Het weer: nat en onstuimig

Het weer: nat en onstuimig

Zwolle – Op donderdag wordt het typisch herfstweer. Voor een ieder die van een herfstwandeling houdt, en daarna met een kopje warme chocolademelk op de bank kruipt, wordt dit een topdag.

De wind en regen zijn op deze dag zeker present en zullen zich flink laten zien en horen. Ook wordt het met een middagtemperatuur van rond de 11 graden beduidend frisser dan voorgaande dagen, waarop het nog zacht was. De wind blaast hard en kan voor windstoten zorgen van wel 75 kilometer per uur.

Lees verder »

Nieuw seizoen Hedon Academy van start in samenwerking met partners Deltion College, ArteZ Zwolle en No Man’s Land

Nieuw seizoen Hedon Academy van start in samenwerking met partners Deltion College, ArteZ Zwolle en No Man’s Land

Zwolle – Vorige week organiseerde Hedon Productiehuis, in samenwerking met partners Deltion College, ArteZ Zwolle en No Man’s Land | De Coöperatie, de eerste editie van het nieuwe seizoen Hedon Academy.

In een met studenten gevulde Kleine Zaal van Hedon ging het tijdens deze avond over Branding & Plannen maken. Onder leiding van moderator Judith van der Klip was Lois van Wijk, brandmanager van Warner Music Benelux te gast. Voor het eerst sinds maart 2020 was het voor de studenten weer mogelijk om een editie van Hedon Academy fysiek bij te wonen.

Lees verder »

Kameel bezoekt treinstation in Zwolle

Kameel bezoekt treinstation in Zwolle

Zwolle – Een niet alledaagse bezoeker rolde woensdag het Zwolse treinstation binnen. De Kameel, het voormalige inspectierijtuig van de directie van de Nederlandse Spoorwegen, was enkele minuten in Zwolle te bekijken. Normaal gesproken staat de trein in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

De Kameel reed woensdag vanuit het Spoorwegmuseum, via Deventer, naar Zwolle. Na enkele minuten bij het perron te hebben gestaan vertrok de trein richting de Hanzeboog om weer terug te keren naar het museum in Utrecht.

Lees verder »

Het weer: Zeer zacht en veel wind, kans op buien

Het weer: Zeer zacht en veel wind, kans op buien

Zwolle – Woensdag gaat zacht van start, met ook wat zon. De temperatuur loopt op naar een buitengewoon hoog niveau voor oktober. Dinsdag noteerden de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum aan het eind van de middag een temperatuur van 19 graden.

Woensdag gaat dat weer gebeuren, vermoedelijk eerder in de middag. Afgezien van de hoge temperatuur is het verder ronduit herfst, want er staat veel wind, kracht 4, vanuit het zuidwesten. In het buitengebied van Zwolle is windkracht 5 mogelijk, een vrij krachtige wind. Houd rekening met windstoten tot circa 60 kilometer per uur. De bewolking wisselt nogal en er is grote kans op (buiige) regen, vooral in de ochtend en avond. Onweer is niet uit te sluiten. Rond middernacht nemen buiigheid en wind tijdelijk af, de spreekwoordelijke stilte voor de storm.

Lees verder »

Gewapende overval bij Kruidvat in Holtenbroek

Gewapende overval bij Kruidvat in Holtenbroek

Zwolle – Het filiaal van Kruidvat in winkelcentrum Holtenbroek is dinsdag overvallen. Volgens omstanders zou de overvaller gedreigd hebben met een mes. Niemand raakte gewond, wel was het personeel van de winkel overstuur.

Rond kwart over twee werd het Kruidvat-filiaal overvallen. De officier van dienst van de politie kon niet bevestigen of er inderdaad gedreigd is met een mes. Wel wilde hij kwijt dat het ging om een diefstal met geweld. Ook kon hij, in verband met het lopende opsporingsonderzoek, niet vertellen of er iets buit gemaakt is.

Lees verder »

Burgernetactie na overval op een Kruidvat-filiaal in Holtenbroek

Burgernetactie na overval op een Kruidvat-filiaal in Holtenbroek

Zwolle – De politie Zwolle is een Burgernetactie gestart, na een een overval dinsdagmiddag op een filiaal van Kruidvat aan het Bachplein in Holtenbroek. De overval vond naar verluidt rond 14.00 uur plaats.

