In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Isala heeft weer meer Covid-patiënten, bezorgdheid over komende weken

Isala heeft weer meer Covid-patiënten, bezorgdheid over komende weken

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle behandelt vrijdag 53 Covid-patiënten, van wie veertien op de IC liggen. Vorige week vrijdag waren dat 44 patiënten, van wie negen op de IC.

Het aantal Covid-patiënten in het ziekenhuis neemt nog steeds toe, evenals de hoeveelheid nieuw aangetoonde besmettingen in de regio Zwolle. Deze is niet eerder zo hoog geweest als nu. De coronadruk op het verplegend personeel is groot. Sommige medewerkers zitten noodgedwongen thuis vanwege ziekte of omdat ze zelf vanwege Covid-19 in quarantaine zijn. Door de toestroom aan coronapatiënten is Isala genoodzaakt om de reguliere zorg verder af te schalen. Operaties die langer kunnen wachten, zoals het plaatsen van een heup- of knieprothese, worden momenteel niet ingepland.

Lees verder »

Van Kersbergen stopt als trainer HC Zwolle Dames 1

Van Kersbergen stopt als trainer HC Zwolle Dames 1

Zwolle – Bart van Kersbergen stopt als hoofdcoach van de eerste damesploeg van Hockeyclub Zwolle. Zijn vertrek komt als verrassing en schok voor de speelsters en het bestuur van de hockeyvereniging. Van Kersbergen staakt zijn werkzaamheden niet per direct. Hij blijft voorlopig nog betrokken bij de damesploeg. Echter zal hij bij het begin van de tweede seizoenshelft buiten beeld zijn.

Dinsdag kreeg Erik Brunekreef, bestuurslid tophockey, totaal onverwachts een telefoontje van de hoofdcoach. Van Kersbergen gaf te kennen te stoppen als hoofdcoach en oefenmeester. Zijn werkzaamheden bij de damesploeg vergen te veel tijd en dat is niet vol te houden voor Van Kersbergen. “Ik was verrast en had dit niet zien aankomen. Toen Bart begon aan deze klus hebben we het uiteraard gehad over het aantal uren dat hij met hockey bezig zou zijn. Door omstandigheden is dit wel meer geworden,” aldus Brunekreef.

Lees verder »

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

Zwolle – PEC Zwolle roept via www.peczwolle.nl en Social Media in een open brief aan de supporters via op om de komende thuiswedstrijd thuis te kijken.

De reden dat PEC Zwolle dit initiatief heeft genomen is dat er online door verschillende groepen is opgeroepen naar het supportershome te komen om daar de club steun te betuigen. Door de corona maatregelen is publiek in het stadion op dit moment niet mogelijk.

Lees verder »

Getuigenoproep woningoverval Zwolle

Getuigenoproep woningoverval Zwolle

Zwolle – In de nacht van 25 op 26 november heeft een woningoverval plaatsgevonden aan de Dollard in Zwolle, waarbij drie verdachten zijn gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van de omgeving.

Bij de woningoverval is de 32-jarige bewoner omstreeks 02:00/03:00 met geweld overvallen door drie mannen. De bewoner is hierbij bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zonder de support van de eigen aanhang zullen de Blauwvingers alles in het werk moeten stellen om drie punten te veroveren en niet nog verder achterop te geraken.

PEC Zwolle staat er slecht voor, dat is duidelijk. Met vier punten is het gat met de veilige plaatsen de voorbije weken groter geworden en ook afgelopen weekend lukte het niet om dat gat te verkleinen, al was dat op voorhand al een lastig karwei. In De Kuip boekte PEC Zwolle tegen Feyenoord in de voorbije jaren slechts eenmaal een succesje.

Lees verder »

Fietser aangereden op rotonde Pannekoekendijk

Fietser aangereden op rotonde Pannekoekendijk

Zwolle – Een jonge fietser is vrijdag door een automobilist aangereden op de rotonde bij de Pannekoekendijk en de Burgemeester Roelenweg. De jongen kwam met de schrik vrij.

De fietser werd rond half elf ’s ochtends aangereden. De politie rukte met spoed uit. Ter plaatse bleek het slachtoffer niet gewond te zijn geraakt. Een ambulance kon worden afgezegd.

Lees verder »

Automobilist met vals rijbewijs naar politiebureau

Automobilist met vals rijbewijs naar politiebureau


Zwolle – Een 36-jarige automobilist uit Zwolle viel van de week op toen hij ’s avonds zonder dimlichten over de Marsweg reed.

Nadat de politie hem staande hield, kon hij geen rijbewijs tonen. De man gaf aan dat dit rijbewijs thuis lag. Hij zou in het bezit zijn van een Frans rijbewijs. Aangezien hij zich wel kon legitimeren, spraken de agenten met de man af dat hij het rijbewijs zou komen tonen op het politiebureau.

Lees verder »

‘Nep-nieuwsgrossier De Blauwe Tijger’ zet tanden in Zwolse politie

‘Nep-nieuwsgrossier De Blauwe Tijger’ zet tanden in Zwolse politie

Zwolle – Op social media is vrijdag een filmpje verschenen over een vrouw die afgelopen zaterdag mishandeld zou zijn door de politie in Zwolle. Het incident zou zich hebben afgespeeld bij het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg.

De mishandelde vrouw, Janet Zuidema, schuift in het filmpje aan tafel bij een presentator van Blue Tiger Studio. In de talkshow-achtige setting stelt de interviewer haar vragen op een ongebruikelijke journalistieke wijze. Het vermeende slachtoffer van politiegeweld wordt gevoed door constant sturende vragen van de presentator. Ze vertelt dat ze zaterdag naar een lezing over honden wilde in het Mercure Hotel. In de lobby vroeg een receptioniste om haar QR-code. Toen bleek dat ze deze niet had werd haar de toegang tot het hotel ontzegd. Nadat een leidinggevende van het hotel erbij was gehaald besloot men de politie te waarschuwen.

Lees verder »

En weer gaat het mis op de Katerdijk: ditmaal zonder gewonden

En weer gaat het mis op de Katerdijk: ditmaal zonder gewonden

Zwolle – Donderdag was het opnieuw raak op een beruchte ongevalsplek in Zwolle. Twee auto’s crashten op de Katerdijk ter hoogte van de oprit van de A28 tegen een verkeerspaal. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Rond kwart over zeven ’s avonds knalde een automobiliste, die de snelweg op wilde rijden, tegen een auto op de Katerdijk. Eén auto ramde een verkeerspaal. De inzittenden zijn nagekeken door een ambulanceverpleegkundige. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Hogeschool Windesheim scoort met onderzoek hergebruik ‘moeilijke kunststoffen’

Hogeschool Windesheim scoort met onderzoek hergebruik ‘moeilijke kunststoffen’

Zwolle – Margie Topp, lector Kunststoftechnologie van hogeschool Windesheim, won onlangs de Deltapremie voor haar baanbrekend onderzoek naar het recyclen van ‘moeilijke kunststoffen’.

Donderdag werd op een congres bekendgemaakt dat het lectoraat nóg een prestigieuze prijs in de wacht sleept: de RAAK-award, dé prijs voor het beste praktijkonderzoek van hogescholen, gaat ook naar de onderzoeksgroep Kunststoftechnologie van Windesheim. Associate lector Albert ten Busschen krijgt de prijs voor zijn onderzoek naar het hybride hergebruik van kunststoffen.

Lees verder »