Verkeersmaatregelen tijdens Pride Parade

Verkeersmaatregelen tijdens Pride Parade

Zwolle – Op zaterdag 31 augustus wordt de Pride Parade gehouden. Op de route van de Parade moet het verkeer rekening houden met oponthoud. De deelnemende wagens starten vanaf Park de Wezenlanden en gaan naar het Rodentorenplein waar het eindpunt is.

Van 29 augustus tot en met 1 september organiseert Zwolle Pride verschillende activiteiten op diverse locaties. Een van de programma-onderdelen is de Pride Parade op zaterdagmiddag 31 augustus. Vanaf startlocatie Park De Wezenlanden gaan de deelnemende wagens in Parade via  Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Burg. Van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Van Nahuysplein – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat door de binnenstad via Eekwal naar het Rodetorenplein.

Lees verder »

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Zwolle

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een proefreis in Zwolle

Zwolle – Tijdens de proefreis op vrijdag 13 september 2019 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen.

Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders, en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en eereiskorting.
Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding wordt u geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Lees verder »

Kunstmarkt bij POP UP Museum Theater de Spiegel

Kunstmarkt bij POP UP Museum Theater de Spiegel

Zwolle – Op zondag 25 augustus zal er rondom Theater de Spiegel in Zwolle een kunstbeurs en kunstmarkt plaatsvinden. Tussen 12:00 en 17:00 uur kunnen bezoekers in en rondom het theater terecht voor kunst van hedendaagse Zwolse kunstenaars.

Het POP UP Museum in Theater de Spiegel, dat werd geopend op zondag 30 juni, is al een geslaagd event, maar de organisatoren gaan graag nog een stapje verder voor de Zwolse kunst. Op de kunstbeursdag zullen vele exposerende kunstenaars aanwezig zijn voor kennismaking en toelichting op hun werk. Alle kunstwerken zijn daarnaast te koop. Buiten staan kraampjes waarop kunstenaars ook kleiner werk aanbieden. Bij foodtrucks kunnen bezoekers terecht voor een hapje of drankje en er is livemuziek van Max & Maria en middels een ludieke wedstrijd is het originele schilderij van organisator en kunstenaar Dennie Boxem, dat is gebruikt voor de enorme banner aan de voorgevel van De Spiegel, te winnen.

Lees verder »

Demonstratie noodstop met de auto in binnenstad Zwolle

Zwolle – Hoe ziet een noodstop met een auto er uit in de binnenstad? Binnenstadbewoners en Veilig Verkeer Nederland laten het je zien op de Melkmarkt.

Op 27 augustus is de werkgroep ’30 km’ weer in actie voor een verkeersveilige binnenstad. Eén van de beste acties zit er aan te komen. Deze werkgroep van binnenstadbewoners houdt op 27 augustus van 14.30 tot 16.00 een remwegdemonstratie op de Melkmarkt. Deze actie is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Lees verder »

Hogere gronden blijven erg droog

Hogere gronden blijven erg droog

Zwolle – De regen van de afgelopen week heeft voor verlichting gezorgd in de droogtesituatie bij Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). De grondwaterstanden zijn op de hoge zandgronden echter nog steeds erg laag. De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.

Door de neerslag zijn in een groot deel van het werkgebied de grondwaterstanden licht gestegen. Daar zijn de grondwaterstanden inmiddels normaal voor de tijd van het jaar. Op de hoge zandgronden blijven de grondwaterstanden echter nog steeds erg laag voor deze periode. Dit geldt vooral voor de Sallandse Heuvelrug en het Drents Plateau. Het grondwater op de hoge gronden is sterk afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren.

De regen leidde op verschillende locaties in het werkgebied tot enige afvoer. Inmiddels is deze afvoer weer afgenomen, waardoor het waterschap weer water het gebied inlaat. Gemiddeld genomen zit WDODelta tussen de 40 en 60 procent van zijn aanvoercapaciteit. Vanwege de invloed van dauw, kortere dagen, lagere temperaturen en minder verdamping is de situatie goed beheersbaar. Wel blijven de waterpeilen in sloten, weteringen, kanalen en rivieren zoveel mogelijk ingesteld staan op maximaal peil.

De situatie van de waterkwaliteit is normaal voor de tijd van het jaar. Er zijn geen waarschuwingen of verboden van kracht voor de officiële zwemwateren.

De komende week wordt droog weer verwacht met rond aankomend weekend temperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde (27-28 graden). Voor de week daarna wordt geleidelijk meer bewolking verwacht met iets hogere neerslagkansen.

Zwaaisteen gaat uitnodigen tot zwaaien naar bewoners in Zwolle

Zwaaisteen gaat uitnodigen tot zwaaien naar bewoners in Zwolle

Zwolle– Maandag 26 augustus wordt tijdens een feestelijk moment de eerste Zwaaisteen van Nederland gelegd in de Rijpstraat/Wipstrik. Dezelfde middag worden 20 andere bewoners uit de Wipstrik ook blij gemaakt met een Zwaaisteen op hun stoep. Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijk gekleurde zwaaihand. Het nodigt voorbijgangers uit om te zwaaien naar de bewoner waar de steen voor het huis ligt.

Dit nieuwe initiatief in Nederland is bedacht door buurtbewoners, Wijkvereniging Wipstrikkwartier en Travers Welzijn. De initiatiefnemers willen met dit initiatief meer gezelligheid bij buurtbewoners creëren en glimlach momenten stimuleren. Ook willen zij benadrukken dat je met een klein gebaar al snel iets kunt betekenen voor de ander. Corinne Tijsseling (Wijkvereniging Wipstrikkwartier): “Zwaaien kan iedereen, het is makkelijk en levert al snel een glimlach op.”

