In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

WVF gaat strijden voor plek in eerste klasse

WVF gaat strijden voor plek in eerste klasse

Zwolle – Zaterdagmiddag was het de laatste speelronde in de reguliere competitie. Deze stond bol van de spanning waarbij drie ploegen streden voor het laatste ticket voor deelname aan de nacompetitie. Naast WVF waren dat Hulzense Boys en Vroomhoopse Boys, de tegenstander van vanmiddag. WVF moest winnen en deed dat ook.

WVF begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Een pass van de goed spelende Max Goudbeek op Martijn Ruijsch werd door een verdediger van Vroomshoopse boys met de hand beroerd en scheidsrechter Nijenhuis wees naar de stip. Jabir Mazouz schoot de strafschop feilloos binnen en zette zijn ploeg daarmee al vroeg op voorsprong 1-0.

Lees verder »

Berkum geeft twee punten weg tegen AZSV

Berkum geeft twee punten weg tegen AZSV

Zwolle – Berkum heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 met 2-2 gelijk gespeeld tegen AZSV. De Zwollenaren stonden twee minuten voor het slot nog met 2-0 voor maar gaven de winst daarna volkomen onnodig weg, zodat AZSV voor de 19e (!) keer op rij toch nog ongeslagen bleef.

“Heel veel gecreëerd, prima gespeeld en dan wordt het na 2-0 vóór toch nog gelijk, dat is zuur en jammer,” vond Berkum-trainer Raymond Schuurman. AZSV-coach Davy de Jong zag dat zijn ploeg het lang moeilijk had. “Berkum maakte het speelveld klein en was gevaarlijk in de omschakeling, terwijl wij geen grote kansen konden creëren. Uiteindelijk viel hij nog twee keer goed, na de 2-1 geloof je er weer in.”

Lees verder »

Oldskool hiphop Ladi Dadi terug in Zwolle

Op zaterdag 1 juni gaat Poppodium Hedon terug in de tijd, met de herkomst van hiphopfeest Ladi Dadi. De avond staat in het teken van goede hiphop en R&B-hits uit de jaren 90. Ladi Dadi dj’s DJ DNS en MC Sherlock zullen niet ontbreken en worden bijgestaan door DJ Danjah en de Zwolse DJ Berkum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en Plato in Zwolle.

Het debuut van Ladi Dadi in Zwolle is alweer even geleden. Hoog tijd om het tij te keren en de beste R&B en Hiphop uit deze gouden periode te herbeleven. Klassiekers als Jump Around van House of Pain en This Is How We Do van the Game zullen hierbij niet ontbreken.

LADI DADI

Locatie                        : Grote Zaal, Hedon Zwolle
Wanneer                    : Zaterdag 1 juni        

Open                          : 22.00 uur

Aanvang                     : 23.00 uur
Entree                        : €10,00

Leeftijd                       : 18+ (ID Verplicht)

Gewijzigde afvalinzameling met de feestdagen

Gewijzigde afvalinzameling met de feestdagen

Zwolle – Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei 2019) en Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni 2019) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwolle. De containers worden op een andere dag geleegd. 

Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 8.00 uur aan de straat neer te zetten.

Lees verder »

Zomer pop-up museum in Theater de Spiegel

Zwolle –  Twee jaar geleden werd tijdens een brain-storm-sessie door een aantal kunstenaars de vraag gesteld, waarom er in de stad geen grote expositie-mogelijkheid is. Een plek waar Zwolse- en wellicht in de toekomst ook regionale kunstenaars hun werk ten toon kunnen stellen aan een groot publiek. Daarom initieert Zwolse theaters samen met 100 (amateur) kunstenaars van 30 juni tot en met 1 september 2019 een grote expositie met 300 kunstwerken in Theater de Spiegel.

 “Een zomerinvulling in dit prachtige gebouw dat vaak dan leeg staat is een enorme uitdaging, zegt Rob Zuidema (directeur Zwolse theaters). “Dat hoeven natuurlijk niet alleen voorstellingen zijn. Cultuur en kunst zijn brede begrippen en soms ‘grote woorden’ maar dicht bij huis gebeurt er veel. De stad barst uit haar voegen van theater-, muzikaal-, rap- en kunsttalent. Ik zie het als één van onze taken hier zo breed mogelijk op in te springen en was daarom gelijk enthousiast over dit initiatief”.

