Het weer: Bewolking en misschien een beetje motregen

Het weer: Bewolking en misschien een beetje motregen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg ligt de temperatuur in de buurt van nul graden. Een front probeert vanaf de Noordzee op te boksen tegen een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Dat levert boven Zwolle een wolkendek op.

De zon prikt daar wellicht flauwtjes doorheen. Maar er is kans dat de bewolking te dik is en dat er in de middag en avond zelfs een beetje motregen uit valt. Droogheidsgarantie kan dinsdag niet worden verstrekt. De temperatuur komt lager uit dan maandag in de urenlange zonneschijn. Toen scoorden de beide weerstations van Weblog Zwolle een bijna lenteachtige 11 graden Celsius.

Lees verder »

Kwalificaties Overijsselse Padelkampioenschappen bij TVZ 750 in Zwolle

Kwalificaties Overijsselse Padelkampioenschappen bij TVZ 750 in Zwolle

Zwolle – De kwalificaties voor de Overijsselse padelkampioenschappen vinden plaats bij tennis- en padelvereniging TVZ 750 in Zwolle.

De kampioenschappen zijn van 27 t/m 31 maart. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 19 maart of tot het maximaal aantal deelnemers is bereikt. “Wij vinden het een eer dat deze kwalificatierondes op ons park worden gespeeld. Wij hebben nu bijna een jaar padelbanen en merken dat het een groot succes is, we zijn benieuwd of wij ook kampioenen in huis hebben,” aldus Lambert Seine, voorzitter van TVZ 750.

Lees verder »

Zwolse theaters heeft 750 gratis tickets

Zwolse theaters heeft 750 gratis tickets

Zwolle – Zwolse theaters wil zo veel mogelijk mensen podiumkunsten laten (her)ontdekken. Nu de deuren van de theaters weer volledig geopend zijn, nodigt Zwolse theaters 750 Zwollenaren uit om (opnieuw) naar het theater te komen.

Zwolse theaters is de afgelopen jaren gesteund door onder andere Gemeente Zwolle en wil op deze manier iets terug doen voor de stad. Het theater stelt daarom 750 kaarten beschikbaar voor Zwollenaren en mensen die betrokken zijn bij de gemeente Zwolle. “Wij weten dat theater gelukkig maakt. Vooral in deze tijd is het ontzettend belangrijk om podiumkunsten toegankelijk te maken voor iedereen. Door deze uitnodiging hopen wij dat Zwollenaren de weg naar het theater gaan ontdekken of opnieuw weten te vinden,” aldus Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters.

Lees verder »

Nieuwe studio in Zwolle voor podcasts en andere audioproducties

Nieuwe studio in Zwolle voor podcasts en andere audioproducties

Zwolle – Zwolle is een studio voor podcasts, voice-overs en andere audioproducties rijker: TwoStories. Muzikant en producer René Postma heeft onder deze naam de nieuwe studio geopend bij creatieve broedplaats CO aan de Grote Voort in Zwolle.

René Postma, van oorsprong bassist, startte vijftien jaar geleden met De Geluidwerkplaats, een kleine opnamestudio voor voice-overs. Inmiddels is de vraag naar hoogwaardige audioproducties enorm toegenomen, evenals de vraag naar kwalitatieve audio bij videoproducties. Om nog beter aan die vraag te kunnen voldoen, betrekt De Geluidwerkplaats nu een grotere, sfeervolle ruimte.

Lees verder »

Goederenvervoer per spoor in de jaren tachtig

Goederenvervoer per spoor in de jaren tachtig

Zwolle – Het goederenvervoer per spoor is de afgelopen decennia sterk veranderd. Jan Dul houdt hierover een presentatie bij Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS).

Jan Dul gaat zo’n veertig jaar terug in de tijd met beelden van het rangeerstation Onnen bij Groningen en elders in het land. Dit betekent ook een weerzien met de locomotieven van de reeksen 2200 en 2400. Deze presentatie wordt gehouden tijdens de afdelingsbijeenkomst van de NVBS afdeling Zwolle op woensdag 9 maart.

Lees verder »

Tweede booster voor 70-plussers in IJsselland

Tweede booster voor 70-plussers in IJsselland

Zwolle – De omikronvariant van het coronavirus is minder ziekmakend dan eerdere varianten en de besmettingsgolf neemt af. GGD IJsselland: “Toch blijven kwetsbare groepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden.”

