In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Nieuwe richtlijnen spitstijden en veilig werken aan de weg:

Nieuwe richtlijnen spitstijden en veilig werken aan de weg:

Zwolle – Om Zwolle bereikbaar en toegankelijk te houden en de veiligheid van weggebruikers én de wegwerkers bij werkzaamheden te garanderen zijn de gemeente Zwolle en ROVA vorig jaar het project “Veilig werken aan de weg” begonnen. De resultaten van het project zijn nu zichtbaar. De gemeente Zwolle en ROVA hebben gezamenlijk nieuwe richtlijnen opgesteld en verwerkt in gebruiksvriendelijke en openbare digitale overzichtskaarten, een uniek en handzaam product. Het kaartmateriaal geeft een volledig overzicht van alle regels en richtlijnen op het gebied van verkeersmaatregelen en spitstijden.

Tot op heden werd voornamelijk gewerkt met de standaard en landelijke richtlijnen van CROW. De gemeente Zwolle en ROVA wilden de richtlijnen hiervoor verbeteren. In een werkgroep zijn aan de hand van de landelijke richtlijnen de nieuwe regels opgesteld en gecombineerd met spelregels voor het werken tijdens de spitsperioden. Zo zijn deze helemaal afgestemd op de Zwolse context. Ook heeft de werkgroep deze regels in een overzichtelijke kaart gezet. Hiervoor werden alle denkbare situaties in beeld gebracht en in de kaart geplaatst. De nieuwe Zwolse richtlijnen en de link naar de kaart worden opgenomen in de bestekken en contracten.

Lees verder »

Fysiotherapie de Dobbe bestaat 40 jaar en viert feest

Fysiotherapie de Dobbe bestaat 40 jaar en viert feest

Zwolle – Fysiotherapie De Dobbe in de Aa-landen was de eerste groepspraktijk voor fysiotherapie van Zwolle en viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. De afgelopen vier decennia groeide de praktijk uit tot een innovatief centrum met alle specialisaties binnen de fysiotherapie. Het jubileum wordt gevierd met gratis workshops in week 40. André Slotman, nog steeds werkzaam in de praktijk, richtte Fysiotherapie De Dobbe in 1978 op met twee collega’s. De praktijk had al snel een enorme wachtlijst en drie jaar na de start was een uitbreiding van het team én het pand nodig om de drukte aan te kunnen. Inmiddels telt de praktijk vijfentwintig (Master) fysiotherapeuten en vijf secretaresses. Er zijn nevenvestigingen in Westenholte en bij woonzorgcentra De Rivierenhof, De Havezate en De Venus.

Lees verder »

Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Zwolle – Zaterdag 6 oktober geven de Hartlopers het startschot voor het nieuwe seizoen. Op deze dag kunnen geïnteresseerde lopers en niet-lopers kennismaken met de bijzonder gezellige sfeer van deze loopclub. Bij de Agnietenplas wordt een training gegeven en is er tijd voor kennismaking en vragen. De Hartlopers is een initiatief van stichting Hart voor Zwolle en heeft als doel om via hardlopen mensen met elkaar in contact te brengen. “Hardlopen is een gezonde manier om je sociale netwerk uit te breiden en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt. In onze groep zitten allerlei soorten lopers. Ervaren lopers en beginnelingen, snelle en iets minder snelle, uitbundige en rustige, maar iedereen hoort erbij en samen zijn we een team”; aldus trainer Herold Brinkman.

Lees verder »

Berkum ontvangt geladen Sparta

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Nijkerk, een tegenstander die wat bleekjes aan de competitie in de Hoofdklasse B is begonnen en ongetwijfeld de mouwen op zal stropen om alsnog de weg naar boven in te slaan.
“Sparta zal gebrand zijn op revanche, die komen niet voor een puntje naar Zwolle,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Ze hebben heel wat kwaliteit gehaald. Ik denk dat we er een flinke kluif aan krijgen, maar als wij ons normale niveau halen hoeven wij voor geen enkele tegenstander bang te zijn.”

