Artsen en verpleegkundigen van Isala en ambulancedienst lopen hard voor het goede doel

Artsen en verpleegkundigen van Isala en ambulancedienst lopen hard voor het goede doel

Zwolle – Zaterdagochtend in alle vroegte ging de SGO-run van start bij de spoedeisende hulp van het Isala Ziekenhuis. Een team van veertien artsen en verpleegkundigen deed mee aan de vijfde editie van de estafetteloop.

De eerste loopster vertrok vanaf het Zwolse ziekenhuis naar het Isala in Heerde. De lopers rennen vervolgens langs het Isala in Kampen. Via de Kamperzeedijk en Hasselt bereikt de laatste loper vanmiddag de eindstreep weer bij het Isala in Zwolle.

Lees verder »

Opnieuw vernielingen en brandje in Park de Wezenlanden

Opnieuw vernielingen en brandje in Park de Wezenlanden

Zwolle – Onbekenden hebben huis zaterdag in de vroege uurtjes huis gehouden in Park de Wezenlanden. Houten picknicktafels werden vernield en op de kop gezet.

Op de verharde paden rondom het veld achter het provinciehuis liggen veel glasscherven van kapot gegooide bierflessen. Op het veld werden afvalbakken omgegooid en werd er afval in brand gestoken. De brandweer heeft het brandje geblust.

Lees verder »

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – In de Utrechtse Galgenwaard begint voor PEC Zwolle zaterdagavond om 21.00 uur speelronde 7. Na het eerste behaalde punt van afgelopen woensdag, gaan de Blauwvingers in Utrecht voor een goed vervolg.

PEC Zwolle behaalde in de midweekse speelronde het allereerste punt van het seizoen. De avond leek rampzalig te verlopen toen Vito van Crooij binnen de minuut Sparta Rotterdam op voorsprong schoot, maar Daishawn Redan reageerde in de achtste minuut met de gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen op de voorsprong, maar hielden Emil Okoye en Kostas Lamprou verder hun doel schoon, waardoor de vroege 1-1 tussenstand om kwart voor elf ook de eindstand bleek.

Lees verder »

Veel schade door vergeten pannetje op vuur in Zwolle-Zuid

Veel schade door vergeten pannetje op vuur in Zwolle-Zuid

Zwolle – In een appartement op de bovenste etage van een flatgebouw aan de Oldermannenlaan is veel rookschade ontstaan. De oorzaak bleek een vergeten pannetje op het vuur te zijn.

Tegen half één ’s middags hoorden de buren het brandalarm in het appartement afgaan. Ook werd er een brandlucht geroken. De bewoner was echter niet thuis. De gewaarschuwde brandweer forceerde de voordeur. De woning bleek vol rook te staan.

Lees verder »

Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij

Videoserie brengt Thomas a Kempis dichterbij

Zwolle – De Zwolse rapper (The Alliantie), vlogger, en theatermaker Thomas Siemonsma is op zoek gegaan naar Thomas a Kempis. In acht korte videofilms maakt hij de kijkers deel van zijn zoektocht, met vragen en ervaringen.


Thomas a Kempis wordt wel gezien als de grootste influencer die Zwolle ooit gekend heeft. De zoektocht naar ‘Wie is Thomas’ maakt onderdeel van een groter programma rond het 550ste herdenkingsjaar van de sterfdatum van Thomas a Kempis. Museum in de maak, Anno , heeft opdracht gegeven aan Julius Media, uit Kampen, en Thomas Siemonsma, uit Zwolle, voor deze eigentijdse videoserie.

Lees verder »

Wilsverklaringen staan dag lang centraal in Zwolle

Wilsverklaringen staan dag lang centraal in Zwolle

Zwolle – De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verzorgt op zaterdag 2 oktober in dertien steden de Dag van de Wilsverklaring. Ook in Zwolle, waar in Schouwburg Odeon informatiebijeenkomsten over wilsverklaringen worden gehouden. Deze lezingen gaan over wat je opschrijft om een wilsverklaring sterk en persoonlijk te maken.

