Snoet de Muis en 85-jarige Ad van der Woude zwemmen in Openluchtbad

Snoet de Muis en 85-jarige Ad van der Woude zwemmen in Openluchtbad

Zwolle – Ondanks het bewolkte weer en de lage temperatuur is zaterdag het Openlucht geopend. Na een openingswoord door wethouder Dorrit Jong ging de 85-jarige Ad van der Woude als eerste zwemmer van het seizoen te water.

Voorafgaand aan de opening presenteerde Diana Smilde haar nieuwste kinderboek. Ze overhandigde het eerste exemplaar van ‘Snoet de Muis gaat zwemmen’ aan Rinette van der Vliet, de voorzitter van het zwembad.

Lees verder »

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 18.45 uur de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen en lijstaanvoerder Ajax. In de Johan Cruijff ArenA zullen de Blauwvingers trachten de grote favoriet te verrassen.

Het is alweer een tijdje terug dat beide ploegen elkaar troffen. In speelronde vier stonden PEC Zwolle en Ajax in Overijssel tegenover elkaar. Sébastien Haller was met twee doelpunten de gevierde man (0-2). Het was de wedstrijd waarin Elikia Mbinga zijn debuut maakte en Mees de Wit een handbreuk opliep.

Lees verder »

Het weer in het weekend: Veel wolken en koel, zaterdag kans op een buitje

Het weer in het weekend: Veel wolken en koel, zaterdag kans op een buitje

Zwolle – Zaterdag schuiven wolkenvelden over Zwolle. De zon heeft daar een hele dobber aan. Met de wolkenvelden kan ook een buitje meeliften. Kans daarop is er in de loop van de ochtend en in de middag.

De wind is over het algemeen zwak vanuit noordelijke richtingen. Koele lucht stroomt hierheen en wanneer de zon het aflegt tegen de wolken, dan is dat eind april voelbaar. Na een ochtend met ongeveer vier graden op de thermometer, zit er ‘s middags slechts 12 graden in. Dat is onder de maat voor de tijd van het jaar. Hogedruk boven de Atlantische Oceaan en de Britse Eilanden houdt bij ons luchtaanvoer vanuit het koele noorden op gang. Voor warmte moeten we het hebben van instraling door de zon.

Lees verder »

Actrice Ksenia speelt solovoorstelling in Zwolle-Noord

Actrice Ksenia speelt solovoorstelling in Zwolle-Noord

Zwolle – De Zwolse actrice Ksenia speelt zondag 1 mei haar theatersolo ‘Zij zagen Oorlog’ bij Wresinski Cultuur aan de Floresstraat in Zwolle-Noord.

In 75 minuten speelt de in Oekraïne geboren actrice achter elkaar zes korte verhalen over mensen die in tijd van oorlog een beslissing moeten nemen en elk louter goede bedoelingen hebben. De razend actuele voorstelling kan bogen op goede kritieken en weet bezoekers echt te raken.

Lees verder »

Flinke buitenbrand in Kamperpoort

Flinke buitenbrand in Kamperpoort

Zwolle – Het blussen van een grote stapels pallets is donderdag nachtwerk geworden voor de brandweer.

Tegen tien uur ’s avonds ontving de meldkamer van de brandweer een telefoontje over een buitenbrand in de Kamperpoort. Een blusvoertuig werd naar de Meeuwenlaan gestuurd. Al snel werd duidelijk uit andere meldingen dat het een flinke brand zou zijn nabij de Rieteweg.

Lees verder »

Het weer: Wolkenvelden, wel droog

Het weer: Wolkenvelden, wel droog

Zwolle – Vrijdag valt het met de zonneschijn boven Zwolle tegen. Oorzaak is hoge en middelbare bewolking die vanuit het noordwesten over onze regio schuift. De zon komt daar lastig doorheen. Het blijft onder de wolken wel droog.

Aan het eind van de middag is de meeste bewolking gepasseerd, met een mooi avondzonnetje tot gevolg. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Het is een koele wind, die niet helpt om Zwolle op te warmen. We beginnen ’s morgens vroeg met ongeveer 5 graden, de maximumtemperatuur ’s middags in de stad is een gematigde 14 graden. Zaterdag is dat niet haalbaar. De zon heeft ook dan te kampen met wolken.

