Het weer: Stralend zonnig met vrieskou in de ochtend

Het weer: Stralend zonnig met vrieskou in de ochtend

Zwolle – Woensdag is het stralend zonnig in Zwolle. Het noorden van het land heeft ‘s morgens vroeg met mist te kampen, heel misschien komt deze ook even in onze regio terecht. Eventuele mist verdwijnt spoedig.

De dag begint vrieskoud met nauwelijks wind, in de loop van de ochtend steekt een matig briesje uit het oosten op. De temperatuur ‘s morgens vroeg is richting -5 °Celsius gedaald, in mist is het iets minder koud. ’s Middags is het maximum ongeveer +7 °Celsius. Boven Zwolle is de lucht woensdag aanhoudend blauw en waarschijnlijk geheel wolkeloos. De avond verloopt aanvankelijk kraakhelder, maar later in de nacht kruipt een mistveld uit het noorden van Duitsland onze richting op.

Lees verder »

Lichaam in Zwolle-IJsselkanaal is van vermiste man uit Stadshagen

Lichaam in Zwolle-IJsselkanaal is van vermiste man uit Stadshagen

Zwolle – Het door de politie gevonden lichaam in het Zwolle-IJsselkanaal is van de vermiste 46-jarige man. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt.

De man was sinds zondagavond vermist. De politie zette groots in om de man te zoeken. Zo werd er maandag gezocht met een politiehelikopter. Vanochtend ging een landelijk team het water op om te zoeken in het Zwarte Water en het Zwolle-IJsselkanaal.

Lees verder »

Auto knalt tegen woning op Veemarkt, ouder echtpaar raakt gewond

Auto knalt tegen woning op Veemarkt, ouder echtpaar raakt gewond

Zwolle – Een auto is dinsdag tegen de gevel van een woning op de Veemarkt geknald. Bij het parkeren trapte een bejaarde automobilist per ongeluk op het gaspedaal in plaats van de rem. Hij en zijn vrouw, die naast hem zat, raakten gewond door het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond tien voor elf ’s ochtends nabij de Jumbo Supermarkt. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de gewonde automobilist. Om zijn vrouw ook uit de auto te krijgen, moest de hulp in worden geroepen van de brandweer. Het echtpaar is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Lees verder »

Overleden persoon aangetroffen in Zwolle-IJsselkanaal bij Frankhuisbrug in Stadshagen

Overleden persoon aangetroffen in Zwolle-IJsselkanaal bij Frankhuisbrug in Stadshagen

Zwolle – De politie is momenteel bezig met een onderzoek nabij de Frankhuisbrug over het Zwolle-IJsselkanaal. De brug is afgesloten en de omgeving is met rood-witte linten afgezet.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie begon ’s ochtends met een zoektocht op het Zwartewater en het Zwolle-IJsselkanaal. Het gespecialiseerde team zette onder meer een boot en een onderwaterdrone in. Na de middag concentreerde het onderzoek zich nabij de Frankhuisbrug.

Lees verder »

Het weer: ’s Morgens eerst kans op lichte neerslag, daarna droog met zon

Het weer: ’s Morgens eerst kans op lichte neerslag, daarna droog met zon

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg trekt een pakket dikke wolken vanuit het noordoosten over Zwolle. Er kan lichte regen uit vallen. Vorst wordt ‘s morgens niet berekend, maar de temperatuur ligt amper boven het vriespunt. Daarom zijn vlokjes natte sneeuw ook mogelijk.

Het wolkenpakket verdwijnt naar het zuidwesten, om plaats te maken voor de zon. Waarschijnlijk gebeurt dat ‘s morgens al gauw. De kans op neerslag neemt dinsdag af tot nul, de lucht wordt droog met veel blauwe lucht. Gaande de dag zijn er steeds minder wolken. Er staat eerst een zwakke oosten– tot noordoostenwind, in de middag matig, kracht 3. Het kwik loopt op naar ongeveer 6 graden. Sta je in de wind dan voelt het kouder aan. In de avond is het helder en daalt de temperatuur onder het vriespunt.

Lees verder »

Drie ontwerpteams voor bouw op De Nieuwe Veemarkt

Drie ontwerpteams voor bouw op De Nieuwe Veemarkt

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft drie ontwerpteams uitgenodigd voor de tweede ronde van de Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen. Dit gaat gebeuren in het gebied De Nieuwe Veemarkt in Zwolle.

De teams die de gemeente koos zijn: LEVS architecten, Dok architecten in samenwerking met la-di-da design & architecture en Studio Nauta & Mulder Zonderland. De keuze is bepaald onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Francesco Veenstra. Aan deze teams vraagt de gemeente om de opdracht uit te werken tot een ontwerp.

Lees verder »

Twee mannen aangehouden na conflict in Assendorp

Twee mannen aangehouden na conflict in Assendorp

Zwolle – Twee mannen zijn zondag aangehouden in de omgeving van de Anjelierstraat en de Assendorperstraat. De politie ontving rond kwart over tien ’s avonds een melding over een steekpartij in een bovenwoning in de Anjelierstraat.