In een wilsverklaring leggen mensen hun wensen over hun levenseinde vast. De NVVE heeft er drie: een euthanasieverzoek, een behandelverbod en een volmacht. In het euthanasieverzoek kan worden opgenomen in welke omstandigheden iemand bij ondraaglijk lijden voor euthanasie in aanmerking wenst te komen. In het behandelverbod staat welke medische behandelingen iemand in bepaalde situaties absoluut niet meer wil. In de volmacht kan worden opgenomen wie er namens de opsteller medische wensen kenbaar mag maken als deze dat zelf niet meer kan.

Lees verder »

Traumateam Isala oefent elke week

Traumateam Isala oefent elke week

Zwolle – Iedere week oefent een team van verpleegkundigen en artsen van Isala de opvang van een trauma op de Spoedeisende hulp (SEH). Korte cases van hooguit een kwartier, zodat iedereen zich dezelfde werkwijze eigen kan maken. Deze keer test het team enkele vernieuwingen.

Donderdagochtend negen uur. SEH-arts Pieter Noë scant de kamer. “Is iedereen er? Mooi, dan kunnen we beginnen.” SEH-arts Jeroen Veldhuis knikt en begint met de briefing. “Deze 38-jarige man is van de ladder gevallen. Hij is met zijn rechterzijde op een hekje terechtgekomen. Mogelijk is er sprake van inwendig letsel.”

Lees verder »

Opening ‘Nieuwe wijk van Zwolle’

Opening ‘Nieuwe wijk van Zwolle’

Zwolle – Een klimbos, een ‘buurttijger’, een huis waarin snoep en groente geteeld wordt… De nieuwste wijk van Zwolle krijgt het allemaal. Tenminste, als het aan (jonge) Zwollenaren zelf ligt. Dat bleek tijdens het afgelopen Stadsfestival, toen kinderen met hun families zelf invulling mochten geven aan hun eigen Zwolle. Een expo in Stadkamer, die op woensdag 29 september wordt geopend, laat iets zien van de fantasievolle bouwwerken én van de gedachte erachter.

Tijdens het Stadsfestival was de grote bouwplaats op het parkeerterrein bij de Goudsteeg een van de meest in het oog springende activiteiten. Op zaterdag en zondag werd daar druk ontworpen, overlegd, getimmerd en geverfd onder leiding van kunstenaar Chantal de Wolde, expert in dergelijke grote activiteiten voor festivals, en Jolan van de Waeter, specialist in cultuureducatie. Op verzoek van en in overleg met Freek van der Heide van Stadkamer werkten zij samen aan deze bijzondere activiteit.

Lees verder »

GGD neemt 25 september nieuwe vaccinatielocatie Zwolle in gebruik

GGD neemt 25 september nieuwe vaccinatielocatie Zwolle in gebruik

Zwolle – GGD IJsselland neemt zaterdag 25 september de nieuwe vaccinatielocatie aan de Paxtonstraat 17 in Zwolle in gebruik. In de IJsselhallen worden vrijdag 24 september de laatste prikken gezet, waarna deze locatie wordt gesloten.

De Paxtonstraat op bedrijventerrein Marslanden is goed bereikbaar per auto en fiets. Aan de overkant van de weg ligt een groot parkeerterrein waarop je gratis kunt parkeren. Mensen met een invalidenkaart kunnen hun auto nabij de ingang parkeren. Op ruim een kwartier lopen stoppen bussen.

Lees verder »

Geslaagde jubileumdag Landstede Hammers

Geslaagde jubileumdag Landstede Hammers

Zwolle – In september 1996 werd in de Stilo-hal de eerste basketbalwedstrijd op het hoogste niveau in Zwolle gespeeld. Het toen zogeheten Cees Lubbers The Hammers kwam uit tegen de Groningse basketbalgrootmacht Donar.

Precies 25 jaar later stonden de beide clubs zondagmiddag opnieuw tegenover elkaar in de laatste ‘pre-season’ wedstijd van het seizoen. Komend weekeinde begint de nieuwe competitie in de BNXT League voor Landstede Hammers met het thuisduel tegen Den Bosch.

Lees verder »