Het weer: Wind, opklaringen en stapelwolken

Het weer: Wind, opklaringen en stapelwolken

Zwolle – Maandag is het winderig in Zwolle en een stuk frisser dan in de voorgaande dagen. De temperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 9 graden en in de middag uiteindelijk 12 graden. Er staat een stevig zuidwestenwind. Herfstkracht 4, in de loop van de middag afnemend.

Zondagavond trok een koufront over de stad met achterlating van een flinke bak regen. Maandag zijn we aan de achterkant van het front terechtgekomen. Er is een afwisseling van opklaringen en stapelwolken. De zon is dus van de partij. Aan de Hollandse kust worden buien verwacht, maar die bereiken Zwolle een groot deel van de dag niet. In de loop van de middag en begin van de avond is er wel kans op een licht buitje. In de avond verdwijnt de buiigheid en houdt de wind ook zijn gemak.

Lees verder »

SVI geeft wedstrijd na rust uit handen

SVI geeft wedstrijd na rust uit handen

Zwolle – Het was grijs en grauw toen de mannen van Bram Freije vandaag aantraden tegen DTS Ede. Na de nederlaag van vorige week tegen Bennekom hadden de mannen van SVI wat recht te zetten.

Ze begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. SVI zat er fel op en gaf DTS geen ruimte om te voetballen. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong in de 12e minuut toen Maurizio Parrella een afvallende bal tegen het net schoot.

Lees verder »

Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de wedstrijd in Alkmaar niet tot een goed einde kunnen brengen. Ondanks een vroege voorsprong voor de blauw-witten, ging de thuisploeg met de punten aan de haal: 3-2.

Na een aantal invalbeurten was het in Alkmaar Mees de Wit die na zijn handbreuk weer in de basis mocht starten. Dat deed de speler als linksbuiten. Ook Thomas van den Belt stond aan de aftrap. Luka Adzic en Rico Strieder ontbraken in de wedstrijdselectie.

Lees verder »

Elspeet te sterk voor Zwolsche Boys

Elspeet te sterk voor Zwolsche Boys

Zwolle – Zaterdag werd bij de Zwolsche Boys de wedstrijd tegen VV Elspeet gespeeld.

Na een wat moeizaam begin voor VV Elspeet bleek daarna dat het moeilijk werd voor de Zwolsche Boys om stand te houden tegen de gasten. Na enkele kansen werd na 20 minuten door hen de eerste goal gemaakt.

Lees verder »

Aangrijpende expositie met persfoto’s van coronajaar 2020 geopend in Zwolle-Zuid

Aangrijpende expositie met persfoto’s van coronajaar 2020 geopend in Zwolle-Zuid

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft zaterdag de expositie van Stichting De Zilveren Camera geopend in het dienstengebouw van de oude IJsselcentrale. De Zilveren Camera is een prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie. Het grote thema bij de Zilveren Camera 2020 is corona.

De winnaar van de Zilveren Camera is Kees van de Veen, fotograaf van Dagblad van het Noorden. Hij maakte een intieme fotoserie van Piet Franssen, een dodelijk slachtoffer van corona. De aangrijpende fotoserie van IC-bed tot de uitvaart is te zien tijdens de expositie in Zwolle-Zuid. Het is niet alleen corona dat de klok slaat. Ook andere thema’s komen aan bod. Een indrukwekkende foto van Sem van der Wal is al te zien op een spandoek bij de ingang van het dienstengebouw. Op de foto doen brandweerlieden verwoede pogingen om de vermiste surfers in Scheveningen te vinden. Wanhopig zoeken ze in een massa algenschuim in de zee. Vijf surfers komen bij het drama om het leven.

Lees verder »

Over tien jaar eet heel Nederland eens per week Zwolse meelwormen

Over tien jaar eet heel Nederland eens per week Zwolse meelwormen

Zwolle – “Er hangt verandering in de lucht.” Met deze woorden begon wethouder René de Heer zaterdag zijn speech tijdens de officiële opening van EntoBreed. EntoBreed is een spiksplinternieuwe meelwormenkwekerij in de Ampèrestraat op bedrijventerrein de Marslanden.

