Hoogste punt Up-Town gevierd

Hoogste punt Up-Town gevierd

Zwolle – Op een feestelijke wijze is woensdag het behalen van het hoogste punt gevierd van het appartementen project Up-Town aan de Burgemeester Roelenweg.

In het voormalige KPN kantoorpand worden 79 appartementen gerealiseerd. De kopers van de appartementen kregen woensdag ook te horen aan welk gezin een microkrediet werd verstrekt, gekoppeld aan hun woning. Onder de noemer: “Wij een huis, zij een huis” wordt per woning een microkrediet beschikbaar gesteld aan inwoners van Bangladesh. Dit krediet dient in zes jaar terug betaald te worden. Op deze wijze zijn met de bouw en oplevering van de appartementen in Zwolle daar ook 79 woningen gerealiseerd.

Treinstation Zwolle weer open

Treinstation Zwolle weer open

Zwolle – Vanmorgen is het treinverkeer rond Zwolle weer opgestart na een stremming van ruim twee weken. In deze periode heeft ProRail met diverse aannemers ingrijpende werkzaamheden aan het spoor gepleegd waardoor treinen nu het knooppunt-station in- en uit kunnen rijden over opnieuw aangelegde sporen en wissels. Om dit mogelijk te maken is er tijdens de '16-daagse' gigantisch stevig doorgewerkt in Zwolle. Om reizigers te bedanken voor hun geduld werden ze vanmorgen door ProRail verrast met een frisse en fruitige lekkernij. Zij moesten de afgelopen twee weken immers gebruik maken van busvervoer, waardoor hun reis langer duurde. Maar nu kunnen ze eindelijk hun reizen weer per trein vervolgen.

Lees verder »

Energiek Wipstrik

Zwolle – Wil jij als bewoner van de Wipstrik aan de slag met energiebesparing of energieopwekking? Kom dan naar de inspiratiebijeenkomst ‘Wipstrik Energieneutraal’ op maandagavond 16 juli in Wijkcentrum De Bestevaer. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij energiekwipstrik@gmail.com
Energiek Wipstrik is een burgerinitiatief van en door bewoners uit de Wipstrik. Een viertal inwoners uit de Wipstrik wil samen met bewoners, organisaties en bedrijven stappen zetten naar een energieneutraal Wipstrik.

Lees verder »

CSE, TaK en JenaXL halen 20.000 euro op voor Bas van de Goor Foundation

CSE, TaK en JenaXL halen 20.000 euro op voor Bas van de Goor Foundation

Zwolle – Leerlingen en medewerkers van het Centre for Sports & Education, het Thomas a Kempis College en JenaXL hebben 20.000 euro ingezameld voor de Bas van de Goor Foundation.

Tijdens de actiedag op 13 juli is verreweg het meeste geld opgehaald, maar in de aanloop naar de actiedag is er onder andere een veiling georganiseerd met sportitems van bekende sporters. Leerlingen en medewerkers hebben met allerlei activiteiten, waaronder een 10 km sponsorloop geld kunnen ophalen voor de Foundation.

Lees verder »

Ongeval tussen tractor en stadsbus

Ongeval tussen tractor en stadsbus

Zwolle – Donderdag heeft erop de Hasselterweg een ongeval plaatsgevonden tussen een stadsbus en een tractor.

Bij het ongeval zijn de buschauffeur en één van de passagiers gewond geraakt. De bestuurder van de tractor en de overige inzittenden van de bus zijn ongedeerd gebleven. De VOA is opgeroepen om de exacte oorzaak van het ongeval vast te stellen. De weg is afgesloten geweest voor het onderzoek.

Auto op de kop Assendorperstraat

Auto op de kop Assendorperstraat

Zwolle – Dinsdag rond de klok van elf uur is er een ongeval gebeurd in de Assendorperstraat. Hierop is de politie, ambulance en later ook brandweer gaan rijden. Want mogelijk zat er nog iemand bekneld. Door nog onverklaarbare reden is er een auto op de kop beland nadat deze twee geparkeerde auto's had geraakt. In de Assendorperstraat geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Door het ongeval was het even een chaos op de Assendorperstraat.

Bij het ongeval raakten drie voertuigen beschadigd waarvan twee zijn afgesleept en een  fiets. Er is een persoon met de ambulance mee genomen ter controle naar het ziekenhuis.

Burgemeester Henk Jan Meijer beëdigd voor vierde ambtstermijn

Burgemeester Henk Jan Meijer beëdigd voor vierde ambtstermijn

Zwolle – Maandag 9 juli is drs. Henk Jan Meijer door de commissaris van de Koning de heer mr. B. (Boele) Staal voor een nieuwe ambtstermijn geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle. Henk Jan Meijer legde aan het begin van de raadsvergadering de belofte af.

Sinds 2000 is hij burgemeester in Zwolle. Zijn derde ambtstermijn loopt in juli 2018 af.
De gemeenteraad heeft in december 2017 unaniem besloten hem voor te dragen voor hernoeming. Op 29 mei 2018 is Henk Jan Meijer (66) bij Koninklijk Besluit herbenoemd.