Lees verder »

Gezellige drukte tijdens succesvolle start kaartverkoop Zwolse theaters

Zwolle – Zaterdag startte de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Zwolse theaters. De eerste bezoekers stonden al voor 7 uur in de rij. Er waren verschillende ‘wachtverzachters’  bedacht: om half negen kon het vroege publiek bijvoorbeeld al mee met een rondleiding achter de schermen van Schouwburg Odeon. De medewerkers van Zwolse theaters vertelden over hun werk en tipten voorstellingen als bijvoorbeeld Annie, voorstellingen van De Nederlandse Reisopera, Club Guy & Roni en Othello van Het Nationale Theater. Rob Zuidema (directeur Zwolse theaters) opende de kaartverkoop stipt om 10u. 

Ook dit jaar zijn er weer meer kaarten verkocht ten opzichte van vorig jaar: via de website werden de meeste kaarten verkocht. De voorstellingen van De Lama’s, Theo Maassen, Danny Vera, Daniel Arends en Her Majesty veroorzaakten een run op de kassa. Ook zijn er voorstellingen reeds uitverkocht, zoals Peter Pannekoek en Ilse de Lange.

Lees verder »

Avondvierdaagse lopers genieten van defilé in Zwolle

Avondvierdaagse lopers genieten van defilé in Zwolle

Zwolle – Onder een aangename lentezon werd vrijdagavond massaal verzameld om het Defilé te gaan lopen van de Zwolse Avondvierdaagse.

Een stoet van duizenden mensen trok vanaf het Park de Wezenlanden richting de binnenstad, om daar onder de muzikale klanken van Le Bombardon de groet van burgemeester Henk Jan Meijer in ontvangst te nemen. Met de wandelaars liepen dit jaar maar liefst 12 fanfarekorpsen mee. Voor de vertrekkende burgemeester was dit de laatste keer, dus even poseren voor een selfie was voor hem geen moeite.

Lees verder »

EDON dames kampioen vijfde klasse

EDON dames kampioen vijfde klasse

Zwolle – Het eerste elftal van voetbalvereniging EDON is kampioen. De dames van EDON pakken de titel in de vijfde klasse, nadat ze er vorig jaar al dichtbij waren. Afgelopen zaterdag 18 mei werd in Nieuwleusen met 5-0 gewonnen en was het pleit beslecht.

Trainer/coach Han Hakkenberg: “Dit is uniek, in de rijke historie van ruim tachtig jaar EDON is dit de eerste keer dat een damesteam kampioen is geworden. De race om het kampioenschap was lang spannend en ging tussen drie Zwolse ploegen: EDON, WVF en SVI. De trainingen op ons gezellige sportpark met het veld tussen de bomen werden goed bezocht. Het was een mooi jaar!”

Lees verder »

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 24 mei werd gehouden heeft €33.500,- opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Lees verder »

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Zwolle – Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om dé nationale titel: Nederlands Kampioen Knikkeren van 2019.

Zwolle, 24-05-2019 – In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

Lees verder »

Gemeente Zwolle werkt ook in Europees verband samen aan klimaatadaptatie

Gemeente Zwolle werkt ook in Europees verband samen aan klimaatadaptatie

Zwolle – Woensdag 22 mei ontving wethouder Ed Anker op het stadhuis een delegatie uit het Poolse Wroclaw en uit de gemeente Breda. Aanleiding is de samenwerking op het gebied van klimaatadaptatie.

Op de agenda stond de kennisuitwisseling over hoe we onze historische steden aanpassen aan de impact van klimaatverandering. De ontmoeting kwam tot stand onder leiding van het Netherlands Water Partnership.

Lees verder »

Vermissing 14 jarige jongen in Zwolle Zuid

Vermissing 14 jarige jongen in Zwolle Zuid

Zwolle – Vrijdagmiddag is er een burgernetmelding uitgegeven in verband met een vermissing van een 14 jarige jongen in Zwolle Zuid. Het gaat om een jongen met blond haar, ongeveer 160 cm lang. Hij draagt een grijs shirt, een lichte spijkerbroek en grijs met witte gympen. Hij heeft een zwarte fiets.

Wanneer u de jongen gezien heeft kunt u contact opnemen met de politie via 112.

Lees verder »