Deze groepen worden daarom uitgenodigd voor een herhaalprik. Vanaf 7 maart kan dat dicht bij huis, in alle priklocaties van GGD IJsselland. Na de basisvaccinatie (eerste en tweede prik) ben je beter beschermd tegen ernstig ziek worden en ziekenhuisopname. De booster of ‘oppepprik’ die daarna wordt gegeven, zorgt voor extra bescherming.

Lees verder »

Nieuwleusenerdijk drie weken dicht

Nieuwleusenerdijk drie weken dicht

Zwolle – Na de reconstructie van de N340 wordt de infrastructuur op bedrijventerrein Hessenpoort aangepast. Vanaf 7 maart beginnen de werkzaamheden aan het kruispunt Nieuwleusenerdijk – Hermelenweg – Diepholtstraat.

Dit betekent dat het autoverkeer moet omrijden. De omleiding loopt via de Diepholtstraat, Bentheimstraat en Steinfurstraat. De werkzaamheden omvatten tevens het verbreden van het fietspad aan de Nieuwleusenerdijk tussen de Hermelenweg en de Ravensburgstraat. De aanpassingen worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit provincie Overijssel, zo maakte de gemeente Zwolle bekend.

Lees verder »

Bovenverdieping gaat verloren bij brand woning begraafplaats Kranenburg

Bovenverdieping gaat verloren bij brand woning begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Het dak en de bovenverdieping van de woning van de oud-beheerder van begraafplaats Kranenburg zijn zondag geheel verloren gegaan door een brand. De bewoner kon op tijd zijn huis verlaten, niemand raakte gewond.

Rond half vijf ’s middags werd de bewoner door passanten gewaarschuwd dat zijn schoorsteen in brand stond. Enkele minuten later was de met spoed uitgerukte brandweer ter plaatse. Bij aankomst stond het rieten dak al in lichterlaaie. De bevelvoerder van de brandweer schaalde direct op naar grote brand.

Lees verder »

Het weer: Zonnig met zuidoostenwind

Het weer: Zonnig met zuidoostenwind

Zwolle – Maandagochtend vroeg is het helder boven Zwolle. Het vriest licht. De lucht is droog, zodat het autoruiten krabben wel eens mee kan vallen. De februarizon staat de hele dag aan een blauwe hemel. Regen is niet van toepassing.

In de middag komt vanuit het westen witte sluierbewolking binnen, waar de zon gemakkelijk doorheen schijnt. Het kwik stijgt naar ongeveer 9 graden. Er staat ‘s middags een matige wind, een volle kracht 3 uit het zuidoosten. De zon schijnt ook vanuit het zuiden op de stad. Dit maakt het lastig om uit de wind en tegelijk in de zon te zitten. Misschien dat het sommige Zwollenaren toch lukt. Dan voelt het aangenamer aan dan 9 graden doet vermoeden.

Lees verder »

‘Kleintje’ Carnaval groots gevierd in de Sassendonkse Veurströate

‘Kleintje’ Carnaval groots gevierd in de Sassendonkse Veurströate

‘Kleintje’ Carnaval groots gevierd in de Sassendonkse Veurströate

Zwolle – Sassendonk moest het ook dit jaar weer zonder carnavalsoptocht doen. Ook was er wederom geen sleuteloverdracht en werd het Eileuversnest opnieuw in stilte op de Grote Markt gezet. De carnavalsverenigingen traden niet officieel naar buiten. Het maakt Prins Willem van Bourgondië de langst zittende Stadsprins van Sassendonk.

Dankzij de versoepelingen van de coronaregels kon er toch een beetje carnaval worden gevierd. In meerdere horecazaken werd ‘Kleintje’ Carnaval uitbundig gevierd.

Lees verder »

Grote brand Kranenburgweg

Grote brand Kranenburgweg

Zwolle – In een woning op de begraafplaats aan de Kranenburgweg is een zeer grote brand ontstaan. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen.

De woning heeft een rieten dak dat volop vlam vat. Hierbij is veel rook aanwezig. De brandweer geeft aan dat de woning als verloren beschouwd mag worden.

Lees verder »