In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Carline Refuge van Zone.College Nederlands Kampioen Bloembinden op Skills The Finals

Carline Refuge van Zone.College Nederlands Kampioen Bloembinden op Skills The Finals

Zwolle – Carline Refuge (19) -student op het Zone.college- won afgelopen vrijdag goud op het NK Bloembinden tijdens Skills The Finales, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij mag zichzelf Nederlands kampioen Bloembinden noemen. Carline liet 9 andere finalisten achter zich.

Carline is student aan de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle (voorheen Groene Welle), zij zit in haar laatste jaar. Bij de wedstrijd Bloembinden ging Carline 3 dagen lang aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze en specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen.

Lees verder »

10 Deltionstudenten Nederlands kampioen bij Skills Heroes

10 Deltionstudenten Nederlands kampioen bij Skills Heroes

Zwolle – Als onderdeel van het excellentieprogramma van Deltion deden afgelopen weken 40 Deltion studenten mee aan de nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland.

In totaal hebben de Deltionstudenten maar liefst 10 keer goud en 4 keer zilver in de wacht gesleept. De eerste 5 medailles (4 gouden en 1 zilveren) zijn afgelopen weken al behaald bij eerdere vakwedstijden die gehouden zijn op andere locaties. Afgelopen dagen (20-22 maart) vonden de meeste vakwedstrijden plaats in de RAI. Na drie dagen spanning en heel hard werken is er nu echt tijd voor ontlading voor alle deelnemers.

Lees verder »

Korfballers Sparta nog één stap verwijderd van hoofdklasse

Korfballers Sparta nog één stap verwijderd van hoofdklasse

Zwolle – De hoofdklasse is binnen handbereik voor het eerste van Sparta Zwolle. Ook AVO uit Assen werd aan de zegekar gebonden. De reuzendoder, die eerder concurrenten als OWK en NIC punten had afgesnoept, was voor een Sparta in the flow toch een maatje te klein.

Na een spannende eerste helft met als ruststand 13-14 in Spartaans voordeel werd de wedstrijd in de tweede helft op klasse en karakter beslist. De Spartanen lieten zich dit keer niet uit het veld slaan in een uitwedstrijd. Het team bleef rustig door scoren waar de productie van AVO een periode stokte. Zo werd via een verschil van maximaal 8 doelpunten de eindstand van 22-28 bereikt.

Lees verder »

ZV 44 pakt opnieuw kampioenstitel

ZV 44 pakt opnieuw kampioenstitel

Zwolle – Het competitieteam van ZV 44 is zaterdag 23 maart 2019 voor het vierde jaar op rij kampioen geworden in de Nationale  zwemcompetitie. Daarmee promoveert ZV 44 volgend seizoen naar de landelijke B-competitie.

De zwemcompetitie bestaat uit vier ronden. Al na de eerste wedstrijd wist ZV 44 de koppositie in te nemen en deze werd het gehele seizoen niet meer afgestaan. De vierde en laatste competitiewedstrijd werd in thuisbad De Vrolijkheid gezwommen. Hier werd wederom duidelijk dat het team van ZV 44 ook dit seizoen weer oppermachtig was. Met een eindstand van 18189,84 punten lieten de zwemmers de nummer twee in de C4-klasse ruim 1130 punten achter zich.De C-competitie is onderverdeeld in vier klassen waarin landelijk 37 verenigingen de strijd met elkaar zijn aangegaan. De dit seizoen geleverde sportieve prestatie van de Zwolse zwemmers was ook nog eens goed voor een stevige eerste plaats overall

Lees verder »

Diversiteit heeft de boventoon bij Open Ton

Diversiteit heeft de boventoon bij Open Ton

Zwolle – Vanwege het grote succes van de televisie-serie (eind jaren '60) werd de musical Ja zuster, nee zuster wederom een groot succes. Ook musicals als Foxtrot waren een grote hit in de theaters. Onlosmakelijk hieraan verbonden waren Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Deze musicals zijn nog steeds een grote inspiratiebron voor Luna Meerman, Anne-Merel Klaseboer en Noa Beumer. Met veel enthousiasme brachten zij in Grand-Cafe Public aan de Blijmarkt enkele zeer herkenbare liedjes ten gehore. Uiteraard ontbraken hierbij de daarbij behorende dansjes niet. Deze jonge talentjes zijn actief binnen de Nederlandse Jeugd Musical School van Gina Maria. Het was voor deze meiden een geheel nieuwe ervaring om voor een goed gevulde zaal op te treden.

Lees verder »

Berkum afgedroogd door Excelsior

Berkum afgedroogd door Excelsior

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 2-4 verloren van kampioenskandidaat Excelsior ’31, waarbij de Zwollenaren vóór rust volledig werden onttakeld. In de tweede helft kwam Berkum wel wat terug maar veel te laat om Excelsior nog in problemen te brengen.

