Oldskool hiphop Ladi Dadi terug in Zwolle

Op zaterdag 1 juni gaat Poppodium Hedon terug in de tijd, met de herkomst van hiphopfeest Ladi Dadi. De avond staat in het teken van goede hiphop en R&B-hits uit de jaren 90. Ladi Dadi dj’s DJ DNS en MC Sherlock zullen niet ontbreken en worden bijgestaan door DJ Danjah en de Zwolse DJ Berkum. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en Plato in Zwolle.

Het debuut van Ladi Dadi in Zwolle is alweer even geleden. Hoog tijd om het tij te keren en de beste R&B en Hiphop uit deze gouden periode te herbeleven. Klassiekers als Jump Around van House of Pain en This Is How We Do van the Game zullen hierbij niet ontbreken.

LADI DADI

Locatie                        : Grote Zaal, Hedon Zwolle
Wanneer                    : Zaterdag 1 juni        

Open                          : 22.00 uur

Aanvang                     : 23.00 uur
Entree                        : €10,00

Leeftijd                       : 18+ (ID Verplicht)

Avondvierdaagse lopers genieten van defilé in Zwolle

Avondvierdaagse lopers genieten van defilé in Zwolle

Zwolle – Onder een aangename lentezon werd vrijdagavond massaal verzameld om het Defilé te gaan lopen van de Zwolse Avondvierdaagse.

Een stoet van duizenden mensen trok vanaf het Park de Wezenlanden richting de binnenstad, om daar onder de muzikale klanken van Le Bombardon de groet van burgemeester Henk Jan Meijer in ontvangst te nemen. Met de wandelaars liepen dit jaar maar liefst 12 fanfarekorpsen mee. Voor de vertrekkende burgemeester was dit de laatste keer, dus even poseren voor een selfie was voor hem geen moeite.

Lees verder »

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 24 mei werd gehouden heeft €33.500,- opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Lees verder »

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Zwolle – Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om dé nationale titel: Nederlands Kampioen Knikkeren van 2019.

Zwolle, 24-05-2019 – In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op zaterdag 29 juni.

Lees verder »

Gemeente Zwolle werkt ook in Europees verband samen aan klimaatadaptatie

Gemeente Zwolle werkt ook in Europees verband samen aan klimaatadaptatie

Zwolle – Woensdag 22 mei ontving wethouder Ed Anker op het stadhuis een delegatie uit het Poolse Wroclaw en uit de gemeente Breda. Aanleiding is de samenwerking op het gebied van klimaatadaptatie.

Op de agenda stond de kennisuitwisseling over hoe we onze historische steden aanpassen aan de impact van klimaatverandering. De ontmoeting kwam tot stand onder leiding van het Netherlands Water Partnership.

Lees verder »

Vermissing 14 jarige jongen in Zwolle Zuid

Vermissing 14 jarige jongen in Zwolle Zuid

Zwolle – Vrijdagmiddag is er een burgernetmelding uitgegeven in verband met een vermissing van een 14 jarige jongen in Zwolle Zuid. Het gaat om een jongen met blond haar, ongeveer 160 cm lang. Hij draagt een grijs shirt, een lichte spijkerbroek en grijs met witte gympen. Hij heeft een zwarte fiets.

Wanneer u de jongen gezien heeft kunt u contact opnemen met de politie via 112.

Lees verder »

Charlotte van Pallandt – Kunst als levensdoel

Overmorgen, zaterdag 25 mei a.s., opent in museum De Fundatie in Zwolle een prachtige hommage aan een van de eerste vrouwelijke beeldhouwers van ons land. Uitgeverij Waanders & de Kunst maakte bij deze expositie een mooi, gevarieerd opgezet boek, getiteld: "Charlotte van Palllandt – Kunst als levensdoel", door Maarten Jager.

Charlotte van Pallandt (1898-1997) is vooral bekend geworden dankzij haar ‘Wilhelmina-monumenten’ in Rotterdam en Den Haag. Na de oorspronkelijke stenen versie in 1968 volgden bijna 20 jaar later een bronzen versie voor Den Haag en een identiek Wilhelmina-beeld voor de tuinen van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.

De meeste waardering in het oeuvre van Charlotte van Pallandt krijgen de portretten. Haar fijnzinnige ‘koppen’ getuigen van inzicht in karakter en persoonlijkheid van het model. Tot een geheel ander genre behoren de expressieve beeldjes waarvoor het Amsterdamse naaktmodel Truus Trompert model stond. Truus inspireerde de kunstenares ruim 20 jaar lang, met als resultaat een reeks spontane ‘Truusbeelden’.

