Het weer: Koeler met zon en wolken

Het weer: Koeler met zon en wolken

Zwolle – Op de eerste dag van juli heeft operatie afkoeling zich voltrokken. Achter de buien van donderdagavond is beduidend koelere lucht over Zwolle uitgestroomd. ’s Morgens om acht uur is het zo’n 14 graden en ‘s middags is het maximum ongeveer 21 graden.

Op grote hoogte is aanvankelijk nog veel sluierbewolking aanwezig, die de zon gedeeltelijk afschermt. Daaronder zijn stapelwolken te zien en in de middag worden dat er meer. Een buitje aan het eind van de middag is niet compleet uit te sluiten, maar niet van het zware kaliber van donderdagavond. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, kracht 3 tot 4, aanmerkelijk meer wind dan in de afgelopen dagen. In de avond gaat de wind liggen.

Lees verder »

KNA-orkest geeft nog één keer concert met Martin Oosterwijk

KNA-orkest geeft nog één keer concert met Martin Oosterwijk

Zwolle – Kunst na Arbeid (KNA) neemt maandagavond 11 juli plaats op het terras van het SIO aan de Thorbeckelaan 2 in Zwolle om daar een informeel concert te verzorgen.

Naast het KNA-orkest geeft Young Notes, het jongerenorkest van Zwolle-Zuid, een eerste optreden. Ook de Knollentrekkers zullen hun medewerking verlenen. KNA is de nieuwe orkestvorm waarin een breed instrumentarium mogelijk is. Het orkest heeft zich onder leiding van Martin Oosterwijk het spelen van hedendaagse muziek eigengemaakt. Ze willen dat net als op 23 juni in Hedon ook nu weer laten horen.

Lees verder »

Holtenbroekerbrug ’s avonds en ’s nachts afgesloten van 4 t/m 9 juli

Holtenbroekerbrug ’s avonds en ’s nachts afgesloten van 4 t/m 9 juli

Zwolle – De Holtenbroekerbrug, gelegen tussen de Blaloweg en de Zwartewaterallee, is in onderhoud. Van 4 tot en met 9 juli is de brug afgesloten tussen 19.30 uur en 6.00 uur.

Verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid. Buiten deze tijdstippen is de brug gewoon toegankelijk. De brug is in mei in onderhoud gegaan en nu wordt het versleten asfalt vervangen. Verkeer wordt omgeleid via Katerdijk – Hofvlietbrug – Pannekoekendijk – Hofvlietbrug – Burgemeester Roelenweg.

Lees verder »

Elikia Mbinga tekent contract bij PEC Zwolle

Elikia Mbinga tekent contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Elikia Mbinga (21) heeft zijn eerste profcontract getekend. De aanvallende middenvelder heeft bij PEC Zwolle zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor de duur van één seizoen met een optie voor een tweede jaar.

Mbinga begon in de jeugdopleiding van PEC, maar vertrok in 2015 naar die van Ajax. Na vier jaar keerde Mbinga terug in Zwolle, waar hij achtereenvolgens voor O19 en O21 uitkwam. Vorig seizoen, als speler van O21, debuteerde de speler thuis tegen Ajax en volgde zijn basisdebuut een week later in de IJsselderby.

Lees verder »

Winnaars ROVA-actie Recyclen met Klaas bekend

Winnaars ROVA-actie Recyclen met Klaas bekend

Zwolle – De winnaars van de ROVA-winactie #RecyclenmetKlaas zijn bekend. Tussen 23 mei en 17 juni zijn bij de sorteerinstallatie tien goed gescheiden verpakkingen, voorzien van de actiesticker, uit het ingezamelde pmd gehaald.

Via de contactgegevens op de sticker kon ROVA deze (terug)winnaars opzoeken. Zij hebben een waardebon ter waarde van 100 euro ontvangen, die ze kunnen besteden aan duurzame en circulaire producten. Roger Beuting, algemeen directeur van ROVA: “Om mee te doen moesten deelnemers best wat moeite doen. Eerst een stickervel aanvragen, vervolgens je contactgegevens noteren op de stickers en deze plakken op verpakkingen die bij pmd horen en tot slot natuurlijk ook je pmd goed scheiden. Vooraf konden we moeilijk inschatten hoeveel animo hiervoor zou zijn. Maar na een week ging het zo hard met de aanvragen, dat alle stickervellen waren aangevraagd.”

Lees verder »

PEC-hooligan krijgt flinke straf voor rellen na IJsselderby en doet afstand van voetbal

PEC-hooligan krijgt flinke straf voor rellen na IJsselderby en doet afstand van voetbal

Zwolle – De politierechter in Zwolle stak niet onder stoelen of banken wat hij vindt van het extreme geweld tegen politieagenten. “Als je ziet wat er gebeurde bij het huis van minister Van der Wal en hoe er tijdens de coronamaatregelen geweld gebruikt wordt tegen de politie …. dit moet afgelopen zijn.”

