In deze categorie vindt u de Weblog Zwolle nieuwsartikelen.

Eerste Nederlandse coronapatienten vanuit Zwolle naar Duitsland vervoerd

Eerste Nederlandse coronapatienten vanuit Zwolle naar Duitsland vervoerd

Zwolle – De eerste Nederlandse coronapatiënten zijn zaterdag vanuit het Isala ziekenhuis overgebracht naar een ziekenhuis in Münster. In de avond kwamen er grote IC-ambulances uit Amsterdam naar Zwolle om twee patiënten vanaf de Zwolse intensive care over te plaatsen.

Zaterdagavond om zes uur vertrok een grote IC-ambulance van Ambulance Amsterdam-Amstelland met een patiënt vanuit Zwolle. Voor het vertrek was zichtbaar dat de chauffeur van de grote ambulance-vrachtwagen een monddoekje droeg. Monique de Haan, woordvoerder van Isala, kon niet bevestigen of het ging om de eerste overplaatsing naar Duitsland. “We wachten op toestemming om de patiënten over te plaatsen,” verklaarde ze ter plekke. Ook een cameraploeg van de NOS kreeg dit antwoord te horen.

Lees verder »

“Een niet te al te gezellig feestje” in ‘Het Zonnehuis.’

“Een niet te al te gezellig feestje” in ‘Het Zonnehuis.’

Zwolle – Zon, een gezellige sfeer en dansen op het balkon. Heel even lijkt het alsof het coronavirus niet bestaat en is het één groot feest in verzorgingshuis ‘Het Zonnehuis’ in Stadshagen.

De drie Zwolse zangers Raymond Smit, Jordy van Vlisteren en Wesley zijn een geslaagde samenwerking aangegaan om ouderen een dag te bezorgen met muziek en pakkende meezingers. “We zitten allemaal thuis, dus we dachten laten we wat gaan doen voor de ouderen.” Raymond vertelt enthousiast over het initiatief dat de drie mannen samen hebben bedacht. Omdat de vrouw van Jordy in het verzorgingstehuis werkt, is besloten om daar de aftrap van het festijn te beginnen.

Lees verder »

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval Kleine Veerweg

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval Kleine Veerweg

Zwolle – Een vrouw is zondag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Kleine Veerweg. Een auto waar ze in zat knalde op een boom.

Rond tien voor half één raakte de bestuurder van een personenauto onwel op de Kleine Veerweg. Hij knalde vervolgens op een boom. De vrouw die naast hem zat raakte hierdoor gewond.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen van vechtpartij Thomas à Kempisstraat

Politie zoekt getuigen van vechtpartij Thomas à Kempisstraat

Zwolle – Vier mannen zijn zaterdagavond aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Rond 18:15 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was op de Thomas à Kempisstraat. Er zouden meerdere mensen bij betrokken zijn. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Bij aankomst werd nog volop gevochten.

Lees verder »

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zwolle – De politie hield zaterdagavond twee mannen aan op verdenking van openlijke geweldpleging op het Diezerplein.

Even voor 22:00 uur meldde het slachtoffer dat zijn auto mogelijk was beschoten en dat hierbij een ruit van zijn voertuig was vernield. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Omdat de melder een goed signalement gaf van de verdachten, kon de politie gericht zoeken.

Lees verder »

Markt in Zwolle blijft open

Markt in Zwolle blijft open

Zwolle – De warenmarkt in Zwolle blijft open. Zaterdag was het aanzienlijk minder druk dan vorige week zaterdag. Ook hangen er nu borden om aan te geven dat etenswaren thuis moeten worden opgegeten.

Op de markt zijn verscherpte maatregelen getroffen om mensen tegen het coronavirus te beschermen. Er is meer ruimte tussen de kramen. Overal worden de klanten geattendeerd op anderhalve meter afstand houden van elkaar. Voor de kramen zijn vakken afgetekend waardoor mensen niet te dicht bij elkaar komen.

Lees verder »

Schoorsteenbrand in woning Aa-landen

Schoorsteenbrand in woning Aa-landen

Zwolle – De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Potmarge.

De brandweer heeft de haard leeggeschept en buiten afgeblust. Ook werd er een hoogwerker ingezet om het vuur in het rookkanaal te bedwingen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Geweldsincident Thomas à Kempisstraat

Geweldsincident Thomas à Kempisstraat

Zwolle – Zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident met geweld aan de Thomas à Kempisstraat. Het incident heeft zich gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten afgespeeld.

De politie heeft meerdere aanhoudingen verricht. Er wordt sporenonderzoek gedaan naar wat voor soort wapens gebruikt zijn. De Thomas à Kempisstraat is afgesloten voor verkeer.

Lees verder »

Zwolle deelt liefde uit

Zwolle deelt liefde uit

Zwolle – In deze moeilijke tijden waarin mensen niet meer spontaan bij elkaar langs kunnen gaan, vinden veel Zwollenaren andere creatieve manieren om liefde aan elkaar te tonen. Door de hele stad zijn mooie, vrolijke en ontroerende initiatieven te zien om medebewoners een hart onder de riem te steken.

Zo staat op het fietspad bij het Kerkbrugje, als je richting de binnenstad fietst, een hartje met daarbij de woorden “Fijne dag” in krijt geschreven. Ook staat er nog een grappige maar toch serieuze waarschuwing. Want hoe graag we ook weer samen willen sporten, nu mag dat even niet. “Coronavirus alle scheidsrechters moeten thuis fluiten” staat er in duidelijke bewoordingen op het pad in krijtletters geschreven.

Lees verder »

Vuurvogel scoort met quarantaine-clip

Vuurvogel scoort met quarantaine-clip

Zwolle – De onlangs verschenen video ‘Stay@Home’ van jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel uit Zwolle slaat aan. Binnen twee dagen stond de teller op YouTube over de 2000 views. Vanuit de rest van Nederland is er aandacht door onder andere Classic NL en het klassieke Prinses Christina Concours.

De 75 orkestleden hebben in een heel kort tijdsbestek de nieuwe compositie van de dirigent thuis ingestudeerd en opgenomen met mobieltjes. Vervolgens heeft dirigent Dam de opnames eveneens thuis gemonteerd tot één geheel.

Lees verder »

Leerkrachten in Zwolle missen de kinderen

Leerkrachten in Zwolle missen de kinderen

Zwolle – Aanstaande dinsdag wordt door de Zwolse onderwijsminister Arie Slob bekendgemaakt of de scholen al dan niet dicht blijven na 6 april.

Inmiddels zijn de kinderen vanaf 16 maart thuis en doen de onderwijzers er alles aan zodat hun leerlingen thuis toch aan hun schooltaken kunnen werken om geen achterstand op te lopen. Ouders worden gestimuleerd een handje mee te helpen. De klaslokalen staan leeg en de schooldeuren zijn op slot. Op enkele kinderen na maakt het schoolplein een verlaten indruk.

Lees verder »

Brandweer schiet te hulp bij vergeten sleutel in Hanzeland

Brandweer schiet te hulp bij vergeten sleutel in Hanzeland

Zwolle – Het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven gaat lastig als je de huissleutel bent vergeten. Dat overkwam vrijdag een bewoner van appartementencomplex Lure Staete aan de Bremenstraat.

De brandweer moest er aan te pas komen om de voordeur weer te openen. Rond vier uur ’s middags rukte de brandweer uit naar het appartementencomplex in Hanzeland om de buitengesloten bewoner de helpende hand te bieden.

Lees verder »