In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Blikschade bij aanrijding op Katerdijk

Blikschade bij aanrijding op Katerdijk

Zwolle – Op de Katerdijk zijn donderdag twee auto’s op elkaar gebotst. Niemand raakte gewond.

Rond zeven uur ’s ochtends botsten twee auto’s tegen elkaar op de Katerdijk. Het ongeluk gebeurde bij de verkeerslichten op de splitsing met de Zwartewaterallee. Een ambulanceverpleegkundige heeft de bestuurders nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beid auto’s raakten beschadigd door de aanrijding.

Lees verder »

AV PEC 1910 leidt trainers op voor G-atletiek

AV PEC 1910 leidt trainers op voor G-atletiek

Zwolle – AV PEC 1910 heeft een zevental trainers opgeleid, die een specialisatie G-atletiek hebben. Dit was noodzakelijk: de huidige groep G-atleten bestaat uit 15 personen, die wekelijks trainen en regelmatig aan bekende hardloop evenementen in Zwolle deelnemen.

Daarvoor zijn meer dan 20 begeleiders actief, die in wisselende samenstelling worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hardgelopen. Om dit verantwoord te kunnen doen moest volgens de normen van de KNAU een aantal trainers worden opgeleid. Deze zomer heeft AV PEC 1910 in de persoon van Peter van Koulil het initiatief genomen om dit te doen.

Lees verder »

Onthulling Artikel 1 kunstwerk Afke van Halen

Onthulling Artikel 1 kunstwerk Afke van Halen

Zwolle – Het ontwerp van kunstenares Afke van Halen won eerder dit jaar de wedstrijd ‘Wie maakt Artikel 1 uit te grondwet op een kunstzinnige manier zichtbaar’. Het houten kunstwerk krijgt een plek in de hal van het stadskantoor waar het op 13 november officieel is onthuld door burgemeester Peter Snijders.

Het ontwerp bestaat uit een groepje zeer diverse mensbeelden gemaakt uit boomstammen en takken. Ze ogen oud en jong, soms schattig, soms grillig of lelijk, soms aanraakbaar, soms juist stekelig. In en tussen de houten mensbeelden zitten kleine spiegeltjes verstopt die de kijker een blik op zichzelf gunnen, of op zijn of haar naaste. Kortom, reflectie alom rond artikel 1 en de mensen om ons heen.

Lees verder »

Piccolini nieuwe shirtsponsor SV Zwolle JO11-1

Piccolini nieuwe shirtsponsor SV Zwolle JO11-1

Zwolle – SV Zwolle JO11-1 heeft een nieuwe shirtsponsor. Piccolini heeft het team van Michel Bruggeman en Sam Blom in nieuwe shirts gestoken.

Piccolini, de Italiaanse delicatessenzaak net naast de Sassenpoort, is dit seizoen en volgend seizoen shirtsponsor bij SV Zwolle.

Lees verder »

Jaarlijks Kerstdiner in de WRZV Hallen

Jaarlijks Kerstdiner in de WRZV Hallen

Zwolle – Op maandag 23 december 2019 organiseren de Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner in de WRZV Hallen voor mensen met een minimuminkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een gezellige kerstavond.

Het kerstdiner is een initiatief vanuit de Vrienden van de Herberg. Ze willen met dit initiatief, zoals alle andere jaren, mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren een warme, een leuke en gezellige kerstavond aanbieden. De opening van deze avond wordt verricht door Minister van Onderwijs Arie Slob en Wethouder René de Heer.

Lees verder »

Pro-zwarte-pietendemonstratie bij provinciehuis Overijssel flopt

Pro-zwarte-pietendemonstratie bij provinciehuis Overijssel flopt

Zwolle – Er was woensdag geen zwarte piet te zien voor het provinciehuis. Ook was er nergens een pepernoot te vinden. Op het vrijwel lege plein domineerden de bakken met gekleurde viooltjes en een leger journalisten.

Amper een handjevol demonstranten kwam woensdagmiddag naar het provinciehuis. De provinciale fractie van de PVV wil de subsidie aan Deventer intrekken zodra ze zwarte piet verbieden. De stad wil haar poorten wagenwijd openzetten voor de roetveegpieten.