Tientallen certificaten scholing ouder wordende cliënt uitgereikt

Tientallen certificaten scholing ouder wordende cliënt uitgereikt

Zwolle – Tientallen Frion-medewerkers van de ouderenlocaties Holtrust, Middelhorst en Werkeren kregen vandaag hun certificaat voor de scholing ‘De ouder wordende cliënt’ van het Deltion college in Zwolle uitgereikt. Het is de eerste lichting van een scholing die speciaal op maat is gemaakt, om beter in te kunnen spelen op lichamelijke problemen van ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere omgaan met vallen, dementie en flink wat andere aandoeningen en meten van bijvoorbeeld bloeddruk, ademhaling en temperatuur. Door de grotere kennis kunnen medewerkers ook beter signaleren of het goed is om een huisarts in te schakelen. Daar was speciaal aandacht voor in de cursus; hoe signaleer je of het nodig is en hoe vertel je de huisarts goed wat er aan de hand is? Zodat je niet meer zegt ‘Jan is anders dan anders’, maar precies kunt uitleggen wat je ziet. En dat heeft gelijk effect. Een huisarts was bijvoorbeeld de eerste keer verbaasd toen collega’s belden en zo goed voorbereid en inhoudelijke informatie konden verstrekken.

Lees verder »

Nieuwbouw aan de Diezerstraat

Nieuwbouw aan de Diezerstraat

Zwolle – De Diezerstraat is één van de oudste straten van Zwolle. De eerste bebouwing stamt al uit de 13e eeuw. De straat was toen een belangrijke uitvalsweg naar het noorden en oosten van het land. In de 19e eeuw werden steeds meer koopmanshuizen verbouwd naar winkels en vestigde zich ook (latere) grootwinkelbedrijven als Albert Heijn en Vroom & Dreesman in de Diezerstraat. Aan het einde van de straat op nummer 119 was jarenlang een winkelpand dat met een lastige splitlevel-indeling niet verhuurbaar bleek. Het Zwolse architectbureau Morphique maakte een nieuwbouwplan voor deze locatie en binnenkort zal worden gestart met deze 21e eeuwse toevoeging aan een straat met al zoveel geschiedenis.

Het plan behelst de bouw van een winkel met daarboven drie appartementen. De winkelruimte zal met de grote zwartstalen puien en moderne uitstraling krijgen. De appartementen krijgen elk een woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging, toilet en buitenruimte. Qua materialisering zal de onderpui in natuursteen worden uitgevoerd en zal de gevel erboven in baksteen worden uitgevoerd. Naar verwachting zullen begin 2019 de eerste huurders het pand kunnen betreden.

Verbouwing Station Zwolle in details

Verbouwing Station Zwolle in details

Zwolle – Zwolle is één van de belangrijkste en grootste spoorknooppunten van Nederland. Een onmisbare schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Op station Zwolle komen elk half uur treinen aan uit acht richtingen. Daarom worden de sporen in Zwolle klaar gemaakt voor de toekomst door sporen en wissels slimmer in te richten. Station Zwolle is sinds afgelopen weekend buiten dienst. In zestien dagen tijd verzetten ze een enorm aantal klussen tegelijkertijd. Op 15 juli om 23.59 uur zal een betere verbinding tussen Noord-Oost Nederland en de Randstad gerealiseerd zijn.

Aan één kant zal het perron worden ingekort en aan de andere kant komt er perroncapaciteit bij. Ze creëren ruimte in het wisselplein, ze halen er 24 wissels uit en daar komen er 5 voor terug. De verschillende sporen kruisen elkaar straks niet meer. Daardoor kunnen er meer treinen tegelijk vertrekken en binnenkomen. Ook de bovenleiding en de beveiliging passen ze aan op de nieuwe situatie. Alle techniekvelden worden geraakt bij deze klus. Voor de treinbeveiliging worden 3.500 nieuwe draden in dienst genomen. 11 relaiskasten worden omgebouwd en in totaal komt er 155 kilometer aan nieuwe kabels te liggen.

Bron : Strukton Rail

Kunstfilms in het Fraterhuis

Kunstfilms in het Fraterhuis

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis presenteert dit zomerseizoen ‘Arts in Cinema’, een serie unieke kunstfilms mede mogelijk gemaakt door de Zwolse Kunstvrienden. Iedere maand is een bijzondere documentaire te zien over een kunstenaar en zijn werk. Zo is er onder andere aandacht voor Vincent van Gogh, Rafaël en Alessandro Botticelli. Arts in Cinema Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. In de reeks ‘Arts in Cinema’ kan de kijker genieten van spraakmakende tentoonstellingen in topmusea en kunstinstituten op het witte doek. In een documentaire stijl, verweven met biografieën en exclusieve achter de schermen beelden vanuit de musea, bieden de films een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst én hun makers.

Lees verder »

Leger des Heils zoekt podiumtalenten

Leger des Heils zoekt podiumtalenten

Zwolle – Heb je altijd al eens op een podium willen staan om een instrument te spelen, een dans te doen, een lied te zingen, te schilderen of iets anders creatiefs te laten zien? Pak dan deze kans! Op donderdag 12 juli is in Zwolle het podium voor iedereen toegankelijk. Gratis en voor niets, inclusief publiek!
Het Leger des Heils W&G Overijssel organiseert op donderdagavond 12 juli een Talentenpodium voor iedereen die iets creatiefs wil laten zien. Er is vrije inloop van 19.00 tot 21.00 uur. De locatie van het Talentenpodium is de Brasserie van het 50|50 Workcenter aan de Dijkstraat 6 in Zwolle. Iedereen is welkom!

Lees verder »