Vuurvogel houdt audities voor getalenteerde musici

Vuurvogel houdt audities voor getalenteerde musici

Zwolle – Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel bestaat inmiddels alweer achttien jaar. Hoewel het orkest door de crisis nu kan spelen, bereidt het orkest zich achter de schermen voor op een hopelijk ’normaal’ seizoen vanaf september. Daarom organiseert het orkest audities voor nieuwe leden op zaterdag 20 juni a.s.

De Vuurvogel trok in deze coronacrisis landelijk de aandacht met hun quarantaine-clip “Stay@Home” die o.a. door NPOradio4 en ClassicNL breed werden gedeeld. Het jeugdorkest was een van de pioniers met een dergelijke quarantaine-video en kreeg hierdoor veel navolging van andere orkesten in het land. De dirigent ontving van De Stadkamer zelfs een prijs voor deze thuis-productie.

Lees verder »

Keer jij jezelf Binnenste Buiten Tijdens PROTO 2020?

Keer jij jezelf Binnenste Buiten Tijdens PROTO 2020?

Zwolle – Ben je creatief professional uit de regio Zwolle? Wil jij jouw binnenwereld als creatief professional laten zien? Heb je (bestaand) werk dat past binnen het thema van dit jaar: Binnenste Buiten.

Wil je dat offline en/of online exposeren tijdens PROTO 2020? Van schilderij, tot project, van bouwtekening tot grafisch ontwerp, we willen het de buitenwereld laten zien. Er zijn 40 plekken voor jullie gereserveerd in PROTO 2020.

Lees verder »

Oosterkerk Zwolle komt in actie voor inwoners in eigen stad en buiten de landsgrenzen

Oosterkerk Zwolle komt in actie voor inwoners in eigen stad en buiten de landsgrenzen

Zwolle – De werkgroep evangelisatie & diaconie van de Oosterkerk in Zwolle verzamelt op 26 januari en 2 februari voor en na de kerkdienst, en op 1 februari bij de COOP supermarkt aan de Vechtstraat, (houdbare) levensmiddelen voor de gebruikers van de voedselbank in Zwolle en (oude) (zonne) brillen voor de vluchtelingen die aankomen op Lesbos.

Na het succes van vier jaar terug, toen de werkgroep kleding inzamelde voor inwoners van de stad Zwolle bieden zij nu opnieuw de hulp maar dan voor zowel bewoners in eigen stad en eveneens voor buiten de landgrenzen.

Lees verder »

Patiënt uit Zwolle roept Nederland op: laat dierbaren weten of je donor wil zijn

Patiënt uit Zwolle roept Nederland op: laat dierbaren weten of je donor wil zijn

Zwolle – Vandaag roepen patiënten, die op de wachtlijst staan voor een orgaandonor, Nederland op om dierbaren te laten weten of ze na overlijden donor willen zijn. Onder hen is Marie-Ceciel uit Zwolle. Zij vragen hiervoor aandacht, omdat veel mensen elkaars keuze niet kennen. Doordat mensen elkaar laten weten of ze donor willen zijn, wordt een wens vaker nageleefd en vaker ingestemd met donatie. Daarnaast neemt het bespreken van de keuze twijfel weg bij nabestaanden op een moeilijk moment. De oproepen worden gesteund en mogelijk gemaakt door de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland.

De helft van de Nederlanders bespreekt zijn donorwensen niet met naasten. Als mensen de keuze nooit bij leven aan elkaar hebben laten weten, leidt dat tot twijfel bij nabestaanden of de keuze wel daadwerkelijk bewust was. Bijna driekwart van de nabestaanden weigert bij twijfel dan ook in te stemmen met donatie. Om twijfel op een moeilijk moment bij nabestaanden te voorkomen en de wachtlijsten te verkorten, is het van belang dat meer mensen hun dierbaren laten weten of ze donor willen zijn na overlijden.

