Campagne Kraamkamer Natuur vraagt om rust in natuurgebieden bij Zwolle

Campagne Kraamkamer Natuur vraagt om rust in natuurgebieden bij Zwolle

Zwolle – De lente is begonnen. De knoppen aan bomen en struiken botten uit en vogels maken zich duidelijk hoorbaar op voor een nieuw broedseizoen. De komende maanden is de natuur extra kwetsbaar, zoals in de Vreugderijkerwaard, een prachtig rivierenlandschap langs de IJssel nabij Zwolle.

Natuurbeheerders zien echter dat nog niet iedereen rekening houdt met het broedseizoen. Ook weet men niet wat de regels zijn bij een bezoek aan de natuur. Daarom verzoeken alle natuurbeheerders van Nederland vriendelijk: “Blijf op de paden, hond aan de lijn en laat geen afval achter.” Met deze gezamenlijke campagne getiteld Kraamkamer Natuur wordt de bezoekers gevraagd om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden.

Lees verder »

Het weer: Wisselend bewolkt, kans op een bui

Het weer: Wisselend bewolkt, kans op een bui

Zwolle – Vrijdagochtend is de meeste regen van de dag al gevallen in Zwolle. ’s Nachts was het kleddernat door een actief front. In het begin van de ochtend is het gepasseerd en breekt de bewolking. De zon vertoont zich, wel omringd door wolken.

De wolken worden voortgedreven door een straffe wind, een volle kracht 4, uit het zuidwesten. Tegen het middaguur neemt de kans op een losse bui toe. Ten zuiden en oosten van Zwolle is de buienactiviteit groter, volgens de berekeningen. Bij zo’n bui kunnen windvlagen voorkomen. Het kwik varieert van ongeveer 10 graden ‘s morgens vroeg tot 13 graden ’s middags.

Lees verder »

Stadsbus strandt met vastgelopen rem op Blaloweg

Stadsbus strandt met vastgelopen rem op Blaloweg

Zwolle – Een chauffeur van RRReis zag donderdag in zijn spiegel dat er bij het linker achterwiel dikke blauwe rookwolken opstegen. Hij zette zijn bus aan de kant bij een bushalte op de Blaloweg en liet zijn passagiers uitstappen.

De centralist van RRReis besloot om uit voorzorg de brandweer te waarschuwen. Eenmaal ter plaatse voerden brandweerlieden een controle uit. Er bleek geen sprake te zijn van brand of brandgevaar. De oorzaak van de rookontwikkeling was vermoedelijk een vastgelopen rem.

Lees verder »

Vogellanden: Werkplezier in plaats van werkdruk

Vogellanden: Werkplezier in plaats van werkdruk

Zwolle – Vorige week werd door ziekenhuismedewerkers in het hele land gestaakt. Medewerkers van Vogellanden, centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl in Zwolle, deden niet mee aan de staking.

In plaats daarvan gingen de medewerkers tijdens de lunch in gesprek met bestuurder Fenna Eefting over de werkdruk. Zij is blij dat medewerkers van Vogellanden niet deelnamen aan de staking. Eefting: “Omdat dit een signaal is dat ze met plezier werken. En omdat de patiëntenzorg daardoor ongestoord verder kon gaan. Daarnaast doet het me goed, omdat ik binnen Vogellanden mooie andere benaderingen hoor.”

Lees verder »

Zwolse drugsdealer moet gevangenis in, taakstraf voor zijn loopjongen

Zwolse drugsdealer moet gevangenis in, taakstraf voor zijn loopjongen

Zwolle – Een arrestatieteam van de politie viel vorig jaar zomer tegelijkertijd binnen in woningen in Stadshagen en Holtenbroek. Ze waren op zoek naar vuurwapens, maar troffen een flinke hoeveelheid drugs aan. Donderdag moesten de 27-jarige Tariq al B. en de 26-jarige Nouaim ben A. zich hiervoor verantwoorden bij de politierechter in Zwolle.

Op 13 juli 2022 kreeg de politie een tip binnen via Misdaad Anoniem. De melder gaf aan dat Al B. in drugs handelde en hij een aantal loopjongens had. Ook gaf hij door in welke auto er werd gereden en dat de mannen vuurwapens hadden. De volgende ochtend om zes uur vielen arrestatieteams binnen bij de twee Zwollenaren.

Lees verder »

Het weer: Zon, stapelwolken en buien

Het weer: Zon, stapelwolken en buien

Zwolle – Donderdag krijgt Zwolle buien op bezoek. De meeste in de vroege ochtend en in de avond. Tussen deze buienzones verschijnt de zon boven de stad, in gezelschap van stapelwolken.

De buiigheid hangt samen met fronten die over onze omgeving schuiven, aangestuurd door een lagedrukcomplex bij Ierland. Dat gaat gepaard met een stevige, vlagerige wind: kracht 4, uit het zuidwesten. In het buitengebied van Zwolle wellicht windkracht 5. Na een front volgt soms zachte lucht, zoals donderdag voelbaar is. Een middagtemperatuur van 14 of 15 graden zit erin voor Zwolle. In de nacht naar vrijdag komt een nieuw front over met stevige wind en regenval.