“We hadden geen grip, geen controle. We kwamen in de eerste helft niet in het duel en dat had veel te maken met de snelheid van Excelsior. Na rust maakten we er nog wat van maar onze eerste tegengoal bleef te lang uit,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Peter Wesselink van Excelsior zag dat zijn ploeg vóór rust oppermachtig was. “We creëerden toen een overtal op het middenveld, dat deden we goed, en toen we al na zes minuten op 0-2 kwamen zaten we op rozen.”

Lees verder »

Hotspot : Man And Women Under The Tree

Hotspot : Man And Women Under The Tree

Dit is de Hotspot, het populaire raadspel van Weblog Zwolle.
De Hotspot verschijnt onregelmatig en het is dus altijd een verrassing wanneer er weer een Hotspot getoond wordt.

Welke plaats, locatie, in Zwolle is deze hotspot te vinden??

Koninklijke Erepenning voor Huysmangroep Scouting

Zwolle – Op zaterdag 23 maart  heeft burgemeester Henk Jan Meijer omstreeks 14.15 uur de Koninklijke Erepenning uit gereikt aan vereniging Huysmangroep Scouting.

De vereniging krijgt de penning ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op basis van onderscheidende verdiensten. Het jubileumfeest wordt gevierd in groepsgebouw ‘De Kievit’ aan het Almelose Kanaal 23 in Zwolle. Anno 2019 is de Huysmangroep een moderne scoutinggroep voor meisjes en jongens met ruim 140 leden en een eigen gebouw op een mooie plek in Zwolle. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en verkenners het scoutingspel begeleid door ruim 60 vrijwilligers.

Lees verder »

Geert Jansen informateur Provincie Overijssel

Geert Jansen informateur Provincie Overijssel

Zwolle – Geert Jansen, voormalig Commissaris van de Koningin van de provincie Overijssel, wordt informateur in Overijssel. Dit is vrijdag afgesproken in een eerste overleg met alle lijsttrekkers van de twaalf politieke partijen in de Provinciale Staten. Jansen gaat onderzoeken welke partijen het nieuwe bestuur van Overijssel kunnen vormen.

Eddy van Hijum van het CDA heeft als lijsttrekker van de grootste partij de informateur voorgedragen. Geert Jansen was na de vorige verkiezingen informateur voor de provincie Gelderland en van 2002 tot 2011 Commissaris van de Koningin voor provincie Overijssel.

Lees verder »

Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolle – Liesbeth Borsboom, financieel directeur van de gemeente Zwolle, opent de Zwolse Week van het Geld. Dat doet zij op maandagochtend 25 maart 2019 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van de Islamitische basisschool De Al Amana in Zwolle. Als quizmaster neemt zij de leerlingen mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 25 tot en met 29 maart 2019 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals, waaronder medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten, geven in die week op basisscholen (gratis) gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar. Vooral de inbreng van de banken in Zwolle is groot. Op www.bankvoordeklas.nl (externe link) konden scholen een gastles aanvragen.

Lees verder »

PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

Zwolle – Een goede woonomgeving is essentieel voor de ontwikkeling als mens, zo ook voor jeugdige voetbaltalenten van de club. De PEC Zwolle Voetbalacademie is dan ook op zoek naar gastgezinnen in Zwolle en omgeving die jeugdspelers onderdak willen bieden en zodoende helpen bij de ontwikkeling als topsporter en mens.

Een gastgezin biedt een warme omgeving waar een speler zich thuis voelt. Het gezin is in staat zich te verplaatsen in de achtergrond van het talent. Omdat iedere speler anders is, wil PEC Zwolle de talenten en gezinnen zo goed mogelijk aan elkaar koppelen. De club is dan ook op zoek naar diversiteit in de samenstelling van onze gastgezinnen. Van bijvoorbeeld een gepensioneerd echtpaar tot een gezin met jonge kinderen of zonder kinderen. Hoe meer variatie, hoe beter.

Lees verder »

Deltion studenten organiseren gratis middagen in Monkey Town

Deltion studenten organiseren gratis middagen in Monkey Town

Zwolle – De studenten van het Deltion College die de opleiding Leisure and Hospitality volgen in Zwolle hebben voor Monkey Town Zwolle evenementen georganiseerd. De studenten werken iedere donderdag, tien weken lang aan verschillende themaweken.

Hierbij zijn er twee grote evenementen in elkaar gezet en zes kleine. Voor de grote evenementen werden onder andere basisscholen uitgenodigd om mee te genieten. Eén van die grote evenementen draaide om de verjaardag van Oehlie de aap. Er waren verschillende dingen die je kon beleven op Oehlie’s verjaardagsfeest. Zo had je de levensechte dieren waaronder chinchilla’s, levensgrote bellen blazen op het terrein van Monkey Town en de grote verrassing voor oehlie. Aan het eind van de dag kreeg Oehlie een ‘levens echt’ cadeau overhandigd. Oehlie voelde zich verrast en ongelooflijk jarig.

Lees verder »