Is glasvezel de beste keuze voor internet en tv in Zwolle?

Zwolle – Het grootste deel van Zwolle moet het nog doen zónder glasvezel. Is dit behelpen of valt het allemaal wel mee en is de keuze voor kabel of DSL helemaal zo gek nog niet? In dit artikel een eerlijke blik op internet en tv.

Op Stadshagen en een aantal kleine wijken na is er in Zwolle nauwelijks glasvezel beschikbaar, terwijl omliggende dorpen als Wezep, Hattem en Dalfsen grotendeels verglaasd zijn. In de praktijk blijken zowel glasvezel-, kabel- en DSL-internet elkaar niet veel te ontlopen. Niet iedereen heeft immers behoefte aan extreem hoge snelheden.

Lees verder »

Ben winnaar beste provider van Overijssel

Zwolle – Mobiele provider Ben is verkozen tot de beste provider van Overijssel. Inwoners van de provincie beoordeelde tien verschillende providers op allerlei categorieën. Ben eindigde als beste op tenminste drie van deze categorieën. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke abonnementen vergelijker SimOnly.nl.

Provider Simyo komt landelijk als beste uit de bus. Het heeft niet alleen de meeste tevreden gebruikers van Nederland, maar krijgt ook gemiddeld de hoogste score van 8,7 uit de 10. Concurrenten Simpel en Youfone lopen de hoofdprijs net mis, met beiden een gemiddelde score van 8,6. Meer dan 1100 sim only abonnees hebben meegedaan aan het onderzoek.

Lees verder »

Fietsen bij warm weer? Met deze tips houd je het hoofd koel

Zwolle – De extreme hitte van afgelopen week kan je maar moeilijk ontgaan zijn. Het ene na het andere hitterecord werd verbroken, maar zo warm als dat het was op donderdag 25 juli is het nog niet eerder geweest in Nederland. In het Brabantse Gilze Rijen werd namelijk een temperatuur van maar liefst 40,7 graden celsius gemeten. Zó warm werd het gelukkig niet in Oost Nederland, maar heel veel scheelde het niet. Zo meette het meetstation in Heino een temperatuur van 38,7 graden.

Iedereen gaat anders om met deze extreme temperaturen, maar wat zeker is is dat de meeste mensen het water opzoeken in hun zoektocht naar verkoeling. Toch zijn er ook veel mensen die zelfs bij tropische temperaturen actief bezig zijn en op de e-bike stappen om eropuit te trekken. Om ervoor te zorgen dat jij en je e-bike toekomstige hittegolven goed voorbereid het hoofd kunnen bieden, hebben we een paar handige tips een een rij gezet.

Lees verder »

Zwolle vanuit een luchtballon

Zwolle – Als je graag een keer Zwolle van bovenaf wilt kijken dan zijn hier meerdere opties voor. Zo kun je jouw eigen huis vanuit de lucht aanschouwen, maar bijvoorbeeld ook het stadion van PEC Zwolle of Sassenpoort. Hieronder vind je twee opties waar dit mee mogelijk is.

Een leuke beleving is desondanks het maken van een ballonvaart over Zwolle, al is het niet altijd gegarandeerd dat dit gebeurd doordat de windrichting bepaald waar de vlucht naartoe gaat. De ene keer ga je bijvoorbeeld richting Kampen, terwijl je ook zomaar richting Lemelerveld kunt gaan.

Lees verder »

Salderingsregeling en zonnepanelen in Zwolle

Salderingsregeling en zonnepanelen in Zwolle

Zwolle – Zonnepanelen zijn goed voor het milieu. Dit is inmiddels een algemeen bekend feit. En het is ook geen rocket science.

Immers, door met zonnepanelen energie op te wekken, worden er geen fossiele brandstoffen gebruikt, wat weer goed is voor een lagere CO2-uitstoot. Zonnepanelen worden dan ook steeds populairder in Nederland. In Zwolle is er in 2018 maar liefst 5,14 megawatt meer aan energie opgewekt dan in 2017. Ook nam het vermogen flink toe. Maar dat zonnepanelen een rib uit je lijf kunnen zijn, is ook een algemeen bekend feit. En dan gaat er ook nog het een en ander veranderen rondom de salderingsregeling. Wat moet je weten over zonnepanelen en de kosten?

