In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Brandweer rukt uit voor vuurton in Stationsbuurt

Brandweer rukt uit voor vuurton in Stationsbuurt

Zwolle – Een vuurtonnetje zorgde zaterdagavond voor opschudding in de Stationsbuurt. Voorbijgangers roken een brandlucht en zagen rook bij de Starbucks aan de Oosterlaan.

Omdat het koffiehuis door werkzaamheden bij het station lastig te bereiken is schaalde de brandweer op. Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van brand.

Lees verder »

Fietsster ernstig gewond na ongeval op Middelweg

Fietsster ernstig gewond na ongeval op Middelweg

Zwolle – Een fietsster is zaterdag geschept door een auto op de Middelweg. Het ongeval gebeurde rond tien voor half twee ’s middags ter hoogte van de Waallaan.

De traumahelikopter uit Amsterdam rukte ook uit maar werd gecanceld. De zwaargewonde vrouw is door de ambulancedienst met spoed naar het Isala ziekenhuis gebracht. De fietsster stak de Middelweg over op de fietsoversteekplaats bij de verkeerslichten. Een automobilist rijdende op de Middelweg richting Stadshagen schepte haar.

Lees verder »

Keolis opent natuurinclusief bedrijfspand op Hessenpoort

Keolis opent natuurinclusief bedrijfspand op Hessenpoort

Zwolle – Vrijdag opende Keolis Nederland officieel haar nieuwe bedrijfspand op bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle.

Een bijzondere locatie van 14.000 m2 waar zowel de chauffeurskantine, werkplaats als het regiokantoor gevestigd zijn. Daarnaast is de natuur in het nieuwe gebouw verwerkt. Zo groeit er aan de gevels een verticale tuin van 7 meter hoog, die dienst doet als natuurlijke zonwering.

Lees verder »

GGD IJsselland verruimt open inloop registratie gele boekje

GGD IJsselland verruimt open inloop registratie gele boekje

Zwolle – Meer dan 1.500 mensen haalden deze week in regio IJsselland alsnog een registratie van hun coronavaccinaties in het gele boekje.

GGD IJsselland startte, na een stop van drie weken, weer met deze registraties. “De animo was groter dan verwacht. Daarom gaan we ons aanbod uitbreiden. De komende twee weken kunnen mensen op woensdag 16 en 23 juni, en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij onze vijf vaccinatielocaties terecht voor de registratie in het gele boekje. Gewoon een open inloop, tijdens openingstijden. Dus niet meer op de locaties die we daar deze week in Zwolle en Deventer speciaal voor hadden ingericht”, benadrukt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie Covid.

Lees verder »

Waterschap start met maaien waterbodems en oevers

Waterschap start met maaien waterbodems en oevers

Zwolle – Om te voorkomen dat sloten, kanalen en waterbergingen dichtgroeien, is Waterschap Drents Overijsselse Delta gestart met het maaien van waterbodems en oevers. Er moet voldoende water door de watergangen kunnen stromen om wateroverlast of juist verdroging tegen te gaan.

De oevers en bodems van watergangen worden gemaaid voor een goede aan- en afvoer van water en om wateroverlast of watertekort te voorkomen. Het waterschap wil niet te veel, maar ook niet te weinig maaien, want maaionderhoud is kostbaar. Hierbij houdt het waterschap zoveel mogelijk rekening met functies en levert daar waar mogelijk maatwerk. Zo is er rondom natuurgebieden meer ruimte voor ruigte en vegetatie, terwijl in intensieve landbouwregio’s en stedelijke gebieden intensiever wordt gemaaid.

Lees verder »

PEC Zwolle trekt Jasper Schendelaar aan

PEC Zwolle trekt Jasper Schendelaar aan

Zwolle – Jasper Schendelaar maakt de overstap van AZ naar PEC Zwolle. De 20-jarige doelverdediger, die het voorbije seizoen als huurling voor Telstar uitkwam, komt transfervrij over vanuit Noord-Holland en tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Schendelaar is geboren en getogen in Alkmaar en werd al in 2013 opgenomen in de voetbalacademie van AZ. In de voorbereiding op het seizoen 2016/2017 maakte Schendelaar op 15-jarige leeftijd zijn officieuze debuut in de hoofdselectie en was daarmee één van de jongste debutanten uit de clubgeschiedenis van de Alkmaarders.

