In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Startsein samenwerking ANNO, het nieuwe museum in Zwolle

Startsein samenwerking ANNO, het nieuwe museum in Zwolle

Zwolle – Donderdag ondertekenden de partners van ANNO, het nieuwe museum in Zwolle een convenant. Dit is het startsein van een unieke samenwerking in Nederland waarbij alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar worden gebracht en zich samen presenteren aan het publiek.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle. Met het ondertekenen van het convenant bundelen de initiatiefnemers hun krachten. Stichting Allemaal Zwolle vertelt de persoonlijke verhalen van Zwollenaren, Historisch Centrum Overijssel geeft toegang tot het archief en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle maakt erfgoed bereikbaar voor het publiek. ANNO brengt deze expertises samen van, voor en door Zwolle.

Lees verder »

Sassenpoort gaat weer open

Sassenpoort gaat weer open

Zwolle – De Sassenpoort in Zwolle heeft sinds half maart noodgedwongen de deuren gesloten moeten houden, maar gaat vanaf vrijdag 5 juni weer open voor bezoekers.

“We zijn blij dat we weer bezoekers kunnen ontvangen, al zal dat door alle maatregelen rond de Corona-crisis wel in wat aangepaste vorm moeten gebeuren. Zo kunnen we niet meer dan acht bezoekers tegelijk ontvangen, omdat het in de poort anders onmogelijk is om voldoende afstand te houden,” legt Corry Gillissen van de Stichting Exploitatie Sassenpoort uit.

Lees verder »

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Zwolle – Afgelopen jaar is gewerkt aan een gebiedsvisie voor de ontwikkeling van de Zwartewaterallee in Zwolle. Diverse partijen, waaronder de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ hebben een gebiedsvisie ontwikkeld voor het gebied rondom de Zwartewaterallee.

De locaties bestaan uit sloop- en nieuwbouw en eventuele transformatie van bestaande gebouwen en nieuwbouw. De gebiedsvisie is samen met buro MA.AN en Royal Haskoning DHV ontwikkeld en inmiddels is deze klaar. De visie sluit aan bij het streven van de gemeente Zwolle om vaart te maken met extra woningbouw in de stad.

Lees verder »

Vermoorde Henk Wolters in verband gebracht met liquidatie Robert Voorhorst

Vermoorde Henk Wolters in verband gebracht met liquidatie Robert Voorhorst

Zwolle – De moord op Henk Wolters werd in verband gebracht met de liquidatie van kok Robert Voorhorst, in september 2014 op de Akkerbergstraat in Stadshagen. Wolters werd op oudejaarsavond 2019 in de buurt van zijn huis aan de Buitengasthuisstraat doodgeschoten. De dader is nog niet gepakt.

Wolters zou betrokken zijn bij de verkoop van het vuurwapen dat werd gebruikt bij de liquidatie van Robert Voorhorst. RTV Oost meldt dat dit bleek tijdens de rechtszaak donderdag tegen veertien verdachten die in de bende van Wolters zouden hebben gezeten. Er ontstaat een beeld dat Wolters volop in de onderwereld actief was, aldus RTV Oost.

Lees verder »

Twee gewonden bij aanrijding op Middelweg

Twee gewonden bij aanrijding op Middelweg

Zwolle – Een man en een vrouw zijn donderdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Middelweg. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond half één ’s middags werd de bromscooter aangereden op de Middelweg ter hoogte van de Ruusbroecstraat. De twee opzittende van de scooter, een 49-jarige vrouw en een 71-jarige man, raakten hierbij gewond.

Lees verder »

“Waterpeilen boven maximum om kostbaar water niet te verliezen”

“Waterpeilen boven maximum om kostbaar water niet te verliezen”

Zwolle – Als extra maatregel vanwege de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil.

Hiermee wordt extra water vastgehouden en bouwt het waterschap een buffer op om bij aanhoudende droogte zolang mogelijk aan de watervraag te kunnen voldoen. Het hoger opzetten van de waterpeilen geldt op dit moment alleen voor landelijk gebied en voor die regio’s waar de droogte merkbaar wordt. De verwachte minder hoge temperaturen en de verwachte neerslag voor de komende dagen, zullen nagenoeg geen effect hebben op de droogtesituatie en de grondwaterstanden.

Lees verder »

Gemeente Zwolle geeft subsidie voor AED’s

Gemeente Zwolle geeft subsidie voor AED’s

Zwolle – Inwoners en bedrijven kunnen vanaf nu subsidie aanvragen om een AED en/of buitenkast in hun buurt te plaatsen.

Op dit moment zijn er nog plekken in Zwolle waar niet binnen 500 meter 24/7 een AED beschikbaar is. Met de subsidie wil de gemeente Zwolle het aantal AED’s en de beschikbaarheid ervan vergroten.

Lees verder »

Visie voor woningen op terrein IJsselhallen

Visie voor woningen op terrein IJsselhallen

Zwolle – Wonen op de plek van de huidige IJsselhallen, over ruim vijf jaar is het mogelijk. Voordat de eerste woningen kunnen verrijzen, is het nodig om een visie voor de invulling van 8,5 hectare grote terrein op te stellen. De ontwikkeling van het gebied past bij de groei van Zwolle en de vraag naar woningen. Daarnaast heeft het gemeentebestuur de wens om op een andere locatie een bovenregionale evenementenvoorziening te realiseren.

Het is al een langlopend plan: een nieuwe toekomst voor het IJsselhallen-terrein. Het contract met Libema, de exploitant van de hallen, loopt volgens afspraak op 1 januari 2024 af. Het 8,5 hectare tellende terrein wordt daarmee de grootste binnenstedelijke nieuwbouwlocatie in Zwolle. Een enorme impuls voor de Zwolse woningmarkt. En dat is hard nodig, want de vraag naar woningen is groot.

Lees verder »