Leger des Heils vult vakantietasjes voor Zwolse kinderen in armoede

Leger des Heils vult vakantietasjes voor Zwolse kinderen in armoede

Zwolle – Het Leger des Heils organiseert een actie voor gezinnen in Zwolle die leven in armoede. Het betreft een op de tien gezinnen, aldus het Leger des Heils. Deze gezinnen kunnen niet op vakantie, uit eten, hun kinderen laten sporten of een dagje uit.

De zomervakantie is een lange periode voor deze kinderen. Het Leger des Heils organiseert daarom een actie voor deze gezinnen: een vakantietasje vol met originele spulletjes, speciaal voor de zomerperiode. De tasjes zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 10 jaar.

Lees verder »

Het weer: Kans op een bui, ‘s middags misschien met onweer

Het weer: Kans op een bui, ‘s middags misschien met onweer

Zwolle – Woensdag start Zwolle fris. Het kwik is ‘s nachts onder 10 graden gedaald. Een mengelmoes van wolken is aanwezig waar de ochtendzon langs moet manoeuvreren.

Vóór de middag is al een bui mogelijk en na het middaguur maakt Zwolle kans op een forsere jongen met onweer. Komt zo’n bui recht over de stad, dan kan dat in korte tijd een plens regenwater opleveren. Dikkere buien krijg je pas wanneer de temperatuur wat is opgelopen. Het maximum ligt woensdagmiddag in de buurt van 17 graden. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. In een bui zijn windvlagen mogelijk.

Lees verder »

Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Zwolle krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

Zwolle – In Zwolle is een nieuw Broodfonds in oprichting. Het is een solidair vangnet voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen.

Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving. Op 21 juni is er een informatieavond. Het idee achter een Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken blijft van henzelf.

Lees verder »

Aanhoudingen in zaak dode hond in Zwolle-IJsselkanaal

Aanhoudingen in zaak dode hond in Zwolle-IJsselkanaal

Zwolle – De politie heeft twee personen aangehouden in het onderzoek naar een overleden hond. Op 3 juni vorig jaar werd na een melding een dode hond gevonden in het Zwolle-IJsselkanaal in Zwolle.

Opvallend was dat de voorpoten van de hond waren vastgebonden met een tie-wrap. De politie vermoedt dat de hond levend in het water is gegooid en toen is verdronken. De vondst zorgde destijds voor onrust en veel verontwaardiging.

Lees verder »

Zwollenaar aangehouden op verdenking betrokkenheid bij dood Epenaar

Zwollenaar aangehouden op verdenking betrokkenheid bij dood Epenaar

Zwolle – Een 29-jarige man uit Zwolle is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een man uit Epe. Het 51-jarige slachtoffer is maandagmiddag in een woning aan de Pandersakker in Epe aangetroffen, aldus de politie.

Rond vier uur ’s middags werd in de woning het stoffelijk overschot van de Epenaar aangetroffen. Kort daarna is de man uit Zwolle aangehouden. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet daar onderzoek naar. De locatie is afgezet zodat onder andere Forensische Opsporing onderzoek kan doen. Ook wordt buurtonderzoek gedaan.

Lees verder »

SWZ laat 26 woningen aan Fresiastraat renoveren

SWZ laat 26 woningen aan Fresiastraat renoveren

Zwolle – Woningstichting SWZ laat 26 appartementen aan de Fresiastraat renoveren en verduurzamen. De werkzaamheden worden verricht door Koopmans Bouw.

Ook komen er nieuwe appartementen bij. De vier bedrijfsruimtes op de begane grond maken plaats voor zeven appartementen. Directeur-bestuurder SWZ Wiepke van Erp Taalman Kip en Hans Smit, directievoorzitter Koopmans Bouwgroep, tekenden maandag de overeenkomst.

Lees verder »

Voormalig pastor van Zwolse geloofsgemeenschap vrijgesproken van ontucht

Voormalig pastor van Zwolse geloofsgemeenschap vrijgesproken van ontucht

Zwolle – Een voormalig pastor van een Zwolse geloofsgemeenschap is door de rechtbank vrijgesproken van ontucht. De 61-jarige man verrichte seksuele handelingen met een vrouwelijk kerklid in de periode dat hij pastor was bij de geloofsgemeenschap.

