Grootschalige collectieve aanpak isolatie van huizen gebouwd voor 1980 in de Zwolle.

Grootschalige collectieve aanpak isolatie van huizen gebouwd voor 1980 in de Zwolle.

Zwolle – Eigenaren van woningen gebouwd voor 1980 kunnen zich bij Isolatieloket aanmelden voor een isolatie onderzoek. Bij dit onderzoek komt er kosteloos en vrijblijvend een isolatie adviseur langs om de mogelijkheden te bekijken. Welke bouwdelen zijn voldoende geïsoleerd en waar is winst te behalen? Daarnaast krijgt de bewoner uitgebreide uitleg over de subsidie mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn gesteld voor woningbezitter in Zwolle.

“Door kosteloos en onafhankelijk advies te geven over de isolatie mogelijkheden wordt geprobeerd  de woningbezitters in elk geval te informeren over de mogelijkheden. Er wordt te vaak geconstateerd dat woningbezitters geen idee hebben van de kosten ten opzichte van de terugverdientijd. Bij een gemiddelde hoekwoning bijvoorbeeld kunnen woningeigenaren nu ca. €1000,- subsidie krijgen als men de spouwmuur en vloer isoleert.”

Lees verder »

De mogelijkheden voor het lenen van geld in Zwolle

De mogelijkheden voor het lenen van geld in Zwolle

Voor iedereen komt er weleens een moment waarop je ineens wat extra geld nodig hebt. De wasmachine gaat kapot en er is een nieuwe nodig, of er moeten flink wat reparaties aan de auto gedaan worden om de APK dit jaar te behalen.

Wanneer je op zo’n moment geen budget hebt om aan dit soort financiële verplichtingen te voldoen, kan het lenen van geld een uitkomst bieden. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? We zetten ze voor je op een rijtje.

Lees verder »

Merendeel van Nederland gebruikt inmiddels de cloud

Merendeel van Nederland gebruikt inmiddels de cloud

Zwolle – Op het moment zijn er al meerdere diensten die je over de hele wereld kunt gebruiken om bestanden en documenten op te slaan. Wie is er tegenwoordig nou niet bekend met platformen als Google Drive en Dropbox? Natuurlijk is er ook de iCloud voor de liefhebbers van Apple. Strato was benieuwd hoeveel Nederlanders gebruik maken van een online opslag en heeft forsa opdracht gegeven om een groot onderzoek te doen naar dit onderwerp, wat in samenwerking met Norstat is uitgevoerd. 

De onderzoekers van forsa hebben meer dan 1000 inwoners van Nederland een enquête laten invullen. De doelgroep van het onderzoek was Nederlanders tussen de 18 en 75 jaar, die privé gebruik maken van internet. 59 procent van deze groep blijkt al gebruik te maken van het opslaan van data in de cloud. De verwachting is dat dit percentage verder gaat stijgen in de komende jaren. Dit wordt voorspeld, omdat meer dan 40 procent van de niet-gebruikers heeft aangegeven de cloud eventueel te gaan gebruiken in toekomst. Vrouwen blijken hierin wel wat terughoudender te zijn dan mannen. 

Lees verder »

Vijf routes rondom Zwolle met de auto

Vijf routes rondom Zwolle met de auto

Zwolle – Heel Nederland kent Zwolle als de hoofdstad van de provincie Overijssel, maar wat veel mensen niet weten is dat ook de omgeving van deze stad prachtig is. En er is nog iets met een bijnaam. 

Dat betekent dat een autorit vanuit de stad naar het buitengebied werkelijk de moeite waard is. In een eigen auto of weliswaar in een huurauto. Nu steeds meer mensen kiezen voor een duurzamer leven is het niet altijd vanzelfsprekend dat iedereen een auto tot zijn beschikking heeft. De tijdelijke huurauto is een prima oplossing. Een huurauto van easyterra.nl bijvoorbeeld, ook een huurauto in de regio Zwolle. We geven je een aantal routes ter inspiratie. 

Lees verder »

Landal Landgoed ’t Loo populairste vakantiepark bij Zwolle

Landal Landgoed ’t Loo populairste vakantiepark bij Zwolle

Zwolle – Landal Landgoed ‘t Loo is het populairste vakantiepark in de directe omgeving van Zwolle. Dat blijkt uit analyse van Parkvakanties, specialist in vakantieparken.

Zwolle is geliefd bij veel vakantiegangers. Ook de bezoekers van de vele vakantie- en bungalowparken in de regio weten Zwolle goed te vinden. Er wordt met name tijdens de langere vakanties (midweek, week of langer) vaak een daguitje gemaakt naar Zwolle.

Lees verder »

Online ondernemen in Zwolle – Wat is SEO? En hoe werkt het?

Online ondernemen in Zwolle – Wat is SEO? En hoe werkt het?

