Isala Zwolle verpleegt elf coronapatiënten

Isala Zwolle verpleegt elf coronapatiënten

Zwolle – Het aantal met Covid-19 besmette patiënten dat in het Isala ziekenhuis in Zwolle ligt, is vergeleken met vorige week toegenomen met twee.

Isala deelt vrijdagmiddag aan Weblog Zwolle mee dat er in totaal elf mensen in het ziekenhuis liggen vanwege besmetting met het coronavirus. Vorige week vrijdag waren dat er negen. Momenteel liggen acht mensen op de reguliere corona-afdeling in Zwolle. Drie mensen worden verpleegd op de intensive care, hetzelfde aantal als vorige week en de week daarvoor.

Lees verder »

D66 vindt verdwijnen evenementenhal stap terug voor Zwolle

D66 vindt verdwijnen evenementenhal stap terug voor Zwolle

Zwolle – Op 3 juni liet het college weten dat gestart wordt met de gebiedsontwikkeling van de Veemarkt.

De IJsselhallen met bovenregionale evenementenvoorziening, wil het college op een andere plek realiseren. Volgens het college zijn de huidige IJsselhallen beschikbaar voor evenementen tot 2023, maar of er daarna een alternatief komt blijft onduidelijk. Daarnaast heeft Libéma, de huidige exploitant laten weten dat zij per direct haar activiteiten in de IJsselhallen afbouwt. Daarmee is de kans zeer groot dat er een vacuüm van jaren ontstaat waarin Zwolle het zonder grote indoor evenementen moet doen. Dit is een grote een stap terug voor Zwolle en wij begrijpen niet waarom het college het zover heeft laten komen. De fractie stelt daarom schriftelijke vragen.

Lees verder »

Druk op dijken door recreatie

Druk op dijken door recreatie

Zwolle – Recreanten, zoals wandelaars en fietsers, zoeken steeds meer hun ontspanning op de dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Vooral bij mooi weer en door het zoeken naar ruimte om zich te houden aan de maatregelen van het RIVM neemt het aantal recreanten toe. Niet iedereen blijft hierbij op de gebaande paden, Samen met andere eigenaren en pachters van dijken roept het waterschap op om op de daarvoor bestemde routes te blijven.

Lees verder »

Startsein samenwerking ANNO, het nieuwe museum in Zwolle

Startsein samenwerking ANNO, het nieuwe museum in Zwolle

Zwolle – Donderdag ondertekenden de partners van ANNO, het nieuwe museum in Zwolle een convenant. Dit is het startsein van een unieke samenwerking in Nederland waarbij alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar worden gebracht en zich samen presenteren aan het publiek.

ANNO is een initiatief van stichting Allemaal Zwolle, Historisch Centrum Overijssel en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle. Met het ondertekenen van het convenant bundelen de initiatiefnemers hun krachten. Stichting Allemaal Zwolle vertelt de persoonlijke verhalen van Zwollenaren, Historisch Centrum Overijssel geeft toegang tot het archief en archeologie en monumentenzorg van de gemeente Zwolle maakt erfgoed bereikbaar voor het publiek. ANNO brengt deze expertises samen van, voor en door Zwolle.

Lees verder »

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Zwolle – Afgelopen jaar is gewerkt aan een gebiedsvisie voor de ontwikkeling van de Zwartewaterallee in Zwolle. Diverse partijen, waaronder de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ hebben een gebiedsvisie ontwikkeld voor het gebied rondom de Zwartewaterallee.

De locaties bestaan uit sloop- en nieuwbouw en eventuele transformatie van bestaande gebouwen en nieuwbouw. De gebiedsvisie is samen met buro MA.AN en Royal Haskoning DHV ontwikkeld en inmiddels is deze klaar. De visie sluit aan bij het streven van de gemeente Zwolle om vaart te maken met extra woningbouw in de stad.

Lees verder »

“Waterpeilen boven maximum om kostbaar water niet te verliezen”

“Waterpeilen boven maximum om kostbaar water niet te verliezen”

Zwolle – Als extra maatregel vanwege de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil.

Hiermee wordt extra water vastgehouden en bouwt het waterschap een buffer op om bij aanhoudende droogte zolang mogelijk aan de watervraag te kunnen voldoen. Het hoger opzetten van de waterpeilen geldt op dit moment alleen voor landelijk gebied en voor die regio’s waar de droogte merkbaar wordt. De verwachte minder hoge temperaturen en de verwachte neerslag voor de komende dagen, zullen nagenoeg geen effect hebben op de droogtesituatie en de grondwaterstanden.

Lees verder »

LMMI in Isala klaar voor analyseren meer coronatesten

LMMI in Isala klaar voor analyseren meer coronatesten

Zwolle – Sinds deze week mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het nieuwe coronavirus. Het Laboratorium voor Medische Microbiologie en Infectieziekten (LMMI) in Isala analyseert de monsters uit de regio IJsselland en verwacht een flinke toename.

Arts-microbioloog Claudy Oliveira dos Santos: “Wij schatten in dat het kan oplopen tot duizend testen per dag. Tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis verwerkten wij ongeveer 250 testen per dag. Dat deden wij op een manier die veel handwerk vergt. Om dagelijks meer testen te kunnen verwerken gaan wij een deel van ons laboratorium versneld automatiseren.”

Lees verder »

SamenZwolle brengt ‘coronaproof’ activiteiten in kaart

SamenZwolle brengt ‘coronaproof’ activiteiten in kaart

Zwolle – De maatregelen vanwege de coronacrisis hebben ervoor gezorgd dat bijna alle activiteiten in Zwolle helaas tijdelijk stil kwamen te liggen. Nu het beleid langzaam versoepeld wordt, is het mogelijk om weer voorzichtig bijeenkomsten te organiseren.

Op de activiteitenpagina van SamenZwolle kun je als Zwollenaar makkelijk zien wat er allemaal georganiseerd wordt in de stad. SamenZwolle is hét platform voor activiteiten met een sociaal, sportief, educatief of creatief karakter, voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een knutselmiddag voor kinderen, een wijkbingo, beweegactiviteit voor ouderen of een tweedehands kledingmarkt.

Lees verder »

Man gewond na auto over de kop in Stadshagen

Man gewond na auto over de kop in Stadshagen

Zwolle – Een auto is maandag bij een eenzijdig ongeval in de Belvédèretunnel over de kop geslagen. De bestuurder raakte hierbij gewond.

Het ongeluk gebeurde ’s ochtends rond acht uur. De auto is vermoedelijk uit de bocht gevlogen en vervolgens over de kop geslagen.

Lees verder »

Dansen in de Zwolse buitenlucht

Dansen in de Zwolse buitenlucht

Zwolle – Dansvereniging Hercules is afgelopen week weer begonnen met les geven. Op verschillende locaties in Zwolle zal nu buiten worden gedanst.

Het is een bijzonder gezicht. Allemaal mensen die buiten aan het dansen zijn. Vanaf deze week zullen inwoners van Zwolle dit vaker tegenkomen want er wordt nu officieel buiten les gegeven aan de leden van Hercules. Vanwege de coronacrisis mag er niet meer in de sportzaal samen gesport worden en daarom bedachten ze deze creatieve oplossing.

Lees verder »