Zwolle heeft budget voor vernieuwende initiatieven

Zwolle heeft budget voor vernieuwende initiatieven

Zwolle – Veel inwoners zetten zich in voor hun stad, wijk of buurt. Dat kunnen kleine acties zijn zoals het organiseren van een buurtfeest, intensieve projecten zoals het opknappen van een speeltuin of  maatschappelijke initiatieven om de stad  klimaatbestendig en energiezuinig te maken. De gemeente Zwolle stimuleert en ondersteunt initiatieven en roept iedereen op om te komen met nieuwe ideeën.

Wethouder Michiel van Willigen: "De tijd is echt voorbij dat de overheid bepaalt wat er in een stad gebeurt. Die tijd ligt in Zwolle sowieso ver achter ons, want als ik zie hoeveel initiatieven er door bewoners ingebracht, opgepakt en uitgevoerd worden, dan kan ik gerust zeggen dat wij een initiatiefrijk Zwolle zijn. Inwoners hebben invloed op  hun leefomgeving. Zij wonen er en weten als geen ander wat er speelt en wat er nodig is."

Lees verder »

Schietincident in centrum Zwolle

Schietincident in centrum Zwolle

Zwolle – Zondagavond heeft er aan de Oude Vismarkt een schietincident plaatsgevonden naast het terras van pizzeria De Plataan.

Volgens omstanders is er aan het begin van de avond schreeuwend gedreigd om iemand neer te schieten, na een ruzie waarbij er met stoelen werd gegooid. Buurtbewoners meldden dat er in de lucht is geschoten. Er zijn vier jonge mannen aangehouden. "Door één persoon, een lichtgetinte man, is een wapen getrokken. Een man die er van schrok heeft vervolgens iedereen naar binnen getrokken", aldus een getuige aan Weblog Zwolle. De vier personen die later werden aangehouden waren weggerend, waaronder in de richting van het Gasthuisplein. Volgens getuigen zijn de vier verdachten jonge mannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. De politie heeft de straat afgezet en praat met betrokkenen.

Lees verder »

Ruim 39 mille steun voor Zwolse jongerenprojecten

Ruim 39 mille steun voor Zwolse jongerenprojecten

Zwolle – Het bestuur van stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle heeft tijdens de derde ronde van dit jaar besloten vijftien Zwolse jongerenprojecten een financieel steuntje in de rug te geven.

De giften zijn bestemd voor projecten waarbij het de initiatiefnemers op eigen kracht en met inzet van vrijwilligers en acties net niet lukt om de financiering rond te krijgen.
De volgende aanvragers kunnen op financiële steun rekenen:

Lees verder »

Street Art kunstwerken op Het Eiland in Zwolle

Street Art kunstwerken op Het Eiland in Zwolle

Zwolle – In de Zwolse binnenstad, om precies te zijn op Het Eiland, zijn weer enkele 3D tekeningen te bewonderen. Eerder al werden de straatstenen opgefleurd door de tekeningen waarbij je door op een bepaald punt te gaan staan de tekening in 3D voor je ziet verschijnen.

Stichting World Street Painting, Het ZwolleFonds en Waanders in de Broeren ondersteunden dit project zodat het kon plaatsvinden. Kerim Musanovic, Frederike Wouters en Melina Berg maakten weer mooie creaties.

Lees verder »

Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Zwolle – Zaterdag was het PEC Zwolle stadion de locatie van het allereerste Fitness Event Zwolle. Een evenement waar in vier categorieën 160 atleten tegen elkaar streden om de felbegeerde titel te mogen dragen van "Fitste man of vrouw van de regio Zwolle".

Naast deze contest, bestaande uit diverse onderdelen waaronder de zo genoemde Double Unders,  Pull Ups, Toes To Bar, Single Unders, Jumping Pull Ups, Deadlift, Shuttle Run en Hanging Knee Raises, was er ook ruimte voor workshops en een gezondheidsmarkt.

Lees verder »

Kijken naar gedeeltelijke maansverduistering dinsdagavond

Kijken naar gedeeltelijke maansverduistering dinsdagavond

Zwolle – Dinsdagavond 16 juli vindt een gedeeltelijke maansverduistering plaats. Het lijkt dan alsof een steeds groter stuk uit de volle maan wordt genomen. Dit levert een bijzonder schouwspel op, dat bij goed weer te zien is vanuit de regio Zwolle. De verduistering gebeurt doordat zon, aarde en maan dan op één lijn staan. Hierbij komt de maan tijdelijk in de schaduw van de aarde terecht. Er valt geen direct zonlicht meer op een deel van het maanoppervlak.

