Kerstpakkettenactie Zwolle kan nog veel vrijwilligers gebruiken

Kerstpakkettenactie Zwolle kan nog veel vrijwilligers gebruiken

Zwolle – Met bijna 50% van alle klussen gevuld is de kerstpakkettenactie in Zwolle weer lekker op dreef. Voor het 15de jaar op rij laat Zwolle zien hoe gul zij is met haar tijd en liefde. De Kerstpakkettenactie van Zwolle is echt een actie vóór en door Zwollenaren.

Na 2 jaar online in te zamelen wordt er weer ingezameld bij de supermarkten en de pakketten worden weer samen ingepakt. In de decembermaand vinden 2.800 kerstpakketten hun weg naar de sociale minima in Zwolle. Een aantal dat elk jaar groeit en daarom is alle hulp van vrijwilligers hard nodig.

Lees verder »

Zwolle zoekt nieuwe stadsdichter

Zwolle zoekt nieuwe stadsdichter

Zwolle – De termijn van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen loopt af op donderdag 26 januari 2023, Nationale Gedichtendag.

De Commissie Stadsdichter Zwolle zoekt daarom een nieuwe stadsdichter die de komende twee jaar via poëzie – eventueel begeleid met muziek – kleur geeft aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in Zwolle. De commissie zoekt iemand die “alle gevoelens van de stad kan vertolken, van blijdschap tot verdriet, van bezinning tot verbazing, van boosheid tot dankbaarheid en die kritiek levert waar dat nodig is.”

Lees verder »

MyZwolle vraagt veel warme kleren, slaapzakken en geld voor Oekraïne

MyZwolle vraagt veel warme kleren, slaapzakken en geld voor Oekraïne

Zwolle – De winter staat voor de deur. In Oekraïne betekent dat veel regen, sneeuw en kou. Maya Muraviova, familie van Dorenda en Arjan Biel uit Zwolle, is een jonge Oekraïens-Nederlandse vrouw die dóór de linies heen bussen vol spullen brengt en op de terugweg mensen evacueert.

Waar zij komt zijn heel veel gebouwen kapot. Mensen leven op straat en is er geen verwarming, water en elektriciteit. MyZwolle heeft via sponsors diverse volgeladen auto’s, vier taxibusjes en twee stadsbussen afgeleverd. Maya en haar helden rijden spullen tot achter de vijandelijke linies en nemen mensen mee terug. Maya heeft jouw hulp nodig in de vorm van winterkleding, slaapzakken enzovoort. Maar ook geld voor diesel en onderhoud, want de auto’s móeten blijven rijden.

Lees verder »

Fraterhuis zoekt nieuwe collega’s en biedt opleiding

Fraterhuis zoekt nieuwe collega’s en biedt opleiding

Zwolle – Wil jij je aansluiten bij ruim 130 Fraterhuis-collega’s en daarmee een bijdrage leveren aan de onafhankelijke beeld- en filmcultuur in Zwolle? Je bent van harte welkom bij het Fraterhuis filmtheater.

Wat ga je doen? De taken als kassamedewerker of projecteur zijn zeer divers. Fraterhuis geeft enkele voorbeelden: je verkoopt filmkaarten, bent verantwoordelijk voor de uitstraling van de filmzalen en foyers, je beantwoordt vragen van bezoekers, start en stopt de film enz.

Lees verder »

Leger des Heils zoekt collectanten omdat hulp harder nodig is dan ooit

Leger des Heils zoekt collectanten omdat hulp harder nodig is dan ooit

Zwolle – Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Zwolle en in de omliggende plaatsen zoals Wijhe, Heino, Dalfsen, Ommen en Hattem. De landelijke collecteweek voor het Leger des Heils is van 27 november tot en met 3 december 2022.

Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren, om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden. In deze complexe tijden, waarin armoede en uitsluiting als gevolg van economische omstandigheden steeds vaker voorkomen, is financiële hulp harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden.

Lees verder »

Koorbazen zoekt tien nieuwe bazen

Koorbazen zoekt tien nieuwe bazen

Zwolle – Het vijftigkoppige Zwolse a capella mannenkoor Koorbazen is op zoek naar tien nieuwe bazen. De ambities voor het nieuwe seizoen vragen om versterking van (jonge) bazen met passie voor muziek en gevoel voor theater.

Tijdens een auditie op dinsdag 11 oktober kunnen mannen van 16 jaar en ouder Koorbazen ervaren door zingen en actieve performance-opdrachten. “Koorbazen is een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin vijftig mannenlevens, vijftig stemmen en vijftig verhalen samenkomen. De jongste is 18 jaar en de oudste in de 80. Met een geheel eigen werkwijze en een groeiende landelijke bekendheid laat Koorbazen zien én horen dat een mannenkoor zeker nog van deze tijd is.”