Lees verder »

Zwolse autobrand over twee weken pas geblust

Zwolse autobrand over twee weken pas geblust

Zwolle – Een autowrak is dinsdag spontaan in brand gevlogen op het terrein van bergingsbedrijf Wolves op de Marslanden. De hybride auto had vijf dagen eerder in brand gestaan in Stadshagen. Een bergingsbedrijf uit Den Haag heeft het wrak meegenomen voor definitieve blussing.

Rond tien over half vijf ’s ochtends stond het wrak op het buitenterrein van de autoberger in lichterlaaie. De gealarmeerde brandweer had het vuur binnen tien minuten gedoofd. De auto stond vorige week vrijdag ook al in brand in Stadshagen. De BMW stond toen in de Cleyndertstraat nabij de Stadshagenallee geparkeerd. Er was toen volgens een politiewoordvoerder een vermoeden van brandstichting.

Lees verder »

Voorbeschouwing: Berkum bekert donderdag bij Heino

Voorbeschouwing: Berkum bekert donderdag bij Heino

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond bij streekgenoot Heino in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser weet dat daar een tegenstander in vorm wacht, want Heino doet het momenteel uitstekend in de zondagse 1e Klasse E.

Heino komt nu voor het vijfde seizoen uit in die klasse, maar de ploeg van trainer Martijn de Vogel lijkt nu echt mee te doen om de prijzen. Heino bezet een keurige derde plaats op de ranglijst met 17 punten uit acht duels en heeft tot nu toe nog maar één keer verloren. Pijnlijk was wél dat die nederlaag uitgerekend bij aartsrivaal Rohda Raalte werd geleden, maar de Heinoërs staan op de ranglijst toch vier plaatsen hoger dan Rohda.

Lees verder »

Verhalen over Zwolle: Mannen(bol)werk

Verhalen over Zwolle: Mannen(bol)werk

Zwolle – Op vrijdag 15 november bent u van harte welkom bij de volgende avond in de reeks Verhalen over Zwolle. In deze tweede lezing van het nieuwe seizoen 2019-2020 staat het thema Mannen(bol)werk centraal. Tijdens de lezingen gaat het over de bouw- en sociëteitsgeschiedenis van de Groote Sociëteit aan Koestraat 8.

Daan Wennips, bouwhistoricus, ontsluiert de bouwgeschiedenis van het adelijk pand. Hij gaat onder meer in op de verbouwingen en het voor een stadswoning niet veelvoorkomend ontwerp met een binnenplaats. Ook neemt hij u mee in de zeldzame en goed bewaarde 17e-eeuwse interieuronderdelen.

Lees verder »

Handballers Travelbags/HV Zwolle streden als leeuwen tegen titelkandidaat Havana

Handballers Travelbags/HV Zwolle streden als leeuwen tegen titelkandidaat Havana

Zwolle – Na een thuisoverwinning vorige zondag mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle dit weekend afreizen naar Lent. Havana zou de tegenstander zijn en heeft tot nu toe bewezen een zeer goede titelkandidaat te zijn.

Ze hadden alle wedstrijden winnend afgesloten en nadat Quintus hun duel tegen Cabezota hadden verloren, bezette Havana de eerste plek in de competitie. Vorig jaar waren de duels altijd spannend tussen Zwolle en Havana, uit werd toen gelijk gespeeld en thuis werd maar met 1 punt verloren.

Lees verder »

Rik Rienks en Inge Janssen winnaars Zwolse editie Paul Veenemans Prijs

Rik Rienks en Inge Janssen winnaars Zwolse editie Paul Veenemans Prijs

Zwolle – Afgelopen weekend vond de nationale sportwedstrijd Paul Veenemans Prijs plaats op de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Naast het verplichte onderdeel roeien, deden deelnemers ook mee aan twee andere disciplines, waarbij ze konden kiezen uit schaatsen, fietsen en hardlopen. Winnaar bij de heren was Rik Rienks, bij de dames bleek Inge Janssen onverslaanbaar.

Lees verder »