Dinoland Zwolle heropent vrijdag de poorten

Dinoland Zwolle heropent vrijdag de poorten

Zwolle – Dinoland Zwolle heropent op vrijdag 21 mei de poorten. Nu de coronaregels het toelaten, is het hoog tijd om de jeugd weer te laten genieten van het park en alle dino’s. Er staan de bezoekers weer behoorlijk wat verrassingen te wachten.

Sinds de opening van Dinoland Zwolle vijf jaar geleden is het niet meer zo stil geweest in het park. Daar waar normaal gesproken honderden bezoekers per dag het park bezochten, was het de afgelopen maanden erg rustig in Dinoland. Hoewel er altijd mensen waren die het toch maar even probeerden, weet Dinoland-directeur Martyn Besselsen.

Lees verder »

Puzzelen met de OK-planning

Puzzelen met de OK-planning

Zwolle – Vele operaties moest Isala vanwege de coronapandemie al uitstellen. Maar waarom moeten eigenlijk zo veel patiënten worden afgebeld? Coronapatiënten hebben toch geen operatie nodig, dus waarom gaan operaties dan niet door? Bovendien zou de reguliere zorg in deze tweede golf toch zo veel mogelijk doorgaan?

Ed Nieuwenhuis, manager OK-planning legt het uit. Normaal telt Isala 28 tot 30 IC-bedden. Ed: “Dat zijn er nu maximaal 50. Dat zijn bedden voor coronapatiënten, acute patiënten, traumapatiënten en voor patiënten die na een operatie een IC-bed nodig hebben. Denk daarbij aan hartoperaties, hersenoperaties en andere grote (buik)operaties.”

Lees verder »

Twee ongevallen in amper twee uur tijd op Eikenstraat

Twee ongevallen in amper twee uur tijd op Eikenstraat

Zwolle – Op de Eikenstraat in Diezerpoort zijn maandag de ambulancedienst en politie twee keer in actie gekomen. Beide keren ging het om een ongeval met een gewonde.

Rond drie uur ’s middags kwam een 80-jarige vrouw ten val op de Eikenstraat ter hoogte van de Beukenstraat. Twee uur later botste ter hoogte van de Van Wevelinkhoventraat een fietser tegen een bromfietser. Hierbij raakte de fietser gewond.

Lees verder »

Nieuwe welkomstborden voor Hessenpoort

Nieuwe welkomstborden voor Hessenpoort

Zwolle – Niet veel mensen vinden de weg tegenwoordig nog door de borden te lezen die langs de weg staan. Een navigatiesysteem in je auto of op je mobiele telefoon is voldoende om de exacte locatie van bestemming te vinden.

Wat doe je dan als het bedrijventerrein nog steeds groeiende is, de namen van al die vele bedrijven niet meer op de borden passen en je duurzaam met je materiaal wilt omgaan? Dan regel je een 2e leven voor de borden en doe je daar gelijk wat leuks en nuttigs mee.

Lees verder »

Traumahelikopter doet kinderhartjes sneller kloppen in Zwolle

Traumahelikopter doet kinderhartjes sneller kloppen in Zwolle

Zwolle – Kinderen keken vrijdag hun ogen uit toen ze een grote, gele helikopter midden op het Rodetorenplein zagen staan.

De traumahelikopter uit Groningen landde er ’s middags om kwart over twaalf. Het mobiel medisch team was opgeroepen om medische zorg te bieden aan het slachtoffer van een steekpartij in de Bitterstraat. Onbewust van wat zich verderop afspeelde vergaapten de kinderen zich aan de helikopter. De piloot van de helikopter maakte er een waar kinderfeest van toen hij kinderen wenkte dichterbij te komen. De jonge Zwollenaartjes mochten hem vragen stellen. Vervolgens opende hij de deuren van de cockpit en gaf hij nog meer uitleg.

Lees verder »

Nieuwe LadderZit’s geven de binnenstad meer kleur

Nieuwe LadderZit’s geven de binnenstad meer kleur

Zwolle – Zwolle is sinds kort in het bezit van vier LadderZit’s; anderhalf meter hoge stoelen waar je op niveau kunt borrelen op verschillende terrassen in Zwolle.

Op zondag 16 mei komen er nog twee van deze eyecatchers bij. Deze nieuwe LadderZit’s, voor het terras van het Wijnhuis en het Refter, zullen live worden beschilderd door de Zwolse kunstenaars Lonneke van Zutphen en Sylvia Frankena.

Lees verder »

Verdachte dodelijk steekincident aangehouden

Verdachte dodelijk steekincident aangehouden

Zwolle – Het slachtoffer van de dodelijke steekpartij is geïdentificeerd als een 32-jarige Zwollenaar. Een uur na het fatale steekincident werd een 30-jarige Zwollenaar aangehouden.

Rond één uur ’s middags hielden agenten de vermoedelijke dader aan voor het provinciehuis aan de Luttenbergstraat. Hij kon worden aangehouden dankzij tips. De politie had zijn signalement via Burgernet verspreid.

De straten rondom de Bitterstraat werden afgezet met rood-witte linten. Forensische rechercheurs deden onderzoek en stelden sporen veilig. Ook burgemeester Peter Snijders kwam naar de Bitterstraat. Hij liet zich bijpraten door politiemensen en sprak met de flink geschrokken buurtbewoners.

Tegen vier uur werd het stoffelijk overschot van het slachtoffer opgehaald. Na het reinigen van het wegdek gaf de politie de afgesloten straten weer vrij.

Auto brandt uit aan Staatssecretarislaan

Auto brandt uit aan Staatssecretarislaan

Zwolle – VIDEO – Donderdagavond rond 23.45 uur is een auto in de brand gevlogen aan de Staatssecretarislaan in Zwolle-Zuid. Voor de derde keer op dezelfde parkeerplaats werd een auto door brand verwoest. Buurtbewoners probeerden de brand nog te blussen met emmers water.

De opgeroepen brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Het vuur sloeg snel om zich heen waardoor ook een tweede auto vlam vatte. Luidde knallen waren te horen toen 6 banden ploften door de hitte.

Lees verder »

Boodschappen doen zonder verpakkingen in de Week Zonder Afval

Boodschappen doen zonder verpakkingen in de Week Zonder Afval

Zwolle – Binnenkort is het de Week Zonder Afval. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader organiseren ze op 5 juni aanstaande Zero Waste Tours, op dertig locaties in heel Nederland, waaronder Zwolle.

Een lokale gids laat dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen, vaak bij bijzondere lokale ondernemers. Ook in Zwolle zijn er twee tours gepland. Judith Heinen, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Zwolle, vindt het belangrijk om verpakkingsvrij boodschappen te doen. “Wij proberen thuis steeds minder afval te creëren. Af en toe schrikken we hoe vaak we een volle afvalzak hebben. Door bewust boodschappen te doen met eigen zakjes en bakjes dragen we een klein steentje bij. Er hoeft niets nieuws geproduceerd te worden en dat is een fijne gedachte,” aldus Judith.

Lees verder »