Lees verder »

Acteurs gezocht voor Midwinter Spooktocht in Zwolle

Acteurs gezocht voor Midwinter Spooktocht in Zwolle

Zwolle – Lijkt het jou leuk om mee te spelen of te figureren in de Midwinter Spooktocht in Zwolle op 17 en 18 december? Meld je dan aan als acteur/figurant bij Festivalplatform Zwolle Unlimited.

Samen met andere Zwollenaren speel je mee in een theatrale storytelling route langs de rafelranden van de Zwolse binnenstad. Volkeren in de hele wereld staan met verhalen, vuur en lekker eten stil bij de midwinterperiode, waarin de zon laag staat aan de hemel. Deze kortste dagen vormen de perfecte tijd om te genieten van spannende verhalen op geheimzinnige plekken in de historische binnenstad van Zwolle.

Lees verder »

Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – De vrijwilligers van de Luisterlijn bieden dag en nacht een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. In oktober start in Zwolle een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

De Luisterlijn is op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen, want het aantal gesprekken dat de Luisterlijn voert blijft onverminderd hoog. In 2021 werden ruim driehonderdvijftigduizend oproepen beantwoord. Het gaat vaak om zwaardere en langere gesprekken, aldus de organisatie. Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. De Luisterlijn zoekt dringend nieuwe vrijwilligers om te voorzien in een grote maatschappelijke vraag.

Lees verder »

Veel Zwollenaren gezocht voor echte Zwolse videoclip

Veel Zwollenaren gezocht voor echte Zwolse videoclip

Zwolle – Het project ‘Stad, ik ben thuis!’ zoekt mensen die in een échte Zwolse videoclip willen meespelen. Ervaring is niet nodig. Er worden allerlei rollen, figuranten en mensen als achtergrondpubliek gezocht. Hoe meer, hoe beter.

Het is een kans voor mensen die zich met de stad Zwolle willen laten vereeuwigen op beeld. “We blijven van je genieten door rond te lopen en steeds nieuwe dingen van je te ontdekken.” Dit is zomaar een zin uit een liefdesbrief die door de initiatiefnemers is geschreven over hun liefde en trots voor de Zwolse binnenstad. Zij willen deze liefde graag met anderen delen en samen verder bouwen aan een nóg mooiere binnenstad waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Samen met zo veel mogelijk andere Zwollenaren gaan zij daarom op zaterdag 3 september een videoclip opnemen van een lied over de liefde voor de stad.

Lees verder »

Vocalgroup Bluebird Voices heeft plek voor nieuwe leden

Vocalgroup Bluebird Voices heeft plek voor nieuwe leden

Zwolle – Bluebird Voices is een enthousiaste vocal group uit Zwolle met zangers in de leeftijd van 20 tot 40 jaar. De groep heeft plaats voor nieuwe leden.

Geïnteresseerden zijn welkom bij de open repetitie op woensdagavond 7 september. “Wij werken met toffe hedendaagse (pop)arrangementen en houden van muzikale uitdagingen,” melden de koorleden. “We zijn op zoek naar jonge mensen die houden van zingen, ritmisch sterk en toonvast zijn, vol energie zitten en samen met ons mooie dingen willen neerzetten. We houden van gezelligheid, maar zijn ook ambitieus.”

Lees verder »

Dierenbescherming zoekt wijkhoofden in Zwolle

Dierenbescherming zoekt wijkhoofden in Zwolle

Zwolle – Tienduizenden dieren per jaar hebben in ons land hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de collecteweek van de Dierenbescherming zetten collectanten zich in om geld op te halen zodat de Dierenbescherming deze dieren kan helpen.

Maar zonder wijkhoofd kunnen collectanten niet op pad. In Zwolle worden daarom dringend nieuwe wijkhoofden gezocht. De collecte van de Dierenbescherming vindt ieder jaar plaats in de week van Dierendag. Dit jaar is dat van 2 t/m 8 oktober. Wijkhoofden vormen een onmisbare schakel in de organisatie van de collecte.

Lees verder »

Fraterhuis zoekt moderator voor team Onderwijs

Fraterhuis zoekt moderator voor team Onderwijs

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis organiseert al jaren filmvoorstellingen en activiteiten voor scholen in Zwolle en omgeving. Momenteel is het Fraterhuis bezig met de ontwikkeling van nieuwe initiatieven voor het onderwijs.

Hiervoor zoekt het Fraterhuis vanaf aankomend schooljaar 2022-2023 versterking voor het team Onderwijs. Er is een vacature voor de nieuwe functie van moderator. Deze gaat incidenteel op oproepbasis interactieve inleidingen en nagesprekken verzorgen bij schoolvoorstellingen voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Lees verder »