Landal Landgoed ’t Loo populairste vakantiepark bij Zwolle

Landal Landgoed ’t Loo populairste vakantiepark bij Zwolle

Zwolle – Landal Landgoed ‘t Loo is het populairste vakantiepark in de directe omgeving van Zwolle. Dat blijkt uit analyse van Parkvakanties, specialist in vakantieparken.

Zwolle is geliefd bij veel vakantiegangers. Ook de bezoekers van de vele vakantie- en bungalowparken in de regio weten Zwolle goed te vinden. Er wordt met name tijdens de langere vakanties (midweek, week of langer) vaak een daguitje gemaakt naar Zwolle.

Lees verder »

Online ondernemen in Zwolle – Wat is SEO? En hoe werkt het?

Online ondernemen in Zwolle – Wat is SEO? En hoe werkt het?

Zwolle Zwolle is één van de grootste steden in het noorden van ons land en is daarmee een voorbeeld voor andere plaatsen in de regio. Zwolle telt zo’n 130 duizend inwoners en ligt perfect gelegen qua infrastructuur, door de aanwezigheid van de wateren het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht. 

Een bedrijf opzetten in Zwolle gaat vrij vlotjes. Het is een drukke stad en de gemeente is altijd op zoek naar nieuwkomers. De infrastructuur is gunstig als jij naar Duitsland wilt exporteren, maar ook voor het binnenland is Zwolle perfect. 

Lees verder »

Dagboekschrijven, bestaat het nog?

Zwolle – Wie schrijft er tegenwoordig nog een dagboek? Wie voelt de behoefte om regelmatig of misschien zelfs iedere dag een stukje te pennen over zijn dagelijkse leven? 

In eerste instantie lijkt het voorbehouden aan tieners die worstelen met hun identiteit en vooral over prille liefdes en verliefdheden schrijven in een boekje. Alhoewel het goed mogelijk is dat ze dat tegenwoordig op een laptop bijhouden. Het zou ook heel goed kunnen dat in de tijd van social media het dagboek naar de achtergrond is verdwenen omdat de jonge mensen met elkaar hun problemen delen via de chatknop. Of het zelfs wereldkundig maken via Instagram of Facebook, opgeleukt met foto’s. Je zou kunnen zeggen dat dit het dagboekschrijven anno 2019 is. 

Lees verder »

Bookmakers voorzien zware weken voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle begon het seizoen 2019/2020 uiterst slecht in de Eredivisie. Het Zwolse team verloor namelijk in eigen huis met 1-3 van Willem II. PEC kwam op voorsprong door een doelpunt van Lennart Thy, maar door twee doelpunten van Vangelis Pavlidis en een eigen doelpunt van Clint Leemans wist de club uit Tilburg toch te winnen.

De bookmakers vonden dit uiterst verrassend. Zij hadden namelijk verwacht dat PEC Zwolle zou winnen van Willem II, hoewel de odds redelijk verdeeld waren. De gemiddelde odd was namelijk 2.26 voor een winst van Zwolle, 2.98 voor een overwinning van Willem II en 3.51 voor een gelijkspel. Dit betekent dat als je een euro had ingezet op Willem II als de winnende partij, dan had je 2.98 euro teruggekregen van de bookmaker.

Lees verder »

Is glasvezel de beste keuze voor internet en tv in Zwolle?

Zwolle – Het grootste deel van Zwolle moet het nog doen zónder glasvezel. Is dit behelpen of valt het allemaal wel mee en is de keuze voor kabel of DSL helemaal zo gek nog niet? In dit artikel een eerlijke blik op internet en tv.

Op Stadshagen en een aantal kleine wijken na is er in Zwolle nauwelijks glasvezel beschikbaar, terwijl omliggende dorpen als Wezep, Hattem en Dalfsen grotendeels verglaasd zijn. In de praktijk blijken zowel glasvezel-, kabel- en DSL-internet elkaar niet veel te ontlopen. Niet iedereen heeft immers behoefte aan extreem hoge snelheden.

Lees verder »

Ben winnaar beste provider van Overijssel

Zwolle – Mobiele provider Ben is verkozen tot de beste provider van Overijssel. Inwoners van de provincie beoordeelde tien verschillende providers op allerlei categorieën. Ben eindigde als beste op tenminste drie van deze categorieën. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke abonnementen vergelijker SimOnly.nl.

Provider Simyo komt landelijk als beste uit de bus. Het heeft niet alleen de meeste tevreden gebruikers van Nederland, maar krijgt ook gemiddeld de hoogste score van 8,7 uit de 10. Concurrenten Simpel en Youfone lopen de hoofdprijs net mis, met beiden een gemiddelde score van 8,6. Meer dan 1100 sim only abonnees hebben meegedaan aan het onderzoek.

