Zwols Muziektheater zoekt acteurs voor Ciske de Rat

Zwols Muziektheater zoekt acteurs voor Ciske de Rat

Zwolle – Het Zwols Muziektheater is op dit moment druk aan het (online) repeteren voor The Wiz die zij, als de coronamaatregelen het toelaten, gaat laten zien in De Spiegel op 9, 10 en 11 juli 2021.

Ondertussen heeft het bestuur van deze enthousiaste club niet stil gezeten om voor 2022 de rechten van weer een nieuwe musical te bemachtigen. Op 8, 9 en 10 april 2022 zal het Zwols Muziektheater Ciske de Rat op de planken van Odeon brengen. In deze ontroerende musical wordt het verhaal van zowel de jonge als de volwassen Ciske Vrijmoeth verteld. Uiteraard zal de bekende meezinger ‘Ik voel me zo verdomd alleen…’ niet ontbreken!

Lees verder »

Word kidsreporter bij Academiehuis de Grote Kerk

Word kidsreporter bij Academiehuis de Grote Kerk

Zwolle – Vind je het interessant of leuk om het nieuws van dichtbij mee te maken of vooraan te staan bij grote ontdekkingen en op bijzondere plekken van deze kerk komen? Doe dan mee met de audities voor presentator van Academiehuis de Grote Kerk.

“Als jij wint mag je, dit jaar, als verslaggever op pad bij het Academiehuis. Momenteel wordt er in het Academiehuis hard gewerkt om het gebouw weer helemaal mooi te maken en te repareren. Hierdoor zien we soms dingen die al wel meer dan 100 jaar oud kunnen zijn en komen daarmee ook in het nieuws. Onze archeologen onderzoeken alle bijzondere dingen die we vinden en ondertussen gaat de bouw ook fanatiek door. En hier willen we graag de hele stad van laten meegenieten, maar vooral jullie leeftijdsgenoten.”

Lees verder »

Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Zwolle – De kerken in Zwolle en omgeving worden opgeroepen om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. Het Podium van Kerken doet deze oproep naar alle kerken en kloosters, in navolging van een landelijke oproep.

De bedoeling is om in plaats van vuurwerk de kerkklokken te laten luiden. Niet dat de kerkklokken het vuurwerk kunnen vervangen. Wel kunnen de luidende klokken zorgen voor een gemeenschapsgevoel, saamhorigheid en verbinding. Tegelijk vertellen de klokken ook de boodschap van verder gaan, we komen uit deze crisis. Zo vertellen de luidende klokken ook het verhaal van hoop, licht aan de horizon. Of je nu religieus bent of niet, luidende klokken verbinden.

Lees verder »

Oproep: “Wie weet iets over het ontstaan van Kinderboerderij Wezenlanden?”

Oproep: “Wie weet iets over het ontstaan van Kinderboerderij Wezenlanden?”

Zwolle – De medewerkers van Kinderboerderij Wezenlanden doen een oproep aan Zwollenaren:
“Wie weet meer over het ontstaan van de kinderboerderij aan het Almelose kanaal 33?”

De medewerkers zouden graag meer te weten komen over de historie van hun kinderboerderij. Zij hopen dat er Zwollenaren zijn met oude foto’s, tekeningen en/of verhalen over de kinderboerderij en eventueel over het ontstaan hiervan. Hoe oud de kinderboerderij precies, is voor hen op dit moment nog een raadsel.

Lees verder »

Stadkamer zoekt vrijwilligers

Stadkamer zoekt vrijwilligers

Zwolle – Bij Stadkamer werken 126 vrijwilligers in twaalf verschillende rollen. Op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, zet Stadkamer haar vrijwilligers in het zonnetje.

Want samen met de medewerkers van Stadkamer zorgen de vrijwilligers ervoor dat Stadkamer dé plek is in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Stadkamer is er van en voor Zwollenaren.

Lees verder »

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers voor verschillende exposities, zoals Zilveren Camera, Noorderlicht Groningen en De Stad Verbeeldt, op verschillende locaties in Zwolle.

Als vrijwilliger kun je actief meedoen. De Stad Verbeeldt is op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst, techniek en logistiek of de functie van suppoost. Er wordt gewerkt met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionals met passie voor verhalen en fotografie, beeld en geluid.

Lees verder »

Wie helpt de in de oorlog omgekomen voetballers te vinden?

Wie helpt de in de oorlog omgekomen voetballers te vinden?

Zwolle – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Door de coronacrisis gingen alle grote herdenkingsevenementen niet door. Desondanks was er veel aandacht voor de herdenking van de oorlog en oorlogsslachtoffers.

In de Zwolse voetbalwereld vroeg men zich af of onder die slachtoffers ook Zwolse voetballers waren. Een comité bestaande uit Paul Benning, Folly van Dam, Jaap Hagedoorn, John Kuijer en Henk Twerda boog zich over die vraag.

Lees verder »

Kinderen gevraagd voor veiliger maken omgeving Stadkamer met Minecraft

Kinderen gevraagd voor veiliger maken omgeving Stadkamer met Minecraft

Zwolle – Stadkamer roept kinderen van 8 t/m 15 jaar op, mee te doen aan het veiliger maken van de omgeving van Stadkamer Centrum. Tijdens het project Minecraft je Weg! ga je in een aantal weken tijd de verkeerssituatie rond Stadkamer onderzoeken en oplossingen bedenken
en bouwen in Minecraft.

De kick-off is op 9 december om 15.30 uur. Stadkamer Centrum ligt aan een drukke weg, aan de rand van het centrum. Er is veel autoverkeer en de fietspaden zijn smal. Stadkamer is op zoek naar kinderen van 8 t/m 15 jaar met goede ideeën én Minecraftervaring om deze onveilige verkeerssituatie te verbeteren.

Lees verder »

Theater de Makkers zoekt 1001 verhalen, 1001 lampjes en 1001 Zwollenaren

Theater de Makkers zoekt 1001 verhalen, 1001 lampjes en 1001 Zwollenaren

Zwolle – Wat is het mooiste dat iemand ooit voor u heeft gedaan? Theater de Makkers roept de komende weken alle inwoners van Zwolle op om samen 1001 verhalen over hoop, moed en liefde te delen. Niet alleen verhalen worden er opgehaald en verzameld, er worden ook lampjes gezocht.

Er worden 1001 (nacht)lampjes ingezameld en samengebracht in Theater de Spiegel, wat resulteert in een gratis toegankelijke expositie van licht en verhalen.
Vlak voor de kerstdagen, staan alle 1001 lampjes in de grote zaal van Theater de Spiegel. Het theater is open en de bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen uitgedeeld in Zwolle aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen.

Lees verder »

Collectanten gezocht voor MS collecteweek van 16 t/m 21 november

Collectanten gezocht voor MS collecteweek van 16 t/m 21 november

Zwolle – De landelijke MS collecteweek wordt van 16 t/m 21 november gehouden. Het Nationaal MS Fonds is hard op zoek naar collectanten in Zwolle. Wie helpt mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten.

Lees verder »

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Zwolle – Op woensdag 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd.

Ook Kinderzwerfboekstation De Bolle Minibieb doet ook mee met deze Kinderzwerfboekdag. Zij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij de Minibieb te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Uiteraard kan er dan ook een leuk boek uit De Bolle Minibieb mee naar huis terug genomen worden.

Lees verder »