Het oeuvre van Charlotte van Pallandt kwam in eerdere publicaties aan bod. Wie de kunstenares zelf was, en wat zij dacht, bleef tot dusver op de achtergrond. Dankzij nieuw bronnenmateriaal kan niet alleen meer informatie over haar werk worden gegeven, maar ook deed zich met dit boek de kans voor om de kunstenares zelf voor het voetlicht te brengen.

Boek

144 pagina’s,luxe paperback, 23 x 29 cm, 100 illustraties in kleur en 85 in zwart-wit, Nederlands,

ISBN 978 94 6262 236 4,€ 22,50

Tentoonstelling

Nog te zien tot september 2019 in museum De Fundatie, Zwolle & Heino/Wijhe.

83-jarige Corry Stuifzand speelt hoofdrol in ‘We zijn er bijna’

83-jarige Corry Stuifzand speelt hoofdrol in ‘We zijn er bijna’

Zwolle – Tijdens de première op vrijdag 21 juni zal de Zwolse Corry Stuifzand de gedaante aannemen van mevrouw Zachtleven in huize ‘We zijn er bijna’. Als hoofdpersonage in deze voorstelling op locatie van de theatergroep Rimpels en Vouwen wordt ze na het overlijden van haar man losgerukt uit haar vertrouwde leefomgeving en komt ineens terecht in huize ‘We zijn er bijna’. Ze is vergeetachtig, heeft haar man net verloren en is op zoek naar haar muziekdoosje; het enige wat ze nog van haar man heeft.

De voorstelling ‘We zijn er bijna’ confronteert de bezoekers op absurdistische en indringende wijze met de huidige ouderenzorg. Op enkele rollen na wordt de hele voorstelling gespeeld door amateurs onder professionele begeleiding van artistiek leider en regisseur Lisi de Schepper. Vorig jaar heeft de kwieke en actieve Corry Stuifzand zich aangemeld, omdat ze vroeger jarenlang als verpleegkundige werkzaam was en ook actief aan amateurtoneel heeft gedaan. “Misschien ben ik hier wel te oud voor”, maar enkele dagen na de auditie wordt ze al gebeld door Lisi de Schepper: “Ik heb je iets leuks te vertellen. Jij krijgt de hoofdrol!” Inmiddels is ze met de andere acteurs al sinds februari aan het repeteren. “Ik ben de oudste acteur van de sprekende rollen.” Tijdens het interview met Weblog Zwolle benadrukt ze wel: “Ik ben een heel ander vrouwtje dan mevrouw Zachtleven.”

Lees verder »

Windesheimstudenten maken 36 uur live radio voor het goede doel

Windesheimstudenten maken 36 uur live radio voor het goede doel

Zwolle – Een groep eerstejaarsstudenten Journalistiek van hogeschool Windesheim gaat 36 uur live radio maken voor het goede doel Ervaringsmaatjes.

De marathonuitzending vindt plaats op woensdag 22 en donderdag 23 mei vanuit het Zwolse studentencafé Het Vliegende Paard en wordt uitgezonden op RTV Zwolle. De studenten zetten zich met hun uitzending in voor Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg Twente (SIZ). Het project is in het leven geroepen voor kinderen die in hun directe omgeving te maken hebben met een ziek familielid.

Lees verder »

Fonds voor vernieuwing en innovatie voor Zwolse culturele ondernemers

Fonds voor vernieuwing en innovatie voor Zwolse culturele ondernemers

Zwolle – Een cultureel plan pitchen en dezelfde avond nog horen of je subsidie krijgt? Op donderdag 4 juli kan het tijdens ArtPitch038 in Stadkamer. ArtPitch038 is een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle.

De professionele kunstbeoefenaar wordt uitgenodigd om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren, creativiteit stimuleren of discussie oproepen. Er is in totaal 72.000 euro beschikbaar. De inschrijving loopt van 14 mei tot en met 3 juni en er is voor 20 initiatieven ruimte.

Lees verder »

Zwolle weer massaal aan de wandel tijdens Avondvierdaagse

Zwolle weer massaal aan de wandel tijdens Avondvierdaagse

Zwolle – Maandag begon de jaarlijkse Zwolse Avondvierdaagse waar enkele duizenden deelnemers op verschillende routes ieder jaar weer aan deelnemen.

Op verschillende locaties werd deze eerste avond gestart. Door de vele duizenden wandelaars op verschillende locaties te laten starten wordt de impact verdeeld voor het verkeer, maar ook de doorstroom van de wandelaars zelf wordt hier door meer gewaarborgd. Ook dit jaar waren de basisscholen weer goed vertegenwoordigd met honderden enthousiaste kinderen.

Lees verder »