Lees verder »

Leuk kidsprogramma tijdens Zwolse wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’

Leuk kidsprogramma tijdens Zwolse wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’

Zwolle – Verschillende Zwolse organisaties hebben de handen ineengeslagen om voor kinderen een leuk programma te organiseren tijdens de 24-uurs wandelestafette ‘Zet een stap tegen kanker’.

In het weekend van 21 en 22 mei vindt deze eerste nieuwe versie plaats van wat eerder SamenLoop Voor Hoop was. Terwijl volwassenen wandelen, is het fijn dat kinderen eigen activiteiten hebben, zo dachten partijen die deelnemen aan de estafette. Docenten en studenten van Landstede, pedagogisch medewerkers van KindermeZZo en jonge ondernemers van de Juniorkamer Zwolle hebben samen een verrassingsprogramma opgetuigd. Spellen, bewegen, knutselen, schminken en wat lekkers delen, het zit er allemaal in.

Lees verder »

Meander Bigband kleurt oranje tijdens tournee in Denemarken

Meander Bigband kleurt oranje tijdens tournee in Denemarken

Zwolle – De Meander Bigband beleeft momenteel een concerttournee in Denemarken. Tijdens deze tournee kwam de organisatie erachter dat dit alweer de tiende keer is dat de schoolband van het Meander College een dergelijke concerttour onderneemt.

De band begon de reis in Randers, Aarhus en Odder, in het noorden van Denemarken. De band speelde daar op zonovergoten pleinen en trad samen op met de schoolband van de Randers Realskole voor alle leerlingen van de school. In Kopenhagen speelde de band tijdens de Koningsspelen op de Nederlandse Taal- en Cultuurschool en op de Europese School in Kopenhagen. Donderdagmiddag wordt de tour afgesloten met een concert op Højbro Plads in het centrum van Kopenhagen.

Lees verder »

Zwolle Unlimited wordt Festival Het Tussenland en verhuist naar Ter Pelkwijkpark

Zwolle Unlimited wordt Festival Het Tussenland en verhuist naar Ter Pelkwijkpark

Zwolle – Bij Zwolle Unlimited, de vaste waarde in de Zwolse festivalagenda in juni, zijn veranderingen op til. “We waren Zwolle Unlimited, we worden Festival Het Tussenland en we verhuizen naar het Ter Pelkwijkpark. Maar we blijven in het eerste weekeinde van juni. Om precies te zijn van 3 tot en met 5 juni.” Zo vat festivaldirecteur Rob Bults de veranderingen samen.

Festival Het Tussenland is de nieuwe naam voor het evenement dat voor corona nog Festival Zwolle Unlimited heette. Bults: “Het bestuur en de artistieke leiding van Zwolle Unlimited zagen hoe, als gevolg van corona, de nadruk kwam te liggen op de waarde van de eigen omgeving en de waarde van verbinding met de gemeenschap waarin we leven. Daarin willen we verantwoordelijkheid nemen. Zwolle Unlimited werd omgevormd tot Festivalplatform Zwolle Unlimited waarmee we jaarrond in Zwolle allerlei verbindende festivals zullen gaan organiseren. Festival Het Tussenland is in deze jaarcirkel de groeidiamant.”

Lees verder »

Zestien hybride Scania’s voor Tielbeke

Zestien hybride Scania’s voor Tielbeke

Zwolle – Tielbeke Logistiek plaatst bij Scania een order voor vijftien hybride trucks en één plug-in hybride truck. De ambitie om het wagenpark te verduurzamen en de komende invoering van zero-emissiezones in een groot aantal steden zijn onder meer de drijfveren voor Tielbeke om bij Scania de order te plaatsen.

Elf van de nieuwe voertuigen gaan exclusief rijden in de winkeldistributie van Albert Heijn vanaf distributiecentra in Zwolle en Hoogeveen. De overige vijf worden ingezet in de fijnmazige stukgoeddistributie-divisie van Tielbeke. De nieuwe voertuigen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar geleverd worden.

Lees verder »