Wouter Simons, oprichter en CEO, vertelde vol trots over het pad dat hij heeft afgelegd en zijn drijfveren om de kwekerij op te richten. “Ik wil laten zien dat het anders kan, dat eiwitrijke ingrediënten gewonnen uit insecten de toekomst zijn,” zegt Simons. “Het is onze ambitie dat binnen tien jaar iedereen in Nederland minstens een keer per week een product eet waarin onze ingrediënten verwerkt zijn.”

Lees verder »

Berkum komt bekaaid weg bij Eemdijk

Berkum komt bekaaid weg bij Eemdijk

Zwolle – Berkum heeft bij Eemdijk met 1-0 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren lange tijd het betere spel hadden, maar door een rommelige en late tegengoal toch met lege handen van het veld gingen.

Berkum combineerde goed en had ook mogelijkheden om voor te komen maar verzuimde, zoals vaker dit seizoen, de trekker over te halen. “Voetbaltechnisch gezien was dit één van onze betere wedstrijden, maar je staat hier toch zonder punten,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra misnoegd vast. “Vooral in de eerste helft waren we de betere ploeg, toen hadden we al moeten scoren.”

Lees verder »

Spoorwegliefhebbers halen hun hart op in station Zwolle

Spoorwegliefhebbers halen hun hart op in station Zwolle

Zwolle – Een grote groep spoorwegliefhebbers stond zaterdag met de camera in de aanslag te wachten op de perrons in het Zwolse treinstation. Ze kwamen om een glimp op te vangen van twee historische treinstellen.

Twee treinstellen van het type Mat ’54, beter bekend als de Hondekop, reden vandaag door Nederland. De aan elkaar gekoppelde Hondekoppen maakten twee keer een tussenstop in Zwolle.

Lees verder »

Drie auto’s botsen tegen elkaar in de Marslanden

Drie auto’s botsen tegen elkaar in de Marslanden

Zwolle – Een man is zaterdag lichtgewond geraakt door een verkeersongeval op de Anthony Fokkerstraat. Drie auto’s botsten er rond tien voor ’s middags op elkaar.

Behalve de politie en de ambulancedienst werd ook de brandweer opgeroepen voor het ongeval. Al snel werd duidelijk dat het minder ernstig was dan aanvankelijk werd gedacht. De brandweer werd afgezegd.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Zaterdag regenachtig en grijs, zondag lang droog

Het weer in het weekend: Zaterdag regenachtig en grijs, zondag lang droog

Zwolle – Zaterdag begint het weekend in Zwolle onder een dik pak bewolking. In de ochtend valt daar al een beetje lichte regen uit. Meer regen mogen we in de middag verwachten. Achter het grijze wolkenpakket is de zon ver te zoeken.

De dag start met een temperatuur van zo’n 11 graden en daar komen hoogstens twee graadjes bij. En dan de wind. Die doet ‘s morgens al energiek mee met kracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidoosten, in de middag doet hij er een schepje bovenop: een dikke kracht 4 en kans op 5 in open gebied buiten de stad. Dat is een vrij krachtige wind die met gemak blaadjes van de bomen blaast. Het ziet er zaterdag herfstachtig uit buiten en met die wind voelt het ook zo.

Lees verder »

Opnieuw scooter aangereden in Zwolle

Opnieuw scooter aangereden in Zwolle

Zwolle – Opnieuw moesten de politie en ambulancedienst uitrukken voor een ongeval met een scooter. Vrijdag werd iets na het middaguur een scooter aangereden op de Kranenburgweg.

Het ongeval is, in ieder geval, het tiende scooterongeluk in Zwolle deze week. Een automobilist wilde, iets na het middaguur, de Campherbeeklaan op rijden en zag de scooter over het hoofd.

Lees verder »