Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Kerkklokken het jaar uit laten luiden

Zwolle – De kerken in Zwolle en omgeving worden opgeroepen om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. Het Podium van Kerken doet deze oproep naar alle kerken en kloosters, in navolging van een landelijke oproep.

De bedoeling is om in plaats van vuurwerk de kerkklokken te laten luiden. Niet dat de kerkklokken het vuurwerk kunnen vervangen. Wel kunnen de luidende klokken zorgen voor een gemeenschapsgevoel, saamhorigheid en verbinding. Tegelijk vertellen de klokken ook de boodschap van verder gaan, we komen uit deze crisis. Zo vertellen de luidende klokken ook het verhaal van hoop, licht aan de horizon. Of je nu religieus bent of niet, luidende klokken verbinden.

Lees verder »

Oproep: “Wie weet iets over het ontstaan van Kinderboerderij Wezenlanden?”

Oproep: “Wie weet iets over het ontstaan van Kinderboerderij Wezenlanden?”

Zwolle – De medewerkers van Kinderboerderij Wezenlanden doen een oproep aan Zwollenaren:
“Wie weet meer over het ontstaan van de kinderboerderij aan het Almelose kanaal 33?”

De medewerkers zouden graag meer te weten komen over de historie van hun kinderboerderij. Zij hopen dat er Zwollenaren zijn met oude foto’s, tekeningen en/of verhalen over de kinderboerderij en eventueel over het ontstaan hiervan. Hoe oud de kinderboerderij precies, is voor hen op dit moment nog een raadsel.

Lees verder »

Stadkamer zoekt vrijwilligers

Stadkamer zoekt vrijwilligers

Zwolle – Bij Stadkamer werken 126 vrijwilligers in twaalf verschillende rollen. Op 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, zet Stadkamer haar vrijwilligers in het zonnetje.

Want samen met de medewerkers van Stadkamer zorgen de vrijwilligers ervoor dat Stadkamer dé plek is in Zwolle waar je kennis kunt opdoen en delen, anderen kunt ontmoeten, cultuur kunt beleven, waar je kunt lezen en lenen, koffie kunt drinken, studeren en werken, waar je geïnspireerd raakt en je kunt blijven ontwikkelen. Stadkamer is er van en voor Zwollenaren.

Lees verder »

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers voor verschillende exposities, zoals Zilveren Camera, Noorderlicht Groningen en De Stad Verbeeldt, op verschillende locaties in Zwolle.

Als vrijwilliger kun je actief meedoen. De Stad Verbeeldt is op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst, techniek en logistiek of de functie van suppoost. Er wordt gewerkt met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionals met passie voor verhalen en fotografie, beeld en geluid.

Lees verder »

Wie helpt de in de oorlog omgekomen voetballers te vinden?

Wie helpt de in de oorlog omgekomen voetballers te vinden?

Zwolle – Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Door de coronacrisis gingen alle grote herdenkingsevenementen niet door. Desondanks was er veel aandacht voor de herdenking van de oorlog en oorlogsslachtoffers.

In de Zwolse voetbalwereld vroeg men zich af of onder die slachtoffers ook Zwolse voetballers waren. Een comité bestaande uit Paul Benning, Folly van Dam, Jaap Hagedoorn, John Kuijer en Henk Twerda boog zich over die vraag.

Lees verder »

Kinderen gevraagd voor veiliger maken omgeving Stadkamer met Minecraft

Kinderen gevraagd voor veiliger maken omgeving Stadkamer met Minecraft

Zwolle – Stadkamer roept kinderen van 8 t/m 15 jaar op, mee te doen aan het veiliger maken van de omgeving van Stadkamer Centrum. Tijdens het project Minecraft je Weg! ga je in een aantal weken tijd de verkeerssituatie rond Stadkamer onderzoeken en oplossingen bedenken
en bouwen in Minecraft.

De kick-off is op 9 december om 15.30 uur. Stadkamer Centrum ligt aan een drukke weg, aan de rand van het centrum. Er is veel autoverkeer en de fietspaden zijn smal. Stadkamer is op zoek naar kinderen van 8 t/m 15 jaar met goede ideeën én Minecraftervaring om deze onveilige verkeerssituatie te verbeteren.

Lees verder »

Theater de Makkers zoekt 1001 verhalen, 1001 lampjes en 1001 Zwollenaren

Theater de Makkers zoekt 1001 verhalen, 1001 lampjes en 1001 Zwollenaren

Zwolle – Wat is het mooiste dat iemand ooit voor u heeft gedaan? Theater de Makkers roept de komende weken alle inwoners van Zwolle op om samen 1001 verhalen over hoop, moed en liefde te delen. Niet alleen verhalen worden er opgehaald en verzameld, er worden ook lampjes gezocht.

Er worden 1001 (nacht)lampjes ingezameld en samengebracht in Theater de Spiegel, wat resulteert in een gratis toegankelijke expositie van licht en verhalen.
Vlak voor de kerstdagen, staan alle 1001 lampjes in de grote zaal van Theater de Spiegel. Het theater is open en de bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen uitgedeeld in Zwolle aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen.

Lees verder »

Collectanten gezocht voor MS collecteweek van 16 t/m 21 november

Collectanten gezocht voor MS collecteweek van 16 t/m 21 november

Zwolle – De landelijke MS collecteweek wordt van 16 t/m 21 november gehouden. Het Nationaal MS Fonds is hard op zoek naar collectanten in Zwolle. Wie helpt mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten.

Lees verder »

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Zwolle – Op woensdag 30 september is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd.

Ook Kinderzwerfboekstation De Bolle Minibieb doet ook mee met deze Kinderzwerfboekdag. Zij roepen kinderen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij de Minibieb te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Uiteraard kan er dan ook een leuk boek uit De Bolle Minibieb mee naar huis terug genomen worden.

Lees verder »

Leger des Heils zoekt collectanten in Zwolle

Leger des Heils zoekt collectanten in Zwolle

Zwolle – Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Zwolle voor de jaarlijkse collecteweek van 23 tot en met 28 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

In deze crisistijd is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om, soms op creatieve manieren, zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden. Zo zijn er digitale ‘koffie-uurtjes’ ontstaan. En bellen we onze bezoekers op: hoe gaat het met ze, zorgen ze goed voor zichzelf, kunnen we ze ergens bij helpen? Want juist nu is de behoefte aan contact en directe hulp enorm.

Lees verder »

De Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

De Luisterlijn Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – De vrijwilligers van de Luisterlijn zijn 24 uur per dag bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Zwolle. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig.

Elke dag en nacht voeren de vrijwilligers van de Luisterlijn ruim duizend gesprekken met onbekenden. Met mensen die steun nodig hebben bij verdriet, eenzaamheid, zorgen of pijn. Op 16 oktober start weer een training voor nieuwe vrijwilligers in Zwolle.

Lees verder »

Speelotheek Zwolle zoekt vrijwilligers

Speelotheek Zwolle zoekt vrijwilligers

Zwolle – Speelotheek Zwolle is op zoek naar vrijwilligers, want veel handen maken licht werk. Help Speelotheek Zwolle één keer per maand drie uurtjes mee op de vrijdagmiddag met het tellen, innemen, uitgeven en sorteren van het speelgoed.

De speelotheek is een soort bibliotheek, alleen leen je hier geen boeken maar speelgoed. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen o.a. kiezen uit buitenspeelgoed, bordspellen, verkleedkleren en puzzels. Als vrijwilliger help je bij het innemen en uitgeven van het geleende speelgoed.

Lees verder »