Zwolle Zwolle is één van de grootste steden in het noorden van ons land en is daarmee een voorbeeld voor andere plaatsen in de regio. Zwolle telt zo’n 130 duizend inwoners en ligt perfect gelegen qua infrastructuur, door de aanwezigheid van de wateren het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht. 

Een bedrijf opzetten in Zwolle gaat vrij vlotjes. Het is een drukke stad en de gemeente is altijd op zoek naar nieuwkomers. De infrastructuur is gunstig als jij naar Duitsland wilt exporteren, maar ook voor het binnenland is Zwolle perfect. 

Lees verder »

Dagboekschrijven, bestaat het nog?

Zwolle – Wie schrijft er tegenwoordig nog een dagboek? Wie voelt de behoefte om regelmatig of misschien zelfs iedere dag een stukje te pennen over zijn dagelijkse leven? 

In eerste instantie lijkt het voorbehouden aan tieners die worstelen met hun identiteit en vooral over prille liefdes en verliefdheden schrijven in een boekje. Alhoewel het goed mogelijk is dat ze dat tegenwoordig op een laptop bijhouden. Het zou ook heel goed kunnen dat in de tijd van social media het dagboek naar de achtergrond is verdwenen omdat de jonge mensen met elkaar hun problemen delen via de chatknop. Of het zelfs wereldkundig maken via Instagram of Facebook, opgeleukt met foto’s. Je zou kunnen zeggen dat dit het dagboekschrijven anno 2019 is. 

Lees verder »

Bookmakers voorzien zware weken voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle begon het seizoen 2019/2020 uiterst slecht in de Eredivisie. Het Zwolse team verloor namelijk in eigen huis met 1-3 van Willem II. PEC kwam op voorsprong door een doelpunt van Lennart Thy, maar door twee doelpunten van Vangelis Pavlidis en een eigen doelpunt van Clint Leemans wist de club uit Tilburg toch te winnen.

De bookmakers vonden dit uiterst verrassend. Zij hadden namelijk verwacht dat PEC Zwolle zou winnen van Willem II, hoewel de odds redelijk verdeeld waren. De gemiddelde odd was namelijk 2.26 voor een winst van Zwolle, 2.98 voor een overwinning van Willem II en 3.51 voor een gelijkspel. Dit betekent dat als je een euro had ingezet op Willem II als de winnende partij, dan had je 2.98 euro teruggekregen van de bookmaker.

Lees verder »

Is glasvezel de beste keuze voor internet en tv in Zwolle?

Zwolle – Het grootste deel van Zwolle moet het nog doen zónder glasvezel. Is dit behelpen of valt het allemaal wel mee en is de keuze voor kabel of DSL helemaal zo gek nog niet? In dit artikel een eerlijke blik op internet en tv.

Op Stadshagen en een aantal kleine wijken na is er in Zwolle nauwelijks glasvezel beschikbaar, terwijl omliggende dorpen als Wezep, Hattem en Dalfsen grotendeels verglaasd zijn. In de praktijk blijken zowel glasvezel-, kabel- en DSL-internet elkaar niet veel te ontlopen. Niet iedereen heeft immers behoefte aan extreem hoge snelheden.

Lees verder »

Ben winnaar beste provider van Overijssel

Zwolle – Mobiele provider Ben is verkozen tot de beste provider van Overijssel. Inwoners van de provincie beoordeelde tien verschillende providers op allerlei categorieën. Ben eindigde als beste op tenminste drie van deze categorieën. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke abonnementen vergelijker SimOnly.nl.

Provider Simyo komt landelijk als beste uit de bus. Het heeft niet alleen de meeste tevreden gebruikers van Nederland, maar krijgt ook gemiddeld de hoogste score van 8,7 uit de 10. Concurrenten Simpel en Youfone lopen de hoofdprijs net mis, met beiden een gemiddelde score van 8,6. Meer dan 1100 sim only abonnees hebben meegedaan aan het onderzoek.

Lees verder »

Fietsen bij warm weer? Met deze tips houd je het hoofd koel

Zwolle – De extreme hitte van afgelopen week kan je maar moeilijk ontgaan zijn. Het ene na het andere hitterecord werd verbroken, maar zo warm als dat het was op donderdag 25 juli is het nog niet eerder geweest in Nederland. In het Brabantse Gilze Rijen werd namelijk een temperatuur van maar liefst 40,7 graden celsius gemeten. Zó warm werd het gelukkig niet in Oost Nederland, maar heel veel scheelde het niet. Zo meette het meetstation in Heino een temperatuur van 38,7 graden.

Iedereen gaat anders om met deze extreme temperaturen, maar wat zeker is is dat de meeste mensen het water opzoeken in hun zoektocht naar verkoeling. Toch zijn er ook veel mensen die zelfs bij tropische temperaturen actief bezig zijn en op de e-bike stappen om eropuit te trekken. Om ervoor te zorgen dat jij en je e-bike toekomstige hittegolven goed voorbereid het hoofd kunnen bieden, hebben we een paar handige tips een een rij gezet.

Lees verder »