Het Dutch Pinball Open 2019 strijkt neer in Zwolle

Het Dutch Pinball Open 2019 strijkt neer in Zwolle

Zwolle – Alle liefhebbers van de flipperkast opgelet! Op zaterdag 9 en zondag 10 november kan iedere flipperfan zijn hart ophalen in de IJsselhallen in Zwolle.

Het Dutch Pinball Open 2019 zal neerstrijken voor een tweedaags evenement. Verdeeld die twee dagen zullen er diverse toernooien gehouden worden, met als hoogtepunt het hoofdtoernooi. Iedereen kan zich inschrijven en zich kwalificeren voor een gooi naar de hoofdprijs.

Lees verder »

Koningin Maxima zal Bio-Beurs openen in Zwolle

Koningin Maxima zal Bio-Beurs openen in Zwolle

Zwolle – De in januari 2018 geplande Bio-Beurs zal geopend worden door Koningin Maxima. De organisatie van de beurs heeft de Koningin een uitnodiging gestuurd en is zeer verblijd dat zij deze uitnodiging heeft aangenomen, zo vermeld Directeur Bavo van den Idsert op de website van de Bio-Beurs.
De beurs, gehouden op 17 en 18 januari 2018 is een vakbeurs voor de agrarische sector. Alles voor de boer, de handel en verwerking tot en met winkeliers actief in deze sector. Voor de sector is is het bezoek van Koningin Maxima een mooie gelegenheid haar mee te nemen in welke concrete oplossingen biologische landbouw en voeding bieden voor maatschappelijke issues als klimaatverandering en biodiversiteit, zo wordt op de website gemeld.

Terraria beurs in IJsselhallen

Zwolle – Zondag was het weer tijd voor Terraria. De beurs voor liefhebbers van terrariumdieren. Op de beurs komen liefhebbers bijeen om kennis en producten te delen.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_0442.jpg
Foto’s: Marieke van den Berg

Ook nieuwsgierigen kwamen weer een kijkje nemen. Het is immers de plek om vreemde of "enge" diersoorten te bekijken zoals bijvoorbeeld slangen, hagedissen en bijzonder gevormde wandelende takken.

mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_0425.jpg
mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_0418.jpg
mariekevandenberg_fotografie_weblogzwolle_0431.jpg

Grote uitverkoop boekenmarkt

ZWOLLE – Het zomerseizoen is ook voor de organisatie van de boekenmarkt in de Grote Kerk ten einde. Maar niet voordat op zaterdag 22 oktober een grote opruiming wordt gehouden. Een extra groot aanbod gaat die dag weg tegen 50 procent korting op de toch al lage prijzen.

Dankzij de inbreng van mensen die de Grote Kerk een warm hart toedragen, is er altijd een ruim aanbod aan boeken in uiteenlopende genres. Thrillers, detectives, romans, literatuur van bekende schrijvers, maar ook documentaire-achtige boeken over geschiedenis, wetenschap en religie. Licht verteerbare exemplaren zoals reis-, cabaret- en kinderboeken zijn er eveneens altijd wel te vinden.

Lees verder »

Standhouders gezocht voor Kinderfondsfair

Zwolle – Zondag 16 oktober organiseert de Nieuwe Buitensociëteit een kinderfondsfair/rommelmarkt waarvan de opbrengst van de standhuur naar het Ronald McDonald Huis Zwolle zal gaan!

Op deze dag is er naast een rommelmarkt ook een groot kinderparadijs én andere verassingen welke ervoor gaan zorgen dat dit een geweldige familiedag gaat worden. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Huis Zwolle zijn we op zoek naar jou! Wil jij met jouw stand in de Nieuwe Buitensociëteit staan en daarmee een bijdrage leveren én je eigen spulletjes verkopen? Het huren van een kleine stand €20, de kleine stand is 1×2 meter, een grote kost €25 en is 1×4 meter! De opbrengst van de standhuur is voor het kinderfonds, de opbrengt van jouw eigen verkoop is natuurlijk voor jou!

Lees verder »

Lente TUIN en Woon Beurs van start

Zwollle – Vrijdagochtend is in de IJsselhallen de Lente TUIN en Woon Beurs van start gegaan. Beleef het échte voorjaarsgevoel van 6 tot en met 8 maart 2015. Net als vorig jaar worden er in het eerste maartweekend duizenden bezoekers verwacht die zich al verheugen op het voorjaar.

lentebeurs1.jpg

Tientallen bedrijven presenteren drie dagen lang hun voorjaarsassortiment met (nieuwe) producten op het gebied van lente, tuin en wonen. Volop inspiratie dus voor de inrichting en aankleding van huis en tuin, aangevuld met allerlei seizoensideeën en accessoires. Meubels, antiek, keukens, badkamers, kunst, tuinarchitecten, bloembollen, fonteinen, barbecues, tuinverlichting en nog veel meer.

lentebeurs2.jpg

lentebeurs3.jpg

lentebeurs4.jpg

Lees verder »

Regiobeurs “Iedereen kan lezen” in Stadkamer

Zwolle – "Iedereen kan lezen" luidt de naam van de gratis en toegankelijke Regiobeurs voor mensen met een leesbeperking. Denk hierbij aan mensen met een verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of laaggeletterden. De beurs is ook een aanrader voor mantelzorgers van slechtziende ouderen en ouders en opvoeders van dyslectische kinderen.
Op woensdag 4 maart vindt de beurs plaats in Stadkamer (locatie Centrum) van 10.00 tot 16.00 uur. Het Taalpunt is extra geopend van 13.30 tot 16.00 uur. In de Statenzaal geeft de blinde auteur Cees Smit ’s middags een gratis lezing om 13.30 uur en om 15.00 uur is er een gratis voorlichting van Visiria over educatieve programma’s voor school en thuis, voor jeugd en volwassenen. Met name de spraaksoftware L2S zal daar aan de orde worden gesteld. Een handig steuntje in de rug als het met lezen en schrijven minder goed lukt.