Lees verder »

Volop kinderprogramma tijdens Stadsfestival

Volop kinderprogramma tijdens Stadsfestival

Zwolle – Het Stadsfestival dat van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september in Zwolle plaatsvindt, biedt naast namen als Wende, Rico & Sticks, Blaudzun, Hadewych Minis en Toneelgroep Oostpool, ook volop vertier voor de jongere festivalbezoekers.

Met Kikker Zingt En Leest Voor (3+), (G)uppie (4+), Mark van Vliet (4+), de Workshop Schatzoekers (3 – 6 jaar), Theater Gnaffel (10+) en het familieplein dat in samenwerking met Doomijn Kinderopvang tot stand komt, is er voor elke leeftijd iets te doen en te beleven. Speciale vermelding verdient het debuut van de kindervoorstelling van Rico (Opgezwolle) die op zondag plaats zal vinden op de Bruisboot.

Lees verder »

Jubileumjaar CV d’Oelewappers afgetrapt

Jubileumjaar CV d’Oelewappers afgetrapt

Zwolle – Vrijdagmiddag 16 augustus 16.11, op het terras van Hessels café werd onder grote belangstelling, waaronder mede oprichter Hennie Hoes, het startschot gegeven voor het 55 jarig jubileumjaar van Carnavalsvereniging d´Oelewappers.

Na de opening door voorzitter Jan de Vries volgde namens gemeente Zwolle een bijzonder warm woord door locoburgemeester René de Heer. Hierin loofde hij de inzet van de vereniging tijdens Carnaval, maar ook daarbuiten. Zoals het onlangs schenken van een pet hond voor de bewoners van de Kievietsbloem.

Lees verder »

Stadshagen sluit zomervakantie bruisend af met Stadshagenfestival

Stadshagen sluit zomervakantie bruisend af met Stadshagenfestival

Zwolle – Na bijna 20 jaar is het Stadshagenfestival een traditie geworden. Stadshagen sluit de zomervakantie elk jaar bruisend af met een groots feest in het winkelcentrum en het Twistvlietpark. Een gratis toegankelijk feest voor alle leeftijden.

De festiviteiten beginnen zaterdag 24 augustus om 10:00 uur met onder andere een braderie, het Jumbo Kinderplein met 8 mega-attracties (inclusief begeleiding), een Mobstacle run voor jong en oud en een bbq-wedstrijd voor (semi-)professionele teams. Een nieuwe toevoeging dit jaar is het Duurzaamheidsplein waar informatie wordt gegeven over verschillende onderwerpen als Tiny Houses, Senshagen, Afvalcirculatie, film van het Waterschap, plastic doppen, de Gripkar en vanuit Travers is er een film die in samenwerking met jongeren is gemaakt.

Lees verder »

Politie Zwolle waarschuwt voor nepwapens op kermis

Politie Zwolle waarschuwt voor nepwapens op kermis

Zwolle – De politie waarschuwt voor de speelgoedwapens die je op de zomerkermis in de binnenstad kunt winnen of kopen.

Mocht je in het bezit zijn van zo’n nepvuurwapen, neem het dan niet mee de straat op. Deze nepvuurwapens zijn vaak, zelfs niet door de politie, niet van echt te onderscheiden. Dit kan leiden tot ongewenste en gevaarlijke situaties. Tevens kun je een strafblad krijgen wanneer je met een nepvuurwapen over straat loopt.

Lees verder »

Neerslag voldoende om verdamping op te vangen, diepere grondwaterstanden blijven laag

Neerslag voldoende om verdamping op te vangen, diepere grondwaterstanden blijven laag

Zwolle – De droogtesituatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is stabiel. De grondwaterstanden zijn nog steeds erg laag, met name op de hoge zandgronden. De aanvoer van water vanuit het IJsselmeer en de IJssel blijft voldoende.

De regen van afgelopen week was voldoende om de verdamping van water op te vangen. Hierdoor is er water beschikbaar in de bovenste grondlaag voor gewassen (de wortelzone). De grondwaterstanden, met name op de hoge gronden zoals de Sallandse Heuvelrug en het Drents Plateau, blijven erg laag voor de tijd van het jaar. Daar heeft de regen niet voor verlichting gezorgd. Omdat het waterschap op deze hoge gronden zelf geen water kan aanvoeren, zijn de grondwaterstanden in deze gebieden sterk afhankelijk van regenwater. Ook in de rest van het werkgebied van WDODelta zijn de grondwaterstanden nog steeds relatief laag, maar wel hoger dan vorig jaar in deze periode.

Lees verder »

Bijzondere hereniging tussen oud-bewoner en oud-medewerker van asielzoekerscentrum Zwolle

Bijzondere hereniging tussen oud-bewoner en oud-medewerker van asielzoekerscentrum Zwolle

Zwolle – Maandag en dinsdag werden een emotionele achtbaan voor Mevan, de vrouw die een Tweet plaatste waarin zij aangaf op zoek te zijn naar de oud medewerker van het asielzoekers opvangcentrum in Zwolle. Zoals eerder bericht op deze website wilde zij niets liever dan de man persoonlijk bedanken voor het prachtige cadeau dat ze kreeg als vijfjarig meisje. Op die leeftijd woonde zij met haar moeder in het opvangcentrum als vluchteling.

“Ik was vijf jaar oud. Cadeautjes kregen we niet, we hadden immers niets, we waren vluchteling. Dat ik een fiets kreeg van de medewerker van het opvangcentrum heeft daarom een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.” Weblog Zwolle wist contact te leggen met de oud medewerker en heeft een ontmoeting kunnen regelen. De inmiddels gepensioneerde medewerker voor wie het vluchtelingen werk altijd veel betekend heeft, wilde de nu volwassen vrouw maar wat graag ontmoeten.

Lees verder »