De politie zoekt een man van ongeveer 35 jaar oud. Hij heeft kort lichtblond haar en een snorretje. Hij is gekleed in een spijkerbroek en waarschijnlijk een blauw jasje. Hij rijdt op een oude fiets met fietstassen, bruin/blauw van kleur.

Update om 16.00 uur: De Burgernetactie is beëindigd. De politie meldt dat de persoon echter nog niet is gevonden.

Lees verder »

Stadshagen Run zoekt vrijwilligers voor doorstart

Stadshagen Run zoekt vrijwilligers voor doorstart

Zwolle – Stadshagen Run wil een een succesvolle doorstart maken en is daarvoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen.

Ben jij bereid tijd en energie in te zetten voor een doorstart van de Stadshagen Run? Of beschik je over middelen om een doorstart van de Stadshagen Run mogelijk te maken? Dan ben je vrijdag 5 november van harte welkom bij de presentatie van het conceptplan doorstart Stadshagen Run. Aanvang 9.00 uur, einde 10.30 uur.

Lees verder »

Opsporing Verzocht over incidenten in Stadshagen

Opsporing Verzocht over incidenten in Stadshagen

Zwolle – Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de reeks van incidenten die vanaf september 2020 in de Plattenborgstraat heeft plaatsgevonden. Het gaat om brandstichting en intimidatie.

In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 september 2020 stak een onbekende man de auto in brand van het slachtoffer dat destijds aan de Plattenborgstraat woonde. Op bewakingsbeelden is te zien dat een man iets bij het voertuig aansteekt en vervolgens wegloopt. Net voor de kerst, op 23 december, probeerden twee onbekende mannen de woning van het slachtoffer binnen te dringen. Nadat de mannen hadden aangebeld, probeerden ze met geweld de voordeur open te duwen. Toen dat niet lukte, zijn ze gevlucht in de richting van de Nijerwalstraat.

Lees verder »

Welke groep 8 leerling vindt het GOLDEN TICKET in de Zwolse Scholengids?

Welke groep 8 leerling vindt het GOLDEN TICKET in de Zwolse Scholengids?

Zwolle – Gelijk na de herfstvakantie worden op de basisscholen aan groep 8 leerlingen de Zwolse Scholengidsen uitgedeeld. Dit is tevens de start van de voorlichting op de Zwolse scholen voor voortgezet onderwijs.

In de Zwolse Scholengids staat informatie over al deze scholen. Fijn dus om erbij te hebben als je voor na de basisschool een nieuwe school gaat kiezen. En dit jaar is het extra spannend om de gids door te bladeren, want wie weet vind je de GOLDEN TICKET!

Lees verder »

Opnieuw gewonden op beruchte ongevalsplek in Zwolle

Opnieuw gewonden op beruchte ongevalsplek in Zwolle

Zwolle – Sinds 2014 zijn er al zo’n vijftig aanrijdingen geweest op de Katerdijk ter hoogte van de oprit naar de A28. Het was de reden dat de gemeente eerder dit jaar, in maart, besloot dat er verkeerslichten worden geplaatst. De maatregel kwam te laat voor twee vrouwen. Zij raakten dinsdag gewond bij een aanrijding op de beruchte plek.

Rond kwart voor acht ’s ochtends reed een automobilist vanuit de binnenstad over de Katerdijk. Toen hij linksaf sloeg om de oprit van de A28 op te rijden zag hij een andere auto over het hoofd. Hij kon een botsing niet meer voorkomen. De beide auto’s kwamen tot stilstand tegen een verkeerspaal bij de oprit.

Lees verder »

Selectie Sparta Zwolle wint oefenwedstrijd van Duits Nationaal Team

Selectie Sparta Zwolle wint oefenwedstrijd van Duits Nationaal Team


Zwolle – De pas gebouwde Sporthal Victorium stond zondagmiddag in het teken van de oefenwedstrijd van de selectie van korfbalvereniging Sparta Zwolle tegen het nationale team van Duitsland.

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door de dubbelfunctie van de hoofdtrainer van Sparta, Wilco van den Bos, die ook coach is van het nationale team van Duitsland. In voorbereiding op het EK in Antwerpen werd er in Zwolle geoefend tegen Sparta.

Lees verder »