Stadshagen Run zoekt vrijwilligers voor doorstart

Stadshagen Run zoekt vrijwilligers voor doorstart

Zwolle – Stadshagen Run wil een een succesvolle doorstart maken en is daarvoor op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen.

Ben jij bereid tijd en energie in te zetten voor een doorstart van de Stadshagen Run? Of beschik je over middelen om een doorstart van de Stadshagen Run mogelijk te maken? Dan ben je vrijdag 5 november van harte welkom bij de presentatie van het conceptplan doorstart Stadshagen Run. Aanvang 9.00 uur, einde 10.30 uur.

Lees verder »

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle

Deel je woorden en werk mee aan een nieuwe taal van en voor Zwolle


Zwolle – Productiehuizen De Nieuwe Oost | Wintertuin en Explore the North zoeken samen met kunstenaar Ahilan Ratnamohan deelnemers voor taalproject Pidgin Zwolle. Met dit project maakt Ahilan samen met inwoners van Zwolle een nieuwe taal.

Het Pidgin Zwolle wordt door de deelnemers samengesteld en gepresenteerd. Iedereen uit Zwolle die 16 jaar of ouder is en een andere taal of dialect dan het Nederlands spreekt, kan meedoen.

Lees verder »

Leden Speeltuin Vereniging Assendorp steken handen uit de mouwen

Leden Speeltuin Vereniging Assendorp steken handen uit de mouwen

Zwolle – De speeltuin op de grens van Assendorp en Pierik is een begrip in Zwolle. Veel mensen die er vroeger zelf als kind hebben gespeeld, genieten er nu met hun (klein)kinderen van de vele speeltoestellen.

Die speeltoestellen hebben onderhoud nodig en daar kan het speeltuinbestuur hulp bij gebruiken. Samen met enkele leden wordt op 23 oktober een klusochtend georganiseerd. “Wij steken graag onze handen uit de mouwen voor de speeltuin!” – Sander, lid van de speeltuin.

Lees verder »

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers voor verschillende exposities, zoals de Zilveren Camera in Harculo aan de IJsselcentraleweg 6 in Zwolle-Zuid.

Als vrijwilliger kun je actief meedoen. De stichting is op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst, educatie, techniek en logistiek of pr en communicatie. Er wordt gewerkt met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionals met passie voor verhalen en fotografie, beeld en geluid.

Lees verder »

StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles

StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles

Zwolle- Bent u graag met de Nederlandse taal bezig en lijkt u het leuk om te assisteren bij taalles? StartCollege Volwasseneneducatie en Inburgering, onderdeel van Landstede Groep, is op zoek naar vrijwilligers die in Zwolle (locatie Rechterland 1) of Dalfsen (locatie de Trefkoele) mee willen helpen tijdens de taallessen voor anderstaligen.

StartCollege heeft als doel om de positie van jongeren en (jong)volwassenen die een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt of de maatschappij hebben te versterken. Zo biedt de school onder andere taallessen aan voor mensen van wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. De docenten worden tijdens de lessen ondersteund door vrijwilligers, die bijvoorbeeld de cursisten een-op-een begeleiden of de cursisten in groepjes op weg helpen met een opdracht.

Lees verder »

Belanghebbendenraad Kranenburg zoekt nieuwe leden

Belanghebbendenraad Kranenburg zoekt nieuwe leden

Zwolle – Draag jij begraafplaats Kranenburg een warm hart toe? Wil jij meedenken over de ontwikkelingen op de begraafplaats en mooie ideeën aandragen? De gemeente Zwolle is op zoek naar jou als nieuw lid van de belanghebbendenraad.

De belanghebbendenraad behartigt de belangen van rechthebbenden van een (urnen)graf, urnennis en andere gedenkplekken op begraafplaats Kranenburg. Ook levert ze een bijdrage aan de beleidsvorming over het beheer en onderhoud van dit bijzondere cultuurlandschap.

Lees verder »

Zing mee met het Barokkoor!

Zing mee met het Barokkoor!

Zwolle – Het Barokkoor Zwolle is een enthousiast klein ensemble dat gespecialiseerd is in het zonder begeleiding zingen van oude, vaak polyfone, muziek.

Op het programma staan drie- en vierstemmige koorwerken uit de 16e tot 18e eeuw. Nieuwe zangers zijn van harte welkom, met name mannenstemmen. Het Het Barokkoor hanteert geen leeftijdsgrens. Het koor repeteert op dinsdagavond vanaf 19.45 uur bij leden thuis.

Lees verder »

Speelotheek Zwolle zoekt vrijwilligers

Speelotheek Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Speelotheek Zwolle is op zoek naar vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. Help Speelotheek Zwolle één keer per maand twee uurtjes mee op de vrijdagmiddag met het tellen, innemen, uitgeven en sorteren van het speelgoed.

De speelotheek werkt net als een bibliotheek, alleen leen je hier geen boeken maar speelgoed. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen o.a. kiezen uit buitenspeelgoed, bordspellen, verkleedkleren en puzzels. Als vrijwilliger help je bij het innemen en uitgeven van het geleende speelgoed. Daarnaast controleer je of het speelgoed compleet is en weer op de juiste plek terug wordt gezet.

Lees verder »

Zwols Muziektheater zoekt acteurs voor Ciske de Rat

Zwols Muziektheater zoekt acteurs voor Ciske de Rat

Zwolle – Het Zwols Muziektheater is op dit moment druk aan het (online) repeteren voor The Wiz die zij, als de coronamaatregelen het toelaten, gaat laten zien in De Spiegel op 9, 10 en 11 juli 2021.

Ondertussen heeft het bestuur van deze enthousiaste club niet stil gezeten om voor 2022 de rechten van weer een nieuwe musical te bemachtigen. Op 8, 9 en 10 april 2022 zal het Zwols Muziektheater Ciske de Rat op de planken van Odeon brengen. In deze ontroerende musical wordt het verhaal van zowel de jonge als de volwassen Ciske Vrijmoeth verteld. Uiteraard zal de bekende meezinger ‘Ik voel me zo verdomd alleen…’ niet ontbreken!

Lees verder »

Word kidsreporter bij Academiehuis de Grote Kerk

Word kidsreporter bij Academiehuis de Grote Kerk

Zwolle – Vind je het interessant of leuk om het nieuws van dichtbij mee te maken of vooraan te staan bij grote ontdekkingen en op bijzondere plekken van deze kerk komen? Doe dan mee met de audities voor presentator van Academiehuis de Grote Kerk.

“Als jij wint mag je, dit jaar, als verslaggever op pad bij het Academiehuis. Momenteel wordt er in het Academiehuis hard gewerkt om het gebouw weer helemaal mooi te maken en te repareren. Hierdoor zien we soms dingen die al wel meer dan 100 jaar oud kunnen zijn en komen daarmee ook in het nieuws. Onze archeologen onderzoeken alle bijzondere dingen die we vinden en ondertussen gaat de bouw ook fanatiek door. En hier willen we graag de hele stad van laten meegenieten, maar vooral jullie leeftijdsgenoten.”

Lees verder »