De rechtbank Overijssel acht bewezen dat de man de seksuele handelingen verrichtte, maar oordeelt dat er onvoldoende aanknopingspunten zijn om vast te stellen dat de man zich in een rol van hulpverlener bevond en de vrouw een afhankelijkheidspositie had.

Lees verder »

ArtEZ hoog gewaardeerd in Nationale Studenten Enquête 2022

ArtEZ hoog gewaardeerd in Nationale Studenten Enquête 2022

Zwolle – Studenten van ArtEZ zijn erg tevreden over hun opleiding. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête die maandag is verschenen.

Waar de gemiddelde tevredenheid van studenten in Nederland 3,65 is, scoort ArtEZ een 3,94 op een 5-puntenschaal. Van de in totaal 50 vragen scoort ArtEZ op 44 significant hoger ten opzichte van het landelijk niveau. Op 33 vragen scoort ArtEZ hoger in vergelijking met andere kunsthogescholen. Kernthema’s die er dit jaar uitspringen zijn Docenten, Studiebegeleiding en Betrokkenheid & Contact.

Lees verder »

Collecte Nationaal MS Fonds van 27 juni t/m 2 juli

Collecte Nationaal MS Fonds van 27 juni t/m 2 juli

Zwolle – De landelijke huis-aan-huis collecte van het Nationaal MS Fond wordt gehouden van 27 juni t/m 2 juli. Ook in Zwolle gaan collectevrijwilligers langs de deuren voor de strijd tegen MS (multiple sclerose).

Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens en veel gezichten kent, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’. In de campagne zijn Benno, Gwen, Eric, Najat en Wil te zien. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS.

Lees verder »

Het weer: In de middag en avond mogelijk een onweersbui

Het weer: In de middag en avond mogelijk een onweersbui

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is het frisjes in Zwolle, het kwik is ’s nachts onder de 10 graden afgedaald. De zon komt erbij om de zaak op te warmen. Stapelwolken verschijnen ook, die de zon geregeld afschermen.

De temperatuur loopt op richting 20 graden als de zon een beetje ruimte krijgt. Maar die opwarming kan de atmosfeer nog niet hebben. Vanaf de middag ontstaan buien, mogelijk met onweer. Er is kans dat een stevig exemplaar over Zwolle trekt. In en bij een onweersbui moet rekening worden gehouden met plotselinge windvlagen. Buiten de buien om stelt de wind weinig voor. De grootste kans op een bui bestaat in de loop van de middag en in de avond. In de nacht wordt de buienkans steeds kleiner.

Lees verder »

Even geen borrelgarnituurtje in stadhuis van Zwolle

Even geen borrelgarnituurtje in stadhuis van Zwolle

Zwolle – In het stadhuis heeft maandag een klein brandje gewoed. Rond vijf uur ’s middags vatte een frituurpan vlam. Niemand raakte gewond en de schade bleef minimaal.

Medewerkers van het stadhuis grepen snel in toen de vlammen uit de frituur sloegen. Met een blusdeken wisten ze de brand te doven. De gealarmeerde brandweer rukte met spoed uit. Een professionele blusactie bleek niet meer nodig te zijn. De brandweerlieden constateerden, na een grondige inspectie, dat de brand uit was.

Lees verder »

Gewonde bij botsing op Ceintuurbaan

Gewonde bij botsing op Ceintuurbaan

Zwolle – Een automobiliste is maandag gewond geraakt na een botsing op de Ceintuurbaan. Op de kruising met de Boerendanserdijk botste ze in de zijkant van een andere auto.

Omstreeks half drie ’s middags knalden de auto’s door onbekende oorzaak tegen elkaar. Behalve de ambulancedienst en politie rukte ook de brandweer met spoed uit. Ter plekke bleek het letsel mee te vallen. De vrouw kon met hulp van ambulancemedewerkers zelf uit de auto stappen en naar de ambulance lopen. Ze is ter controle overgebracht naar het Isala ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto kwam met de schrik vrij.

Lees verder »