Lees verder »

Siemen Voet nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Siemen Voet nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle neemt per direct Siemen Voet over van de Belgische landskampioen Club Brugge. De 21-jarige linksbenige centrale verdediger is een jeugdexponent van de club uit zijn geboorteland en speelde vorig seizoen op uitleenbasis voor KV Mechelen. In Zwolle tekent hij een contract voor de duur van twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Voet kwam via S.K. Lochristi en KSC Lokeren in 2009 bij Club Brugge terecht. Vorig seizoen maakte Voet in het shirt van Mechelen zijn debuut in de Jupiler Pro Leauge, de hoogste divisie van België. Nu maakt de 1.90 meter lange mandekker de overstap naar Zwolle.

Lees verder »

Zwolse Conciërge van het Jaar 2021 bekend

Zwolse Conciërge van het Jaar 2021 bekend

Zwolle – Voor de vijfde keer is een Zwolse Conciërge van het Jaar gekozen. De jury, bestaande uit D66 Zwolle fractievoorzitter Sonja Paauw en Tweede Kamerlid Paul van Meenen heeft uit alle nominaties hun favoriete kandidaat gekozen.

De titel ‘Zwolse Conciërge van het Jaar 2021’ gaat naar Willem de Kruijf van OBS de Schatkamer. De keuze voor conciërge Willem is gemaakt vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen dat de organisatie voor hem ontving. Tientallen leerlingen, ouders en collega’s vertelden waarom Willem onmisbaar is voor de school.

Lees verder »

Hegeman nieuwe rugsponsor PEC Zwolle

Hegeman nieuwe rugsponsor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft wederom goed zakelijk nieuws te melden. Vrijdag is de overeenkomst met Hegeman getekend, waarmee het bouwbedrijf zich als rugsponsor aan PEC Zwolle heeft verbonden.

Vrijdagmorgen werden de handtekeningen gezet door Adriaan Visser, directeur- grootaandeelhouder van de DELOS Bouwgroep, waartoe Hegeman Bouw & Infra behoort, Willem van der Linde, algemeen directeur van Hegeman Bouw & Infra en Han Brouwers, voorzitter van de Raad van Commissarissen PEC Zwolle. Hegeman zal zowel op het thuis, uit als derde tenue de positie bovenaan de achterkant van het shirt innemen.

Lees verder »

Zwemmen bij Twistvlietbrug zorgt voor gevaarlijke situaties

Zwemmen bij Twistvlietbrug zorgt voor gevaarlijke situaties

Zwolle – “Het zwemmen in de omgeving van de Twistvlietbrug is erg gevaarlijk. Scheepvaartverkeer en een sterke stroming maken het zwemmen op deze plek langs het Zwarte Water onveilig. Er geldt dan ook een zwemverbod,” laat gemeente Zwolle weten.

Ondanks dit verbod wordt er op warme zomerdagen toch nog vaak gezwommen en wordt de brug gebruikt als klimattractie om vanaf te springen. De gemeente Zwolle en politie IJsselland houden om die reden deze zomer extra toezicht en handhaven op het zwemverbod bij de Twistvlietbrug. Overtreders riskeren een boete van 150 euro.

Lees verder »

Redding van kauw in Holtenbroek komt te laat

Redding van kauw in Holtenbroek komt te laat

Zwolle – De brandweer heeft donderdag een kauw bevrijd op het Straussplein in Holtenbroek. Omwonenden hoorden het gekrijs van de vogel. Toen ze een kijkje gingen nemen zagen ze het kauwtje op de kop in een boom hangen. Om een pootje van de vogel zat een touw dat verstrikt was geraakt in de boomtakken.

Brandweermannen haalden de vogel uit de boom met een hoogwerker. Op de grond verwijderde een brandweerman met een mesje het touw van het pootje. De dierenambulance werd opgeroepen toen bleek dat het dier een wondje aan de poot had. Ook was het dier te zwak om nog te kunnen vliegen.

Lees verder »