Het weer in het weekend: Rustig en meestal grijs, vooral zaterdag soms motregen

Het weer in het weekend: Rustig en meestal grijs, vooral zaterdag soms motregen

Zwolle – In het weekend loopt de hemel boven Zwolle vol met laaghangende bewolking, grijs van kleur. De zon komt er waarschijnlijk niet aan te pas.

Af en toe kunnen er spatjes motregen uit het wolkendek vallen. Zaterdagochtend vroeg is de kans daarop iets groter. Ook aan het eind van zaterdagmiddag en in de avond heb je meer kans om in de lichte regen of motregen terecht te komen. De temperatuur ligt de hele dag ergens tussen 6 en 8 graden. Er zit weinig beweging in het kwik van de Zwolse thermometers. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten en heeft de neiging om in de loop van zaterdag af te nemen.

Lees verder »

Maikel van der Werff terug bij PEC Zwolle

Maikel van der Werff terug bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Maikel van der Werff. De 32-jarige verdediger trainde al een week mee bij de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder en heeft vrijdag een contract getekend voor de duur van een half jaar. Hierdoor keert Van der Werff na 6,5 jaar weer terug bij de club.

Van der Werff kwam in januari 2013 voor het eerst in Zwolle terecht. Destijds werd de mandekker overgenomen van FC Volendam. Na 2,5 jaar vertrok Van der Werff, die tot 77 officiële wedstrijden en acht doelpunten kwam, naar Vitesse. In 2019 maakte de speler de overstap naar de MLS om voor FC Cincinnati uit te komen.

Lees verder »

Brandweer Zwolle herdenkt omgekomen collega’s Diezerstraat

Brandweer Zwolle herdenkt omgekomen collega’s Diezerstraat

Zwolle – Brandweermensen staan 24/7 met hart en ziel klaar voor onze maatschappij. Soms zelfs met gevaar voor eigen leven. Want het brandweervak is niet zonder risico’s.

Dat er brandweermensen tijdens hun werk omkomen weet brandweer Zwolle maar al te goed. Op 21 januari 1992, dit jaar exact dertig jaar geleden, overleden twee brandweermannen tijdens het nablussen van een winkelbrand in de Diezerstraat.

Lees verder »

Gemeente Zwolle verwijdert aantal populieren op verschillende plekken

Gemeente Zwolle verwijdert aantal populieren op verschillende plekken

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle kapt ROVA tussen 1 februari en 15 maart 2022 een aantal populieren in park Het Engelse Werk, Park de Wezenlanden en in het Spoolderbos vanwege veiligheid en onderhoud.

Bomen hebben een grote invloed op de leefbaarheid in de stad. De gemeente Zwolle is daarom zuinig op de ruim 70.000 bomen binnen de gemeente. Alleen als bomen niet meer veilig zijn dan worden deze gekapt en vervangen. Populieren groeien snel en kunnen kwetsbaar worden als ze ouder zijn. Om te zorgen dat oude bomen zo lang mogelijk veilig blijven, houdt de gemeente alle grote populieren nauwlettend in de gaten.

Lees verder »

Het weer: Koude ochtend, eerst nog wat zon, kans op een licht buitje

Het weer: Koude ochtend, eerst nog wat zon, kans op een licht buitje

Zwolle – Vrijdagochtend is in Zwolle op een enkele plek gladheid mogelijk door bevriezing. De temperatuur is ‘s nachts dichtbij het vriespunt gekomen terwijl er kans was op winterse buitjes. Wie vrijdagochtend vroeg op pad gaat, kan ook nog met zo’n buitje te maken krijgen.

Er is vrij veel bewolking, maar in de eerste helft van de dag piept de zon er nog tussendoor. De temperatuur bereikt een maximum van ongeveer 7 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten. In de loop van de middag wordt het voor de zon steeds moeilijker. Een front komt dan in de buurt, het trekt over Groningen en Drenthe. De regio Zwolle krijgt voornamelijk met dikkere bewolking te maken. Plus een iets verhoogde kans op wat lichte regen aan het eind van de middag en in de avond.

Lees verder »

Nazorgcentrum IntermeZZo houdt open huis op Wereldkankerdag

Nazorgcentrum IntermeZZo houdt open huis op Wereldkankerdag

Zwolle – ‘Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.’ Dat is het thema dit jaar van Wereldkankerdag. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die kanker heeft of had.