De gedeeltelijke verduistering is al begonnen wanneer de maan dinsdagavond om 21.50 uur opkomt in het oosten. Hij bevindt zich dan al in de halfschaduw (penumbra) van de aarde. Om 22.01 uur tikt de maan de kernschaduw (umbra) van de aarde aan. Langzaam schuift de schaduw van de aarde verder over het maanoppervlak. Er wordt een steeds grotere 'hap' uit de maan genomen. Het maximum van de verduistering is rond 23.30 uur in het zuidoosten. Zo'n 65 procent van de maanschijf is dan verduisterd. Dit gebeurt op een moment dat de maan nog niet hoog aan de hemel staat. Wie niks wil missen, kan het beste een plek binnen of buiten de stad opzoeken met vrij uitzicht op het zuidoosten. Anders zit de maan misschien verstopt achter bebouwing.

Lees verder »

Verkeersstremming A50 Zwolle-Apeldoorn

Verkeersstremming A50 Zwolle-Apeldoorn

Zwolle – Door een ongeval met een geschaarde caravan stond er op de A50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Heerde een file van zo'n 6 kilometer stilstaand verkeer. De vertraging liep op tot 90 minuten.

De rechter rijstrook was volledig afgesloten. Verkeer richting Apeldoorn werd geadviseerd via Amersfoort te rijden.

Lees verder »

Stukjes Frosty Food te koop

Stukjes Frosty Food te koop

Zwolle – Op 17 en 19 juli aanstaande zijn er kijkdagen in het voormalig Frosty Food pand aan de Russenweg 6. Tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen geïnteresseerden rondkijken en zich inschrijven voor materialen die zij willen kopen. Het gaat om materialen als binnenwanden, scheidingswanden, trappen, dakplaten, lichtkoepels, deuren, bewegingsmelders. Het doel is dat de materialen uit het pand een nieuwe bestemming krijgen.

De sloop van het pand gebeurt circulair. Dit betekent dat materialen van en uit het pand met zorg worden gedemonteerd om elders opnieuw weer ingezet te worden. Sowieso wordt ruim 90% van de materialen van en uit het pand hergebruikt. Een groot deel van het materiaal heeft al een nieuwe bestemming, zo gaan de hallen van het pand in complete vorm naar een bedrijventerrein in Enschede, hout uit het pand gaat naar diverse afnemers die het hoogwaardig zullen inzetten, zoals bijvoorbeeld toepassing in binnen-interieurs.

Lees verder »

SP doet onderzoek onder busreizigers in Stadshagen

SP doet onderzoek onder busreizigers in Stadshagen

Zwolle – De SP gaat op dinsdag 16 juli bij bushaltes door heel Stadshagen met reizigers in gesprek over de nieuwe stadsdienstregeling. Op 19 februari dit jaar jaar trad de nieuwe dienstregeling in werking. De SP denkt dat busreizigers nu veel vertraging ervaren, daarom gaan zij op onderzoek uit.

SP-actiecoördinator Robert Bos: "Van busreizigers uit Stadshagen horen we dat veel van hen langer moeten reizen. Dat komt vooral doordat de bus eerder twee kanten op reed, heen en terug, terwijl hij nu alleen nog 'met de klok mee' rijdt. Vorige maand startten we daarom een online onderzoek. Daarop hebben ruim 30 mensen gereageerd. Dat is aardig, maar wij willen meer mensen spreken. Daarom staan we op 16 juli bij bushaltes in Stadshagen om van busreizigers te horen wat zij van de nieuwe dienstregeling vinden. Busreizigers kunnen ook reageren op de site van de Zwolse SP."

Lees verder »

Gratis drinkwater op festivals Overijssel nog onzeker

Gratis drinkwater op festivals Overijssel nog onzeker

Zwolle – Gratis tapwater bij Overijsselse festivals, zou volgens de PvdA de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn. Op dit moment is op festivals (vaak) geen gratis tapwater aanwezig, ook niet wanneer het tropisch warm is. Dit heeft tot gevolg dat bezoekers, vanwege de hoge kosten van flesjes water bij de bar, te weinig drinken en hierdoor oververhit raken.

"Bezoekers moeten op evenementen vaak flink betalen voor een flesje water," zegt Statenlid Sander Slots van de PvdA. "En je eigen water meenemen kan ook niet – dat wordt bij de ingang in beslag genomen. Bizar eigenlijk, helemaal als het zo'n snikhete zomer wordt als vorig jaar. Als de provincie subsidie verstrekt dan zouden er tappunten moeten zijn waar mensen drinkwater kunnen krijgen."

Lees verder »