Grote zoekactie vermiste opvarende binnenvaartschip op IJssel

Grote zoekactie vermiste opvarende binnenvaartschip op IJssel

Zwolle – Een vermiste opvarende van een binnenvaartschip op de IJssel is woensdag niet gevonden. Ondanks de grote inzet van de hulpdiensten werd de zoekactie na enkele uren gestaakt.

Rond kwart voor tien ’s ochtends sloeg een schipper van een binnenvaartschip alarm. Een opvarende van het schip dat voor anker lag bij Zwolle was gisterenavond nog gezien maar werd vanochtend niet meer aan boord aangetroffen.

Lees verder »

Sloten, kanalen en vijvers in Overijssel klaar voor de winter

Sloten, kanalen en vijvers in Overijssel klaar voor de winter

Zwolle – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is met de laatste maaiwerkzaamheden aan waterbodems en oevers van sloten, kanalen en vijvers bezig. Dit betekent dat het maaiseizoen ten einde loopt en de watergangen er schoon bij liggen.

Onderhoud aan de wateren betekent dat waterplanten, riet, takken en vuil die de water aan- en afvoer belemmeren worden verwijderd. Daarnaast worden zogeheten ‘duikers’ schoongemaakt. Dit zijn buizen die onder wegen of toegangsdammen door lopen en watergangen met elkaar verbinden. Dat is nodig, omdat met de winter in aantocht, de neerslag toeneemt en het water goed afgevoerd moet kunnen worden om wateroverlast tegen te gaan.

Lees verder »

Zoektocht naar drenkeling IJssel

Zoektocht naar drenkeling IJssel

Zwolle – Woensdagochtend zijn de hulpdiensten groots uitgerukt voor een mogelijke drenkeling in de IJssel tussen Zwolle en Hattem.

Of er daadwerkelijk sprake is van een persoon te water is op dit moment onduidelijk. De melding zou vanaf een schip komen, er zou iemand over boord geslagen zijn.

Lees verder »

Zwolle proeftuin voor digitaal medicatieproces wijkverpleging

Zwolle proeftuin voor digitaal medicatieproces wijkverpleging

Zwolle – Wijkverpleging Zwolle start samen met twaalf apothekers een proeftuin voor digitale registratie van medicatie die thuis wordt toegediend. Digitalisering moet leiden tot meer veiligheid voor cliënten en een efficiëntere werkwijze voor thuiszorgmedewerkers en apothekers.

In de proeftuin werkt Wijkverpleging Zwolle – een samenwerking van vier thuiszorgorganisaties Carinova, Driezorg, IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht – samen met twaalf Zwolse apotheken.

Lees verder »

Twee vrouwen gewond na aanrijding in Zwolle-Zuid

Twee vrouwen gewond na aanrijding in Zwolle-Zuid

Zwolle – Twee vrouwen zijn maandag gewond geraakt na een aanrijding in Zwolle-Zuid. Het ongeval gebeurde op de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan.

Beide vrouwen reden rond vijf uur ’s middags op een scooter over het fietspad langs de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan. Een automobilist komende vanaf de Distelvlinder zag de scooter over het hoofd. Hij kon een botsing niet meer voorkomen.

Lees verder »

SV Zwolle krijgt bezoek van Top 2000 Stembus

SV Zwolle krijgt bezoek van Top 2000 Stembus

Zwolle – SV Zwolle krijgt zondag wel een heel bijzonder bezoek, namelijk van de Top 2000 Stembus.

De bus, met radiopresentatoren Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof, is zondagmiddag te gast op Sportpark Marslanden. De stembus is zondag 1 december onderweg van Woerden naar Groningen. SV Zwolle fungeert dus als tussenstop voor de Top 2000 Stembus.