Agenten troffen in de woning een man aan, hij is als verdachte aangehouden. Enige tijd later hielden agenten een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Een politiewoordvoerder kan niet bevestigen of er daadwerkelijk is gestoken in de woning. Ze gaat om die reden ook niet verder in op de vraag of er iemand gewond is geraakt. Het zou volgens haar gaan om een conflict in de relationele sfeer.

Lees verder »

Bert van Leeuwen loopt mee bij Leger des Heils in Zwolle

Bert van Leeuwen loopt mee bij Leger des Heils in Zwolle

Zwolle – Het EO-programma ‘Soep, sores en soelaas’ is vanaf maandag 13 maart in een compleet nieuw jasje te zien. Dit seizoen loopt presentator Bert van Leeuwen vijf weken mee op één locatie van het Leger des Heils.

De Domus in Zwolle, de enige plek waar dak- en thuislozen met een verslaving nog terecht kunnen, is de eerste plaats waar Bert van Leeuwen op zoek gaat naar hoop in een op het eerste gezicht uitzichtloze wereld. Zijn verwondering over bewoners en begeleiders zijn elke maandag te zien op NPO 1. Door langere tijd op één locatie te blijven maakt hij veel mee van bewoners en medewerkers: hun strijd, hun moed, hun drijfveren, tegenslagen en overwinningen. Wat drijft de mensen die hier werken en wonen?

Lees verder »

Urgente vermissing in Stadshagen: Man (46) vermist

Urgente vermissing in Stadshagen: Man (46) vermist

Zwolle – De politie is sinds gisteren op zoek naar een 46-jarige man uit Stadshagen. De man is ’s avonds rond kwart over negen voor het laatst gezien in de omgeving van de Frankhuisbrug en de Twistvlietbrug. De politie schakelde maandag de hulp van Zwollenaren in en spreekt over een urgente vermissing.

De vermiste man heeft een lichte huidskleur, is ongeveer 1.76 m lang en heeft kort blond haar. De man draagt een groene jas, een blauwe trui en blouse, een donkere spijkerbroek en witte Gaastra gympen. De man is zonder vervoermiddel vertrokken.

Lees verder »

Het weer: Zon en wind

Het weer: Zon en wind

Zwolle – Maandag begint Zwolle de week met ongeveer -3 °Celsius op de thermometer. De zon is er ‘s morgens meteen bij. In de middag loopt het kwik op naar +7 °Celsius. Maar voor het gevoel is het kouder doordat er net als zondag een noordoostenwind opsteekt.

Droge lucht wordt aangevoerd. Een hogedrukgebied met het centrum boven Schotland onderdrukt bij ons de bewolking, op de stapelwolkjes na die rond het middaguur verschijnen. Ondanks het hogedrukgebied sluipt vanuit het noorden toch een inactief front hierheen. Maandagavond en vooral in de nacht naar dinsdag bereikt de frontale bewolking Zwolle.

Lees verder »

Nieuwbouwproject De Zwaan: een warm welkom in Hartstad Zwolle

Nieuwbouwproject De Zwaan: een warm welkom in Hartstad Zwolle

Zwolle – Zwolle heeft van oudsher een handelshart als Hanzestad, maar draagt sindskort ook de naam Hartstad. Uit onderzoek blijkt dat Zwolle een unieke positie heeft als stad met de hoogste noteringen in aantallen vrijwilligers, mensgerichte bedrijvigheid en onderling vertrouwen. Een stad waar mensen naar elkaar omzien.

Deze sociale cohesie is erg bijzonder voor een stad met een omvang als Zwolle. Naast de Hofstad, Lichtstad en Domstad heeft Nederland nu dus ook een Hartstad. Ontwikkelaar Slokker Vastgoed omarmt dit initiatief en wil ook graag betekenis geven aan het nieuwe stadsmerk van Zwolle.

Lees verder »

Dick Krommenhoek trainer van v.v. SVI

Dick Krommenhoek trainer van v.v. SVI

Zwolle – De trainerscarrousel was al geruime tijd op gang maar bij SVI is de tijd genomen om het profiel goed helder te krijgen. Vanuit de BGV in samenspraak met de spelersraad heeft SVI afgelopen week overeenstemming bereikt met Dick Krommenhoek en zijn assistent Rob Nugter. Dick heeft bij Olde Veste laten zien te kunnen werken met een relatief jonge maar ambitieuze groep spelers die vooral uit eigen jeugd bestaat en daarom wordt verwacht dat Dick en Rob ook bij SVI passen.

De jeugd bij SVI krijgt altijd kansen en dat wil de vereniging graag zo houden. Dick is gewend te werken met zijn assistent Rob wat voor SVI een noviteit is. Nooit was er een assistent van buiten maar Dick en Rob hebben afgelopen jaren laten zien dat het echt een duo is en dat is in de gesprekken ook zo ervaren. Sociaal bewogen, duidelijk wanneer het moet, richting gevend wanneer gevraagd en tactisch sterk is waar de spelersgroep behoefte aan heeft en dat zit allemaal in dit duo.

Lees verder »