Lees verder »

Gezellige Bonte Wintermarkt goed bezocht

Zwolle – Wat begonnen is als een kleine markt ‘gewoon’ rondom een woonhuis is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige markt vol inspiratie en sfeer. Bij De Creatieve Coöperatie Zwolle is een uitstekend passende plek gevonden voor De Bonte Wintermarkt.

wintermarkt-1.jpg

Op de Bonte Wintermarkt kun je leuke trendy producten shoppen, inspiratie opdoen, heerlijkheden proeven of een workshop volgen. Op de markt was een bonte mix van hippe lifestyle spullen, vintage, ambacht, handgemaakte produkten, stationary, woon- en modeaccessoires, mooie stoffen, wol, lekker eten en een vrolijke kinderhoek te vinden.

wintermarkt-3.jpg

wintermarkt-4.jpg

wintermarkt-5.jpg

Brei- en haakdagen Zwolle druk bezocht

Zwolle – Vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober vonden in de IJsselhallen de Brei- en Haakdagen plaats. Het grootste brei- en haakevenement in de Benelux. 43 exposanten hadden hun kramen rijkelijk gevuld met de mooiste bollen wol, acryl en katoen. Uiteraard waren ook de benodigde handwerkmaterialen volop te verkrijgen. Zwolle ligt dusdanig centraal dat de standhouders uit heel Nederland komen. Zelfs België was hier vertegenwoordigd.

brei_en_haakdag-7866-1.jpg

Met flinke bezoekersaantallen van in totaal zo’n 2700 brei- en haaksters mag de beurs zeer goed bezocht genoemd worden. In het oosten zijn er meer breisters te vinden dan in het westen. Hierdoor is Zwolle dan ook uiterst gunstig gelegen voor de (voornamelijk) bezoeksters. Naast dat de voorraad wol weer flink aangevuld kon worden, konden er ook diverse workshops gevolgd worden. Schitterende patronen leren inbreien met de workshop Fair Isle, of de creatieve krokodillensteek haken. Tussen het struinen door was het goed toeven op één van de diverse terrassen waar de bezoekers volop aan het breien en haken waren.

brei_en_haakdag-7850-2.jpg

brei_en_haakdag-7867-3.jpg

brei_en_haakdag-7848-4.jpg

Lees verder »

Eerste Zwolse platenbeurs in cafe De Singel

Zwolle – Het was zondag een komen en gaan van liefhebbers en verzamelaars van het vinyl, het zwarte goud oftewel de 45- en 33-toerenplaten. De dag werd georganiseerd door Cafe de Singel in samenwerking met Stefan Alberts (Zwolle’s Finest Records).
20120226platenbeurs01-2.jpg

Naast Minstrel Music waren 15 particulieren uit het hele land met een stand aanwezig. Men kon er terecht voor diverse muziek genres zoals jazz, rock, hiphop, drum en bass tot aan reggae en folk. DJ Sanne en Mr Minstrel draaiden gezellige muziek deze middag. Vanwege het grote succes wordt nu al nagedacht over een herhaling van deze goed bezochte eerst Zwolse platenbeurs.
20120226platenbeurs01-4.jpg 

Zwolse Vogelmarkt in IJsselhallen

Zwolle – Op zaterdag 25 februari vond in de IJsselhallen in Zwolle weer een nieuwe editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Liefhebbers konden uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden vogels, die te koop werden aangeboden. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken,  blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging "De Volièrevriend", was er ook dit keer in geslaagd om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestond dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.900 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels bood de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

 

20120225vogels2.jpg

 

Naast de enorme collectie vogels, waren er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kon verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbraken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten. De hele dag was er een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten hield. 

Lees verder »

Lego World voor de elfde keer op Zwolse bodem

Zwolle – LEGO® WORLD is het grootste LEGO spektakel ter wereld en vindt dit jaar voor de 11de keer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Van woensdag 19 t/m woensdag 26 oktober 2011 kun je wederom genieten van meer dan 20.000 vierkante meter (6 grote hallen) met heel veel LEGO bouwplezier en vele miljoenen LEGO stenen. Naar verwachting zullen er zo’n 70.000 bezoekers op af komen.

legoworld.jpg

Tijdens LEGO WORLD kun je genieten van: levensgrote LEGO bouwwerken, LEGO modellen, een heuse bioscoop, spectaculaire attracties, LEGO bouwwedstrijden, spannende LEGO themawerelden en bekende artiesten zoals Sjon &Sjeffrie! Ook dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om er een 8-daags evenement van te maken en rekening te houden met de vakantiespreiding in Nederland.

Lees verder »