Lees verder »

Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid

Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid

Zwolle – Van 27 september t/m 6 oktober is de Week tegen de Eenzaamheid. Het is bekend dat ouderen zich vaak eenzaam voelen. Reden voor Driezorg om als ouderenzorgorganisatie aandacht te besteden aan deze week met diverse activiteiten. Zo komt op 27 september a.s. om 15:30 uur de burgemeester van Zwolle, dhr. Meijer op bezoek op onze locatie Rivierenhof te Zwolle. Hij en vrijwilligers van Hart voor Zwolle happen dan samen met onze bewoners een harinkje (maatje) ter promotie van het project ‘Een maatje voor een maatje’. Dit project is een initiatief van Hart voor Zwolle en koppelt jongeren structureel aan kwetsbare Zwollenaren, zoals ouderen, om bijvoorbeeld samen activiteiten te ondernemen. “Een leuke, maar vooral goede manier om eenzaamheid tegen te gaan”, aldus Janita Gorte (directeur-bestuurder Driezorg).

Lees verder »

Honderden stakende metaalwerkers in de IJsselhallen

Honderden stakende metaalwerkers in de IJsselhallen

Zwolle – Donderdagochtend kwamen honderden metaalarbeiders uit Zwolle en omgeving naar de IJsselhallen om actie te voeren voor een betere CAO. Afgelopen weken zijn al in verschillende regio’s en bij verschillende bedrijven acties gevoerd, maar dat heeft nog niet geleid tot een nieuwe CAO. Niet alleen de vakbond FNV, maar ook het CNV strijden voor betere arbeidsvoorwaarden voor de meer dan honderdvijftig duizend metaalwerkers in Nederland. Op een spandoek van het FNV stond de leus “We willen niet alleen meer poen, maar ook respect en fatsoen.” Volgens het FNV zijn er inmiddels al meer dan 120.000 stakingsdagen geteld, maar volgens deze vakbond zijn de werkgevers tot nog toe niet met een goed voorstel gekomen: “Integendeel, de werkgevers gaan er met een gestrekt been in”, volgens een FNV vakbondsbestuurder.

Lees verder »

Ook in 2019 subsidie voor kleinere evenementen in Overijssel

Ook in 2019 subsidie voor kleinere evenementen in Overijssel

Zwolle – Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van de kleinere evenementen komen ook in 2019 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf  5 oktober 2018 tot en met 22 oktober 2018 een aanvraag indienen.

Evenementen met een minimale begroting  van 20.000 euro per jaar komen in aanmerking voor een financiële bijdrage. Deze bijdrage is bestemd voor  de voorbereiding, uitvoering of verbetering van het evenement. De maximale subsidie is 10.000 euro per evenement. Voor het jaar 2019 is een budget van  € 175.000,- beschikbaar. Organisatoren van de kleinere evenementen die in 2018 subsidie hebben ontvangen en van de nieuwe regeling gebruik willen maken, dienen opnieuw een aanvraag in te sturen.  Voor hen geldt geen garantie dat zij in 2019 subsidie ontvangen.

Lees verder »

Expositie in Statenzaal; From the Psychedelic to the Vatican

Expositie in Statenzaal; From the Psychedelic to the Vatican

Zwolle – Het Nederlandse kunstbedrijf Margin (Art & Media) houdt hun succesvolle kunst expositie “From the Psychedelic tot the Vatican” op 21,22 en 23 september in de Statenzaal (voormalige Provinciehuis, Diezerstraat 80) in Zwolle. De officiele opening is op zaterdag 22/9 om 14.00. De expositie zal geopend worden door de directeuren van Margin (A&M) Nora Kastein en Hugh Neil. Wethouder mevrouw Monique Schuttenbeld, representerend de stad Zwolle, zal een openingswoord doen. Vanaf 15.00 uur in de Statenzaal eerste verdieping: Lezingen en groepsdiscussie. Sprekers: Marit Otto, Lars Weller, Marcel Goossen en Henk Heideveld. Presentatie door Martijn van Hese. Luister en neem deel aan de discussies over het belang van (hun) kunst in de 21e eeuw.