Lees verder »

Zwolle van bovenaf

Zwolle van bovenaf

Zwolle – Als rasechte Zwollenaar weet jij natuurlijk allang de mooie plekken in jouw stad en omgeving te vinden. Wie weet loop of fiets je dagelijks door de stad toe naar je werk. Bekijk jouw stad eens met een nieuwe blik: namelijk vanuit een luchtballon! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij dit unieke uitje kunt beleven.

Ballonvaren vanuit Zwolle: het vaarprogrammaWat kun je verwachten wanneer je een ballonvaart vanuit Zwolle boekt? Het plezier begint al bij de aankomst op de startlocatie. Na een veiligheidsinstructie van één van de ervaren piloten (altijd belangrijk!) mag je assisteren met de opbouw van de luchtballon. Dit alleen al is een spektakel om te bekijken. Al die honderden meters stof die eerst over de grond uitgespreid worden en zich vervolgens langzaam met warme lucht vullen. Voor dit gedeelte kun je jouw familie uitnodigen. Zelfs voor de allerkleinsten is de opbouw leuk om mee te maken.

Lees verder »

Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten?

Inbraakcijfers Zwolle, hoe voorkom je ongenode gasten?

Zwolle – In Zwolle is het in 2019 in de maanden maart, april, mei en juni maar liefst 19 keer ingebroken en zijn er 11 pogingen gedaan tot inbraak in Zwolle. Gelukkig zijn deze inbrekers niet binnengekomen.

Het liefst wil je natuurlijk een woninginbraak voorkomen. Helemaal voorkomen is lastig, maar je kunt het wel zoveel mogelijk minimaliseren. Dit kun je doen door je huis goed te beveiligen. Zo is er het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Deze organisatie heeft een aantal veiligheidseisen opgesteld en wanneer je daaraan voldoet kun je dit politiekeurmerk aanvragen. Om dit keurmerk te kunnen krijgen moet er bijvoorbeeld gecertificeerd hang- en sluitwerk zitten op ramen en deuren.

Lees verder »

Bloemetjes buiten zetten in Zwolle

Bloemetjes buiten zetten in Zwolle

Zwolle – In Zwolle staan ruim 70.000 bomen, waardoor de stad bekend staat als groene stad. Niet alleen op openbare plekken is er veel groen, veel huizen hebben een tuin. Hoe meer tuinen, hoe beter dit is voor de bijenpopulatie die in razend tempo afneemt.

De bijna 1000 jaar oude Hanzestad Zwolle staat bekend als groene stad. Verdeelt over de stad zijn niet alleen meer dan 70.000 bomen te vinden, ook parken en talloze tuinen dragen hun steentje bij aan het imago als groene stad. Er zijn diverse stichtingen die erop toezien dat het groen in de stad optimaal behouden wordt. En dat is goed. Een groene stad betekent immers volop mogelijkheden om de natuur in stand te houden.

Lees verder »

Zwolse begraafplaatsbeheerder krijgt Duitse onderscheiding

Zwolse begraafplaatsbeheerder krijgt Duitse onderscheiding

Zwolle – De voormalig beheerder van begraafplaats Kranenburg in Zwolle heeft een opmerkelijke onderscheiding gekregen uit Duitsland. Wim Vlaanderen, 79 jaar oud, weet alles over uitvaarten, waaronder het regelen van een uitvaartverzekering. Bovendien gidst hij Duitse delegaties rond bijzondere begraafplaatsen in Nederland, waarvoor het Duitse Uitvaartmuseum hem heeft onderscheidden.  