Lees verder »

Isala breidt oncologische zorg bij patiënten thuis uit

Isala breidt oncologische zorg bij patiënten thuis uit

Zwolle – De oncologische zorg van Isala bij patiënten thuis is uitgebreid. Dankzij samenwerking met Zilveren Kruis wordt immunotherapie aan huis nu vijf dagen in de week aangeboden. Zo’n vijfentwintig mensen per week kunnen thuis behandeld worden.

Minder reistijd, belasting en stress voor de patiënt. Steeds meer ziekenhuiszorg verplaatst zich buiten de ziekenhuismuren, waar mogelijk bij mensen thuis. Vanuit Isala Oncologisch centrum was het al een lange tijd de wens om sommige behandelingen bij patiënten thuis te kunnen aanbieden. Daarom startte het in 2016 een pilot waarin patiënten met een kortdurende niet-complexe systemische behandeling of ondersteunende behandeling thuis behandeld konden worden.

Lees verder »

Droogte achter de rug, grondwaterstanden hersteld

Droogte achter de rug, grondwaterstanden hersteld

Zwolle – De droogte in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is achter de rug. Door de neerslag in de afgelopen maanden zijn de grondwaterstanden hersteld en weer op normaal niveau voor deze tijd van het jaar.

In zuidelijke deel van het werkgebied van WDODelta zijn de grondwaterstanden zelfs aan de hoge kant. Voor de hooggelegen gebieden geldt een langzaam herstel. Het gaat hierbij om de Sallandse Heuvelrug, het Drents Plateau en de stuwwallen rond Steenwijk en Havelte. Het grondwater op de hoge gronden is volledig afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren. Het herstel van de grondwaterstanden zegt overigens niets over het effect van de droogte op natuur en landbouw. Deze effecten worden pas op langere termijn duidelijk.

Lees verder »

Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor Syntus Overijssel

Vanaf 15 december 2019 een nieuwe dienstregeling voor Syntus Overijssel

Zwolle – Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus Overijssel in. Jaarlijks wordt de dienstregeling geanalyseerd en worden er wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Ook zijn er gesprekken gevoerd met de betrokken gemeenten, het ROCOV en de provincie Overijssel. Dit alles met als doel een logische reis voor onze reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden.

Lees verder »

NS helpt Zwollenaren om zo comfortabel mogelijk te reizen

NS helpt Zwollenaren om zo comfortabel mogelijk te reizen

Zwolle –  De NS heeft in de afgelopen weken twee keer een spreekuur gehouden in de Stadkamer – Aalanden. De vervoerder wil op deze manier mensen die het reizen per trein lastig vinden over de drempel helpen.

Voor veel mensen is een treinreis niet zo eenvoudig als het lijkt. Niet alleen ouderen zijn huiverig voor het gebruik van de OV-chipkaart of een e-ticket. Voor deze mensen houdt de NS nog een aantal spreekuren in de Stadkamer – Aalanden. De NS wil er alles aan doen om de treinreis voor iedereen zo comfortabel mogelijk te maken.

Lees verder »

Voetballers met autisme hervinden voetbalplezier bij PEC Zwolle

Voetballers met autisme hervinden voetbalplezier bij PEC Zwolle

Zwolle – Kaya (10) komt uit een echte voetbalfamilie. Hij start op zijn 5e als keeper bij een voetbalvereniging, maar voelt zich niet op zijn plek. Kaya blijkt autisme te hebben en heeft het gevoel dat de trainer hem niet begrijpt. Hij voelt zich aangevallen, ervaart veel druk om te winnen en stopt met voetballen, ondanks dat zijn lievelingssport is.

Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen met een autisme spectrum stoornis te sporten. Het geeft vaak te veel spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Hierdoor stoppen veel kinderen met voetbal, terwijl ze voetbal ontzettend leuk vinden. Deon, de beste vriend van Kaya: “We zijn beste vrienden, al heel erg lang. We zaten ook bij elkaar in het team, alleen vond hij dat heel moeilijk. Hij kon niet tegen zijn verlies en stopte met voetballen, heel jammer.”

Lees verder »