Kameel bijzondere verschijning op station Zwolle

Kameel bijzondere verschijning op station Zwolle

Zwolle – Een bijzondere gast was zaterdagmiddag even te zien op het treinstation in Zwolle. De Kameel, het voormalige inspectierijtuig van de directie van de Nederlandse Spoorwegen, rolde stipt om twaalf uur het station binnen.

Het rijtuig is bekend om zijn bijzondere uiterlijk. Aan de voor- en achterkant van de trein zit een machinistencabine op het dak. Onderin kan men genieten van een uitzicht dat in de meeste treinen alleen is voorbehouden aan machinisten. De twee bulten op het dak zorgen voor de bijnaam Kameel.

Lees verder »

Fietsster raakt gewond op Assendorperstraat

Fietsster raakt gewond op Assendorperstraat

Zwolle – Een fietsster is zaterdag gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een auto op de Assendorperstraat

Rond twaalf uur ’s middags, in de stromende regen, fietste te vrouw op de Assendorperstraat ter hoogte van de Luttenbergstraat . Een automobilist zag haar over het hoofd. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw kwam hierdoor ten val en raakte gewond.

Lees verder »

Persvrijheid onder vuur op de markt van Zwolle

Persvrijheid onder vuur op de markt van Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag werd door Free Press Unlimited aandacht gevraagd voor het gevaar dat journalisten door en tijdens hun werkzaamheden overal op de wereld lopen.

Dit gevaar geldt vooral maar in landen waar de rechtsstaat en democratie in het gedrang zijn. Acteurs beeldden drie situaties uit die te maken hebben met bedreiging en opsluiting. Zo werd aandacht gegeven aan het feit dat journalisten worden vermoord of het zwijgen wordt opgelegd door bedreiging, intimidatie, arrestaties en fysiek geweld.

Lees verder »

Kleine Zwolse brassband verovert Groot-Brittannië

Kleine Zwolse brassband verovert Groot-Brittannië

Zwolle – Misschien is het wel de kleinste brassband, de Less is More Band uit Zwolle. Ze waren succesvol op het Survento Brassfestival en namen de entertainment prijs mee naar Zwolle. Deze band, die zich profileert als vernieuwend en inspirerend, mag optreden tijdens Entertainment Contest in Oxford op 20 oktober.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de ODBBA, een Engelse bond voor brassbands. De Less is More Band gaat twee keer een demonstratie concert geven om zo te laten zien wat we in Nederland kunnen. Het mag op zijn minst bijzonder genoemd worden, om als Nederlandse band tussen een aantal topbands van Engeland in het programma te staan.

Lees verder »

MKB NL Regio Zwolle organiseert stikstof informatiebijeenkomst

MKB NL Regio Zwolle organiseert stikstof informatiebijeenkomst

Zwolle – Er heerst veel onduidelijkheid binnen het MKB aangaande de stikstofproblematiek. Ondernemers verkeren in onzekerheid, horen tegenstrijdige berichten, vinden het hypocriet en kunnen de gevolgen voor hun onderneming moeilijk inschatten.

MKB Nederland Regio Zwolle organiseert daarom op maandag 4 november om 19.30 uur samen met diverse partners een informatie bijeenkomst bij Lumen Hotel & Events te Zwolle. De bijeenkomst is openbaar en ondernemers en bestuurders uit de hele regio Zwolle zijn welkom. MKB NL Regio Zwolle trekt in deze bijeenkomst op met meerdere partners, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel.

Lees verder »

Wederom boerenprotest in Zwolle

Wederom boerenprotest in Zwolle

Zwolle – De boerenprotesten voeren al een aantal dagen de boventoon in het nieuws. Afgelopen maandag verzamelden de boeren zich in grote getale bij het Provinciehuis in Zwolle. Het resultaat was dat de provincie Overijssel de regels met betrekking tot het stikstofbeleid terug trok.

Woensdag kwamen de boeren wederom in protest. De dag begon in De Bilt, daar is het kantoor van de RIVM gevestigd. Het RIVM meet de stikstofuitstoot in Nederland. De conclusie dat de landbouw het grootste aandeel zou hebben in de uitstoot wordt door de boeren in twijfel getrokken.

Lees verder »

Van A naar B en weer terug: hoe kunnen we het leerlingenvervoer beter maken?

Van A naar B en weer terug: hoe kunnen we het leerlingenvervoer beter maken?