Op 4 februari, Wereldkankerdag, is er speciale aandacht voor mensen die met de ziekte kanker worden geconfronteerd. Zelf of bij een naaste. IntermeZZo, het centrum voor leven met en na kanker in Zwolle, houdt op Wereldkankerdag open huis. Er kan kennis worden gemaakt met wat IntermeZZo te bieden heeft ter ondersteuning. Er is een doorlopend programma van 10.00 tot 15.00 uur.

Lees verder »

Niek van der Plas tekent eerste profcontract bij Landstede Hammers

Niek van der Plas tekent eerste profcontract bij Landstede Hammers

Zwolle – Landstede Hammers heeft Niek van der Plas aan zich gebonden. De 19-jarige guard is sinds 2017 onderdeel van de Zwolse jeugdopleiding en tekent zijn eerste professionele contract. Hij ligt daardoor tot medio 2024 vast.

Van der Plas kwam in 2017 over van Flevo Musketiers uit Lelystad en maakte een stormachtige ontwikkeling door. In het seizoen 2018/2019 werd hij Nederlands kampioen met U16, terwijl hij de laatste jaren ook een mooie rol had binnen de nationale jeugdselecties. In 2019 maakte de guard zijn debuut in de hoofdmacht van de Hammers en dit seizoen was hij al meerdere keren onderdeel van de starting five. In de oefenwedstrijd tegen Basketball Academie Limburg baarde hij opzien met liefst 25 punten. Die ontwikkeling resulteert nu in een professioneel contract.

Lees verder »

Mark Pabai vertrekt naar Italië

Mark Pabai vertrekt naar Italië

Zwolle – Mark Pabai vertrekt per direct naar SPAL uit de Italiaanse Serie B. Dit maakte PEC Zwolle donderdagmiddag bekend.

De 21-jarige rechtsback trainde na de winterstop mee met PEC Zwolle O21. Het besluit viel na meerdere gesprekken over de vereiste discipline en de focus op PEC Zwolle, zoals de club en technische staf dat eist van de spelers.

Lees verder »

PEC Zwolle doet zichzelf tekort in Breda

PEC Zwolle doet zichzelf tekort in Breda

Zwolle – PEC Zwolle moet en zal zich volledig op de competitie gaan richten, nadat het woensdagavond in Breda door NAC uit het bekertoernooi is gestoten. De Blauwvingers kregen in de achtste finale met name voor rust legio kansen, maar kwamen slechts tot één treffer.

De thuisploeg bleek na rust een stuk effectiever en kegelde na FC Utrecht in de vorige ronde met PEC Zwolle opnieuw een eredivisionist uit het toernooi: 2-1. Aan kansen geen gebrek voor PEC Zwolle voor rust. Al na vijf minuten was de eerste doelpoging raak. Op aangeven van Eliano Reijnders scoorde Mustafa Saymak bij de eerste paal de openingstreffer.

Lees verder »

Fietsster aangereden in Zwolle-Zuid

Fietsster aangereden in Zwolle-Zuid

Zwolle – Bij een aanrijding op het Eekhoornveld is donderdag een fietsster gewond geraakt. Ze is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor drie ’s middags op de kruising met het Elandveld. Een automobiliste zag haar over het hoofd en kon een botsing niet voorkomen. De fietsster kwam hard op het wegdek terecht en verloor een aanzienlijke hoeveelheid bloed.

Lees verder »

Omlegging Kroesenallee in Wijthmen komt dichterbij

Omlegging Kroesenallee in Wijthmen komt dichterbij

Zwolle – De omlegging van de Kroesenallee in Wijthmen is een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben ingestemd met het nieuwe voorkeurstracé voor de weg.

De afgelopen jaren is onderzoek gedaan naar de inpassing van de verlegde Kroesenallee. “Daaruit blijkt dat het tracé langs de Oude Wythemerweg, zoals dat in 2018 voorgesteld is, daadwerkelijk kan worden ingepast en de minste impact heeft op de omgeving,” aldus B en W. “De huidige weg kan omgevormd worden tot een dorpsstraat met een veilig en vriendelijk profiel.”

Lees verder »