Meer ruimte voor opvang spoedpatiënten bij Isala

Meer ruimte voor opvang spoedpatiënten bij Isala

Zwolle – Ambulances rijden af en aan bij het Isala ziekenhuis. Om de doorstroom te bevorderen heeft het Isala besloten de route voor de ambulances aan te passen. Ook is de huisartsenpost verplaatst om meer ruimte te maken voor de opvang van spoedpatiënten.

De ambulances gaan nog steeds op de gebruikelijke wijze naar de spoedeisende hulp via de Dokter van Heesweg. Zodra ze klaar zijn rijden ze over het Isala-terrein om het ziekenhuis heen. Bij het Q-gebouw, op de hoek van de Ceintuurbaan met de Dokter Spanjaardweg kunnen de ambulances worden schoongemaakt. Vervolgens verlaten de ambulances het ziekenhuisterrein via de uitrit aan de Dokter Spanjaardweg.

Lees verder »

Korfbalvereniging Oranje Zwart brengt korfbal bij de leden thuis

Korfbalvereniging Oranje Zwart brengt korfbal bij de leden thuis

Zwolle – Nu alle korfbalactiviteiten niet meer mogen plaatsvinden in de ZBC-hal of op het veld bij het clubhuis op Sportpark De Marslanden zijn initiatieven ontplooid om de leden “thuis” te laten korfballen.

Vanaf 4 april jongstleden konden diverse leden van Korfbalvereniging Oranje Zwart palen, korven en grondplaten lenen. Middels voorinschrijving kon je een poging wagen om buiten, in je eigen achtertuin of op een veilige plek in de buurt de korfbal-skills te blijven beoefenen. De veiligheidsinstructies zijn meegegeven: niet met méér dan 3 kinderen bij een korf en met inachtneming van 1,5 meter afstand onderling.

Lees verder »

Ambulancedienst zamelt persoonlijke beschermingsmiddelen in

Ambulancedienst zamelt persoonlijke beschermingsmiddelen in

Zwolle – Ambulance IJsselland is bezig met het inzamelen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit om te zorgen dat ambulancemedewerkers tijdens de coronacrisis veilig hun werk kunnen blijven doen. Mensen die deze spullen willen doneren, kunnen dit doen bij beide Zwolse ambulanceposten. Ook kan dit bij de andere posten in de regio IJsselland.

Tijdens het dagelijks werk gebruiken de ambulancemedewerkers mondmaskers, overalls, schorten met lange mouwen, beschermende brillen en handschoenen. De mondmaskers die gezocht worden zijn chirurgisch, FFP1 of FFP2. FFP staat voor ‘Filtering Facepiece Particle’. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming.

Lees verder »

Wederom daling aantal coronapatiënten in Isala Zwolle

Wederom daling aantal coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt momenteel 87 coronapatiënten. Daarvan liggen 56 op de speciale corona-afdeling en 31 op de intensive care.

Deze update met de actuele cijfers ontving Weblog Zwolle vrijdagmiddag. Het aantal van 87 betekent dat er voor de tweede maal deze week een daling is van het aantal patiënten in het ziekenhuis vergeleken met de dagen ervoor. Woensdag lagen er nog 103 coronapatiënten in Isala Zwolle en maandag zelfs 111.

Lees verder »

Hoopgevend nieuws uit Isala Zwolle

Hoopgevend nieuws uit Isala Zwolle

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt in totaal 103 mensen die het coronavirus hebben. Dat is een daling van acht vergeleken met maandag.

Op de corona-afdeling liggen momenteel 72 patiënten en op de intensive care zijn het er 31. Deze update ontving Weblog Zwolle woensdagmiddag van Isala. Woordvoerder Gerben Hart zegt dat op dit moment geen patiënten uit andere ziekenhuizen worden overgenomen.

Lees verder »

Gemeente Zwolle past gele borden aan

Gemeente Zwolle past gele borden aan

Zwolle – De gemeente Zwolle past de gele borden, die recent bij parken, winkelcentra en sportvelden geplaatst zijn, weer aan. Dit vanwege foutieve informatie. De borden zijn bedoeld als waarschuwing tegen het coronavirus.