Lees verder »

Fietsen bij warm weer? Met deze tips houd je het hoofd koel

Zwolle – De extreme hitte van afgelopen week kan je maar moeilijk ontgaan zijn. Het ene na het andere hitterecord werd verbroken, maar zo warm als dat het was op donderdag 25 juli is het nog niet eerder geweest in Nederland. In het Brabantse Gilze Rijen werd namelijk een temperatuur van maar liefst 40,7 graden celsius gemeten. Zó warm werd het gelukkig niet in Oost Nederland, maar heel veel scheelde het niet. Zo meette het meetstation in Heino een temperatuur van 38,7 graden.

Iedereen gaat anders om met deze extreme temperaturen, maar wat zeker is is dat de meeste mensen het water opzoeken in hun zoektocht naar verkoeling. Toch zijn er ook veel mensen die zelfs bij tropische temperaturen actief bezig zijn en op de e-bike stappen om eropuit te trekken. Om ervoor te zorgen dat jij en je e-bike toekomstige hittegolven goed voorbereid het hoofd kunnen bieden, hebben we een paar handige tips een een rij gezet.

Lees verder »

Zwolle vanuit een luchtballon

Zwolle – Als je graag een keer Zwolle van bovenaf wilt kijken dan zijn hier meerdere opties voor. Zo kun je jouw eigen huis vanuit de lucht aanschouwen, maar bijvoorbeeld ook het stadion van PEC Zwolle of Sassenpoort. Hieronder vind je twee opties waar dit mee mogelijk is.

Een leuke beleving is desondanks het maken van een ballonvaart over Zwolle, al is het niet altijd gegarandeerd dat dit gebeurd doordat de windrichting bepaald waar de vlucht naartoe gaat. De ene keer ga je bijvoorbeeld richting Kampen, terwijl je ook zomaar richting Lemelerveld kunt gaan.

Lees verder »

Salderingsregeling en zonnepanelen in Zwolle

Salderingsregeling en zonnepanelen in Zwolle

Zwolle – Zonnepanelen zijn goed voor het milieu. Dit is inmiddels een algemeen bekend feit. En het is ook geen rocket science.

Immers, door met zonnepanelen energie op te wekken, worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt, wat weer goed is voor een lagere CO2-uitstoot. Zonnepanelen worden dan ook steeds populairder in Nederland. In Zwolle is er in 2018 maar liefst 5,14 megawatt meer aan energie opgewekt dan in 2017. Ook nam het vermogen flink toe. Maar dat zonnepanelen een rib uit je lijf kunnen zijn, is ook een algemeen bekend feit. En dan gaat er ook nog het een en ander veranderen rondom de salderingsregeling. Wat moet je weten over zonnepanelen en de kosten?

Lees verder »

Zwolle van bovenaf

Zwolle van bovenaf

Zwolle – Als rasechte Zwollenaar weet jij natuurlijk allang de mooie plekken in jouw stad en omgeving te vinden. Wie weet loop of fiets je dagelijks door de stad toe naar je werk. Bekijk jouw stad eens met een nieuwe blik: namelijk vanuit een luchtballon! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij dit unieke uitje kunt beleven.

Ballonvaren vanuit Zwolle: het vaarprogrammaWat kun je verwachten wanneer je een ballonvaart vanuit Zwolle boekt? Het plezier begint al bij de aankomst op de startlocatie. Na een veiligheidsinstructie van één van de ervaren piloten (altijd belangrijk!) mag je assisteren met de opbouw van de luchtballon. Dit alleen al is een spektakel om te bekijken. Al die honderden meters stof die eerst over de grond uitgespreid worden en zich vervolgens langzaam met warme lucht vullen. Voor dit gedeelte kun je jouw familie uitnodigen. Zelfs voor de allerkleinsten is de opbouw leuk om mee te maken.

Lees verder »

Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten?

Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten?

Zwolle – In Zwolle is het in 2019 in de maanden maart, april, mei en juni maar liefst 19 keer ingebroken en zijn er 11 pogingen gedaan tot inbraak in Zwolle. Gelukkig zijn deze inbrekers niet binnengekomen.

Het liefst wil je natuurlijk een woninginbraak voorkomen. Helemaal voorkomen is lastig, maar je kunt het wel zoveel mogelijk minimaliseren. Dit kun je doen door je huis goed te beveiligen. Zo is er het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze organisatie heeft een aantal veiligheidseisen opgesteld en wanneer je daaraan voldoet kun je dit politiekeurmerk aanvragen. Om dit keurmerk te kunnen krijgen moet er bijvoorbeeld gecertificeerd hang- en sluitwerk zitten op ramen en deuren.

Lees verder »