon en mist. De mist kan in de avond, nacht en ochtend ontstaan, mogelijk loopt het zicht terug naar minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend trekt de mist op tot laaghangende bewolking, die op zijn beurt ook het veld ruimt.

De zon komt tevoorschijn boven Zwolle. Zondagochtend verloopt het optrekken van de mist mogelijk trager. Maar tegen het middaguur is dat proces waarschijnlijk op gang gekomen. Taaie mist en laaghangende bewolking drukken de maximum haalbare temperatuur wel. Zondag kan het kwik hierdoor duidelijk onder de 10 graden blijven steken. Zaterdagmiddag zit 10 graden er wel in. In de zon voelt het warmer aan dan dat, ook dankzij weinig tot geen wind.

Lees verder »

PvdA wil ruimere opvang bij De Herberg behouden

PvdA wil ruimere opvang bij De Herberg behouden

Zwolle – Dankzij corona kwamen bij De Herberg containers waarin 28 extra slaapplekken voor dak- en thuislozen zijn gecreëerd. Met deze extra kamers is er genoeg ruimte voor de Zwolse dak- en thuislozen om zich aan de anderhalve meter te houden.

De afspraak is dat deze containers van december tot mei zouden blijven staan. De Zwolse PvdA pleit er nu voor om deze ruimere voorzieningen in stand te houden en vraagt het college te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om dit te realiseren.

Lees verder »

Gemeente Zwolle en bewindvoerderskantoren bundelen krachten om geldzorgen te voorkomen

Gemeente Zwolle en bewindvoerderskantoren bundelen krachten om geldzorgen te voorkomen

Zwolle – Inwoners van Zwolle die schulden hebben, moeten betere hulp krijgen en daardoor eerder schuldenvrij zijn. Daarom heeft de gemeente Zwolle een convenant ondertekend met vier bewindvoerderskantoren.

Het gaat om Stichting Omega Beheer, Aktiva, Tjeenk Willink en Spectrum Bewindvoering. Samen met deze kantoren gaat de gemeente bekijken welke hulp het beste bij de inwoner past. Als een inwoner schulden heeft en niet goed met geld kan omgaan, kan de rechter een bewindvoerder toewijzen. Een bewindvoerder helpt om de geldzaken en administratie weer op orde te krijgen. Hij regelt alle financiële zaken voor de inwoner die onder beschermingsbewind staat.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdag om 20.00 uur in het MAC3PARK stadion tegen sc Heerenveen. Op het eigen terrein hopen de Blauwvingers de weg omhoog weer in te kunnen slaan. Na vijf wedstrijden zonder overwinning is de ploeg uit de Overijsselse hoofdstad gebrand op het behalen van een driepunter.

Het was een moeizame wedstrijd op bezoek bij FC Emmen. De Blauwvingers hadden gehoopt met drie punten in de tas terug te reizen naar Zwolle, maar dat verliep helaas anders. Aan De Oude Meerdijk verloor PEC Zwolle met 3-2. Na ruim een half uur spelen zette Luka Adžić de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Twee minuten voor de thee schoot Bram van Polen raak en leek de ruststand te bepalen op 1-1. In de slotminuut van de eerste helft schoot FC Emmen-aanvaller Micheal de Leeuw echter de 2-1 binnen.

Lees verder »