Zwolle – Kwetsbare schoolgaande kinderen bezoeken meestal een school voor speciaal onderwijs die vaak niet naast de deur ligt. Daarom worden ze van huis opgehaald, naar school gebracht met een taxi en maken ze ‘s middags de omgekeerde reis naar huis. Het zogenaamde ‘leerlingenvervoer’: van A naar B en weer terug, uitgevoerd door een organisatie waarmee de gemeente een contract heeft gesloten.

Met enige regelmaat is er ‘gedoe’ over dit vervoer en zo ook de laatste tijd. Niemand van alle betrokkenen – ouders, de kinderen zelf, de taxichauffeurs, de leerkrachten, de vervoersorganisaties en de gemeente – is hier blij mee. Iedereen doet zijn best naar vermogen en toch lukt het ons niet om deze toch al kwetsbare kinderen op een voor hen goede manier van A naar B te brengen en weer terug.

Lees verder »

Boerenprotest Zwolle niet zonder resultaat voor agrariërs Overijssel

Boerenprotest Zwolle niet zonder resultaat voor agrariërs Overijssel

Zwolle – Maandag werd er door boeren geprotesteerd bij het Provinciehuis in Zwolle. De opkomst was gigantisch, er kwamen meer boeren dan verwacht. Ze waren opgeroepen door Landbouworganisatie LTO. Aan de boeren was gevraagd hun (trekker)toeter en alles wat herrie maakt mee te nemen. Nederlandse vlaggen hingen ondersteboven in de trekkers. Dit is een teken van ongenoegen, het blauw in de vlag staat voor ‘de elite’. Door het blauw bovenaan te hangen maakte men duidelijk dat de elite voor gaat op het volk. Als het aan de organisatie ligt gaan de provinciale beleidsregels over stikstof van tafel. Sommige regels van de provincies lopen vooruit op het landelijke beleid.

Nog tijdens het protest ging een afvaardiging van LTO direct in overleg met gedeputeerden Van Hiljum en Ten Bolscher. De voorzitter van Agrarisch Jongeren Kontakt was ook bij dit overleg. De voorzitter van het Agrarisch Jongeren Kontakt riep op om niet te vertrekken voordat de nieuwe beleidsregel is ingetrokken. Deze oproep werd met gejuich beantwoord.

Lees verder »

Lever je e-waste in en win een iPad

Lever je e-waste in en win een iPad

Zwolle – Op 14 oktober gaat de Nationale Recycle Week van start. Gedurende deze recycle week staat het inleveren van oude elektrische apparaten (e-waste) centraal, zodat het weer hergebruikt kan worden voor het maken van nieuwe producten. Op zaterdag 19 oktober a.s. vindt om 12.00 uur bij de GRIP-wagen in Zwolle-Zuid de afsluiting van de nationale recycleweek plaats. Als afsluiting van de week reikt Olaf Prinsen, directeur van de NVRD, een refurbished iPad uit aan degene die op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur de meeste stuks kleine e-waste inlevert bij de GRIP-wagen. Voor iedereen die meer dan 5 stuks e-waste inlevert ligt een leuke attentie klaar bij de GRIP-wagen (op=op).

De GRIP-wagen staat zaterdag 19 oktober vanaf 9.00 uur aan de Van der Capellenstraat in Zwolle-Zuid. Bezoekers kunnen tot 12.00 uur hun kleine elektrische apparaten, zoals een scheerapparaat, bureaulamp of telefoonoplader inleveren bij de GRIP-wagen. Degene die zaterdagochtend de meeste kleine elektrische apparaten inlevert wint een refurbished iPad.

Lees verder »

Binnenstad minder donker dankzij kerstverlichting

Binnenstad minder donker dankzij kerstverlichting

Zwolle – De verlichting hangt in de Zwolse binnenstad. Vrijdag werden de lampen opgehangen.

Sommige Zwollenaren zijn van mening dat kerstverlichting niet in oktober thuishoort, maar de tijd van zonsondergang geeft aan dat extra verlichting geen overbodige luxe is. Inmiddels staat de zonsondergang al op 18:49 uur gepland, en dit wordt tot 20 december elke dag vroeger.

Lees verder »

Klerezooi in centrum Zwolle

Klerezooi in centrum Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het centrum van Zwolle even het toneel van Klerezooi. Onder deze naam werden diverse kledingstukken getoond, gemaakt en verkocht.

In diverse kraampjes werden kledingstukken aangeboden die door studenten van Landstede MBO gemaakt werden van retour kleding van de Wehkamp. Met een modeshow werd de gemaakte kleding getoond, en daarmee ook het bewijs geleverd dat er met gebruik te maken van bestaande kleding prachtige creaties konden worden gemaakt.

Lees verder »