Dat het ook geldt voor hooligans ondervond de 35-jarige Niels L. donderdag aan den lijve. Hij moest zich verantwoorden voor de rellen bij het supportershome van PEC Zwolle na afloop van de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles op zondag 4 april. Na de nederlaag tegen de eredivisionist uit Deventer ging het goed mis bij het supportershome van de Zwollenaren.

Lees verder »

Identiteit onbekende overleden man Zwolle bekend

Identiteit onbekende overleden man Zwolle bekend

Zwolle – De identiteit van de overleden man die op 20 mei bij het Schevemolenpad in Zwolle was aangetroffen is bekend. Het lichaam van de man is overgedragen aan de familie.

Kort na het aantreffen van de man werd door de politie een oproep gedaan omdat de identiteit van de man niet konden vastgesteld kon worden. Hierop hebben verschillende mensen contact opgenomen. Het onderzoeksteam wil iedereen bedanken die informatie heeft doorgegeven.

Lees verder »

Keukenbrand in Zwolle-Zuid snel onder controle

Keukenbrand in Zwolle-Zuid snel onder controle

Zwolle – In een flatwoning aan de Van Yrtebelt is woensdag brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plekke om het vuur te doven. Niemand raakte gewond.

Tegen half twee ’s nachts werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een flatwoning. Na aankomst van het blusvoertuig uit Zwolle-Zuid bleek al snel dat er een brandje woedde in een inbouwoven.

Lees verder »

Het weer: Warm en ’s avonds buien

Het weer: Warm en ’s avonds buien

Zwolle – Donderdag wordt het voor de buien uit nog flink warm in Zwolle. ‘s Morgens vroeg is het al zo’n 20 graden. En net als woensdag tikken we ’s middags de tropische 30-gradengrens weer aan. Later op de dag is het een benauwde warmte.

In het begin van de middag worden de eerste buien boven de provincie Zeeland verwacht. In Zwolle is het dan nog zonnig en zomers. Er staat weinig wind uit het zuiden. ‘s Middags neemt de bewolking toe, maar verder is er nog niks aan de hand. De buien bereiken in de avond onze omgeving, vermoedelijk al vroeg in de avond. Houd voor de precieze timing de radar in de gaten. Zo’n avondbui kan fors uitpakken met stevige regenval, hagel, onweer en windvlagen. Ook in de nacht naar vrijdag kan het nog blijven spoken.

Lees verder »

Verbouwing opvang dak- en thuislozen De Herberg

Verbouwing opvang dak- en thuislozen De Herberg

Zwolle – De Zwolse centrale opvangplek voor dak- en thuislozen De Herberg wordt verbouwd. Na de verbouwing slapen de meeste Herberggasten niet langer op zalen, maar krijgen ze een slaapplek op een eenpersoonskamer en 24-uursopvang.

Het ministerie van VWS heeft hiervoor een miljoen euro subsidie verleend. Door het inrichten van eenpersoonskamers krijgen de gasten meer comfort in de opvang. Wethouder Dorrit de Jong: “Voor mensen die dakloos zijn, is rust en veiligheid heel belangrijk. Een eigen plek in de centrale opvang kan die bieden.”

Lees verder »

Zwolse Bruisweken zoekt vrijwilligers

Zwolse Bruisweken zoekt vrijwilligers

Zwolle – De HBO Bruisweek, dé introductieperiode voor studerend Zwolle, is weer helemaal terug. Het driedaagse hbo-programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met woensdag 31 augustus.

Maar liefst vierduizend studenten overnachten twee dagen op de speciaal daarvoor ingerichte Bruiscamping op de Marslanden. Daarnaast is er een MBO Bruisdag op woensdag 7 september. Binnen de Bruisweken zijn zo’n 150 vrijwilligers actief op tal van vlakken. De vrijwilligers bepalen het gezicht en de sfeer van de Bruisweken. Elk jaar is Buro Ruis dan ook op zoek naar vrijwilligers om het team te versterken.

Lees verder »

Dansmiddag voor oudere Zwollenaar in Hedon

Dansmiddag voor oudere Zwollenaar in Hedon

Zwolle – SamenOuderen organiseert Het DansLokaal. Dit is dé dansmiddag in Hedon voor de oudere Zwollenaar. Een middag vol dansbare deuntjes uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

Diskjockey Niek verzorgt de muzikale omlijsting en dansdocente Jettie Feenstra zorgt ervoor dat iedereen op de dansvloer kan quicksteppen, jiven, twisten en misschien zelfs weer eens de boogiewoogie danst. Bij de ingang worden de Zwolse ouderen ontvangen door gastvrouwen van Hedon. Er is ruimte in de bewaakte garderobe voor persoonlijke spullen.

Lees verder »