Er ontstond onder Zwollenaren verwarring over de borden vanwege het feit dat er andere informatie staat dan in de noodverordening die de burgemeester vrijdag heeft ondertekend. In de noodverordening staat: “Daarnaast is het in de hele regio verboden om met drie of meer personen samen te komen indien er geen afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen. Worden de regels niet of niet voldoende nageleefd, dan zal hierop gehandhaafd worden. De voorzitter van de Veiligheidsregio is tevens bevoegd om winkels of markten waar de maatregelen niet worden nageleefd, te sluiten.”

Lees verder »

Regering verlengt coronamaatregelen met drie weken

Regering verlengt coronamaatregelen met drie weken

Zwolle – De regering heeft de coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat werd dinsdagavond door premier Rutte in een speciale persconferentie bekendgemaakt.

De maatregelen golden aanvankelijk tot 6 april. Na overleg binnen de crisiscommissie van het kabinet is dinsdag besloten tot de verlenging. Er is gekozen de bestaande maatregelen langer te handhaven, omdat zorginstellingen zoals ziekenhuizen overbelast dreigen te raken. En ook om kwetsbare ouderen te beschermen.

Lees verder »

Huisartsenpost in Isala Zwolle tijdelijk verplaatst

Huisartsenpost in Isala Zwolle tijdelijk verplaatst

Zwolle – Medrie maakte dinsdag bekend dat de huisartsenpost Zwolle binnen Isala tijdelijk is verplaatst naar de poli chirurgie (V2.0).

De interne verhuizing van de huisartsenpost is nodig om ruimte te maken voor de opvang van spoedpatiënten van Isala. Ook biedt het de huisartsenpost meer ruimte voor toekomstige uitbreidingsmogelijkheden als de patiëntenaantallen toenemen, aldus Medrie.

Lees verder »

Meehelpen met vastleggen van de coronacrisis

Meehelpen met vastleggen van de coronacrisis

Zwolle – Over de hele wereld beheerst het coronavirus het nieuws. Het houdt ons allemaal bezig. Het belangrijkste is de gezondheid van iedereen.

Om de verspreiding van het virus in te dammen, worden er maatregelen genomen die we nog niet eerder hebben meegemaakt, zoals de sluiting van scholen, horeca en winkels, organisaties werken massaal thuis en er wordt een groot beroep gedaan op de zorgsector. Deze periode zal niet snel vergeten worden. Er wordt geschiedenis geschreven.

Lees verder »

Breed provinciaal offensief bij aanpak eikenprocessierups

Breed provinciaal offensief bij aanpak eikenprocessierups

Zwolle – De laatste jaren neemt de overlast van de eikenprocessierups enorm toe. Om de bestrijding van de eikenprocessierups te verbeteren heeft de provincie het initiatief genomen, samen met de 25 Overijsselse gemeenten, voor een provinciale aanpak.

Dit plan voorziet in een goede onderlinge coördinatie en afstemming. Uitgangspunt is een betere beschikbaarheid van bestrijdingscapaciteit en- materieel en lagere bestrijdingskosten. Daarnaast voorziet het plan in voorlichting en communicatie naar de inwoners, maar ook naar betrokken overheden, terreinbeheerders en bestrijdingsdiensten. De daadwerkelijke bestrijding begint naar verwachting –afhankelijk van de weersomstandigheden- meteen na Pasen. De coronacrisis heeft hier geen invloed op.

Lees verder »

Isala Zwolle verpleegt 111 coronapatiënten

Isala Zwolle verpleegt 111 coronapatiënten

Zwolle – Er liggen tachtig mensen op de corona-afdeling van het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daarnaast worden op de intensive care 31 coronapatiënten verpleegd.

Deze nieuwe cijfers kreeg Weblog Zwolle maandag van Isala. Het betreft niet alleen patiënten uit de regio Zwolle, maar ook uit gemeentes in de omtrek en zelfs uit Brabant. Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat Isala nog capaciteit over heeft, zowel op de corona-afdeling als op de intensive care.

Lees verder »