Lees verder »

Reünie zesde klas 1977/1978 Da Costaschool Zwolle

Reünie zesde klas 1977/1978 Da Costaschool Zwolle

Zwolle – Voormalige leerlingen van de Da Costaschool houden op 16 mei 2020 een reünie. Zij zaten in het schooljaar 1977/1978 in de zesde klas van deze lagere school aan de Hortensiastraat in Assendorp.

Zoals wel vaker gebeurt, zijn de leerlingen elkaar na al die jaren uit het oog verloren. De organisatie van de reünie is druk bezig om zo veel mogelijk mensen te traceren. Er is al een flink aantal gevonden maar nog niet iedereen.

Lees verder »

Bandwedstrijd Zwolle Gaat Vreemd is terug

Bandwedstrijd Zwolle Gaat Vreemd is terug

Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) en Poppodium Hedon slaan de handen ineen voor een editie van Zwolle Gaat (Heel) Vreemd.

Zwolle Gaat Vreemd is een bandwedstrijd waarin bands en muzikanten in een nieuwe gelegenheidsformatie covers ten gehore brengen. De muzikant pleegt overspel op muzikaal gebied en wordt hierbij uitgedaagd om met onbekende collega muzikanten een verrassend optreden te verzorgen.

Lees verder »

‘Schitter op het podium’ zoekt talent

‘Schitter op het podium’ zoekt talent

Zwolle – Ben jij een podiumbeest? Heb jij talent dat je aan heel Stadshagen wilt laten zien?

Geef je dan nu op voor ‘Schitter op het podium’ op 24 december a.s. Je mag komen zingen, dansen, kunstjes doen, goochelen of misschien wil jij jouw dj-kwaliteiten showen.

Lees verder »

McDonald’s zoekt kinderen voor McHappy Day

McDonald’s zoekt kinderen voor McHappy Day

Zwolle – Op woensdag 27 november is het McHappy Day bij McDonald’s. Dé dag dat McDonald’s stil staat bij de samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Een belangrijk goed doel want door de Ronald McDonald Huizen kunnen ouders dichtbij hun kindje zijn die in het ziekenhuis ligt.

McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle is zoek naar kinderen uit de omgeving Heerde, Kampen en Zwolle die het echt even nodig hebben om op McHappy Day verrast te worden met een fijne middag bij McDonald’s. Als je iemand kent die wel in het zonnetje gezet mag worden, kun je diegene opgeven.

Lees verder »

Binnenstad Zwolle zoekt ‘toeristen’ uit Berkum

Binnenstad Zwolle zoekt ‘toeristen’ uit Berkum

Zwolle – Toerist zijn in eigen stad; wie wil dat nou niet? De binnenstad is opnieuw op zoek naar
kleine en grote ontdekkers buiten de binnenstad, die de Zwolse binnenstad op
zaterdag 23 november binnenstebuiten willen keren.

Gezocht: inwoners uit Berkum
Voor de nieuwe ‘expeditie’ van Door en door Zwolle zoeken we een gezin uit Berkum dat op
ontdekkingstocht gaat door Zwolle. Tijdens deze geheel verzorgde dag word je verrast door het leuke en onbekende uit de Zwolse binnenstad en kom je in aanraking met de Zwolse cultuur, horeca en retail. Het helpt mee als je als eigenschap nieuwsgierig bent en open staat voor iets nieuws of bijzonders.

Lees verder »

Open repetitie de Jonge Vuurvogel

Open repetitie de Jonge Vuurvogel

Zwolle – Het voorbereidende orkest van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, de Jonge Vuurvogel, houdt op de laatste dinsdag voor de herfstvakantie een open repetitie. Zowel kinderen en/of hun docenten mogen meedoen! Het is voor ouders en andere belangstellenden tevens mogelijk om eens een kijkje te nemen achter de schermen van dit jonge symfonieorkest waar het altijd weer een muzikaal feestje is.

De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17 tot 18 uur onder leiding van Vincent Pollemans. In het orkest spelen momenteel 24 leden in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Naast strijkinstrumenten spelen blazers en slagwerk mee om de orkestsound te completeren. Het orkest speelt naast klassieke stukken ook film- en popmuziek en geeft ongeveer vier concerten per jaar.

Lees verder »