Lees verder »

De laatste Night Skate Zwolle van dit jaar geeft licht!

De laatste Night Skate Zwolle van dit jaar geeft licht!

Zwolle – vrijdag 21 september – op de eerste herfstdag – is de laatste Night Skate Zwolle van dit jaar. En dit keer is het een echte NIGHT Skate, want de zon gaat al vroeg onder. Neem daarom lampjes mee, zodat je goed zichtbaar bent. Dat ziet er bovendien super uit, al die lichtjes rollen door Zwolle! We beginnen om 19.00 uur met de Stunned Warming Up om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg richting Stadshagen onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en 12 jaar of ouder is, kan meedoen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur (bijna 15 kilometer). Deelname is gratis, maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan.

Lees verder »

Zwolse rapgroep De Alliantie

Zwolse rapgroep De Alliantie

Zwolle – De Zwolse rapgroep De Alliantie heeft een nieuwe clip uitgebracht van het nummer Annelize dat eerder dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht op hun debuutalbum Mooi Toch die in februari werd gereleased in een uitverkocht Hedon. In de clip brengen de rappers Léon en Athomus een ode aan de perfecte vrouw genaamd Annelize. Speciaal voor deze clip werden jaren 80’s clips zoals Dancing In The Street van David Bowie en Mick Jagger en Never Gonna Give You Ip van Rick Astley scene voor scene nagespeeld. De clip van Annelize is te bekijken via het youtubekanaal van De Alliantie. De eerst single Mooi Toch van De Alliantie ging eerder dit jaar viraal en bereikte in één dag tijd ruim 100.000 views. ‘Onze eerste single van de plaat heeft de lat hoog gelegd, het heeft daarom ook wel even geduurd voordat er een nieuwe clip uitkwam. We wilden een bijzondere clip uitbrengen die minstens net zo creatief en grappig is als onze eerste single. Dit is ons beste werk tot dus ver. 80’s clips naspelen is monnikenwerk maar het resultaat mag er zijn.’ aldus rapper Léon.

Lees verder »

Festival ‘Slim oud’ met Henk & Mick

Zwolle – In het kader van Nationale Ouderendag organiseren de Seniorenraad Zwolle en WijZ op 6 oktober 2018 gezamenlijk het festival ‘Slim Oud’. Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zwolle. De intentie van het festival is tweeledig: de organisatoren willen ouderen in Zwolle een mooi evenement aanbieden met een veelzijdig programma. Daarnaast wordt er een infobeurs georganiseerd met slimme tips over hoe je zo lang mogelijk vitaal thuis kunt blijven wonen, óók als je een smalle beurs hebt. Dit is belangrijk tegen de achtergrond van het overheidsbeleid dat gericht is op zelfredzaamheid en participatie. De organisatoren vinden het belangrijk om ouderen bewust te maken van wat er allemaal mogelijk is in Zwolle, óók als je niet veel te besteden hebt of meer kwetsbaar bent geworden ten gevolge van een major live event of fysieke beperkingen.

Lees verder »

Cibap studenten geven eigen stationsfiets vorm

Cibap studenten geven eigen stationsfiets vorm

Zwolle – Vanaf donderdag pendelen dagelijks 50 Cibap fietsen tussen station Zwolle en Cibap vakschool voor verbeelding. Elk met een eigen ontwerp, gemaakt door studenten van de opleiding grafisch ontwerper, visual deSigner en filmmaker. Studenten krijgen de fiets een jaar in bruikleen. Met dit initiatief wordt het overvolle busvervoer enigszins ontlast en studenten krijgen de nodige beweging na een vaak lange treinreis. Wethouder William Dogger reikt donderdagochtend op het Cibap de fietsen uit.

Lees verder »