Wim Vlaanderen kreeg namelijk de zogenoemde onderscheiding Silberenedelnagel van het Duitse Uitvaartmuseum, wat hem werd gegeven in Kassel, een stad in de deelstaat Hessen. Vlaanderen komt zelf ook graag op Duitse begraafplaatsen. Hij vindt ze sierlijker, zorgvuldiger en natuurlijker dan hun Nederlandse soortgenoten. In een interview met Marco van den Berg van De Stentor geeft Wim Vlaanderen aan dat ze in Duitsland geen glimmende grafstenen uit China hebben, maar nog altijd natuursteen dat met de hand bewerkt wordt. Bovendien zijn de letters op de zerken een stuk groter, maar de beplanting en inrichting vindt hij bij onze oosterburen ook beter. 

Lees verder »

Ruim 8 ton schadevergoeding voor man uit Zwolle door letselschade expert

Zwolle – Een zelfstandig beroepschauffeur uit Zwolle krijgt binnenkort meer dan 800.000 euro op zijn bankrekening gestort, nadat hij beroepsongeschikt was geraakt. Het is het hoogste letselschadebedrag ooit uitgekeerd in Nederland volgens de letselschade expert Bektas Kiliç. Zo blijkt maar, een letselschade advocaat inschakelen loont. 

De Zwolse chauffeur is natuurlijk blij dat de verzekeraar zo gul is, maar toch vergoed het niet alles: “Ik geef dit geld meteen terug als ik daarmee mijn gezondheid terug zou kopen”, zo laat zijn juridische hulp weten namens de man. Het ongeluk waardoor de Zwollenaar het letselschadebedrag krijgt uitgekeerd gebeurde vier jaar geleden, waarna er jarenlang een slepende procedure heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk ging de verzekeraar toch overstag, zonder hulp van de rechter. Hierdoor krijgt het slachtoffer binnenkort 807.462 euro extra op de rekening, wat ook nog eens belastingvrij is. 

Lees verder »

Welk internet alles in 1 pakket interessant voor mij in Zwolle? 

Zwolle –  Met de aanleg van glasvezel in diverse wijken in Zwolle rijst de vraag bij veel Zwollenaren op waar ze voor moeten kiezen. Internet alles in 1 is een pakket dat veel mensen als muziek in de oren klinkt. Echter, gebruiken diverse aanbieders andere benamingen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

In principe bieden alle aanbieders hetzelfde aan. Onder alles in 1 wordt verstaan internet, bellen en digitale TV. Door de opkomst van mobiele telefoongebruik is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een 4 in 1 pakket waarbij mobiele telefonie ook inbegrepen is. Het is dus echt belangrijk om te kijken naar jouw persoonlijke situatie en op basis van jouw persoonlijke behoefte het betreffende pakket samen te stellen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan kun je altijd een onafhankelijke vergelijk partij benaderen voor passend advies.

Lees verder »

Deze lente nog lekker fietsen rondom Zwolle

Deze lente nog lekker fietsen rondom Zwolle

Zwolle – In de omgeving van Zwolle kun je in alle windrichtingen leuke fietsroutes vinden. Als voorbeeld twee fietsroutes, van rond de 60 km, welke leuk zijn om te volgen. De eerste route laat je het oosten van Zwolle zien, waarbij je ook langs Ommen komt. Tijdens de tweede route fiets je een ronde om het Zwarte Meer heen, waarbij je ook door IJsselmuiden fietst.

Vanuit Zwolle naar Ommen en terug via Lemelerveld (65,1 km)
Je vertrekt vanuit het centrum van Zwolle in oostelijke richting. Vervolgens fiets je langs het Almelose Kanaal richting het zuidoosten, waarna je naar de andere kant van de N35 fietst, en vanaf hier de Heinoseweg volgt. Je fietst rechtdoor tot je uitkomt in Wijthmen, waar je de N757 volgt. Via Mataram en Emmen fiets je over de Rechterensedijk. Vervolgens volg je de Tolhuisweg naar Vilsteren, waar je de weg blijft volgen tot je de N348 kruist. Je steekt de weg over en volgt de Zwolseweg richting Ommen.

Lees verder »