Lees verder »

Joris Blom nieuwe hoofdtrainer SV Zwolle

Joris Blom nieuwe hoofdtrainer SV Zwolle

Zwolle – Joris Blom is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV Zwolle. Hij volgt na de zomer Marco Onderberg op.

Met de 52-jarige Blom kiest SV Zwolle voor een trainer uit de eigen wijk Assendorp. Blom is in het verleden jeugdtrainer geweest bij SV Zwolle. Hij heeft van de ukkies tot de JO15 training gegeven bij de club, zegt SV Zwolle in een persbericht. Ook was hij actief in de technische commissie.

Lees verder »

Voormalig politiebureau Luttekestraat opent binnenkort als gasloos hostel

Voormalig politiebureau Luttekestraat opent binnenkort als gasloos hostel

Zwolle – In hartje Zwolle staat een pand dat oorspronkelijk een bankgebouw en een politiebureau was. Het gebouw aan de Luttekestraat 35 ligt aan een van de entrees van de Zwolse binnenstad.

In 2019 heeft de gemeente Zwolle gevraagd naar ideeën om deze locatie aantrekkelijker en levendiger te maken voor de bewoners en de bezoekers van de stad. Het plan van Hostel & Bar De Basis kwam als beste uit de bus. Het vernieuwende concept met Bennies in de Basis en de experimentele functie van een hostel waren voor de gemeente doorslaggevend en passend bij de culturele ambities van de stad.

Lees verder »

CSV’28 neemt afscheid van hoofdtrainer Berry Mulder

CSV’28 neemt afscheid van hoofdtrainer Berry Mulder

Zwolle – Voetbalclub CSV’28 heeft besloten hoofdtrainer Berry Mulder per direct vrij te stellen van werkzaamheden. Dit maakte de club woensdagochtend bekend.

De reden voor Mulders vertrek is een sterk verminderde werkrelatie met de selectie en een verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid, aldus CSV’28 in een persbericht. Al eerder was bekend dat het contract van de hoofdtrainer, dat afloopt op 30 juni dit jaar, niet verlengd zou worden. Berry Mulder wordt in het komende seizoen vervangen door Sebastiaan Borgardijn.

Lees verder »

Voorbeschouwing ‘kelderkraker’ Flevo Boys – Berkum

Voorbeschouwing ‘kelderkraker’ Flevo Boys – Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Flevo Boys. De Zwollenaren binden voor de tweede opeenvolgende week de strijd aan met een directe concurrent in de 4e Divisie B. Ze kunnen goede zaken doen met een driepunter, maar de thuisclub zit zo mogelijk in een nog benardere positie en zal dus helemaal niets cadeau doen.

“Wij hebben vorige week tegen Olde Veste een goede overwinning geboekt, en als wij ons eigen spelletje blijven spelen krijgen we kansen. Als we voldoende inzet laten zien kunnen we het Flevo Boys heel lastig maken,” verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel. Flevo Boys startte, net als Berkum, het seizoen niet erg overtuigend en eindigde in de tweede periode zelfs als laatste. Na de winterstop won de ploeg van trainer Arjen Postma nog maar één keer. Begin deze maand werd een mooie 2-1 thuisoverwinning over de streep getrokken tegen CSV Apeldoorn, maar een week later ging het weer mis.

Lees verder »

Het weer: Regenachtig, winderig en grijs

Het weer: Regenachtig, winderig en grijs

Zwolle – Woensdagochtend gaat het regenen en de wind steekt op. Wie vroeg de deur uitgaat houdt het nog even droog en ziet misschien zelfs nog een glimp van de zon. Maar een regenfront nadert Zwolle onverbiddelijk.

Onder dikke grijze bewolking maken we ook ‘s middags nog kans op gemiezer. In de avond kan droog weer evenmin beloofd worden. De temperatuur ligt in de buurt van 10 graden, bij een zuidwestenwind met kracht 4. ’s Avonds blijft de stevige wind staan. Een volgend, actiever, regengebied is vanuit het zuidwesten op weg naar onze regio. In de nacht naar donderdag gaat het uit een dik wolkenpakket flink regenen.

Lees verder »

Basisschoolleerlingen naar Week van de Techniek op Deltion College Zwolle

Basisschoolleerlingen naar Week van de Techniek op Deltion College Zwolle

Zwolle – Zestienhonderd basisschoolleerlingen komen volgende week de wereld van techniek ontdekken op het Deltion College in Zwolle.

Het is dan de Week van de Techniek 2023, een initiatief van het Deltion College, Windesheim, Sterk Techniekonderwijs en de Vrienden van Techniek. Het evenement vindt jaarlijks plaats in maart en wordt georganiseerd voor groep 7 leerlingen van basisscholen uit de regio. De leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van techniek door het maken van een solar windmolen en rondleidingen langs diverse praktijklokalen van technische opleidingen, waar studenten en docenten vertellen over hun vakgebied.

Lees verder »